HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések V.

#1861 Felhasználó inaktív   fzsolt 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 22. 13:01

Idézet: laragirl83 - Dátum: 2006. nov. 22., szerda - 9:44

na lenne egy olyan kérdésem, hogy én mint főiskolai hallgató, campus program keretein belül kaphatok legal win xp-t? amit campus.hu-n néztem van olyan win xp hun sp2, elvileg ez tartalmazza a full rendszert is nemcsak frissítést? :think: vagy hogy van ez?
vki kicsit felvilágosítana, hogy ha lehetséges nekem, akkor mit hogyan merre?

Kaphatsz. A campusos win xp hun sp2 teljes, bootolható, nem csak a frissítés.
Mifelénk (Debreceni Egyetem) ez úgy megy, hogy van egy honlap, ott a Neptun kóddal csinálni kell egy azonosítót, amivel be lehet lépni egy szerverre, ahonnan CD image formájában letölthető a cucc. Kérdezd meg a főiskolád informatikusait, ott mi a heyzet.
Az "Élet" qrva szar egy játék, de a grafikája, az nagyon ott van!

#1862 Felhasználó inaktív   fzsolt 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 22. 13:08

XP alatt hogy tudok írásvédetté tenni (csak olvasható legyen) egy partíciót?
Az "Élet" qrva szar egy játék, de a grafikája, az nagyon ott van!

#1863 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 22. 13:48

Idézet: fzsolt - Dátum: 2006. nov. 22., szerda - 13:01

Mifelénk (Debreceni Egyetem) ez úgy megy, hogy van egy honlap, ott a Neptun kóddal csinálni kell egy azonosítót, amivel be lehet lépni egy szerverre, ahonnan CD image formájában letölthető a cucc. Kérdezd meg a főiskolád informatikusait, ott mi a heyzet.

bootolható?
én felhívtam a tisztaszoftver.hu-t és ott csaj azt mondta, hogy teljesnek teljes, de nem bootolható szal egy meglévő win-ről lehet upgradelni.
hmm ha bootolható az kiba jó lenne :D
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#1864 Felhasználó inaktív   Tarzaan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 22. 13:58

Idézet: Tarzaan - Dátum: 2006. nov. 22., szerda - 8:13

Szia!

Valóban az, de sajna nem tudom telepíteni. A 250-es vinyómon van 3 partíció. Egy kb 30-as a rendszernek és két kb 100GB-s. Sajnos azonban sem az XP telepítője nem ismeri fel, sem a BIOS (a BIOS felismeri, hogy Samsung SP250N típusú, de 60 valahány GB-snek látja, az XP telepítője meg 131GB-s partíciót lát, amiylen nincs is.). Teljes formatot még ne makarok, mert egy csomó fontos cucc van rajta. Ezután megpróbáltam feltenni egy másik, IDE-s vinyóra, de azon meg a telepítés akadt el, mert kiírta egy fájlra (amdkr.sys asszem) hogy nem olvasható vagy nem másolható. Amikor egy másik IDE-s vinyóba tettem, akkor ugyanez volt. Na most pár napja még jó votl az a telepítőlemez.
Mi lehet a gond? Az alaplap ***dott volna el? Vagy a memória? (egy haverom mondta, hogy a mamória problémái is okozhatnak ilyen gondot).

+ kérdés: melyik októberi magazinban is volt Windows Vista telepítő lemez? Olyan amelyik talán tavaszig jó. Mert akkor lehet hogy megpróbálkoznék azzal, hiszen a magyarításig kihúzza.

+kérdés2:

van még jelenleg olyan akció, hogy főiskolai/egyetemi hallgatók vagy pedagógusok kedvezményesen vehetnek oprendszert? Az egyik előző hsz-ből úgy vettem ki, hogy van.

+ kérdés:

az okozhat problémát, ha 32 bites XP-t olyan partícióra akarom telepíteni, amit előzőleg a havrom 64 bites XP-jével formáztam?

#1865 Felhasználó inaktív   eRPeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 22. 20:52

Sziasztok.

Segítene valaki a teendőkben? A windows frissítést letöltöttem, de telepíteni nem tudom, hiba üzenet jelenik meg.

"A Telepítő nem tudta ellenőrizni az update.inf fájl integritását. Ellenőrizze, hogy fut-e a titkosítási szolgáltatás a számítógépen."

Köszi.

Csatolt fájl:

A tudatlanság nem bűn csak hiányosság.Szándékosan tudatlanságban tartani, na az már bűn.

#1866 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 23. 07:42

Idézet: Tarzaan - Dátum: 2006. nov. 22., szerda - 13:58

az okozhat problémát, ha 32 bites XP-t olyan partícióra akarom telepíteni, amit előzőleg a havrom 64 bites XP-jével formáztam?

Nem hiszem, de ha igen, legfeljebb újraformázod a partíciót a telepítés közben.

#1867 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 23. 08:34

mind1.

Szerkesztette: ion 2006. 11. 23. 09:20 -kor

#1868 Felhasználó inaktív   dh1 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 23. 21:02

A gondom erdekes.

Nehany program (jatekok) eseten egy bizonyos ido utan totalisan megall az eger es a billentyuzet iranyitasom.

Pl. Oblivion ... barangolsz ... elengeded a gombot es a csako megy tovabb egyenesen, a proggi nem fagy ki latszolag minden mukodik, csak nem tudom iranyitani. Atvaltva desktopra ott minden jo ...

Ugyan ez tapasztalhato pl. FIFA 07-nel ...

WinXP Pro SP2
Logitech G7 eger (Setpoint szoftver)
Logitech Office billentyuzet

Koszi a segitseget ha tud valaki ...
COMMODORE AMIGA 500
COMMODORE AMIGA 3000
COMMODORE AMIGA CD32
AMIGA RULEZ!!!

#1869 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 24. 07:10

Gyááá ezzel a zikszpével csak a baj van  :D
Most hogy újratelepítettem a wint (ezesetben angolt tettem fel, magyar nyelvi csomaggal) az explorer hibák megszűntek.
Viszont van más.  :reklamacio:
Valamiért 1-2 játéknál a következőket műveli a win:
- Miután kiléptem az adott gameből, vmiért a cpu kihasználtáság 100% marad. Totálisan mind1 hogy mit zárok utánna be, nem változik.
Kicsit utánnaolvasgatva az SVCHOST-ra gyanaxom.. Mindjárt a PID szám alapján kiiratom az infókat, azzal kapcs. hogy mit akar futattni.
Attól talán okosabb leszek(ünk)

szerk: Most meg nem csinálja. Ez kész.. Lehet az segített hogy elindítottam a drwtsn32-t, és ott mindent kikapcsoltam.. Nem hiszem el hogy megint a Dr vaccon" baxott ki velem.. (pedig a regbe kilőttem install után rögtön)
Majd jelentkezek ha esetleg megint szaraxik a kíndóz :omg:

Szerkesztette: M@Xtreme 2006. 11. 24. 07:18 -kor

#1870 Felhasználó inaktív   vkrisz81 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 24. 16:07

hello ! az lenne a kerdesem hogy amikor bekapcsolom a gepet fekete kepernyo (amikor winnek kellene menni)
amikor ujrainditom akkor talan elindul, de ha nem akkor harmadjara igen! ez miert an??? meg az hogy amikro egesz nap megy a gep akkor kijelentkezesre szigoruan kek halal....
a masik, ujra kell raknom egy majdani uj gepre a wint! hogyan lehet azt megoldani hogy a d & s mappa egy kulon meghajton legyen, valamit a swap fajl?? vagy hol van erre vonatkozo info?
:respect:

#1871 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 24. 21:01

Tudtok olyan programot, ami a mikrofonon bemondott magyar szoveget szoveges allomannya alakitja, amelyet kesobb pl. Word-ben lehet szerkeszteni?

#1872 Felhasználó inaktív   dh1 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 25. 00:45

Melyik programmal lehetne olyan backupot csinalni a bootparticiomrol mint anno win98 idejeben a Norton Ghost-tal, hogy az adott bootparticiot szepen kiirta x darab bootolhato CD-re (az elso lemez volt bootolhato). A lemezt visszarakva barmikor vissza lehetett rakni a bootparticiot ha az mar nem mukodott megfeleloen ...

Namost ilyen proggit nem talalok. Az aktualis Ghost nem tud ilyet, Acronis sem ASIS Backup sem ... avagy ha tudnak valaki vilagositson fel legyen olyan kedves!
COMMODORE AMIGA 500
COMMODORE AMIGA 3000
COMMODORE AMIGA CD32
AMIGA RULEZ!!!

#1873 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 25. 20:25

Nem ismerem közelebbről az aktuális Ghost-ot, de a Ghost 8.3, ami a legutolsó "hagyományos", illetve a sokak által megszokott módon kezelhető kiadás, megfelel a célra.

Vagy a Ghost 2003, ami majdnem ugyanaz, csak "home" változat (hálózat támogatása hiányzik belőle).

A Ghost 9, ha jól tudom önálló boot CD-vel működik, ennél nincs értelme boot CD-t írni, ugyanis magával a Ghost CD-vel kell bootolni, majd kivenni, és utána bepakolni a CD vagy DVD lemezeket, mentéskor és helyreállításkor is.

#1874 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 25. 21:10

Idézet: fzsolt - Dátum: 2006. nov. 22., szerda - 13:01

Na senkinek nem tűnt fel, hogy ez megint nem igaz. Campus-ban csak és kizárólag upgrade XP van. Az más kérdés, hogy a cd amit kiküldenek bootolható. Amiről te beszélsz az az MSDNAA és általában csak az informatika szakos hallgatók érhetik el.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#1875 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 25. 22:04

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. nov. 25., szombat - 21:10

Na senkinek nem tűnt fel, hogy ez megint nem igaz. Campus-ban csak és kizárólag upgrade XP van. Az más kérdés, hogy a cd amit kiküldenek bootolható. Amiről te beszélsz az az MSDNAA és általában csak az informatika szakos hallgatók érhetik el.

Mit értesz frissítés alatt?
Amit a páromnak küldött a Microsoft, üres/formázott/formázatlan vinyóra is felmegy.
Gyakorlatlag egy Corporate Edition.
Ugyan az igazolás Upgrade verziónak említi, de ettől még teljes értékű.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#1876 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 25. 22:20

Idézet: csozsi - Dátum: 2006. nov. 25., szombat - 22:04

Mit értesz frissítés alatt?
Amit a páromnak küldött a Microsoft, üres/formázott/formázatlan vinyóra is felmegy.
Gyakorlatlag egy Corporate Edition.
Ugyan az igazolás Upgrade verziónak említi, de ettől még teljes értékű.

Felmegy jah, de ha nincsen hozzá jogalapod akkor illegális a telepítése. Ajánlom az aláírásomban található linket. :)
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::

#1877 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 25. 22:58

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. nov. 25., szombat - 22:20

Felmegy jah, de ha nincsen hozzá jogalapod akkor illegális a telepítése. Ajánlom az aláírásomban található linket. :)

A témában nem mondott sokat a linked, viszont egy főiskolai/egyetemi hallgatónak/tanárnak a Microsoft által kiküldött Campus cd-t licencszerződéssel, és a 25 karakteres kulcs melléklésével milyen jogalap hiányzik a telepítéshez?
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#1878 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 25. 23:02

Idézet: csozsi - Dátum: 2006. nov. 25., szombat - 22:58

milyen jogalap hiányzik a telepítéshez?

Mondjuk egy legális Win98.

#1879 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 25. 23:29

Idézet: csozsi - Dátum: 2006. nov. 25., szombat - 22:58

A témában nem mondott sokat a linked, viszont egy főiskolai/egyetemi hallgatónak/tanárnak a Microsoft által kiküldött Campus cd-t licencszerződéssel, és a 25 karakteres kulcs melléklésével milyen jogalap hiányzik a telepítéshez?

Na ha nem mondott sokat a link, akkor nem olvastad el. Ezt a részt kéne megnézni: "Mennyiségi licenc (Volume license)"

#1880 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 25. 23:31

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. nov. 25., szombat - 23:29

Na ha nem mondott sokat a link, akkor nem olvastad el.

Ez jön be a linkre:

Idézet

Windows Vista (Telepítsünk vagy ne? Ez itt a kérdés.)

Egyszerűbb lenne magát a bejegyzést linkelni. :)

Szerkesztette: debaj 2006. 11. 25. 23:33 -kor

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.