HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések V.

#1681 Felhasználó inaktív   Blackdeath 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 03. 12:49

valaki meg tudná mondani, hogy a win hová szedi le a frissítéseket?

mert nekem van egy pár (7 db) biztonsági frissítés , amit nem akar vmiért telepíteni, állandóan sikertelen.
gigabyte ga-p55-us3l, intel core i5-750 + ac freezer 7 pro rev.2, apacer 4096mb (2*2gb) ddr3 golden cover 1333mhz kit, wdc blue 320 + 640gb, powercolor hd5850 1gb gddr5, sb audigy2 zs, tp-link tl-wn651g, nec ad-7203a, aerocool s9 pro + ac af12025l fan + corsair cx400w, 17" samsung syncmaster 730bf, win7 ultimate x64

#1682 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 11. 04. 05:14

Outlook Expressnél, OE eltávolítás hozzáadása funkció lényegében nem csinál semmi a windows componensnél, legalábbis helyre nem hozta, szerintetek ? Ja régi probléma lehet mert amúgy Thunderbird-ot használok, szóval rendszervisszaállítási pont már tuti újabb keletű van mint amikor ez a probléma keletkezhetett a rendszerben.

Induláskor ezt a két ablakot dobja fel:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Kép

64 bites XP.

#1683 Felhasználó inaktív   Prometheus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 04. 08:00

Felraktam XP alá a PowerDVD progit.
De nem indul el soha!
Leszedni meg nem bírom...
Tud valaki segíteni?

#1684 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 04. 10:40

ADSL-em van, helyi kapcsolatnál fix IP beállítva, T-Online a szolgáltató. A tárcsázó bontás utáni újratárcsázásra van beállítva. Több napig magy, aztán ezt látom az eseménynaplóban. Ez vajon mitől lehet?

Esemény típusa: Figyelmeztetés
Esemény forrása: dnscache
Esemény kategóriája: Nincs
Esemény azonosítója: 11050
Dátum: 2006.11.03.
Idő: 11:34:22
Felhasználó: -
Számítógép: OTTHON
Leírás:
A DNS ügyfélszolgáltatása több próbálkozás után sem tudta felvenni a kapcsolatot egyetlen DNS-kiszolgálóval sem. Az elkövetkező 30 másodpercben, a hálózat további teljesítményproblémáinak elkerülése érdekében a DNS ügyfélszolgáltatása nem fogja használni a hálózatot. Ezt követően folytatja a szabályos működését. Ha a probléma továbbra is fennáll, ellenőrizze a TCP/IP konfigurációját, különös tekintettel nézze meg az elsődleges (esetleg az alternatív) DNS-kiszolgáló konfigurációját. Ha ez sem oldja meg a problémát, akkor ellenőrizze a DNS-kiszolgálók hálózati kapcsolatait, vagy keresse meg a hálózati rendszergazdát.

További tájékoztatást a súgóban talál a következő helyen: http://go.microsoft....link/events.asp.
"Légy szerény mint én..."

#1685 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 05. 06:35

Idézet: Blackdeath - Dátum: 2006. nov. 3., péntek - 12:49

valaki meg tudná mondani, hogy a win hová szedi le a frissítéseket?

mert nekem van egy pár (7 db) biztonsági frissítés , amit nem akar vmiért telepíteni, állandóan sikertelen.

\Windows\SoftwareDistribution    :)

#1686 Felhasználó inaktív   chungee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 05. 07:09

Picit OFF
WinRaR-val kéne törmöríteni 650mb-os mdf fájlt(Alcohol), olyan 10mb-ra. Hogy tudom, megcsinálni? Mert okom van rá, mivel taliztam 150mb-os rar-t és benne volt 2,5gb-os mdf.
THX előrte.
Picit ON
Fákjúál!!

#1687 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 11. 05. 07:36

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2006. nov. 4., szombat - 6:14

Outlook Expressnél, OE eltávolítás hozzáadása funkció lényegében nem csinál semmi a windows componensnél, legalábbis helyre nem hozta, szerintetek ? Ja régi probléma lehet mert amúgy Thunderbird-ot használok, szóval rendszervisszaállítási pont már tuti újabb keletű van mint amikor ez a probléma keletkezhetett a rendszerben.

Induláskor ezt a két ablakot dobja fel:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Kép

64 bites XP.

5let esetleg ?

#1688 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 05. 09:33

Idézet: chungee - Dátum: 2006. nov. 5., vasárnap - 8:09

Picit OFF
WinRaR-val kéne törmöríteni 650mb-os mdf fájlt(Alcohol), olyan 10mb-ra. Hogy tudom, megcsinálni? Mert okom van rá, mivel taliztam 150mb-os rar-t és benne volt 2,5gb-os mdf.
THX előrte.
Picit ON

Ilyen okom nekem is volna, hiszen taliztam már olyan 650 MB-os ISO-val, ami egy szokványos tömörítés után 10 MB nagyságrendre zsugorodott.

Csakhogy ez azért történt, mert a lemezt a gyártó feltöltötte nullákkal, vagy legalábbis haszontalan adatokkal (pontosan már nem emlékszem). A tömörítés elméletét ismerve így már rögtön érthetővé válik a dolog.

Viszont, ha adott egy CD, tele 650 MB hasznos adattal, azt soha nem fogod ilyen mértékben összenyomni.

#1689 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 05. 09:45

Idézet: chungee - Dátum: 2006. nov. 5., vasárnap - 7:09

WinRaR-val kéne törmöríteni 650mb-os mdf fájlt(Alcohol), olyan 10mb-ra. Hogy tudom, megcsinálni?

Sehogy. Én is láttam már másfél megára tömörített 4 gigás képfájlt, ami viszont tele volt nullákkal. :) "Hasznos" információt viszont veszteségmentesen nagyon nehéz tömöríteni, veszteségesen meg legtöbbször nincs értelme.

#1690 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 05. 10:00

A leállításánál nem ajánlja fel a hibernálást, csak akkor ha lenyomom a Shift-et. Hogyan lehetne kirani a többi funkció mellé?

#1691 Felhasználó inaktív   chungee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 05. 10:08

Jah, hogy az ilyen csalafintás?
Fákjúál!!

#1692 Felhasználó inaktív   xrvman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 05. 10:19

Sziasztok!
Adva van egy új gép: Gigybyte K8T alaplapra feltettem a windowst és a jobb alsó sarokban megjelent az USB-s eszközöknél szokásos "Hardver bitronságos eltávolítása" és a WDC HDD eltávolítható, ami fixen bent van a gépben.
Hogy lehetne azt az eltávolíthatóságot a merevlemeznél kiiktatni?

#1693 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 05. 10:33

Hi!

Bartpe Cd-ről származó setupreg.hiv fájlt szeretnék szerkeszteni.
(így ugyanis a forrás nélkül tudom pluginokkal bővíteni az adott program gyűjteményt)

Rendesen betöltöm a HKEY Local Machine alá. Megnyitáskor azoban "Hiba a kulcs megnyitásakor" üzenetet kapok.

Egy dologra tudok gondolni: a CD-ről kimásolt és irhatóvá tett setupreg.hiv nem magyar Xp-vel készült.
Ugyanis a gépemen készült magyar XP-ből generált Bartpe-ből származó setupreg.hiv fájlt simán meg tudom nyitni... A nyelvi eltérés a gáz?

Mit tehetnék (azon kívül hogy rakjak fel angol XP-t)?

Szerkesztette: FőDudu 2006. 11. 05. 10:33 -kor

#1694 Felhasználó inaktív   Krapu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 05. 11:45

Sziasztok!

A minap vásároltam egy sulinetes gépet, melyen linux van. Xp-ét akartam telepíten. Elkezd bootolni a cd-ről, szokásos a számítógép hardver kiépítése és puff megáll minden. A gép ugyanugy megy de csak sötét szürkés képernyő. A dvd olvasó nem csinál semmit. Numlock kapcsolható. Javaslat?
Traffipaxjelzők, lézerblokkolók, játékok, számítógép és a HORGÁSZAT!

#1695 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 05. 13:45

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2006. nov. 5., vasárnap - 11:00

A leállításánál nem ajánlja fel a hibernálást, csak akkor ha lenyomom a Shift-et. Hogyan lehetne kirani a többi funkció mellé?

http://support.microsoft.com/kb/893056

De ehhez az msgina.dll cseréje is szükséges lenne, a fájl a MS ügyfélszolgálattol igényelhető.

Készíthető parancsikon:

%windir%\system32\rundll32.exe PowrProf.dll, SetSuspendState

Egyes források szerint a jó megoldás ez lenne:

%windir%\system32\rundll32.exe powrprof.dll,SetSuspendState Hibernate

de ez nem biztos, hogy igaz, a végét valószínűleg ignorálja a rundll32.exe, vagyis felesleges odaírni. Inkább arról lehet szó, hogy amennyiben nincs engedélyezve az hibernálás, ugyanez a parancs készenlétbe visz.

Shift+click helyett H billentyű is nyomható.

Legegyszerűbb azonban (ahogy én szoktam) a billentyűzet Sleep gombja átállítható hibernálásra: Energiagazdálkodás, Speciális fül, "Amikor megnyomom a számítógép Alvás gombját".

#1696 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 05. 13:54

Idézet: Krapu - Dátum: 2006. nov. 5., vasárnap - 12:45

Sziasztok!

A minap vásároltam egy sulinetes gépet, melyen linux van. Xp-ét akartam telepíten. Elkezd bootolni a cd-ről, szokásos a számítógép hardver kiépítése és puff megáll minden. A gép ugyanugy megy de csak sötét szürkés képernyő. A dvd olvasó nem csinál semmit. Numlock kapcsolható. Javaslat?

Egy Linux vagy Hiren's CD-vel indítva törölni kellene a partíciót (valószínűleg egy partíció van). Tehát a HDD maradjon üres, partícionálatlan. Ezután az XP CD-vel indítva (ha sikerül), lehet majd partícionálni.

Ha így sem indul, többféle hardveres probléma lehet, például memóriatesztet kellene végezni.

#1697 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 05. 14:04

Idézet: Signal - Dátum: 2006. nov. 5., vasárnap - 13:54

Ha így sem indul, többféle hardveres probléma lehet, például memóriatesztet kellene végezni.

Valószínűleg ez megoldja a problémát, én is megszenvedtem vele rendesen, amíg XP-t tudtam telepíteni egy linuxos gépre. A kacifánt az volt benne, hogy volt egy másik partíció is, ami tele volt mindenfélével. Az lett a vége, hogy azt a partíciót átmásoltuk egy másik HDD-re, aztán lekaszáltunk mindent.

#1698 Felhasználó inaktív   Krapu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 05. 15:11

Az az érdekes az egészben, hogy eddig semmi ilyen gondom nem volt sulinetes( linuxos géppel), ha memót cserélek benne akkor ugrik a garancia azt meg nem szeretném. Ha mégis letörlöm valahogy és megsem akr elindulni az xp telepítés akkor ismét ugrik a garija. egyébként szerintem két partició van rajta menrt amikor indul a gép kiirja hogy F9 recovery, de lehet rosszul gondolom.
Traffipaxjelzők, lézerblokkolók, játékok, számítógép és a HORGÁSZAT!

#1699 Felhasználó inaktív   Greg Sanchez 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 05. 22:45

Sziasztok! Tudnátok abban segyteni, hogy vajon milyen beállítással vagy reg. adatbázis módosítással tudnám visszacsalogatni a felhasználói képet a Start menü tetejére, a név már rajta van....Előre is köszi!

#1700 Felhasználó inaktív   Blackdeath 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 05. 23:03

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. nov. 5., vasárnap - 6:35

\Windows\SoftwareDistribution    :)

ohh, 1000 thnx! :respect:

ami a \Windows\SoftwareDistribution\Downloads mappában van azt mind ki lehet törölni?  :confused:
gigabyte ga-p55-us3l, intel core i5-750 + ac freezer 7 pro rev.2, apacer 4096mb (2*2gb) ddr3 golden cover 1333mhz kit, wdc blue 320 + 640gb, powercolor hd5850 1gb gddr5, sb audigy2 zs, tp-link tl-wn651g, nec ad-7203a, aerocool s9 pro + ac af12025l fan + corsair cx400w, 17" samsung syncmaster 730bf, win7 ultimate x64

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.