Windows XP kérdések V.
Elküldve: 2006. 11. 01. 18:36
C00D1198: Cannot connect to the server
Windows Media Player cannot connect to the server hosting the content that you want to play. You might encounter this error message for one of the following reasons:
The name of the server hosting the content is not valid. If you typed a Uniform Resource Locator (URL) address in the Open URL dialog box, verify that the file name is spelled correctly and that the path to the file is correct, and then try again. If you clicked a link on a Web page, the link might not be valid.
The server is not available (for example, the server is busy or not online). Try again later.
The proxy server settings for Windows Media Player are not configured properly. Verify that your proxy server settings are correct.
To verify your proxy server settings
On the Tools menu, click Options, click the Network tab, and then verify your settings in the Streaming proxy settings area.
Note
If you do not know what your proxy server settings should be, on the Network tab, select a protocol, click Configure, and then select Autodetect proxy settings or Use proxy settings of the Web browser (available for HTTP protocol only).
Error ID = 0xC00D1198, Condition ID = 0x00000000
Mi a megoldás?
Elküldve: 2006. 11. 01. 18:42
:::HWSW World Community-Team©::: :::Windows Licencek::: :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.
Elküldve: 2006. 11. 01. 20:18
Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. nov. 1., szerda - 18:42
Live Streaming... de már megy...

Elküldve: 2006. 11. 01. 20:20
Idézet: Ati_ - Dátum: 2006. nov. 1., szerda - 14:37
A következő problémám lenne:
Windows XP (SP2 Integrated) van telepítve, és 1-2 programot futtatva nem történik semmi.
Rákattintok a parancsikonra és nem indul el semmi.

Total Commander több verzioja is ezt csinálja, nem tudom mi lehet a probléma, a windows most lett feltelepítve. A program ujratelepítésével megoldódik a probléma egy kis időre, aztán ujra kezdi.
Más helyen is tapasztaltuk ezt a hibát, a windows XP más verziójával.
Ha valaki tudja mi lehet az oka kérem segítsen

Sziasztok
Ez végül megoldódott....
Egy vírus volt a gépen, amit a NOD32-vel sikeresen eltávolítottam (Win32.Jeefo.A)
Üdv

Elküldve: 2006. 11. 01. 20:20
Idézet: csozsi - Dátum: 2006. okt. 28., szombat - 18:34
Ennyi ramnál bőven elég 512-1024 közé állítani kézzel.
Köszi a tippet... 780MB-re van fixen beállitva a lapozófájl mérete. Azóta is borzalmasan lassan indul el minden, abszolút tanácstalan vagyok.
Elküldve: 2006. 11. 01. 22:35
Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. nov. 1., szerda - 17:30
Örökkévalóságig fog tartani kiszűrni:(
Elküldve: 2006. 11. 01. 22:42
Idézet: Blackdeath - Dátum: 2006. nov. 1., szerda - 13:53

nos, van amikor ki akarom kapcsolni a gépet, és azt írja ki, hogy vmi logonui.exe miatt elnézést kér, leáll, és vmi shgina.dll-re hivatkozik.
lehet hogy már nem ártana egy winfos reinstall? :confused:
esetleg vki tudna nekem ebben segíteni?

Elküldve: 2006. 11. 01. 22:45
Idézet: chungee - Dátum: 2006. nov. 1., szerda - 22:35
1. Kipróbáljátok másik gépen is a CD-t, ha ott is dobálja, a CD a rossz. (Ha nem akarjátok legyalulni a feltelepített oprendszert, le kell tölteni a Microsoft Virtual Machine 2004-et, már ingyenes.)
2. Ha a CD jó, akkor a memtest86 nevű progit elindítjátok, úgy hagyjátok a gépet éjszakára, reggelre kiderül, ha a memória a rossz.
3. Ha egyik sem, akkor a vinyó a rossz.
Elküldve: 2006. 11. 02. 09:52
Idézet: Shia-ko - Dátum: 2006. nov. 1., szerda - 12:16
2 problémám lenne az XP-vel:
- minden induláskor megnyílik a Common files mappa
- a Sunbelt Kerio tűzfal service nem indul el a rendszerrel, pedig automatikusra van állítva. Kézzel miden gond nélkül indítható.
Van valami ötletetek?

THX

Gabi
Elküldve: 2006. 11. 02. 10:02
Idézet: Shia-ko - Dátum: 2006. nov. 2., csütörtök - 10:52

Esetleg nézd meg itt:
futtatás majd mind a 2 őt nézd meg.
services.msc
msconfig
Hátha valami módon le van tíltva az automatice indítás, illetve valahogy belekerült az a common mappa.
Elküldve: 2006. 11. 02. 14:33
Nem tudom jó helyen járok-e, de hátha valaki tudna segíteni. Ha szövegszerkesztő programból szeretnék a pl. www.startlap.hu ra menni, nem tudok, mert azt írja ki, hogy "alkalmazás nem található". Nyilván kitöröltem valami programot, de nem tudom mit. Tegnap telepítettem az operát, de nem voltam tőle elájulva, ezért ma le is szedtem. A probléma pedig ezóta lépett fel. Tehát www. akármilyen oldal nevét leírom, a kis kéz működik is, csak épp nem tudok a netre kapcsolódni onnan.
Lehet egy kicsit bonyolultan fogalmaztam, de remélem értitek mi a bajom.
Elküldve: 2006. 11. 02. 15:27
Idézet: Virus9AX - Dátum: 2006. nov. 2., csütörtök - 11:02
futtatás majd mind a 2 őt nézd meg.
services.msc
msconfig
Hátha valami módon le van tíltva az automatice indítás, illetve valahogy belekerült az a common mappa.
Megnéztem, a service automatikusra van állítva, és a common mappa nincs az automatikusan induló cucco között.

Gabi
Elküldve: 2006. 11. 02. 17:43
Lenne egy nagy problemam, hatha valaki tud ra megoldast, elore is koszi.
Laptopom szervizben volt, most hoztam haza javitasrol (kijelzocsere). Kapcsolom be, beirom a bios passt, toltodik a windows. Bejelentkezo keperenyo, keri a kodot. Beutom a kodot eloszor, masodszor, hamrmadszor. Nem enged belepni. A beirt kod termeszetesen helyes, numlock, capslock nincs bekapcsolva.
A kerdeseim:
-Mit lehet ilyenkor tenni?
-Letezik hogy egy vicceskedvu szervizes atirta a kodomat?
-Hogyan, ha sem a bios sem a windows jelszot nem adtam meg nekik?
-Mi a fenet tudok csinalni? (szerviz mar zarva, gep meg kellene)
Elore is kosz, bar nem sok remenyt latok..
#2: Ipad 2 32GB WiFi+3G ; Huawei Ideos S7 Slim 3G
#3: Nokia Booklet 3G
#4: Gigabyte EP45T-DS3R, E8200@3.2, 12GB DDR3, Gigabyte HD4850+ZL, OCZ Vertex 2 SSD+ 2x320GB Raid0, WD Elements 2TB, Chieftec 620W. Mobil: Nokia E72 + Iphone 4, Playstation 3 320GB
Elküldve: 2006. 11. 02. 19:52
A problémám a következő:

Amint látható, a bal oldali ikonok nem éppen standardok (Projects, Examples)
Történt ugyanis hogy telepitettem egy programot (PIC-re C compiler), és kicsit átrendezte ezeket az ikonokat. Uninstall után persze nem csinálta vissza.
A kérdésem a következő, hogyan lehet visszacsinálni gyárira? Illetve lehet e ehelyett az 5 ikon helyett valóban sokat használt könyvtárak ikonját tenni?
Előre is köszönöm!
Elküldve: 2006. 11. 02. 20:19
Idézet: netcobra - Dátum: 2006. nov. 2., csütörtök - 17:43
Lenne egy nagy problemam, hatha valaki tud ra megoldast, elore is koszi.
Laptopom szervizben volt, most hoztam haza javitasrol (kijelzocsere). Kapcsolom be, beirom a bios passt, toltodik a windows. Bejelentkezo keperenyo, keri a kodot. Beutom a kodot eloszor, masodszor, hamrmadszor. Nem enged belepni. A beirt kod termeszetesen helyes, numlock, capslock nincs bekapcsolva.
A kerdeseim:
-Mit lehet ilyenkor tenni?
-Letezik hogy egy vicceskedvu szervizes atirta a kodomat?
-Hogyan, ha sem a bios sem a windows jelszot nem adtam meg nekik?
-Mi a fenet tudok csinalni? (szerviz mar zarva, gep meg kellene)
Elore is kosz, bar nem sok remenyt latok..
Oké tisztázzuk a részleteket. Elvitted a gépet szervízbe, és volt a gépen egy windows. Ennek a windowsnak eredetileg volt jelszava, illetve a biosnak volt? Nem lehet, hogy új windows raktak rá a hülék?

:::HWSW World Community-Team©::: :::Windows Licencek::: :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.
Elküldve: 2006. 11. 02. 20:32
Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. nov. 2., csütörtök - 21:19

Igen, elvittem a gepemet a szervizbe, a gyari windows-al, bios es windows jelszoval, mivel a winyot nem tudtak visszaadni, de az adataimban nem akartam hogy turkaljanak, szoval jelszot nem adtam. a javitashoz nem is kellett oprendszer, hiszen egy szimpla kijelzocsere volt. Nem hiszem hogy hozzanyult volna valaki, a bios ugyanaz ami volt es lehet hogy elobb hulyen irtam nem bios jelszavas volt a gep, hanem bekapcsolaskor, rogton, meg a windows inditasa elott kerte a jelszot, vagyis a nelkul nem jut el odaaig, hogy uj wint rakjon ra. Az a jelszo stimmel is, tovabb is enged, egeszen a windows bejelentkezo kepernyoig. Nem, sajnos nem ilyen egyszeru a dolog, volt egy 15jegyu, szamok betuk vegyesen jelszo a gepen, amit most nem fogad el. Tanacstalan vagyok, nem ma kezdtem ensem a szakmat, de ilyet meg nem pipaltam..Ha mas nincs kivancsi vagyok holnap a szerviz mit mond, de en mar elkepzelni sem tudok semmi realis magyarazatot, gondoltam hatha tudtok segiteni:) Elore is koszi
#2: Ipad 2 32GB WiFi+3G ; Huawei Ideos S7 Slim 3G
#3: Nokia Booklet 3G
#4: Gigabyte EP45T-DS3R, E8200@3.2, 12GB DDR3, Gigabyte HD4850+ZL, OCZ Vertex 2 SSD+ 2x320GB Raid0, WD Elements 2TB, Chieftec 620W. Mobil: Nokia E72 + Iphone 4, Playstation 3 320GB
Elküldve: 2006. 11. 03. 09:57
Idézet: Napalm - Dátum: 2006. nov. 2., csütörtök - 20:52
Min2öt lehet

http://www.microsoft.com/windowsxp/downloa...ppowertoys.mspx
Elküldve: 2006. 11. 03. 11:17
Idézet: Luftwaffe - Dátum: 2006. nov. 3., péntek - 8:57
köszi, működik

Elküldve: 2006. 11. 03. 11:46

Hát nem szorosan ide tartozik, nemrég beszéltem telefonon egy ismerőssel, és gondja akadt telepítés közben (mármint Windows Xp), a probléma nem más volt, mint az Ntrdll azthiszem ezt mondta, illetve az MBR hiánya. Nos, én úgygondolom fdisk /mbr parancsal létre lehet hozni új MBR-t, nemde?
Még is mi lehet a problem, nekem évekkel ezelőtt volt ilyen problémám, de már nem tudom pontosan, hogyan oldottam meg.
Köszi a segítséget.