Windows XP kérdések V.
Elküldve: 2006. 12. 19. 04:37
Két roppant kellemetlen problémám akadt, amire képtelen vagyok megoldást találni, bármilyen útmutatást nagy köszönettel vennék.
Új konfigra telepítettem XP-t, s bár elsőre minden tökéletesnek tűnt, azt tapasztaltam, hogy FTP-n ha bármilyen állományt próbálok feltölteni, 40Kb adat után a feltöltés 0,0Kb/s-re esik vissza másodpercek alatt, majd utána percenként egyszer egy-egy másodpercre tölt fel némi mennyiséget. Ugyanez történik ha HTML űrlapokon, MSN-en, E-mailben próbálok állományokat küldeni. Így teljes mértékben képtelen vagyok a feladataimat teljesíteni...
Másik, még nagyobb gond akkor jön elő, ha SP2-t telepítek. Újraindítás után pillanatok alatt azt veszem észre, hogy drasztikusan lelassul a böngészés, majd "se kép se hang". Amint eltávolítom az SP2-t, helyreáll ez a része.
Az internetre egyébként egy Webstar kábelmodemmel csatlakozom, amit ha visszadugok az előző konfigba, teljesen korrekt módon üzemel.
Elküldve: 2006. 12. 19. 06:39
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2006. 12. 19. 07:43
Elküldve: 2006. 12. 19. 12:55
Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan lehet átrakni egyik winyóról a másikra egy win xp rendszert? Jó úgy hogy csak simán átmásolom, vagy valamit még kéne beállítani (bootolhatóság, valami xp beállítás stb...)? Egy 4.2 gigás winyón van egy xp rendszerem, és majd szeretném átrakni egy 20 gigás winyóra újrainstallálás nélkül. A konfig többi része maradna. Esetleg van erre a műveletre valami program, amely megcsinálja ezt nekem?
Üdv, András.
Elküldve: 2006. 12. 19. 12:56
Idézet: andrewcz - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 12:55
Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan lehet átrakni egyik winyóról a másikra egy win xp rendszert? Jó úgy hogy csak simán átmásolom, vagy valamit még kéne beállítani (bootolhatóság, valami xp beállítás stb...)? Egy 4.2 gigás winyón van egy xp rendszerem, és majd szeretném átrakni egy 20 gigás winyóra újrainstallálás nélkül. A konfig többi része maradna. Esetleg van erre a műveletre valami program, amely megcsinálja ezt nekem?
Üdv, András.
Acronis True image.
Elküldve: 2006. 12. 19. 15:52
Volna egy elég idegesítő problémám, ami nemrég(pár hete) jelentkezett.
Elindul a windows xp, bejön a vírusirtó, FanSpeed, Tűzfal progi, és ami kell. Na most eddig úgy volt, hogy ezek után "beállt" a windows, és lehetett dolgozni rajta. Csatlakoztam az internetre, és go.
Pár hete, miután a legutolsó progi, a tűzfal bejön, nem tudok csatlakozni a nethez, és pár progi nem indul. Várni kell kb. 2 percet, és egyszercsak elkezd őrült módon kerregni a vinyó, és amiket ez idő alatt próbáltam elindítani, egyszerre elindulnak. Felcsatlakozik a netre, stb...
Mi lehet a baj?
Elküldve: 2006. 12. 19. 15:57
Idézet: Melorin - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 15:52
Volna egy elég idegesítő problémám, ami nemrég(pár hete) jelentkezett.
Elindul a windows xp, bejön a vírusirtó, FanSpeed, Tűzfal progi, és ami kell. Na most eddig úgy volt, hogy ezek után "beállt" a windows, és lehetett dolgozni rajta. Csatlakoztam az internetre, és go.
Pár hete, miután a legutolsó progi, a tűzfal bejön, nem tudok csatlakozni a nethez, és pár progi nem indul. Várni kell kb. 2 percet, és egyszercsak elkezd őrült módon kerregni a vinyó, és amiket ez idő alatt próbáltam elindítani, egyszerre elindulnak. Felcsatlakozik a netre, stb...
Mi lehet a baj?
Valószínű IP címet vár a DHCP servertől. Adj fix IP-t a hálókártyádnak és akkor nem fog várni.
Elküldve: 2006. 12. 19. 16:12
Üdv, András.
Lehet a Ghost programmal is, de simán át is másolható, természetesen egy másik oprendszerrel.
Bootolhatóságnak általában annyi titka van, hogy a frissen formázott, üres partícióra először a gyökérben található apró boot-fájlokat kell átmásolni (hogy lehetőleg előre kerüljön) utána a könyvtárakat.
Ugyanis egyébként előfordul, hogy a bootszektor kódja nem találja meg az ntldr-t, ezt hibaüzenet jelzi. Formázni NT alapú rendszerrel kell, a megfelelő boot-kód érdekében.
Szerkesztette: Signal 2006. 12. 19. 16:15 -kor
Elküldve: 2006. 12. 19. 16:14
Üdv, András.
berakod a mostani vinyod melle az uj hdd-t (hogy ismerje fel a win) csinálsz rajta egy elsődleges particiot a winnek (ha még nem csináltad volna)
aztán letöltesz egy WinPE-t és azt inditod (ez egy cd-ről/pendrájvról/stb-ről) futo winXP, aztán TC-vel átmásolod (csak jelöld be, hogy NTFS jogos másolása vagy vmi ilyesmi, persze angolul ha angol TC lesz rajt
Elküldve: 2006. 12. 19. 16:32
Idézet: charlie - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 16:14
Sajnos pont ilyesmi, de én átjavítottam a Commanderben a nyelvi fájlt, mert bántotta a szemem: "NTFS jogok átvitele".
Elküldve: 2006. 12. 19. 22:52
Van egy legális WinXP Home SP2 HUN a laptopomhoz, amit már a gyárban(?) feltelepítettek, azonban usernek xx van beírva.
Előre is kösz!
PS:
Ha átírom, akkor módosul a Documents and settings mappában a user név által kreált xx mappa is? Vagy ezt nem kavarja össze?
THX!
Elküldve: 2006. 12. 20. 09:33
Idézet: FőDudu - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 12:56
Azzal sem 1000%.
Kedvenc TI9 image-em most mar nem mukodik Samsung vinyoval sem, mert voltak olyan galadok, hogy 50MB-vel rovidebb a mostani MPH0402, mint az egy evvel ezelotti szeria.
Igy hiaba tolom fel a fullra konfigolt ipari PCs WinXP image-et az uj vinyora, a WinXP ugyanugy nem enged tovabb a bejelentkezo kepernyon, mint amikor csak siman atmasolja az ember egy masik vinyora.
Ja, TI9-cel felrakva ugyanezt az image-t WD vinyora, azzal sem megy, mert az is kisebb par megaval, mint a Samsung, amire eredetileg telepitettem
BTW: DR-DOS alol telepitheto az XP?
Kedvenc gepembe ugyanis nem rakhato ODD, USB-rol meg pont a XP telepitovel nem hajlando bootolni, meglevo TI9 image-emmel kompatibilis vinyot meg nem kapni, ugyhogy megint bohockodhatok a telepitessel...
Elküldve: 2006. 12. 20. 09:43
Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. dec. 20., szerda - 9:33
Kedvenc TI9 image-em most mar nem mukodik Samsung vinyoval sem, mert voltak olyan galadok, hogy 50MB-vel rovidebb a mostani MPH0402, mint az egy evvel ezelotti szeria.
Igy hiaba tolom fel a fullra konfigolt ipari PCs WinXP image-et az uj vinyora, a WinXP ugyanugy nem enged tovabb a bejelentkezo kepernyon, mint amikor csak siman atmasolja az ember egy masik vinyora.
Ja, TI9-cel felrakva ugyanezt az image-t WD vinyora, azzal sem megy, mert az is kisebb par megaval, mint a Samsung, amire eredetileg telepitettem
BTW: DR-DOS alol telepitheto az XP?
Kedvenc gepembe ugyanis nem rakhato ODD, USB-rol meg pont a XP telepitovel nem hajlando bootolni, meglevo TI9 image-emmel kompatibilis vinyot meg nem kapni, ugyhogy megint bohockodhatok a telepitessel...
Ezért 10Gb vagy 1GB nálunk a rendszer partíció (attól függően hogy vinyó vagy SSD a tároló).
Az tutira felfér mindenre...
Elküldve: 2006. 12. 20. 10:03
Idézet: LightBringer - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 22:52
Van egy legális WinXP Home SP2 HUN a laptopomhoz, amit már a gyárban(?) feltelepítettek, azonban usernek xx van beírva.
Előre is kösz!
PS:
Ha átírom, akkor módosul a Documents and settings mappában a user név által kreált xx mappa is? Vagy ezt nem kavarja össze?
THX!
Futtatás: compmgmt.msc
Felhasználók, jobbklick, átnevezés. Ha jól emlékszem, úgy van kitalálva, hogy ne legyen belőle gond.
Elküldve: 2006. 12. 20. 10:10
Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. dec. 20., szerda - 9:33
WinXP CD-n levo setup.exe termeszetesen NEM indithato DOS modban
Ugyhogy kollega ra lett allitva, hogy telepitse USB CD-rol, amig beerek.
Ha mar galad modon lepasszolta nekem az ugyfel gepeben elemcseret :Đ
Szerkesztette: nyunyu 2006. 12. 20. 10:16 -kor
Elküldve: 2006. 12. 20. 10:32
Ha-ha.
Most hivtak, hogy nem bootol az XP CD, mitevolegyek? :Đ
(rendes gepbe laptopvinyo be, XP CD-rol bootol, particio repul, kisebb particio letrehoz, telepito elindit, aztan amikor eloszor ujrainditja magat, rendes gepbol vinyo ki, celgepbe be, aztan utana mar folytathato a telepites a celgepen.)
[/degec]
Szerkesztette: nyunyu 2006. 12. 20. 10:33 -kor
Elküldve: 2006. 12. 20. 10:42
Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. dec. 20., szerda - 10:10
Még szép, hiszen NT ősidők óta erre való az i386\winnt.exe.
Elküldve: 2006. 12. 20. 13:13
Sebaj, kollega megoldotta.
Ipari gep darabokban, speci alaplapra laptopIDE adapter radug, arra egy rendes IDE kabel, rajta LG DVD, ami a tapot az USB-s kulso hazbol kapja, IDE kabel vegere megegy laptop IDE adapter, azon a gep vinyoja.
Eredetileg passziv hutesu procira meg 10 percenkent masik hutoborda rarak, hiszen gyarilag a gep alu burkolata lenne a hutes.
De legalabb megy az XP
[/off]
Elküldve: 2006. 12. 20. 13:59
Azt megtalaltam, hogy a pagefile.sys-t hol lehet egy masik particiora atiranyitani.
De u.ezt a hiberfile-re sehogyan sem talalom.
Elküldve: 2006. 12. 20. 14:10
Idézet: malvin - Dátum: 2006. dec. 20., szerda - 13:59
Azt megtalaltam, hogy a pagefile.sys-t hol lehet egy masik particiora atiranyitani.
De u.ezt a hiberfile-re sehogyan sem talalom.
Vezérlőpult, energiagazdálkodás, hibernálás.

Súgó
A téma zárva.