HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések V.

#1851 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 21. 21:00

Üdv!

Abban szeretném segítségeteket kérni, hogy legalizálni szeretném a Widows-omat (XP Prof. HUN + SP1)! Megjött a Campus-os CD-t, ill. a licenckód. Nos a most lévő licenc számot mivel tudom kiolvasni, illetve átírni a legálisra?!  :think:  Meg szeretném úszni a Win reinstallt...  :rolleyes:  Segítségeteket előre is köszönöm!  :respect:

Üdv: Klown
<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#1852 Felhasználó inaktív   Feco 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 21. 22:32

Idézet: Klown - Dátum: 2006. nov. 21., kedd - 21:00

Üdv!

Abban szeretném segítségeteket kérni, hogy legalizálni szeretném a Widows-omat (XP Prof. HUN + SP1)! Megjött a Campus-os CD-t, ill. a licenckód. Nos a most lévő licenc számot mivel tudom kiolvasni, illetve átírni a legálisra?!  :think:  Meg szeretném úszni a Win reinstallt...  :rolleyes:  Segítségeteket előre is köszönöm!  :respect:

Útmutató: A mennyiségi licenc termékkulcsának módosítása Windows XP SP1 vagy frissebb Windows XP rendszerű számítógépen
IBM ThinkPad 390E l 256 MB RAM l Intel PRO/Wireless 2200 BG Mini-PCI
IBM X60 1706-8AG l 4 GB RAM l Kingston SNM225-S2B/160GB (Intel SSDSA2M160G2GC) l X6 UltraBase l Plextor PX-608CU
ThinkPad X301
Netgear WNDR3700, iPhone 3G, HTC TyTN II, Plantronics Voyager 510

#1853 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 21. 23:15

Idézet: Feco - Dátum: 2006. nov. 21., kedd - 22:32

Köszi szépen!  :respect: 

Viszont a most meglévő kódot hogy nyerem vissza?!  :think:  Zömmel olyan megoldás érdekel, ami nem hexa-ban adja vissza az eredményt!  :)

<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#1854 Felhasználó inaktív   Tarzaan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 22. 07:13

Idézet: FleetCommand - Dátum: 2006. nov. 21., kedd - 15:57

Egy dolgot neked érdemes megfontolnod: amint írtad, a 32-bites Windowsod eredeti.

Szia!

Valóban az, de sajna nem tudom telepíteni. A 250-es vinyómon van 3 partíció. Egy kb 30-as a rendszernek és két kb 100GB-s. Sajnos azonban sem az XP telepítője nem ismeri fel, sem a BIOS (a BIOS felismeri, hogy Samsung SP250N típusú, de 60 valahány GB-snek látja, az XP telepítője meg 131GB-s partíciót lát, amiylen nincs is.). Teljes formatot még ne makarok, mert egy csomó fontos cucc van rajta. Ezután megpróbáltam feltenni egy másik, IDE-s vinyóra, de azon meg a telepítés akadt el, mert kiírta egy fájlra (amdkr.sys asszem) hogy nem olvasható vagy nem másolható. Amikor egy másik IDE-s vinyóba tettem, akkor ugyanez volt. Na most pár napja még jó votl az a telepítőlemez.
Mi lehet a gond? Az alaplap ***dott volna el? Vagy a memória? (egy haverom mondta, hogy a mamória problémái is okozhatnak ilyen gondot).

+ kérdés: melyik októberi magazinban is volt Windows Vista telepítő lemez? Olyan amelyik talán tavaszig jó. Mert akkor lehet hogy megpróbálkoznék azzal, hiszen a magyarításig kihúzza.

+kérdés2:

van még jelenleg olyan akció, hogy főiskolai/egyetemi hallgatók vagy pedagógusok kedvezményesen vehetnek oprendszert? Az egyik előző hsz-ből úgy vettem ki, hogy van.

Szerkesztette: Tarzaan 2006. 11. 22. 07:15 -kor

#1855 Felhasználó inaktív   Feco 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 22. 09:05

Idézet: Klown - Dátum: 2006. nov. 21., kedd - 23:15

Köszi szépen!  :respect: 

Viszont a most meglévő kódot hogy nyerem vissza?!  :think:  Zömmel olyan megoldás érdekel, ami nem hexa-ban adja vissza az eredményt!  :)

Magical Jelly Bean Keyfinder v1.51
Kép
IBM X60 1706-8AG l 4 GB RAM l Kingston SNM225-S2B/160GB (Intel SSDSA2M160G2GC) l X6 UltraBase l Plextor PX-608CU
ThinkPad X301

#1856 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 11. 22. 10:17

XP 32 illetve XP 64 bit (win2k3-ra épül utóbbi) ha scandisket futtatsz, azaz régi új nevén chkdsk-t, akkor sokszor amikor nem fér közvetlenül a kötethez újrainítja a gépet, majd bootolásközbeni állapotban lefuttatja jó sokáig. A kérdés az, hogy az eredményt miután a windows bebootolt, hol lehet megnézni? Oké, amikor ott végez kirja egy pillanatra, de nem mindenki akar a gép előtt bembulni addig is.. szóval eseménynaplóban vagy hol?

#1857 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 22. 10:42

Ha jól emlékszem, a winlogon teszi be, ilyen néven keresd.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1858 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 22. 10:44

na lenne egy olyan kérdésem, hogy én mint főiskolai hallgató, campus program keretein belül kaphatok legal win xp-t? amit campus.hu-n néztem van olyan win xp hun sp2, elvileg ez tartalmazza a full rendszert is nemcsak frissítést? :think: vagy hogy van ez?
vki kicsit felvilágosítana, hogy ha lehetséges nekem, akkor mit hogyan merre?
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#1859 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 11. 22. 10:46

Idézet: brd - Dátum: 2006. nov. 22., szerda - 11:42

Ha jól emlékszem, a winlogon teszi be, ilyen néven keresd.

A Winlogon C:\WINDOWS\system32 ben található de mit kell kezdeni vele ?:)

#1860 Felhasználó inaktív   Feco 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 22. 12:12

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2006. nov. 22., szerda - 10:17

XP 32 illetve XP 64 bit (win2k3-ra épül utóbbi) ha scandisket futtatsz, azaz régi új nevén chkdsk-t, akkor sokszor amikor nem fér közvetlenül a kötethez újrainítja a gépet, majd bootolásközbeni állapotban lefuttatja jó sokáig. A kérdés az, hogy az eredményt miután a windows bebootolt, hol lehet megnézni? Oké, amikor ott végez kirja egy pillanatra, de nem mindenki akar a gép előtt bembulni addig is.. szóval eseménynaplóban vagy hol?

Sajátgép egér katt jobb gomb, Kezelés, Eseménynapló, Alkalmazás, forrás szerinti rendezés, Winlogon, tulajdonságok
ThinkPad X301

#1861 Felhasználó inaktív   fzsolt 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 22. 13:01

Idézet: laragirl83 - Dátum: 2006. nov. 22., szerda - 9:44

na lenne egy olyan kérdésem, hogy én mint főiskolai hallgató, campus program keretein belül kaphatok legal win xp-t? amit campus.hu-n néztem van olyan win xp hun sp2, elvileg ez tartalmazza a full rendszert is nemcsak frissítést? :think: vagy hogy van ez?
vki kicsit felvilágosítana, hogy ha lehetséges nekem, akkor mit hogyan merre?

Kaphatsz. A campusos win xp hun sp2 teljes, bootolható, nem csak a frissítés.
Mifelénk (Debreceni Egyetem) ez úgy megy, hogy van egy honlap, ott a Neptun kóddal csinálni kell egy azonosítót, amivel be lehet lépni egy szerverre, ahonnan CD image formájában letölthető a cucc. Kérdezd meg a főiskolád informatikusait, ott mi a heyzet.
Az "Élet" qrva szar egy játék, de a grafikája, az nagyon ott van!

#1862 Felhasználó inaktív   fzsolt 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 22. 13:08

XP alatt hogy tudok írásvédetté tenni (csak olvasható legyen) egy partíciót?
Az "Élet" qrva szar egy játék, de a grafikája, az nagyon ott van!

#1863 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 22. 13:48

Idézet: fzsolt - Dátum: 2006. nov. 22., szerda - 13:01

Kaphatsz. A campusos win xp hun sp2 teljes, bootolható, nem csak a frissítés.
Mifelénk (Debreceni Egyetem) ez úgy megy, hogy van egy honlap, ott a Neptun kóddal csinálni kell egy azonosítót, amivel be lehet lépni egy szerverre, ahonnan CD image formájában letölthető a cucc. Kérdezd meg a főiskolád informatikusait, ott mi a heyzet.

bootolható?
én felhívtam a tisztaszoftver.hu-t és ott csaj azt mondta, hogy teljesnek teljes, de nem bootolható szal egy meglévő win-ről lehet upgradelni.
hmm ha bootolható az kiba jó lenne :D
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#1864 Felhasználó inaktív   Tarzaan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 22. 13:58

Idézet: Tarzaan - Dátum: 2006. nov. 22., szerda - 8:13

Szia!

Valóban az, de sajna nem tudom telepíteni. A 250-es vinyómon van 3 partíció. Egy kb 30-as a rendszernek és két kb 100GB-s. Sajnos azonban sem az XP telepítője nem ismeri fel, sem a BIOS (a BIOS felismeri, hogy Samsung SP250N típusú, de 60 valahány GB-snek látja, az XP telepítője meg 131GB-s partíciót lát, amiylen nincs is.). Teljes formatot még ne makarok, mert egy csomó fontos cucc van rajta. Ezután megpróbáltam feltenni egy másik, IDE-s vinyóra, de azon meg a telepítés akadt el, mert kiírta egy fájlra (amdkr.sys asszem) hogy nem olvasható vagy nem másolható. Amikor egy másik IDE-s vinyóba tettem, akkor ugyanez volt. Na most pár napja még jó votl az a telepítőlemez.
Mi lehet a gond? Az alaplap ***dott volna el? Vagy a memória? (egy haverom mondta, hogy a mamória problémái is okozhatnak ilyen gondot).

+ kérdés: melyik októberi magazinban is volt Windows Vista telepítő lemez? Olyan amelyik talán tavaszig jó. Mert akkor lehet hogy megpróbálkoznék azzal, hiszen a magyarításig kihúzza.

+kérdés2:

van még jelenleg olyan akció, hogy főiskolai/egyetemi hallgatók vagy pedagógusok kedvezményesen vehetnek oprendszert? Az egyik előző hsz-ből úgy vettem ki, hogy van.

+ kérdés:

az okozhat problémát, ha 32 bites XP-t olyan partícióra akarom telepíteni, amit előzőleg a havrom 64 bites XP-jével formáztam?

#1865 Felhasználó inaktív   eRPeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 22. 20:52

Sziasztok.

Segítene valaki a teendőkben? A windows frissítést letöltöttem, de telepíteni nem tudom, hiba üzenet jelenik meg.

"A Telepítő nem tudta ellenőrizni az update.inf fájl integritását. Ellenőrizze, hogy fut-e a titkosítási szolgáltatás a számítógépen."

Köszi.

Csatolt fájl:

A tudatlanság nem bűn csak hiányosság.Szándékosan tudatlanságban tartani, na az már bűn.

#1866 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 23. 07:42

Idézet: Tarzaan - Dátum: 2006. nov. 22., szerda - 13:58

az okozhat problémát, ha 32 bites XP-t olyan partícióra akarom telepíteni, amit előzőleg a havrom 64 bites XP-jével formáztam?

Nem hiszem, de ha igen, legfeljebb újraformázod a partíciót a telepítés közben.

#1867 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 23. 08:34

mind1.

Szerkesztette: ion 2006. 11. 23. 09:20 -kor

#1868 Felhasználó inaktív   dh1 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 23. 21:02

A gondom erdekes.

Nehany program (jatekok) eseten egy bizonyos ido utan totalisan megall az eger es a billentyuzet iranyitasom.

Pl. Oblivion ... barangolsz ... elengeded a gombot es a csako megy tovabb egyenesen, a proggi nem fagy ki latszolag minden mukodik, csak nem tudom iranyitani. Atvaltva desktopra ott minden jo ...

Ugyan ez tapasztalhato pl. FIFA 07-nel ...

WinXP Pro SP2
Logitech G7 eger (Setpoint szoftver)
Logitech Office billentyuzet

Koszi a segitseget ha tud valaki ...
COMMODORE AMIGA 500
COMMODORE AMIGA 3000
COMMODORE AMIGA CD32
AMIGA RULEZ!!!

#1869 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 24. 07:10

Gyááá ezzel a zikszpével csak a baj van  :D
Most hogy újratelepítettem a wint (ezesetben angolt tettem fel, magyar nyelvi csomaggal) az explorer hibák megszűntek.
Viszont van más.  :reklamacio:
Valamiért 1-2 játéknál a következőket műveli a win:
- Miután kiléptem az adott gameből, vmiért a cpu kihasználtáság 100% marad. Totálisan mind1 hogy mit zárok utánna be, nem változik.
Kicsit utánnaolvasgatva az SVCHOST-ra gyanaxom.. Mindjárt a PID szám alapján kiiratom az infókat, azzal kapcs. hogy mit akar futattni.
Attól talán okosabb leszek(ünk)

szerk: Most meg nem csinálja. Ez kész.. Lehet az segített hogy elindítottam a drwtsn32-t, és ott mindent kikapcsoltam.. Nem hiszem el hogy megint a Dr vaccon" baxott ki velem.. (pedig a regbe kilőttem install után rögtön)
Majd jelentkezek ha esetleg megint szaraxik a kíndóz :omg:

Szerkesztette: M@Xtreme 2006. 11. 24. 07:18 -kor

#1870 Felhasználó inaktív   vkrisz81 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 24. 16:07

hello ! az lenne a kerdesem hogy amikor bekapcsolom a gepet fekete kepernyo (amikor winnek kellene menni)
amikor ujrainditom akkor talan elindul, de ha nem akkor harmadjara igen! ez miert an??? meg az hogy amikro egesz nap megy a gep akkor kijelentkezesre szigoruan kek halal....
a masik, ujra kell raknom egy majdani uj gepre a wint! hogyan lehet azt megoldani hogy a d & s mappa egy kulon meghajton legyen, valamit a swap fajl?? vagy hol van erre vonatkozo info?
:respect:

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.