HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések V.

#2431 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 08. 14:41

Idézet: Zsul - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 15:15

Ezt csak én nem találom logikusnak? Mi ennek a racionális magyarázata?  :think:

Ez nekem se logikus. :confused:  De mintha a Szervízcsomagos XP már nem követelné, hogy hozz létre még egy rendszergazdai jogokkal rendelkező felhasználót. :think: De lehet, hogy mégis, már régóta nem foglalkozok XP-vel, a Server 2003 nekem barátságosabb. :cool:  Egyébként is biztonsági szempontból nem volt egy jó megoldás (legalábbis szerintem), hiszen a legtöbb ember a beépített Rendszergazda fiókról elfeledkezett, és nem is volt jelszavasítva. :reklamacio:  A win2k3-ban ismét úgy van, mint ahogy a win2k-ban volt.  :Đ
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#2432 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 16:29

Idézet: Zsul - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 14:15

...az XP pedig az alapértelmezett rendszergazdán kívül (akit normál módban nem is enged bejelentkezni) megkövetel egy másik rendszergazdai jogosultságokkal rendelkező fiókot is, tetszőleges felhasználót csak ezután lehet létrehozni?

Be lehet vele jelentkezni, csak alapesetben a tornazsakos welcome kepernyon nem latszik. Am egyreszt oda lehet tetetni, masreszt, ha 2 db Ctrl+Alt+Del-t nyomsz ott, akkor maris azt irsz be felhasznalonak, akit akarsz.
A magyarazat pedig a tradicionalis hulyeseg. :)
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#2433 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 17:02

Idézet: brd - Dátum: 2007. jan. 7., vasárnap - 1:10

A maradékot az eszközökkel való kommunikációhoz különíti el a gép (pl. a PCI busz 32 bit-es, ezért max. a 4 GB-os területen lehet az ilyen eszközökkel való kommunikáláshoz fenntartott memóriatartomány). Ha a chipset-ed, CPU-d támogatja, akkor a boot.ini-ben a /PAE kapcsolót hozzáadva a windows-t indító file-hoz, megoldód(hat) a probléma. Azt javaslom, hogy ne egyszerűen hozzáadd, hanem készíts egy új sort, így megjelenik az indítómenü is és ha esetleg nem indul, vagy instabil lesz a /PAE kapcsolóval, akkor elindíthatod a régit is egyszerűen.

Nono! mar irtam, hogy a /3GB kapcsolo segit abban, hogy a 4Gbyte ram-bol legalabb 3 latsszon.. A PAE csak a szervertermekekben implementalt es csak akkor van ertelme, ha az alkalmazasok explicite tamogatjak. Egyszerubb nagy memoria eseten 64 bites windozt telepiteni.

Szerkesztette: SFIJ 2007. 01. 08. 17:03 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2434 Felhasználó inaktív   gyalogstuka 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 08. 20:54

Halli.

Egy ölég fura hibát sikerült produkálnom a gépemen. ;)
A gépen XP Home verzió futkos,és a két optikai meghajtó (iró és egy olvasó) nem játsza le az újságokhoz mellékelt dvd-ket.
Egész pontosan a dvd behelyezése után a szokott webes menü helyett,egy html lap jön fel,amin ott látom html "nyelven" a vágyott menüt.
A megnyitás opció müködik,és igy el is tudom inditani a mappákat,viszont csak találgatni tudok hogy mit is telepitek éppen.
Frissitettem a böngészömet a IE-7.-re,de nem igazán segitett,a dvd-k természetesen a másik pc-en gond nélkül betöltödnek.A tudományom itt véget is ért.

Elöre is köszi

#2435 Felhasználó inaktív   Ifjú Padavan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 21:17

Hali All!
Régebbi Windows telepítéseimből származnak olyan (akkoriban) szeméyes használatúvá tett mappák a Documents and Settingsben amihez a mostani rendszeremen nem tudok hozzáférni.
Hogy lehetne kiszedni belőlük néhány filet ami kellene, és utánna meg letörölni ? :confused:

#2436 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 21:23

Idézet: Ifjú Padavan - Dátum: 2007. Jan. 8., Monday - 21:17

Hali All!
Régebbi Windows telepítéseimből származnak olyan (akkoriban) szeméyes használatúvá tett mappák a Documents and Settingsben amihez a mostani rendszeremen nem tudok hozzáférni.
Hogy lehetne kiszedni belőlük néhány filet ami kellene, és utánna meg letörölni ? :confused:

sajat tulajdonba kell venned a mappat.. jobbklikk a mappanal es a security tabnal hozza adod a sajat nevedet. (es persze iras / olvasasi jogot adsz magadnak) ha nincsen biztonsagi tabod, akkor elotte a mappa beallitasoknal az egyszerusitett filemegosztas blabla. elol ki kell venni a pipat! es megegyszer neki loduslz annak amit az elejen irtam. :)
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#2437 Felhasználó inaktív   Cyber_net 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 22:09

Meg tudná mondani vki h ha egy 3 részre osztott winchester 15GB-os partíciójára felrakom az XP Home-ot és  aztán frissítem SP2re akkor fogja látni a 130GB-nál nagyobb partíciókat??

#2438 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 23:04

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 17:02

Nono! mar irtam, hogy a /3GB kapcsolo segit abban, hogy a 4Gbyte ram-bol legalabb 3 latsszon.. A PAE csak a szervertermekekben implementalt es csak akkor van ertelme, ha az alkalmazasok explicite tamogatjak.

Jó, akkor olvasd el ezeket: 1 2

#2439 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 23:50

Idézet: brd - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 23:04

Jó, akkor olvasd el ezeket: 1 2

azokat foglaltam ossze egy frappans, rovid mondatba. Ertsuk meg, a PAE az olyan pont mint a 80-as években az EMS memória volt. csak akkor elérhető, ha az alkalmazás támogatja. általában szervertermékek - sql, proxy, stb támogatják. átlagos júzer programok _nem_

#2440 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 23:52

Idézet: Cyber_net - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 22:09

Meg tudná mondani vki h ha egy 3 részre osztott winchester 15GB-os partíciójára felrakom az XP Home-ot és  aztán frissítem SP2re akkor fogja látni a 130GB-nál nagyobb partíciókat??

ne kockáztass. előbb integráld bele az install kitbe az SP2-t éscsak aztán telepítsd.

#2441 Felhasználó inaktív   Cyber_net 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 06:16

Idézet: SFIJ @ 2007. jan. 9. - Dátum: kedd - 0:52

ne kockáztass. előbb integráld bele az install kitbe az SP2-t éscsak aztán telepítsd.

csak épp az a lényeg h a most fenn lévő integrált SP2-es win instabil, akad minden baja van, ezért akarom visszarakni az alapot, ami ráadásul eredeti is... szal ezért érdekelne

#2442 Felhasználó inaktív   beeci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 08:23

Adott egy mappa, nagy ügyesen elvettem mindenkinek a jogait a hozzáférésre, csak az Everyone -nak hagytam olvasás jogot. Namost, vissza szeretném adni magamnak a jogokat rá, legalább töröljem az adott mappát, de most már nem engedi  :(. XP Home SP2 futkorászik nálam, cacls.exe -vel bizgerálom a jogokat. Van valakinek ötlete erre?

Azt hiszem a megoldas meg is van, majd, ha nem tavoli asztalrol leszek ki is probalom:
http://support.microsoft.com/kb/308421
http://www.techspot.com/vb/all/windows/t-8...00-install.html

Szerkesztette: beeci 2007. 01. 09. 08:48 -kor

#2443 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 13:35

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 23:50

azokat foglaltam ossze egy frappans, rovid mondatba. Ertsuk meg, a PAE az olyan pont mint a 80-as években az EMS memória volt. csak akkor elérhető, ha az alkalmazás támogatja. általában szervertermékek - sql, proxy, stb támogatják. átlagos júzer programok _nem_

Nem sikerült a magadévá tenni teljesen az információkat. :)
Nem mondta senki, hogy PAE támogatás nélkül bármelyik alkalmazás használni fogja a 4 GB feletti részt (ugye tulajdonképpen ide tolja el azt a részt, amit a 32bit-es bővítőkártyák lefoglalnak a 4 GB alatti területből), viszont pont elég, ha az OS használni tudja, mondjuk gyorsítótárnak, filecache-nek.

#2444 Felhasználó inaktív   Pszihopapa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 13:43

A millióegy féle XP professionálból, melyiket tartjátok a legjobbnak? Nyelvek, build-ek, Spk...
Melyik volt Nektek a legstabilabb?
Énnekem, érdekes módon, egy HUN SP2 vitte eddig a pálmát, csak nem tudom már kitől kaptam kölcsön. Aztán meg beruházam az angolra... jó, csak mintha az picccit jobb lett volna....
Vagy az egész csak placebó, magamnak magyarázom be és XP prof és XP prof közöt nincs is különbség?

#2445 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 13:52

Mivel windows esetén a különböző nyelvi változatok csak a futtatható file-ok módosításával létezhetnek, ezért a legstabilabb mindig az eredeti nyelvű változat, sőt, egyes programok (nem túl sok, de van néhány) csak ezen működnek tökéletesen, hiba nélkül. Még a microsoft saját programjai is... (Természetesen létezik, egy ún. MUI, azonban az sem teljeskörű megoldás, sajnos).
Ja, SP-k, javítócsomagok. Én úgy vagyok vele, hogy SP-ből a legutolsó, a javítócsomagokkal viszont vigyázni kell, van amelyik többet árt, mint használ. Az SP2-vel megjelenő inkompatibilitási hibáktól most tekintsünk el, már a megjelenése előtt ismert volt, hogy mélyebben belenyúl a lelkivilágba.

Szerkesztette: brd 2007. 01. 09. 13:56 -kor

#2446 Felhasználó inaktív   Pszihopapa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 14:00

:rolleyes:

#2447 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 14:22

Idézet: brd - Dátum: 2007. jan. 9., kedd - 13:35

ugye tulajdonképpen ide tolja el azt a részt, amit a 32bit-es bővítőkártyák lefoglalnak a 4 GB alatti területből

:think: ez igy biztos? nem feledjuk 32 bites modban a linearis cim 4GByte. ha a hw cuccosok cimet 4GByte fole teszed akkor azt a hagyoamgyos programok/driverek bajosan fogjak elerni - hacsak a drivereid nem tamogatjak a PAE-t. namost egy catalyst vagy forceware highliy unlikely :D a profi kartyakhoz adott valtozatok persze igen :)

#2448 Felhasználó inaktív   Ifjú Padavan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 21:58

Idézet: des - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 22:23

sajat tulajdonba kell venned a mappat.. jobbklikk a mappanal es a security tabnal hozza adod a sajat nevedet. (es persze iras / olvasasi jogot adsz magadnak) ha nincsen biztonsagi tabod, akkor elotte a mappa beallitasoknal az egyszerusitett filemegosztas blabla. elol ki kell venni a pipat! es megegyszer neki loduslz annak amit az elejen irtam. :)

Köszönöm a választ, ezzel minden okés. De alkönyvtáranként egyesével kell engedélyeket adni magamnak. Nem lehetne ezt valahogy egyszerre ?

Szerkesztette: Ifjú Padavan 2007. 01. 09. 21:58 -kor

#2449 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 01:37

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jan. 9., kedd - 14:22

:think: ez igy biztos? nem feledjuk 32 bites modban a linearis cim 4GByte. ha a hw cuccosok cimet 4GByte fole teszed akkor azt a hagyoamgyos programok/driverek bajosan fogjak elerni - hacsak a drivereid nem tamogatjak a PAE-t. namost egy catalyst vagy forceware highliy unlikely :D a profi kartyakhoz adott valtozatok persze igen :)

Nem az eszközök területét tolja el oda, hanem az "ott található" központi memóriát címezteti meg a 4 GB feletti részen (bocs. az előbbi félreérthető fogalmazásért). Az eszközök címei maradnak 4 GB alatt. Tehát a címtartomány úgy fog kinézni, hogy lesz egy 3.akármennyi GB, egyben címezhető terület, majd jönnek a hardware map címek, majd a maradék, azaz lesz egy lyuk a központi memória címtartományában.
Ha már így belejöttünk, leírom azt is, hogy a /3G mire való: van egy ún. virtual address space, minden egyes tasknak, ez XP-ben alapesetben (és a servereknél is) 2 GB, ez azt jelenti, hogy 1 db task ennyi virtuális memóriát használhat fel. A /3G ezt bővíti ki 3 GB-ra (mondjuk ez az egyik linken le is van írva :think: ), tehát semmi köze a jelen problémához.

#2450 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 01:43

Idézet: Ifjú Padavan - Dátum: 2007. jan. 9., kedd - 21:58

Köszönöm a választ, ezzel minden okés. De alkönyvtáranként egyesével kell engedélyeket adni magamnak. Nem lehetne ezt valahogy egyszerre ?

Az engedélyek örökölhetőek a szülőtől, azaz egy feljebb lévő könyvtártól. Az adott könyvtár Biztonság fülén Speciális, majd a megjelenő ablakban alsó pipa be.

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.