HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések V.

#2021 Felhasználó inaktív   Nyugdijas 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 07. 09:38

Idézet: Grass - Dátum: 2006. dec. 7., csütörtök - 0:47

Mikori a windowsod? Lehet, hogy egy reinstall si ráférne

Teljesen jól műxik egyébként a rendszer... Kb 2 hónapos a win-em,tehát sztem enm lehet ez a gond. Mondjuk azt még nem néztem,hogy mióta a floppyt kiiktattam micsinál,mert még nem állitottam le azóta a gépet(download in progress.... :D )

#2022 Felhasználó inaktív   rockan 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 07. 09:54

Idézet

Vírusod/spyware-d nincs (ajánlott keresők: Spybot S&D, NOD32, mindkettő, nem vagy-vagy)? A Wingomb+Pause panelen, a Speciális fülön, a Teljesítmény/Beállítások gomb, Adatvégrehajtás megakadályozása fülön mi van beállítva?

Kösz brd a gyors reagálást, nekem csak most volt alkalmam géphez a kerülni!

Nos NOD32, Spybot, Ad-aware, nem talált semmit, (XP-Pro, SP2, Kerio firewall).
Az adatvégrehajtás megakadályozása fontosabb Windows programoknál és szolgáltatásoknál van bepöttyintve.
Magát az Intéző programot lövi le! :reklamacio:
rockan

#2023 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 07. 12:59

Sziasztok!

Első problem (kis story :D ): Win XP Pro-t használok, koliban "élek", s az ismerőseim az utóbbi időben nagyon rákaptak arra, hogy az én gépem használják. Ezért úgy gondoltam, hogy lejelszavazom a windowst. 2 napja egyik haver átjött "levelezni" meg miegymás, msn-ezett, yahoo-s email címmel van ott reggelve. Másnap mikor kapcsolom be a gépet, a jelszó megadásnál a felhasználói nevem alatt ki van írva, hogy 4 olvasatlan üzenete érkezett. Ha ráállok az egérrel, a felbukkanó ablakban mutatja a haverom email címét... Na mondom... Ez micsoda, hogy került oda, és hogy tudok tőle megszabadulni, hogy ne mutassa??

Másik kérdés: azt hol tudom beállítani a winben, hogy ha x időre magára hagyom a gépet, akkor automatikusan lejelszavazza magát, vagy kijelentkezzen? Nem a képernyőkímélő jelszóra gondolok... :)  Nem tudom már, talán win 2003-nál láttam, hogy ctrl-alt-del-re nem a feladatkezelő ugrik föl, hanem egy ablak, ahol kijelentkezhetek, indíthatom a feladatkezelőt, stb. Na, nekem ez kellene. Valakinek vmi ötlet?
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#2024 Felhasználó inaktív   eMeM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 15:05

Idézet

ctrl-alt-del-re nem a feladatkezelő ugrik föl, hanem egy ablak, ahol kijelentkezhetek, indíthatom a feladatkezelőt, stb. Na, nekem ez kellene. Valakinek vmi ötlet?

vezérlőpult/felhasználói fiókok/be- és kijelentkezési mód beállítása/
itt vedd ki a pipát az üdvözlőképernyő használata elől

Ekkor a bejelentkezéskor is ilyen kis legördülő menüből választhatod ki melyik user akar belépni, és ctrl-alt-del-re nem a feladatkezelő jön be, hanem egy kis dialóg ablak, ahol felhasználót válthatsz, zárolhatod a gépet, feladatkezelőt érheted el, meg ilyenek.

Idézet

eMeM: Rádiós/infrás a bill? Akkor lehet, hogy ráférne egy elemcsere. Egyébknét a win-nek már a 98 óta van egy olyan hibája, hogy mintha (többnyire) a CTRL billenytű beragadna. Teljesen véletlenszerűen jön elő, van hogy hónapokig nem találkozom vele sehol. Ilyenkor egy heves váltóbillentyűnyomogatás (SHIFT, CTRL, ALT, Wingomb) segít. Lehet, hogy ebbe futottál bele.

Nem vezeték nélkili a billzetem, laptopról van szó. Igazad lehet. Kétféle képpen jelentkezik a hiba. Az egyik mintha a win ragadna be. Ekkor a sima gombokra úgy reagál mintha mellényomnám win-t is. Pl "r" lenyomására a futtatás jön elő (win-r). Ezt úgy küszöbölöm ki, hogy mondjuk 2-3-szor nyomok egy win-r kombinációt, ettől elyre szokott állni.
A másik amikor a ctrl "ragad" be. Ekkor hiába nyomok bármit, enm áll helyre, csak ha újraindítom. Ez eléggé zavaró, mert a crtl-nak aléggé sok kombinációja van, ezért ha ez jön akor teljesen használhatatlan a gép, hiszen még az egeret sem tudom minden esetben használni, hiszen annak is van ctrl+görgő vagy ilyesmi kombója.

Eléggé zavaró ez az egész, mert eddig még nem találkoztam ezzel, most pedig szinte mindíg jelentkezik. Hol 10 perc múlva, hol csak 2 óra múlva, de mindíg előjön.  :think:

#2025 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 15:14

Idézet: brd - Dátum: 2006. dec. 7., csütörtök - 2:24

Egyébknét a win-nek már a 98 óta van egy olyan hibája, hogy mintha (többnyire) a CTRL billenytű beragadna.

Érdekes, volt már jópár billentyűzetem, meg Win3.1 óta szinte a teljes Windows paletta, de még egyiken sem tapasztaltam olyat, hogy beragadt volna a Ctrl vagy akármelyik billentyű. :) (Kivéve a Shift, ha nem irtom ki idejében a mozgáskorlátozott-beállításokat, és a Shiftet nyomva gondolkodom a következő mondat helyes megfogalmazásán :Đ )

#2026 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 15:15

Idézet: Nyugdijas - Dátum: 2006. dec. 6., szerda - 23:36

Viszont a többi problémára esetleg van valakinek 5lete? Elég zavaró ugyanis ez a hosszú bootolási idő...

Hálózati gond lehet.
Bekapcsolt, de nem használt hálókártya, vagy nem állandó internetkapcsolat? (ADSL, Chello)
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2027 Felhasználó inaktív   fender 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 16:42

Sziasztok, nemrég valami elkezdett a c meghajtóba elhelyezni sqmdata00.sqm és sqmnoopt00.sqm nevű fájlokat. Illetve 00-tól sorszámozva úgy napi két ilyen fájlpár jelent meg a c meghajtón, rejtett fájlként. Letöröltem az egészet, de aztán újra kezdte. Mi fut a háttérben, ami ezeket létrehozza?

#2028 Felhasználó inaktív   garferi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 17:03

Az MSN Live-om ban eltünt az az eszköztár amelyik az azonnali üzetküldési ablakban van a szöveg küldési rész fölött. (amin a hagultjel kiválasztása, a rezgő figyelmeztetés küldése és egyéb gombok vannnak)
Hogyan tudnám visszahozni? Kerestem a beállítások között, de nem találtam ilyet.

Köszi előre is.

#2029 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 18:04

sziasztok. hogy lehet beleintegralni XPSP2-be installeres driverekt? (via hyperion, Sb live,  catalyst+dotnet)?
koszi.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2030 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 18:05

Nekem is szokott ilyen Ctrl beragadást csinálni a gépem (lehet, hogy a win gombbal is csinálja, csak azt nem használom). Mikor észreveszem, sorbanyomkodom az összes ctrl, shift, alt gombokat, ettől rendbe jön. De attól még qrvára idegesítő. :omg:  :reklamacio:
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#2031 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 18:16

Idézet: rockan - Dátum: 2006. dec. 7., csütörtök - 9:54

Az adatvégrehajtás megakadályozása fontosabb Windows programoknál és szolgáltatásoknál van bepöttyintve.
Magát az Intéző programot lövi le! :reklamacio:

Esetleg lehet codec-gond is, nincs feltelepítve valami codecpack (ace mega codec, stb.)? Vagy lehet az is, hogy egy spyware beépült az explorerbe, másolj be ide (vagy inkább privibe, ne szennyezzük a topicot) egy hijackthis logot.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#2032 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 18:19

Idézet: eMeM - Dátum: 2006. dec. 7., csütörtök - 15:05

Eléggé zavaró ez az egész, mert eddig még nem találkoztam ezzel, most pedig szinte mindíg jelentkezik. Hol 10 perc múlva, hol csak 2 óra múlva, de mindíg előjön.  :think:

Nincsen feltelepítve véletlenül pl. a videokártyának valami programja (pl. control center), amelyben be van kapcsolva a hotkeys és az nem működik jól? Sok ilyen program van, amely saját maga kezel hotkey-t, ellopva a windows-tól és ha kicsit hibásan működik az adott program, az is okozhat ilyet.

#2033 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 18:21

Idézet: Misi_D - Dátum: 2006. dec. 7., csütörtök - 12:59

Másik kérdés: azt hol tudom beállítani a winben, hogy ha x időre magára hagyom a gépet, akkor automatikusan lejelszavazza magát, vagy kijelentkezzen?

Ha adjsz jelszót az adott felhasználónak, akkor a képernyőkímélő jelszava is az lesz (persze csak ha beállítod, hogy jelszót kérjen :) ), az miért nem jó? A konzolról azt sem lehet megkerülni...

#2034 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 18:33

Idézet: debaj - Dátum: 2006. dec. 7., csütörtök - 15:14

Érdekes, volt már jópár billentyűzetem, meg Win3.1 óta szinte a teljes Windows paletta, de még egyiken sem tapasztaltam olyat, hogy beragadt volna a Ctrl vagy akármelyik billentyű. :)

Örülj neki! :cool: Én viszont többször is, több, egymástól tökéletesen független gépen, más hardware-rel, más programokkal, más által telepítve. :) Ritkán ugyan, de a saját gépemen is előfordul, pedig én aztán nem szeretem, ha ilyen kis hülyeség bosszant. ;) Bár az lehet, hogy csak a win nem tudja követni a tőlem érkező inputot. Többen mondták már, hogy nem tudnak követni, amikor valamit okoskodok egy gépen. :D

#2035 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 18:35

Idézet: fender - Dátum: 2006. dec. 7., csütörtök - 16:42

Sziasztok, nemrég valami elkezdett a c meghajtóba elhelyezni sqmdata00.sqm és sqmnoopt00.sqm nevű fájlokat. Illetve 00-tól sorszámozva úgy napi két ilyen fájlpár jelent meg a c meghajtón, rejtett fájlként. Letöröltem az egészet, de aztán újra kezdte. Mi fut a háttérben, ami ezeket létrehozza?

A google aszondja', az MSN beta verziói csinálnak ilyet.

#2036 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 18:39

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. dec. 7., csütörtök - 18:04

sziasztok. hogy lehet beleintegralni XPSP2-be installeres driverekt?

nLite.

#2037 Felhasználó inaktív   eMeM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 19:13

Idézet: brd - Dátum: 2006. dec. 7., csütörtök - 19:19

Nincsen feltelepítve véletlenül pl. a videokártyának valami programja (pl. control center), amelyben be van kapcsolva a hotkeys és az nem működik jól? Sok ilyen program van, amely saját maga kezel hotkey-t, ellopva a windows-tól és ha kicsit hibásan működik az adott program, az is okozhat ilyet.

Nincsen. Az vicc, hogy nemnagyon lett új dolog feltéve. Most csak a jávára (jdk, netbeans) gyanakszom, az lett felrakva a napokban.
És ha a ctrl rosszalkodik, akkor hiába hasalok rá minden gombra, nem segít.

#2038 Felhasználó inaktív   fender 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 19:40

Idézet: brd - Dátum: 2006. dec. 7., csütörtök - 18:35

A google aszondja', az MSN beta verziói csinálnak ilyet.

Köszi, ha most visszagondolok, tényleg azóta van, mióta feltelepítettem az MSN-t. Sőt ugyanezt láttam a lányom gépén a c mappában is. Törölgessem, vagy hagyjam az egészet? Valószínűleg semmi gondot nem okoz, csak zavar, hogy ott látom azt, aminek nem kellene ott lenni...

#2039 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 20:15

Idézet: eMeM - Dátum: 2006. dec. 7., csütörtök - 15:05

vezérlőpult/felhasználói fiókok/be- és kijelentkezési mód beállítása/
itt vedd ki a pipát az üdvözlőképernyő használata elől

Ekkor a bejelentkezéskor is ilyen kis legördülő menüből választhatod ki melyik user akar belépni, és ctrl-alt-del-re nem a feladatkezelő jön be, hanem egy kis dialóg ablak, ahol felhasználót válthatsz, zárolhatod a gépet, feladatkezelőt érheted el, meg ilyenek.

Köszi, megtaláltam, műxik!  :)  Még annyi kellene nekem, hogy automatikusan kijelentkezzen, ha ott hagyom pl negyed órára a gépet. Azt hogy lehet beállítani?
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#2040 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 21:52

Itt leírják, a cikkben említett Resource Kit (ill. nem pont az, de mindegy) itt van.

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.