HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések V.

#2131 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 11. 19:13

Mhh.. Van 1 gyanúm hogy mi csinálja.
A messenger. Most hogy kilőttem, megszűnt a hiba  :think: (eddig)
Szal vigyázzatok mert ez valami virus lesz szerintem.

Nem MSN volt.. Viszont ahogy nézem csak netkapcsolat melett jön eő. (de ezek után már ez sem 100)

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Szerkesztette: M@Xtreme 2006. 12. 11. 19:55 -kor

#2132 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 12. 11. 20:45

Idézet: kukacomone - Dátum: 2006. dec. 8., péntek - 22:26

Talán nem wmplayert kéne használni.

http://www.videolan.org/
http://mpf.dzm.hu/

Nos, kipróbáltam ezeket is, de semmi változás. Továbbra is 1-2 FPS a kép sebessége a HD múvik esetében.  :(

Fogalmam nincsen, hogy mivel oldhatnám meg ezt a problémát.  :confused:
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#2133 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 11. 21:24

Hát úgynézki hogy ez a dolog kifog rajtam. 1xüen lövésem sincs h mi a szar csinálhatja.
és igen CSAK online kapcsolat mellett jön elő  :confused:

Szerkesztette: M@Xtreme 2006. 12. 11. 22:07 -kor

#2134 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 11. 21:50

Nah. Elvileg itt a megoldás
Gondoltam beírom, hátha valakinek segít.

Szerk: Yess müxik.  :up:

Szerkesztette: M@Xtreme 2006. 12. 11. 21:56 -kor

#2135 Felhasználó inaktív   Taranis 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 11. 23:48

Idézet: Piftuka - Dátum: 2006. dec. 11., hétfő - 20:45

Nos, kipróbáltam ezeket is, de semmi változás. Továbbra is 1-2 FPS a kép sebessége a HD múvik esetében.  :(

Fogalmam nincsen, hogy mivel oldhatnám meg ezt a problémát.  :confused:

Attól is szaggathat, ha nem megfelelő codec-kel próbálja a rendszer futtatni a videot. Vannak olyan codecek, amit képesek ugyan megjeleníteni a tartalmat, de nagyon erőforrásigényesek.

Meg kéne nézni, mely videok szaggatnak, és azok milyen codec-kel lettek tömörítve. Egyúttal azt is megkérdem már, hogy milyen codecek/pack vannak a gépre telepítve.

Kieg.: ha az a konfigod van, ami a profilodnál olvasható, könnyen meglehet, hogy kevés. Microsoft bácsi szerint ennyi kell.

Szerkesztette: Taranis 2006. 12. 12. 00:12 -kor

#2136 Felhasználó inaktív   Ronin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 00:18

hali.

Most már rászántam magam,hogy ide is beírok, hátha valaki tudja a megoldást a gondomra. Szóvala problémáim a következők:
Kb 2 hónapja (másfél év után) csináltam "nagytakarítást" a gépemet, leformáztam a vinyóim meg stb. újraraktam az egész win-t. Na a problémák ezután kezdődtek. A leg fontosabb és a leg idegesítőbbel kezdem:
Minden második játék vagy program, indításánál azt dobja ki,hogy '' a *.exe hibát észlelt, ezért leáll.....'' Tegnap előtt divx -ből akartam dvd -be konvertálni, és akármelyik progival próbálkoztam mindegyiknél ezt a hibát dobta ki. Egyedül az "öreg" nero -val tudtam megcsinálni amit akartam, nagy szenvedések árán. Akkor pl. játékok ugyan ezekkel a szép üzenetekkel küldenek el a sunyiba, amikor el akarom indítani. pl: Cars - the video game, Marvel: ultimate alliance stb.

Az érdekes az,hogy mielőtt újraraktam volna a win-t, semmi ilyen problémám nem volt, sőt.. egész idáig semmi gondom nem volt az XP -vel, egy rossz szavam nem volt rá, amikor valamelyik fórumon valaki anyázta az xp -t, mindig leoltottam hogy legjobb op. rendszer. De ezzel most nagyon lehúzta magát a szememben az xp. Egyszerűen nem értem mi történt. Ha van valakinek akármilyen tippje,javaslata, szívesen fogadom.
Jah amúgy azóta már kb 4x újraraktam a windózt, de ugyan az a helyzet, és ugyan azt telepítettem, mint régen. SP2 -es integrált windows-t.

Szerkesztette: Ronin 2006. 12. 12. 01:10 -kor

#2137 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 12. 12. 21:13

Halihó!

Nekem úgy rémlik régebbről, hogy be lehetett állítani valamelyik windowst úgy, hogy az óra felett hagyva az egeret nem csak a dátumot írja ki, hanem a dátum után egy vesszővel elválasztva a napot is kiírja... Van erre lehetőség? Ha igen, plz. írjátok le...

Köszi!

PS:
Igen, néha van olyan napom, amikor vizuális megerősítés is szükségeltetik az aktuális hét napjának a megnevezéséről... :Đ Gondolom rájöttetek, hogy ez elsősorban munkanapokon esik meg... ;)
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#2138 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 21:39

Idézet: LightBringer - Dátum: 2006. Dec. 12., Tuesday - 21:13

Halihó!

Nekem úgy rémlik régebbről, hogy be lehetett állítani valamelyik windowst úgy, hogy az óra felett hagyva az egeret nem csak a dátumot írja ki, hanem a dátum után egy vesszővel elválasztva a napot is kiírja... Van erre lehetőség? Ha igen, plz. írjátok le...

Köszi!

PS:
Igen, néha van olyan napom, amikor vizuális megerősítés is szükségeltetik az aktuális hét napjának a megnevezéséről... :Đ Gondolom rájöttetek, hogy ez elsősorban munkanapokon esik meg... ;)

control panelen a language es regionalis beallitasoknal (regional options, customize > date) lehet beallitani a rovid es hosszu datumokat hogy irja ki, milyen formaban. pl: dddd, MMMM dd, yyyy vagy M.d.yyyy

Szerkesztette: des 2006. 12. 12. 21:42 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#2139 Felhasználó inaktív   Ronin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 13. 01:44

Idézet: Ronin - Dátum: 2006. dec. 12., kedd - 0:18

hali.

Most már rászántam magam,hogy ide is beírok, hátha valaki tudja a megoldást a gondomra. Szóvala problémáim a következők:
Kb 2 hónapja (másfél év után) csináltam "nagytakarítást" a gépemet, leformáztam a vinyóim meg stb. újraraktam az egész win-t. Na a problémák ezután kezdődtek. A leg fontosabb és a leg idegesítőbbel kezdem:
Minden második játék vagy program, indításánál azt dobja ki,hogy '' a *.exe hibát észlelt, ezért leáll.....'' Tegnap előtt divx -ből akartam dvd -be konvertálni, és akármelyik progival próbálkoztam mindegyiknél ezt a hibát dobta ki. Egyedül az "öreg" nero -val tudtam megcsinálni amit akartam, nagy szenvedések árán. Akkor pl. játékok ugyan ezekkel a szép üzenetekkel küldenek el a sunyiba, amikor el akarom indítani. pl: Cars - the video game, Marvel: ultimate alliance stb.

Az érdekes az,hogy mielőtt újraraktam volna a win-t, semmi ilyen problémám nem volt, sőt.. egész idáig semmi gondom nem volt az XP -vel, egy rossz szavam nem volt rá, amikor valamelyik fórumon valaki anyázta az xp -t, mindig leoltottam hogy legjobb op. rendszer. De ezzel most nagyon lehúzta magát a szememben az xp. Egyszerűen nem értem mi történt. Ha van valakinek akármilyen tippje,javaslata, szívesen fogadom.
Jah amúgy azóta már kb 4x újraraktam a windózt, de ugyan az a helyzet, és ugyan azt telepítettem, mint régen. SP2 -es integrált windows-t.

szóval senkinek semmi ötlete.. szomorú :(

#2140 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 13. 06:58

Memóriatesztet kéne futtatni, ha négyszer újratelepítetted már, és még mindig csinálja, azért nem az oprendszer a felelős.

#2141 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 13. 07:44

urak nForce4 chipset eseteben hogy lehet letiltani a sata hotplug-ot, vagyis hogy ne legyen tray ikon a beepitett merevlemezek levalasztasara.

koszonom.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2142 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 12. 13. 19:34

Idézet: des - Dátum: 2006. dec. 12., kedd - 21:39

control panelen a language es regionalis beallitasoknal (regional options, customize > date) lehet beallitani a rovid es hosszu datumokat hogy irja ki, milyen formaban. pl: dddd, MMMM dd, yyyy vagy M.d.yyyy

Köszönöm szépen! Én is itt kerestem, de az előre beállított formátumok között nem volt ilyen, én meg nem is gondoltam, hogy én is beírkálhatok bármit. ;) Most már végre tudom milyen nap van ma... Hétfő... ...izé szerda! :Đ
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#2143 Felhasználó inaktív   Taranis 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 13. 21:49

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. dec. 13., szerda - 7:44

urak nForce4 chipset eseteben hogy lehet letiltani a sata hotplug-ot, vagyis hogy ne legyen tray ikon a beepitett merevlemezek levalasztasara.

koszonom.

Elvileg ezt csak a SATA-2 tudja. Ebből kiindulva, ha mondjuk visszajumpereled a vinyódat SATA-1-es üzemmódba, az talán megoldja, de ebben nem vagyok biztos. Több helyen is láttam már ezt a kérdést, a fórumon, valahol lehet, hogy leírták már a megoldást.

#2144 Felhasználó inaktív   Ronin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 14. 01:29

Idézet: debaj - Dátum: 2006. dec. 13., szerda - 6:58

Memóriatesztet kéne futtatni, ha négyszer újratelepítetted már, és még mindig csinálja, azért nem az oprendszer a felelős.

"sajnos" a memó is jónak tűnik.

#2145 Felhasználó inaktív   Grass 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 14. 02:26

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. dec. 13., szerda - 8:44

koszonom.

Van erre egy registry módosítás, pár oldallal korábban belinkelték

#2146 Felhasználó inaktív   DrGreen 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 14. 07:09

Sziasztok!
Valami Windows Guru segítsen plz:
Jogtiszta XP Pro-t használok, állandóan frissítve.
Fel szeretném telepíteni a .Net Framework 2.0-t. Nosza! Rakom is fel, de az install 25%-nál leáll hibával és rollback-el.
A logfájlokat feltöltöttem ide.
Amit a telepítő épp tenne:

Típustár rendszerleíró bejegyzéseinek rögzítése
Végrehajtás alatt: "C:\Windows\Microsoft.NET\Framework\v2.0.50727\regtlibv12.exe" "C:\Windows\Microsoft.NET\Framework\v2.0.50727\Microsoft.JScript.tlb"

Na itt áll meg a tudományom. Itt akad el az installer. Hogy tudnám tovább léptetni?

Előre is köszi.

Szerkesztette: DrGreen 2006. 12. 14. 07:10 -kor

#2147 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 14. 08:07

a fájlok és beállítások átvivő varázsló működik eltérő nyelvu windowsok között is?
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#2148 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 14. 14:50

XP alatt, hogy tudok 40GB-os particiót FAT32-re formázni?
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#2149 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 14. 14:55

Idézet: Lenny - Dátum: 2006. dec. 14., csütörtök - 15:50

XP alatt, hogy tudok 40GB-os particiót FAT32-re formázni?

XP alatt tudtommal sehogy, partícionáló programokkal (pl. Norton PartitionMagic) lehet, de remélem tisztában vagy a FAT32 hátrányaival.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#2150 Felhasználó inaktív   Ronin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 14. 18:06

Idézet: potyo - Dátum: 2006. dec. 14., csütörtök - 14:55

XP alatt tudtommal sehogy, partícionáló programokkal (pl. Norton PartitionMagic) lehet, de remélem tisztában vagy a FAT32 hátrányaival.

pl, hogy nem fogja látni az xp azt a 40gb -ot :) ( ha az xp ntfs -re van telepítve)

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.