HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések V.

#1271 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 21. 17:37

Idézet: NeoMaN01 - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 17:41

Üdv tudósok!

Üdv!

Itt egy cikk a problémádról:
http://support.microsoft.com/kb/306559

SZERK: Internet Explorerrel nézd, Firefox alatt csak az első oldalt hozza be.

Szerkesztette: debaj 2006. 09. 21. 17:39 -kor

#1272 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 18:56

Idézet: Basic - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 17:20

Mi a *asz lehet ez???

A hiba oka valószínűleg:

Idézet

nVidia ActiveArmor tűzfal

debaj: Operával jó. :D
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1273 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 09. 21. 23:18

Idézet: brd - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 18:56

A hiba oka valószínűleg:

debaj: Operával jó. :D

ennyi??? :confused:  na: de eddig jó volt??? egyik pillanatról  a  másikra?? hetek óta áll ez a rendszer így ebben a formájában. azóta már kb. 10 gigát forgalmaztam és minden okés volt...  :think:

#1274 Felhasználó inaktív   wlaszi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 22. 08:57

Üdv!

Nemrég szereztem egy iPAQ Desktop (i810 mobo) gépet, benne egy ATA133 supported vinyóval. Elvileg semmi sem gántolná, hogy használjam az UDMA6-ot, ám mégis.
Az eszközkezelőben a választómenü inaktív, tehát kézzel átállítani nemtudom. Alaphelyzetben ATA33 registry berhelés után ATA66 amit ki tudok csiholni a vasból maximum.

- próbáltam átállítani ->inaktív
- próbáltam UDMA66Enabled / UDMA133Enabled = 1 kulcsot adni a registrybe ->a 133tól még messze vagyok
- próbáltam újratelepíteni az IDE vezérlőt, a vinyót
- próbáltam csontra újrarakni a Win XP SP2-t, de ez sem segített, az alapállapotba jutottam vissza

Mit hagytam ki? Mivel tudnám megcsinálni?
Előre is köszönöm a tippeket!

#1275 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 22. 09:02

wlaszi
Nem lehet, hogy az alaplap csak ATA66-ot tud? Másrészt nem lesz gyorsabb akkor sem, ha sikerül belőnöd ATA133-ra.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#1276 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 22. 11:25

Az ATA 66-nál azért gyorsabb lenne ATA100-on, vagy ATA133-on, egy mai HDD úgy 55-60MB körül képes teljesiiteni, ehhez hozzáadva a CRC ellenőrzést, ATA parancsokat, stb. szerintem simán magasabb átvitelt igényel 60MB adat átvitele, mint amit az ATA66 nyújtani tud. Persze nem 2x-es lesz a sebességkülönbség, de észrevehető.

#1277 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 22. 11:35

Hát nemtudom, nekem van ATA133-as vinyóm, és NF7 lapom, ami szintén tudja az ATA133-at (annyin is mennek), de a sebességet 34-35MB/s felett még nemnagyon láttam(ezt is csak nagy fájloknál). Ha egy kicsit töredezve is van, akkor meg jó ha 25-öt elér a sebesség.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#1278 Felhasználó inaktív   Taranis 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 22. 18:15

Idézet: potyo - Dátum: 2006. szept. 22., péntek - 12:35

Hát nemtudom, nekem van ATA133-as vinyóm, és NF7 lapom, ami szintén tudja az ATA133-at (annyin is mennek), de a sebességet 34-35MB/s felett még nemnagyon láttam(ezt is csak nagy fájloknál). Ha egy kicsit töredezve is van, akkor meg jó ha 25-öt elér a sebesség.

Pedig tényleg mennek annyival. Nálam otthon a két 160-as SATA-s Samsung egymásra másoláskor megy 50MB felett is.
Ilyen 30 MB-os tempót helyi gigabites (két gép alaplapi hálózati kártyákon keresztül) hálón két gép közt szoktam (na jó ez túlzás, láttam már 30 felett, de többnyire 25 körül másol) mérni.

Szerkesztette: Taranis 2006. 09. 22. 18:20 -kor

#1279 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 22. 21:07

Idézet: McElroy - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 11:35

Sziasztok!

Az volna a kérdésem hogy az MS .NET Framework 1.1 és 2.0 nem ütköznek egymással?

Nem, két különböző csomag, egymástól függetlenek.

#1280 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 09. 22. 22:39

Néhány nappal ezelőtt teljesen váratlanul, "magától" kitörlődött az "Alkalmazás" eseménynapló a gépemen (XPSP2, eventvwr.msc). Az első bejegyzés ez volt:

Idézet

Esemény típusa: Információ
Esemény forrása: UPHClean
Esemény kategóriája: Nincs
Esemény azonosítója: 1010
Dátum:  2006.09.19.
Idő:  23:20:01

Leírás:
User profile hive cleanup service stopped successfully.

További tájékoztatást a súgóban talál a következő helyen: http://go.microsoft....link/events.asp.

Tehát az UPHClean bejegyzése, amely arról tájékoztat, hogy a szolgáltatás sikeresen leállt. (Ez a bejegyzés minden szabályos rendszerleállításkor bekerül a naplóba.)

Sajnos ez nem az első eset, hogy az "Alkalmazás" eseménynapló váratlanul "eltűnt". Ilyen már kétszer is előfordult, legutóbb pl. egy hónapja. Más gépeken még nem tapasztaltam ilyet. Az is érdekes, hogy a többi napló, "Biztonság", "Rendszer" és "AceEventLog" mindig érintetlen maradt.

Arra lennék kíváncsi, hogy mi okozza ezt a jelenséget. UPHClean kizárva, mert korábban nem volt telepítve, mégis törlődött a napló. Bár nem annyira súlyos a probléma, de azért zavar. Az már csak hab a tortán, hogy a napló mérete 64kB volt üresen is, és most is 64 kB, pedig van benne egy rakás mindenféle.

Az UPHClean -ról: Az UPHClean (User Profile Hive Cleanup Service) egy rendszerszolgáltatás, amely a profil és a registry mentését segíti a rendszer leállításakor vagy kijelentkezéskor. Korábban a Win szinte minden rendszerleállításnál panaszkodott, hibaüzenetet írt a naplóba, hogy nem tudta elmenteni a registryt, mert kijelentkezés közben azt egy másik alkalmazás is használta. Az UPHClean telepítésével a probléma megszűnt. Mindenkinek ajánlom, több gépre is telepítettem már, sikerrel: UPHClean letöltése. Win2000 és Win2003S alatt is megy.

#1281 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 22. 22:56

És még egy apró kérdés: Hogyan lehet az Intéző és a desktop helyi menüjéből eltűntetni az Ati Control Center parancsát? Idegesít, és félévenként 1x ha használom. Előre is kösz.

#1282 Felhasználó inaktív   Korte123 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 23. 01:44

Helo, Üdv mindenkinek!

Egy nagy gondom van a winXP-vel. :( Eddig akiket kérdeztem, még senki sem hallott ilyen jelenségről. Akkor jelentkezik először (nálam), amikor az XP úgy 9 hónapos lesz, majdnem 1 éves. Ha ki van nyitva 5-6-8 (mikor mennyi) prog (akár csak jegyzettömb, nem komoly programok), akkor a menük nem nyílnak le, helyette hang hallatszik (azt hiszem a ''hangjelzés.wav'' nevű hang). Ilyenkor új programot nem lehet indítani, vagy elindul és azonnal lefagy, de sima ablakot se lehet nyitni, (mint pl. total commanderben az Alt+F1, vagy keresés...) vagy megnyílik az ablak, de hiányosak rajta az elemek, stb... És ha bezárok X-szel egy jegyzettömböt, aminek meg kellene kérdezni, hogy ''menti-e?'' akkor nem kérdezi meg, NEM is menti le, csak eltünik, de azért a hangot kiadja, amit szokott (''felkiáltójel.wav''). Volt, hogy hallottam egy hangot (''kritikus leállás.wav''), nem tudtam mi az, majd mondta vki nekem, hogy miért nem válaszolok arra, amit msn-en kérdezett kb 20 perce. Az a hang az volt, hogy nem tudott kinyílni az msn ablak.... Szóval nagyon sok szívás van ezzel!! :( Erre az a megoldás, hogy bezárok 1 vagy 2 ablakot, akkor megint jó egy ideig, de mivel kinyitottam új 1-2 prg-t, megint kezdődik elölről, megint menüprobléma lesz, megint zárhatok be vmit, hogy ki tudjon nyílni az új vmi... :(
Hátha valaki tudja, hogy erre mi a gyógyszer, mert nem akarom félévente-évente újratelepíteni CSAK emiatt a win-t, mert amúgy semmi más baja nincs. Viszont ha 1x a menüprobléma előjött, akkor egyre rosszabb lesz. És ez már kb a 3-dik Windows amit elfogyasztottam, és mindet emiatt kellett újratelepítenem. Miből lesz elege vajon a winnek egy idő után?
Bárcsak lenne vmi egyszerű megoldás reinstall helyett, előre is köszönöm!!!

#1283 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 23. 01:57

Ez sokminden lehet így hirtelen, de én még nem találkoztam hasonlóval, úgyhogy csak az ötleteim:

1. vírus/spyware. Javallott egy Spybot futtatása friss adatbázissal és mondjuk egy NOD32 szintén friss adatbázissal (pl. a Norton, McAffee víruskeresők csak dísznek vannak, az kevés lesz).

2. Valamitől megsérül a Windows egy (vagy több) file-ja, ez kevéssé valószínű és többnyire másban is mutatkozna (pl. lefagyás, újraindulás). Tuning, hibás HDD adatkábel, vagy hibás memória okozhatja leginkább. Egy sfc /scannow-tól helyrejön, ha van XP telepítőCD a közelben.

3. Valamelyik csilivili kinézet-módosító-program hack-el egy kicsit hibásan, főleg azokra lehet gyanakodni, amelyeknek jó hosszú feature-listája van. :)

#1284 Felhasználó inaktív   Brokkoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 23. 06:21

Idézet: Suricated - Dátum: 2006. szept. 22., péntek - 22:56

És még egy apró kérdés: Hogyan lehet az Intéző és a desktop helyi menüjéből eltűntetni az Ati Control Center parancsát? Idegesít, és félévenként 1x ha használom. Előre is kösz.

HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\Background\shellex\ContextMenuHandlers

Az ACE kulcs teszi a contexmenübe a catalist bejegyzést

#1285 Felhasználó inaktív   garferi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 23. 11:21

Üdv!
Van egy Samsung 713N LCD-TFT monitorom amin analóg bemenet van. A videókártyám
ATI Radeon 9600 Pro amin van analóg és DVI-D TDMS(digitális) kimenet is. A videókártyához kaptam egy
analóg -> digitális átalakító csatlakozót. A kérdés az lenne, hogy ha az átalakítóval a monitort a digitális kimenetre kötöm akkor digitális jelet kapna e és működne, vagy nem?

Szerkesztette: garferi 2006. 09. 23. 11:23 -kor

#1286 Felhasználó inaktív   INT21H 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 23. 17:58

Idézet: garferi - Dátum: 2006. szept. 23., szombat - 12:21

Üdv!
Van egy Samsung 713N LCD-TFT monitorom amin analóg bemenet van. A videókártyám
ATI Radeon 9600 Pro amin van analóg és DVI-D TDMS(digitális) kimenet is. A videókártyához kaptam egy
analóg -> digitális átalakító csatlakozót. A kérdés az lenne, hogy ha az átalakítóval a monitort a digitális kimenetre kötöm akkor digitális jelet kapna e és működne, vagy nem?

Szia.
Szerintem feleslegesen fáradsz. A monitorodon csak analóg bemenet van, ugye?
Akkor meg tökmindegy, hogy a videókártya analóg kimenetéről v. digitális kimenetéről jön a jel, átalakítóval.

Én is kérdezek valamit:

C:\WINDOWS\system32>echo %PATH%
C:\WINDOWS\system32;C:\WINDOWS;C:\WINDOWS\System32\Wbem;C:\Program Files\Executi
ve Software\DiskeeperLite\; E:\progz\Python2.5\; E:\progz\Python2.5\Scripts\

C:\WINDOWS\system32>python
A megadott nevet (python) a rendszer nem ismeri fel
belső vagy külső parancsként, futtatható programként vagy kötegfájlként.

Miért nem megy? Ott van a PATHben a könyvtára.
"Hanyatló kultúránknak az egyik legkórosabb eleme a járandósági felfogás (entitlement culture) ami szerint az állampolgárnak jár minden, az is, amiért soha életében nem fizetett."

"I meditate diligently every morning. The subjects are life and love. I quit after 3 seconds."

#1287 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 23. 18:24

Idézet: INT21H - Dátum: 2006. szept. 23., szombat - 18:58

Szia.
Szerintem feleslegesen fáradsz. A monitorodon csak analóg bemenet van, ugye?
Akkor meg tökmindegy, hogy a videókártya analóg kimenetéről v. digitális kimenetéről jön a jel, átalakítóval.

Én is kérdezek valamit:

C:\WINDOWS\system32>echo %PATH%
C:\WINDOWS\system32;C:\WINDOWS;C:\WINDOWS\System32\Wbem;C:\Program Files\Executi
ve Software\DiskeeperLite\; E:\progz\Python2.5\; E:\progz\Python2.5\Scripts\

C:\WINDOWS\system32>python
A megadott nevet (python) a rendszer nem ismeri fel
belső vagy külső parancsként, futtatható programként vagy kötegfájlként.

Miért nem megy? Ott van a PATHben a könyvtára.

A backslash-eket töröld az általad beírtak végéről. Mindegyiknél. :)

#1288 Felhasználó inaktív   INT21H 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 23. 19:03

Idézet: Zolcsi Baba - Dátum: 2006. szept. 23., szombat - 19:24

A backslash-eket töröld az általad beírtak végéről. Mindegyiknél. :)

Kösz!
Most már megy!  :up:
"Hanyatló kultúránknak az egyik legkórosabb eleme a járandósági felfogás (entitlement culture) ami szerint az állampolgárnak jár minden, az is, amiért soha életében nem fizetett."

"I meditate diligently every morning. The subjects are life and love. I quit after 3 seconds."

#1289 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 09. 23. 19:29

Hali! Továbbra is szeretném megtudni, hogyan lehet szolgáltatásokat telepíteni XP-re... Van a gépemen egy mini XP, amiből pont kivették a SC Management-et, így nem tudok webbankozni. Kéne egy ötlet, hogy hol lehet ezt letölteni, illetve milyen módon lehet feltepíteni...

Köszi!
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#1290 Felhasználó inaktív   rockxy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 23. 21:04

;) Sziasztok!

Az msconfig startup-ot hogyan lehet szerkeszteni? Biztos, h lehet, mert már szerkesztettem régebben csak most vhogy elfelejtődött a módszer.
A másik: hol lehet bekapcsolni, hogy a chkdsk-et futtassa az XP, ha hülyén van leállítva?

:hello:
[/I]
Csak a hülyék holtbiztosak mindenben, a tudós koponyákban igen nagy a bizonytalanság...

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.