HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések V.

#1431 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 07. 23:23

Idézet: Blackdeath - Dátum: 2006. okt. 8., vasárnap - 0:01

ok, újratelepítettem a szoftvert, most már jó. :)

Nem fog megoldódni a probléma. Ez a creative szoftver tipikus hibája, főleg EAX-et használó alkalmazások után bolondul meg. Creative Live update-el szedd le a legújabb verziót mindenből, talán egy fokkal jobb lesz!
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#1432 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 08. 04:59

Idézet: peba0706 - Dátum: 2006. okt. 7., szombat - 15:12

Hali!
Azt szeretném megérdeklődni, h az alapértelmezetten a Documents and Settingsben lévő Zene, Videó, Képek mappa elérési útját meg lehet-e változtatni, mondjuk a registryn keresztül?
Mert elég kényelmes lenne a használata, ám a dolgaim tök máshol vannak, még csak véletlenül se szeretném őket a rendszermeghajtón tárolni.

Gondolok arra, hogy a lenyíló "hely" menünél is ott virít ez a három mappa, a könnyebb elérést biztosítva, viszont így meg mindig lehet tallózgatni.

TweakUI 1.33

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#1433 Felhasználó inaktív   -=G.I.JOE=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 08. 07:44

Hi!

Voltam egyik ismerősnél, mert behalt neki az XP. Vittem XP telepítő CD-d, arról bootoltam, de kiírta a telepítő, hogy az Xp nem fog tudni felmenni a gépre mert kevés a memória. Dehát eddig is XP volt fent!? Az hogy lehet? Vgay telepítéskor azért rá lehet erőszakolni a windowst, mégha nem is tetszik neki?

#1434 Felhasználó inaktív   Taranis 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 08. 15:21

Idézet: -=G.I.JOE=- - Dátum: 2006. okt. 8., vasárnap - 8:44

Hi!

Voltam egyik ismerősnél, mert behalt neki az XP. Vittem XP telepítő CD-d, arról bootoltam, de kiírta a telepítő, hogy az Xp nem fog tudni felmenni a gépre mert kevés a memória. Dehát eddig is XP volt fent!? Az hogy lehet? Vgay telepítéskor azért rá lehet erőszakolni a windowst, mégha nem is tetszik neki?

Gondolom később lett belőle kivéve és így már kevés. (Vagy az is lehet, hogy tényleg felerőszakolták rá.) De ha olyan kevés ram van benne, akkor talán nem kéne XP-t tenni rá.

#1435 Felhasználó inaktív   StarZ3r0 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 07:02

Hello

Kovetkezo problemam lenne: internet explorerbe megjelent helyi menuben egy "Exportálás Microsoft Excel formátmba" menupont (valoszinu office 2003 sp2 telepitese utan). Ezt probaltam eltuntetni, de nem sikerult sehogy. Annyit tudtam googleval kideriteni, hogy ez a weblaplekerdezes function, de a kikapcsolasarol nem irnak sehol, ie, nem mint bovitmenyt keresi, mert ott sem talaltam!
Pls help vki, mert zavar, nem szeretem az extra menupontokat sehol!
For our present trouble, which is only for a short time, is working out for us a much greater weight of glory.
II. Corinthians 4.17

#1436 Felhasználó inaktív   Lecso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 08:49

Idézet: brd - Dátum: 2006. okt. 6., péntek - 13:26

A Guest (vagy egy ugyanolyan felhasználó jelszóval együtt) mind2 gépen engedélyezve van?

Természetesen igen.

#1437 Felhasználó inaktív   SGTech 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 09. 16:07

Helló

Olyan gondom van, hogy mikor újraindítom a gépet visszaáll minden amit átállítottam. Pl beállítom hogy a Skype ne induljon és ezt mégis megteszi. Hasonlóan az ObjektDock-ban is beállítom a weather dockletet erre az is visszaáll. Ha valaki tudja hogyan lehetne ezt megoldani azt nagyon megköszönném.

#1438 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 16:30

Idézet: StarZ3r0 - Dátum: 2006. Oct. 9., Monday - 8:02

Hello

Kovetkezo problemam lenne: internet explorerbe megjelent helyi menuben egy "Exportálás Microsoft Excel formátmba" menupont (valoszinu office 2003 sp2 telepitese utan). Ezt probaltam eltuntetni, de nem sikerult sehogy. Annyit tudtam googleval kideriteni, hogy ez a weblaplekerdezes function, de a kikapcsolasarol nem irnak sehol, ie, nem mint bovitmenyt keresi, mert ott sem talaltam!
Pls help vki, mert zavar, nem szeretem az extra menupontokat sehol!

szerintem a registryben ha rakeresel, ott megtalalod. aztan torolheted. ha nincs akkor valoszinu egy (context)menuhandler dll-bol olvassa ki...amit pl ott hagyott az office..stb..
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#1439 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 19:37

Idézet: Taranis - Dátum: 2006. okt. 1., vasárnap - 23:44

Így valóban nehéz okosat mondani. :)

Esetleg, ha még meg tudod tenni, nézd meg, mikor kezdődtek ezek az unknown-os explorer fagyásaid, és a rendszer-visszaállításban lapozz az akkori (akörüli) dátumra, hátha rájössz, mit telepítettél akkor, ami ezt okozhatja. (Tegyük fel, hogy nem hardver okozta hiba.)

A gond az hogy a system restore nálam élből ki van lőve :D

#1440 Felhasználó inaktív   Taranis 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 20:42

Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2006. okt. 9., hétfő - 20:37

A gond az hogy a system restore nálam élből ki van lőve :D

Most mondjam azt, hogy tudtam? :D 90%-ra saccoltam, hogy kikapcsoltad. :)

#1441 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 10. 07:03

nem szeretem ha feleslegesn kotor a hdd  :)  :D (tudom, akkor meg most oldjam meg a problémám :apple: :D)

#1442 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 10. 09:42

Lenne egy furi kérdésem:

Van egy könyvtáram amibe a mentés készül. Ezt utánna egy script xcopy segítségével áttolná egy fájlkiszolgálóra, ami egy linuxos gép. A célkönyvtár hálózati meghajtóként szerepel a gépen, amit tudok írni-olvasni-módosítani ha a windowsos környezetben, de ha indítok egy parancssort akkor a másolási műveletnél a "hozzáférés megtagadva" hibaüzenet jön... (így a batch futásánál is)

A linuxos gépen rendben vannak a jogosultságok, különben nem tudnám tallózni, másolni mégsem enged. Van valami ötletetek erre?
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#1443 Felhasználó inaktív   SGTech 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 10. 12:53

Idézet: SGTech - Dátum: 2006. okt. 9., hétfő - 16:07

Helló

Olyan gondom van, hogy mikor újraindítom a gépet visszaáll minden amit átállítottam. Pl beállítom hogy a Skype ne induljon és ezt mégis megteszi. Hasonlóan az ObjektDock-ban is beállítom a weather dockletet erre az is visszaáll. Ha valaki tudja hogyan lehetne ezt megoldani azt nagyon megköszönném.

Úgy látom ez a probléma nagyobb mint gondoltam :confused:

#1444 Felhasználó inaktív   Eiki 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 10. 14:09

Próbáltad átnézni msconfig-al az induló programok listáját?

#1445 Felhasználó inaktív   SGTech 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 10. 14:19

Idézet: Eiki - Dátum: 2006. okt. 10., kedd - 14:09

Próbáltad átnézni msconfig-al az induló programok listáját?

Igen ott ki is kapcsoltam a Skype-t, de attól még a többi dolog visszaáll alapra :(

#1446 Felhasználó inaktív   bibe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 10. 15:01

Pl. Valami file-t nem tudsz irni, ahol ezek a csoda programok a konfiguraciot taroljak.
Ha adminisztrator vagy es akkor is visszaall, akkor nagyobb a baj... Mondjuk elallitottad a default NTFS jogokat a windows vagy a program files konyvtaron.

De persze meg sok szaz oka lehet.

Toltsd le a Sysinternals.com-rol a filemon es a regmon proggikat, inditsd el oket es nezegesd, hogy milyen file-okhoz es registry kulcsokhoz akar a csodaprogram hozzaferni, mikozben a konfigot allitod. Biztos ki fog esni, hogy hova nem tud irni a rendszer.
"Nincs izom, nincs izomláz!" (Garfield)

#1447 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 10. 16:07

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. okt. 10., kedd - 10:42

Van egy könyvtáram amibe a mentés készül. Ezt utánna egy script xcopy segítségével áttolná egy fájlkiszolgálóra, ami egy linuxos gép. A célkönyvtár hálózati meghajtóként szerepel a gépen, amit tudok írni-olvasni-módosítani ha a windowsos környezetben, de ha indítok egy parancssort akkor a másolási műveletnél a "hozzáférés megtagadva" hibaüzenet jön... (így a batch futásánál is)

A linuxos gépen rendben vannak a jogosultságok, különben nem tudnám tallózni, másolni mégsem enged. Van valami ötletetek erre?

Csak egy hülye ötlet: nem képzelhető el, hogy a mentést végző program "nem engedi el" a file-t, amit másolnál? Vagy egyáltalán parancssorból bármit másolva nem tudsz odamásolni? Csak oda nem, máshová a hálózaton tudsz másolni?
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1448 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 10. 16:12

Hogy tudom az windows aktivaciot lementeni? Be van aktivalva, de sokszor telepitem 0-rol a windowst, es nem akarom mindig aktivalni (hanyat enged egyaltalan?). Valami wpa.dbl-es megoldasrol tudok, de az nekem nem mukodott (lehet csak reszlegesen csinaltam meg)

#1449 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 11. 13:55

Sziasztok!

Volt ebben a topikban ill. az elődeiben arról szó, hogy mi a teendő ha túl sok fájl van egy könyvtárban? Egy spéci alkalmazásról van szó, ami egy könyvtárban tárolja a cuccait, és eléggé belassul már 4000 fájl esetén is.
Vagy mondjatok egy jó keresőszót a guglihoz, az is segítene.

Köszi! :)
"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."

#1450 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 11. 14:14

Ezt  próbáld meg pl.

csosz: pedig azaz, azt hiszem simán másolni kell azt a file-t (persze hw változást nem lehet a gépben, a két telepiités között, mert akkor hiába), meg talán a registryben is át kell valamit álliitani, most nem tudok utánazéni, nincs annyi időm, de keress rá a google-ban a wpa.dbl-re, valahol ott lesz a leiirás.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.