HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések V.

#1811 Felhasználó inaktív   garferi 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 17. 15:46

Nekem az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudok egy olyan programot ablakban futattni amelyik teljes képernyőn fut. Az Alt+Enter nem vált be. TFT monitoron elég furán néz ki az 1024 es program.

Köszi előre is.

#1812 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 17. 15:56

Idézet: garferi - Dátum: 2006. Nov. 17., Friday - 15:46

Nekem az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudok egy olyan programot ablakban futattni amelyik teljes képernyőn fut. Az Alt+Enter nem vált be. TFT monitoron elég furán néz ki az 1024 es program.

Köszi előre is.

ugy erted hogy az a progi csak 1024x768-as ablakban tud futni? mi az a progi? nem is lehet allitani se es atmeretezni se? :think:
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#1813 Felhasználó inaktív   garferi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 17. 16:22

Gépírás 2000
Teljes kérnyőn fut és 1024*768-es felbontásban. Szeretném ablakban futattnim Hogy normális legyen a felbontása az 1280*1024-es felbontású monitoromon.

#1814 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 17. 17:38

Idézet: garferi - Dátum: 2006. Nov. 17., Friday - 16:22

Gépírás 2000
Teljes kérnyőn fut és 1024*768-es felbontásban. Szeretném ablakban futattnim Hogy normális legyen a felbontása az 1280*1024-es felbontású monitoromon.

probaltad compatibility modban? ott lehet 640x480ra allitani a felbontast. bar nemtudom az mukodne e illetve az jolenne-e neked.

igazabol ez a programtol fugg hogy lehet-e atmeretezni. ha igy van megcsinalva hogy fix meretu akkor nem tudom hogy lehetne megis... (esetleg meghackelve :think:)
sok mas progi is ilyen (megneztem ezt a progit a honlapjan) ami nem a megszokott windowsos "kerettel" rendelkezik hanem valami mas grafikai dialog ablakot hasznal. mondjuk altalaban ezek (szvsz) elegge benan is neznek ki. legalabbis amikkel en talalkoztam azok hat elegge bena ("ergya") kategoria volt.

szal passz.. :o

Szerkesztette: des 2006. 11. 17. 17:40 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#1815 Felhasználó inaktív   Yep 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 17. 21:23

Üdv! :respect:

Kérdés: letörölt partíció esetén, amit már az XP telepítő is ismeretlennek titulál, hogyan is lehet NTFS-t létrehozni? A P.magic 8 indítólemeze segít? Bár most nem találom eme kincset érő lemezeket, pedig 1 helyen tároltam a Win98 boot disk-kel . Ha nem lenne meg a floppy, akkor más? :think:

#1816 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 17. 21:32

A tapasztalataim alapján - a Windows az "Ismeretlen" (Unknown) (pl. Linuxos) partíciókat nem engedi megformázni. Ellenben, ha letörlöd a partíciót, minden további nélkül csinálhatsz újat, amit utána úgy formázol meg, ahogy szeretnél. Ezt a Windows saját Disk Management eszközével is meg tudod tenni, de gondolom, a telepítővel is mennie kell, mert partíciót törölni azzal is lehet.
Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

#1817 Felhasználó inaktív   Yep 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 17. 21:42

Idézet: FleetCommand - Dátum: 2006. nov. 17., péntek - 22:32

A tapasztalataim alapján - a Windows az "Ismeretlen" (Unknown) (pl. Linuxos) partíciókat nem engedi megformázni. Ellenben, ha letörlöd a partíciót, minden további nélkül csinálhatsz újat, amit utána úgy formázol meg, ahogy szeretnél. Ezt a Windows saját Disk Management eszközével is meg tudod tenni, de gondolom, a telepítővel is mennie kell, mert partíciót törölni azzal is lehet.

XP volt ezen a partícion is, de mint mondotta nekem az illető, hogy akart egy teljesen " új " Win-t és ezért telepítőlemez be és törölte a partíciót! Na , én ma este mentem át, mert hívott, hogy elakadt, és a köv. a helyzet: boot az XP lemezről....amint a partíciókhoz érünk, van ott nekünk egy 160-as  " ismeretlen " partíció, lehetőségként, ott van, hogy partíció törlése, de azt mondja, hogy az XP telepítő számára ismeretlen partíció stb. és nem ajánlja fel nekem azt a lehetőséget, hogy formázás ntfs-re vagy mi is... :think:

#1818 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 17. 21:51

Idézet: Yep - Dátum: 2006. nov. 17., péntek - 22:42

...

Akkor töröld le, és hozz létre újat :Đ
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#1819 Felhasználó inaktív   Yep 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 17. 21:54

Idézet: potyo - Dátum: 2006. nov. 17., péntek - 22:51

Akkor töröld le, és hozz létre újat :Đ

:D  Megvolt, de nem engedi tovább ( formázás, stb. ) hanem mivel ismeretlen neki, ezért azt ajánlja, hogy lépjek egy lapot vissza és hozzak létre egy kompatibilis partíciót !  :cool:  De ha holnap a kezembe kerűl a PM8 rescue disk , akkor jobb a helyzet ! ;)

#1820 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 17. 21:57

Én nem igazán értem a problémádat. Fogod a Windows telepítőt, kiválasztod, hogy partíció törlése. meg kell nyomni egy csomó fura gombot egymás után, hogy megerősítsd (L, T, meg ilyenek), a végén lesz egy naaagy partícionálatlan terület. Ott partíció létrehozása, enter-enter-enter és kész.. :think:
Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

#1821 Felhasználó inaktív   Yep 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 17. 22:08

Idézet: FleetCommand - Dátum: 2006. nov. 17., péntek - 22:57

Én nem igazán értem a problémádat. Fogod a Windows telepítőt, kiválasztod, hogy partíció törlése. meg kell nyomni egy csomó fura gombot egymás után, hogy megerősítsd (L, T, meg ilyenek), a végén lesz egy naaagy partícionálatlan terület. Ott partíció létrehozása, enter-enter-enter és kész.. :think:

Én is így gondoltam ! Ott van a naaaagy  particionálatlan terület ( ismeretlen ) .... enter után pedig az XP nem tud vele mit kezdeni mert nem ismeri, lépjek vissza egy oldalt és hozzak létre olyan partíciót, amit ismer ! nem baj...szeretem ha szopat a rendszer...telik vele az idő. ;)

Holnap folytatom, aztán beszámolok, hogy mi újság!
Köszönöm az eddigieket  :respect:

Szerkesztette: Yep 2006. 11. 17. 22:12 -kor

#1822 Felhasználó inaktív   qqcs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 18. 02:12

Bocs ha nem teljesen idevag de nincs office topic es mar lassan falra maszok a dologtol.
Angol Outlook 2003 leveliraskor ha belepek az ablakba atvaltja a billentyut angolra. Fentvan az Office desktop language tool meg a hungarian proofing tool meg a osszes letezo helyen magyarra van allitva az alapertelmezes a word,excel meg a stb mar ok de az email iraskor minden egyes ablakbelepesre atvaltja a billenytut.
koszi elore is.

#1823 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 18. 08:30

Idézet: Yep - Dátum: 2006. nov. 17., péntek - 22:08

Én is így gondoltam ! Ott van a naaaagy  particionálatlan terület ( ismeretlen ) ....

Az "ismeretlen" az nem partícionálatlan terület, hanem valamilyen okból ismeretlen, de amúgy létező partíció. Azért kell törölni (és épp azért az az egyetlen funkció, amit felkínál).

#1824 Felhasználó inaktív   Piton 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 18. 20:49

A tegnapi nap ujra kellett telepitenem egy WinXP Home SP2-ot. Eddig rendben volt rajt az a tulajdonsag, hogy ha be volt kapcsolva az Udvozlo kepernyo es A gyors felhasznalo valtas kovetkezteben a Kepernyo kimelonel megjelent a Jelszavas vedelem helyett az, hogy Udvozlo kepernyo.
Na most nem... Most minden keppen a Jelszavas vedelem van. Igy ha ez be van pipalva akkor ha bekapcsol a kepernyo vedo es abbol vissza akar lepni emberunk akkor a Win2000nel megszokott kis ablakocska jon es nem a WinXPnel megszokott Udvozlo kepernyos.
Ezzel mit lehetne csinalni? Sajnos a gep hasznalojat ez nagyon zavarja. :( Neten nezegettem, de sajnos semmit sem talaltam erre. :(

#1825 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 18. 21:08

Be van állítva a jelszó?

#1826 Felhasználó inaktív   Piton 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 19. 13:47

Idézet: debaj - Dátum: 2006. nov. 18., szombat - 22:08

Be van állítva a jelszó?

Probaltam beallitott valamint nem beallitott jelszoval is... Semmi valtozas...

#1827 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 19. 13:58

Idézet: Piton - Dátum: 2006. nov. 19., vasárnap - 13:47

Probaltam beallitott valamint nem beallitott jelszoval is... Semmi valtozas...

Esetleg itt kéne megnézni:

Run>control userpasswords2>Advanced>Secure logon

Ha itt ki van pipálva a Require users to press Ctrl+Alt+Delete jelölőnégyzet, akkor kiszeded a pipát.

#1828 Felhasználó inaktív   Piton 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 19. 14:12

Idézet: debaj - Dátum: 2006. nov. 19., vasárnap - 14:58

Esetleg itt kéne megnézni:

Run>control userpasswords2>Advanced>Secure logon

Ha itt ki van pipálva a Require users to press Ctrl+Alt+Delete jelölőnégyzet, akkor kiszeded a pipát.

Nincs semmi ilyen itt... Semmi ilyen nincs bepipalva...

#1829 Felhasználó inaktív   mongoosepro 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 19. 15:16

Nos nekem egy olyan probléma jött elő távoli asztali kapcsolatnál, hogy:

"Az ön terminálszolgáltatási ügyféllicence 0 nap múlva lejár. Vegye fel a kapcsolatot a rendszergazdával, hogy megkapja az állandó licencet..."

Itt a kép is, hogy miről van szó. Valakinek valami ötlet, hogy ezt hogyan lehet kiiktatni?

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

#1830 Felhasználó inaktív   chungee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 19. 15:52

OFF
HELP!!
Nem tudok összefűzni 2db avi-s fájlt :((((((((
ON
Fákjúál!!