HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések V.

#1411 Felhasználó inaktív   garferi 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 06. 12:59

Hello!

Aki winamp-ot használ az remélem majd tud segíteni a problémámban.
Az lenne a bajom, hogy ha a media library-ből nyitok meg egy albumot akkor a legtöbb esetben rosz sorrendben adja be a zeneszámokat és csak akkor lesz jó sorrendben ha a misc/sort/sort list by filename-ra kattintok. A Media Player jó sorrenbe játsza le mindíg. Ez a problémám már nagyon régóta fenn áll és nagyon örülnék ha valaki tudna rá jó megoldást.

Köszi előre is...

Szerkesztette: garferi 2006. 10. 06. 13:00 -kor

#1412 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 06. 18:50

Olyat nem csinálni hogy amikor bizonyos programok futnak akkor ne kapcsoljon be a képernyőkímélő. Elég kellemetlen tud lenni ha egy video nézése közben bekapcsol.

#1413 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 06. 18:56

Szevasztok!!! ;)
Egy eléggé idegesítő problémám akadt a SP2-nél:
Hibernálom valami okból(ez most lényegtelen), a user nevem természetesen password-al van biztosítva, majd amikor indítom újra a gépet elér a password beírásáig, de semmiképp nem fogadja el, akkor sem ha helyes jelszót írok be.
Miért van ez így és hogy lehet az ilyet megelőzni?
Qwerty4

#1414 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 06. 19:26

Idézet: Qwerty4 - Dátum: 2006. okt. 6., péntek - 19:56

Szevasztok!!! ;)
Egy eléggé idegesítő problémám akadt a SP2-nél:
Hibernálom valami okból(ez most lényegtelen), a user nevem természetesen password-al van biztosítva, majd amikor indítom újra a gépet elér a password beírásáig, de semmiképp nem fogadja el, akkor sem ha helyes jelszót írok be.
Miért van ez így és hogy lehet az ilyet megelőzni?

Ez már nálam is előfordult, de megoldást nem találtam még, igaz nem hibernálással, hanem készenléti álapottal.
"Légy szerény mint én..."

#1415 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 06. 19:33

Idézet: mzso - Dátum: 2006. Oct. 6., Friday - 19:50

Olyat nem csinálni hogy amikor bizonyos programok futnak akkor ne kapcsoljon be a képernyőkímélő. Elég kellemetlen tud lenni ha egy video nézése közben bekapcsol.

a "jobb" lejatszo programokban ez alapbol benne van hogy ha fullscreennel nezed a videot akkor kiiktatja ezt a dolgot es nem kapcsol be a screensaver. ezt igy utolag nemtudom hogy lehetne megcsinalni.  :think:  szoval olyan progit kell hasznalni ami ezt tudja. :cool:
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#1416 Felhasználó inaktív   gaaldeni 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 06. 20:10

Sziasztok.. kellene nekem egy billentyyűzet experte... :)

Hol tudom a windows xp-ben visszaállítani hogy lent a task bar mellett ott legyen a billentyűzet nyelvének a feltűntetése?

Létezik hogy van egy program, aminél teljesen meghülyül a billentűzet,és tök mást ír mint amit nyomok?

Köszi előre is a válaszokat.

#1417 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 06. 20:19

Idézet: gaaldeni - Dátum: 2006. okt. 6., péntek - 21:10

Sziasztok.. kellene nekem egy billentyyűzet experte... :)

Hol tudom a windows xp-ben visszaállítani hogy lent a task bar mellett ott legyen a billentyűzet nyelvének a feltűntetése?

Létezik hogy van egy program, aminél teljesen meghülyül a billentűzet,és tök mást ír mint amit nyomok?

Köszi előre is a válaszokat.

Tálcán jobbklikk, a felugró menü tetején az eszköztárak, abban a nyekvi eszköztár kiválasztása.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#1418 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 06. 20:22

Idézet: des - Dátum: 2006. okt. 6., péntek - 19:33

a "jobb" lejatszo programokban ez alapbol benne van hogy ha fullscreennel nezed a videot akkor kiiktatja ezt a dolgot es nem kapcsol be a screensaver. ezt igy utolag nemtudom hogy lehetne megcsinalni.  :think:  szoval olyan progit kell hasznalni ami ezt tudja. :cool:

De ez határozottan nem tudja. Valamit csak lehet csinálni?

#1419 Felhasználó inaktív   gaaldeni 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 06. 20:23

Idézet: csozsi - Dátum: 2006. okt. 6., péntek - 21:19

Tálcán jobbklikk, a felugró menü tetején az eszköztárak, abban a nyekvi eszköztár kiválasztása.

sajna nincs ott.. :( hogy lehet odaaplikálni?

köszi!

#1420 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 06. 20:37

Idézet: zoli62 - Dátum: 2006. okt. 6., péntek - 20:26

Ez már nálam is előfordult, de megoldást nem találtam még, igaz nem hibernálással, hanem készenléti álapottal.

nálam jó párszor előfordult
Qwerty4

#1421 Felhasználó inaktív   Blackdeath 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 06. 20:45

nemtom, hogy ez ide tartozik-e, de azért ideírom:

ha meg akarok nyitni egy a hangkarimhoz (SB Audigy 2 ZS) tartozó progit, ezt írja ki:

Kép

pedig van hang, csak a progijai nem mennek.

:think:
gigabyte ga-p55-us3l, intel core i5-750 + ac freezer 7 pro rev.2, apacer 4096mb (2*2gb) ddr3 golden cover 1333mhz kit, wdc blue 320 + 640gb, powercolor hd5850 1gb gddr5, sb audigy2 zs, tp-link tl-wn651g, nec ad-7203a, aerocool s9 pro + ac af12025l fan + corsair cx400w, 17" samsung syncmaster 730bf, win7 ultimate x64

#1422 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 06. 20:54

Idézet: Qwerty4 - Dátum: 2006. okt. 6., péntek - 21:37

nálam jó párszor előfordult

Talán ez segít. link
"Légy szerény mint én..."

#1423 Felhasználó inaktív   peba0706 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 07. 15:12

Hali!
Azt szeretném megérdeklődni, h az alapértelmezetten a Documents and Settingsben lévő Zene, Videó, Képek mappa elérési útját meg lehet-e változtatni, mondjuk a registryn keresztül?
Mert elég kényelmes lenne a használata, ám a dolgaim tök máshol vannak, még csak véletlenül se szeretném őket a rendszermeghajtón tárolni.

Gondolok arra, hogy a lenyíló "hely" menünél is ott virít ez a három mappa, a könnyebb elérést biztosítva, viszont így meg mindig lehet tallózgatni.
[ changemydesk.net ] - oszt' nézzedmánmeg!

#1424 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 07. 15:34

Nem kell hozzá registry. Egy megfelelő Dokumentumok hivatkozáson (ha máshogy nem, az asztalai elemek testreszabásánál kirakod az asztalra), jobbgomb, tulajdonságok, majd célmappa helye.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1425 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 07. 16:04

Idézet: mzso - Dátum: 2006. okt. 6., péntek - 21:22

De ez határozottan nem tudja. Valamit csak lehet csinálni?

Ezt letöltöd, feltelepíted, majd az óra mellett megjelenő ikonon jobbgomb, settings és kiveszed a pipát a load at startup elől. Majd írsz egy batchfile-t, amelyben szerepelnie kell a savernow.exe-nek /saver=0 /kill-ként, majd a videolejátszó programnak, majd megint a savernow.exe-nek /saver=1 /kill-ként (a helpjében megtalálod a parancssori opcióit), tehát valahogy így fog kinézni a batch:
"c:\program files\savernow\savernow.exe" /saver=0 /kill
videolejatszóprogramexeje
"c:\program files\savernow\savernow.exe" /saver=1 /kill

Ezt a batch file-t mentsd el a videolejátszó program könyvtárába és ezt indítsd el az exe-je helyett, csinálhatsz neki ikon-t is a videolejátszó ikonképével, hogy szebb legyen. :)
A batch kikapcsolja a képernyővédőt, elindítja a videolejátszót, majd, ha abból kilépsz, akkor visszakapcsolja a képernyővédőt.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1426 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 07. 21:25

Az miért van hogy csak úgy meghalnak a floppyk? Flashelni akartam 3 floppyra is rámásoltam a fájlokat. Erre újraindítás után már egyiket se tudta olvasni. Kettőt már formázni sem lehetett mert a "Érvénytelen adathordozó, vagy a 0. sáv rossz -- a lemez használhatatlan". Pedig nem csináltam semmi különlegeset csak letettem az asztalra őket. Most összeségében van egy jó(talán) és hét formázhatatlan floppym, mert atöbbi már korábban tönkrement hasonló módon.  :mad:

Más:
Azt be lehet állítani hogy az XP ne foglaljon le idióta módon értelmetlenül sok helyet az mft-nek?
Egy kb 105 gigás partíción kb 90% foglalt, a töredezettség mentesítőn lehet látni mekkora az mft mérete és azt is hogy még legalább tízszer annyit lefoglal neki.

Szerkesztette: mzso 2006. 10. 07. 21:35 -kor

#1427 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 07. 22:00

Idézet: mzso - Dátum: 2006. okt. 7., szombat - 22:25

Azt be lehet állítani hogy az XP ne foglaljon le idióta módon értelmetlenül sok helyet az mft-nek?
Egy kb 105 gigás partíción kb 90% foglalt, a töredezettség mentesítőn lehet látni mekkora az mft mérete és azt is hogy még legalább tízszer annyit lefoglal neki.

Lehet. Pontosan mennyi az az óriási méret, ami miatt csökkenteni kéne? Komoly 200 mega? :D

Idézet

Master File Table Zone Reservation

[HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Control \ FileSystem]

Under this key there is a setting called NtfsMftZoneReservation, the default setting of which is 1. The range of this value is from 1 to 4. The default setting reserves one-eighth of the volume for the MFT. A setting of 2 reserves one-quarter of the volume for the MFT. A setting of 3 for NtfsMftZoneReservation reserves three-eighths of the volume for the MFT and setting it to 4 reserves half of the volume for the MFT. Most users will never exceed one-quarter of the volume. I recommend a setting of 2 for most users. This allows for a "moderate number of files" commensurate with the number of small files included in most computer games and applications. Reboot after applying this tweak.

| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#1428 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 07. 22:18

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. okt. 7., szombat - 22:00

Lehet. Pontosan mennyi az az óriási méret, ami miatt csökkenteni kéne? Komoly 200 mega? :D

Szerintem több mint 200 mega. Úgy látom az idézetből hogy csak növelni lehet a méretét. Bár nálam nem mert nincs ilyen kulcs.  :D

#1429 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 07. 22:26

Idézet: mzso - Dátum: 2006. okt. 7., szombat - 23:18

Szerintem több mint 200 mega. Úgy látom az idézetből hogy csak növelni lehet a méretét. Bár nálam nem mert nincs ilyen kulcs.  :D

Nekem 60-100 mega között van minden vinyón.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#1430 Felhasználó inaktív   Blackdeath 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 07. 23:01

Idézet: Blackdeath - Dátum: 2006. okt. 6., péntek - 21:45

nemtom, hogy ez ide tartozik-e, de azért ideírom:

ha meg akarok nyitni egy a hangkarimhoz (SB Audigy 2 ZS) tartozó progit, ezt írja ki:

Kép

pedig van hang, csak a progijai nem mennek.

:think:

ok, újratelepítettem a szoftvert, most már jó. :)
gigabyte ga-p55-us3l, intel core i5-750 + ac freezer 7 pro rev.2, apacer 4096mb (2*2gb) ddr3 golden cover 1333mhz kit, wdc blue 320 + 640gb, powercolor hd5850 1gb gddr5, sb audigy2 zs, tp-link tl-wn651g, nec ad-7203a, aerocool s9 pro + ac af12025l fan + corsair cx400w, 17" samsung syncmaster 730bf, win7 ultimate x64

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.