Windows XP kérdések V.
Elküldve: 2006. 12. 15. 19:47
Van egyébként egy másik megoldás is, a hardware profilokkal, de azt majd elmondja az, aki már próbálta, nekem nem sikerült normális működésre bírnom eme funkciót; amolyan windows-osan működött...
Elküldve: 2006. 12. 15. 20:14
is a philosophy that guides all that we do at MSI.
Elküldve: 2006. 12. 16. 14:33
Helo!!!
Óriási gondom akadt az internettel.
Kedden este kikapcsoltam a gépet, azelott tökéletesen ment a net,
másnap hazaértem a suliból, bekapcsoltam a gépet és egyszeruen nem ment,
akkor még a szolgáltatóra fogtam a dolgot, volt eset amikor azért nem volt net,
mert a szolgáltató balf*szkodott.
Csütörtökön sem ment, ekkor már biztosan tudtam, hogy nem a szolgáltatóval van gond:
-kicseréltem a hálózati kábelt, akkor sem ment
-kértem az egyik haveromtól egy PCI-os háló kártyát, betettem, akkor sem ment
-IP-t, Getaway-t, DNS-eket, Maskot 1000x ellenoriztem, nem volt hiba
-Drivert is vagy 5x újraraktam, nem segített
Közben pedig a tesom gépén tökéletesen megy minden.És megjegyzem kedden nem instaláltam
semmit, nem matattam a gépbe, tehát nem tudom milyen hatás érhette, hogy ez történt.
Pénteken már Windows reinstall volt, az sem sikeredett jól, csak nem ment a net.
Ebben az esetben gondolom kizárható a software hiba.
Az alaplapom:Biostar M7NCD Ultra nVIDIA nForce 2-es chipsettel, rajta van az alaplapos
háló kártya:nVIDIA nForce MCP.
Megfigyeltem, hogyha bedugom a háló kábelt kapcsolódik, viszont adatot nem képes tölteni,
tehát számolja a kapcsolódási idot, a sent növekszik, a received viszont a 0-n áll.
Ebben az esetben akkor csak az alaplappal lehet gond, mert RAM-oknak, procinak, winchesternek,
VGA kártyának, DVD-nek semmi köze.
Mit csináljak???Mivel van a gond vajon???Valaki járt-e már így???
Valahogy megtudnám javíttani vagy vigyem vissza??? mert még 1 és fél évig garanciába van.
De ha visszavinném biztos egy hónapig nem látnám és nem lenne gépem és ezt is csak az ünnepek
után érdemes, mert 2 hétig nem történne semmi vele, így csak idot vesztenék.
Érdemes-e szervízbe vinni???ha lenne vmi értelme elvinném, megérné kifizetni oket.
Mitévo legyek???Segítsetek!!!
Elküldve: 2006. 12. 16. 15:55
is a philosophy that guides all that we do at MSI.
Elküldve: 2006. 12. 16. 20:19
Idézet: Qwerty4 - Dátum: 2006. dec. 16., szombat - 15:33
Csütörtökön sem ment, ekkor már biztosan tudtam, hogy nem a szolgáltatóval van gond:
...
Közben pedig a tesom gépén tökéletesen megy minden.
A tesód gépe ugyanazon a végponton csatlakozik? Routerrel osztjátok a netet?
Vagy mitől vagy benne olyan biztos, hogy a szolgáltató nem hibás?
Csak azért mondom, mert nekem kísértetiesen hasonló volt a gondom. Megoldás:
1. ADSL modem csere
2. Matáv virtuális megrugdosása telefonon. (3x, mert mindig csak egy kis időre javult meg)
Azóta jó a vonal.
"I meditate diligently every morning. The subjects are life and love. I quit after 3 seconds."
Elküldve: 2006. 12. 16. 23:33
A notim gigabites lanról tud letölteni 30-40MByte/s sebességgel (azaz ennyivel ír a vinyója).
Ugyanarra a gépre viszont csak 20Mbyte/s feltöltési sebességet produkál.
Mi a fenétől lehet az, hogy gyorsabban ír mint olvas (a saját vinyója tekintetében)?
(A notin látszik, hogy nem dolgozik folyamatosan a HDDje. 2 másodpercig világít a led, utána 2 másodpercig nem).
Viszont az asztali gép HDD-je csak alig villog. Terheltsége szinte 0.
Tudtok valami progit (akár linux is jó) ami random adatokat tud küldeni az ethernetre (azaz nem vinyóról olvassa amit kiküld)? Letesztelném milyen sebességgel lehet másolni egyik gépről a másikra....
Passmark performance test jó lenne, de fizetős.
Szerkesztette: FőDudu 2006. 12. 17. 00:23 -kor
Elküldve: 2006. 12. 17. 01:26
Elküldve: 2006. 12. 17. 04:09
Idézet: Grass - Dátum: 2006. dec. 17., vasárnap - 1:26
Windows XP Professional and Windows Server 2003 Memory Support. The maximum amount of memory that can be supported on Windows XP Professional and Windows Server 2003 is also 4 GB.
Elküldve: 2006. 12. 17. 08:24
Idézet: INT21H - Dátum: 2006. dec. 16., szombat - 21:19
Vagy mitől vagy benne olyan biztos, hogy a szolgáltató nem hibás?
Csak azért mondom, mert nekem kísértetiesen hasonló volt a gondom. Megoldás:
1. ADSL modem csere
2. Matáv virtuális megrugdosása telefonon. (3x, mert mindig csak egy kis időre javult meg)
Azóta jó a vonal.
Nem használunk routert, felváltva internetezünk.
Azért vagyok biztos benne, hogy nem a szolgáltatóval van a gond, mert ha a tesómnál megy nálam is kellene menyjen, nem logikus sztem hogy ne menyjen emiatt.
A szolgáltató a modemet adta, nem lehet kicserélni,úgyhogy ez igy nem lesz jó.
Szerkesztette: Qwerty4 2006. 12. 17. 08:25 -kor
Elküldve: 2006. 12. 17. 11:49
nem tudom jo helyre irom-e, vagy a wlanhoz kene, de sztem ide illik inkább.
van WinXP SP2-m, es hibernalasnal mindig letiltja a wlant, nemtudjatok hogy lehetne ezt kikapcsolni?
eleg zavaro...
a valaszokat elore is koszi.
Laca
Elküldve: 2006. 12. 17. 21:39
Nem piszkálja a netet, nem teker a vinyó, mégis kb 1 percig ott vár.
Ötletek?
Elküldve: 2006. 12. 17. 21:49
vagy a profiloddal van gond (ha más felh.ként bejelentkezve meg gyorsan megy.)
Elküldve: 2006. 12. 17. 22:07
Idézet: charlie - Dátum: 2006. dec. 17., vasárnap - 21:49
vagy a profiloddal van gond (ha más felh.ként bejelentkezve meg gyorsan megy.)
Utóbbi.
Mit lehet tenni?
Elküldve: 2006. 12. 17. 22:49
Idézet: FőDudu - Dátum: 2006. dec. 17., vasárnap - 22:07
Mit lehet tenni?
a legjobb a profil törlése és utánna uj profil létrehozása lenne...
ha ez nem, akkor ki kéne pucolni, de ez embertelen munka.
Elküldve: 2006. 12. 17. 22:52
Elküldve: 2006. 12. 18. 00:07
Idézet: charlie - Dátum: 2006. dec. 17., vasárnap - 22:49
ha ez nem, akkor ki kéne pucolni, de ez embertelen munka.
Vmware workstation 6 csinál valamit a boot alatt.
Virtuális hálókártyákat letiltva nincs késlekedés...
Elküldve: 2006. 12. 18. 00:10
Idézet: charlie - Dátum: 2006. dec. 17., vasárnap - 22:52
Képernyőn jobb gomb>>tulajdonságok>>képernyőkímélő>>energiaellátás>>speciális alatt lehet állítani.
Lehet hogy ilyen opció nincs.
A gép gyártójától is függ támogat-e ilyet. Nekem az IBM-nél van ilyen lehetőség még gyorsbillentyűvel is.
Szerkesztette: FőDudu 2006. 12. 18. 00:11 -kor
Elküldve: 2006. 12. 18. 08:47
Idézet: brd - Dátum: 2006. dec. 8., péntek - 12:08
hejj! nem talalom hol mire mondtadm ezt, de nyilvan nem azokra mondtam akik tenyleg segitenek, hanem ugy unblock, alapbol a magyarok irigyek, ha inforol van szo! nyilvan aki forumra lep nem azert lep hogy hallgasson nagyokat tehat tisztelet a kiveteleknek !
Elküldve: 2006. 12. 18. 08:49
Idézet: Signal - Dátum: 2006. dec. 8., péntek - 11:01
Valójában arról van szó, hogy idővel esetleg mélyebbre lát az ember, ezért irritáló lehet egy-egy tapasztalatlanságból / tudatlanságból adódó beszólás, szerintem ez természetes. Nem érzékenység és nem winimádat kérdése. Egyébként sem imádom, csak nekem kézreáll és működik, ez van...
Tweak és buhera oldalakat én sem jegyzek meg, mert amikor érdekel egy probléma, irány a Google, "aki" úgyis mindent tud. A probléma pedig lehet akár saját, akár fórumon olvasott, de sok esetben a fórumon olvasott kérdésekből tanultam a legtöbbet, miután megkerestem rá a választ (Google... megint ide lyukadunk ki).
Telepítés után végignézem a különböző beállításokat, nehéz lenne mindet felsorolni, ráadásul egyéni szempontok játszanak szerepet, szóval mit lehet erre mondani...
hejj! hja volt, azota sem talaltam valaszt ugy a kerdesemre ahogy en keresek, megha az hackergyanus is .) a google sem mond am meg mindent sajna, pedig mennyivel egyszerubb dolga lenne az embernek!
nem téma! viszont az igen, hogy tenyleg jo lenne valami doksi ahol reszletes infok vannak a winrol... ! mikor hol mit celszeru atallitgatni ...

Súgó
A téma zárva.