HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések V.

#2451 Felhasználó inaktív   timortin 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 10. 09:05

Skacok tudnátok rajtam segíteni, ha nagyon szépen megkérlek titeket?

Sajnos komoly rendszerösszeomlásom van Windows XP/SP2 32-bit-es gépen és marhára nincs gyakorlatom katasztrófahelyzetekre...

A hibaüzenet: disk boot failure, azaz nem áll fell a rendszer.
A jó hír, hogy ERD Commanderes cd-ről bootolva, nem csak, hogy látszik a két particiós vinyó (20 GB 'C' boot partició, 280 GB 'D' adat partició), de csatlakozni is tud a 'C'-s Windowshoz és természetesen minden file-másolás oda-vissza jól működik.

Én egy megoldást tudok: Windows install cd-ről repair, ennek végén várhatóan lenne ismét rendszerem, de az összes program-installt, és konfigot elveszteném vele.

Tud valaki kevésbé drasztikus megoldást? Hogyan tudnám a bootolási hibaüzenetet kiküszöbölni a legkisebb vérveszteséggel...

(Csak záró jeles kérdés, VMwarenél ha az _egy_ virtuális géphez tartozó két vmdk file-t /egyik gondolom valami konfig, a másik az 'effektiv' file/ lementem, akkor bárhol másutt fel tudom majd húzni a virtuális gépemet, installt-konfigolt VMware-n, of course. Avagy érdemes mást is lementeni)

Segítsetek, lécci

#2452 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 09:13

Idézet: timortin - Dátum: 2007. jan. 10., szerda - 9:05

Sajnos komoly rendszerösszeomlásom van Windows XP/SP2 32-bit-es gépen és marhára nincs gyakorlatom katasztrófahelyzetekre...

A jó hír, hogy ERD Commanderes cd-ről bootolva, nem csak, hogy látszik a két particiós vinyó (20 GB 'C' boot partició, 280 GB 'D' adat partició), de csatlakozni is tud a 'C'-s Windowshoz és természetesen minden file-másolás oda-vissza jól működik.

Én egy megoldást tudok: Windows install cd-ről repair, ennek végén várhatóan lenne ismét rendszerem, de az összes program-installt, és konfigot elveszteném vele.

Tud valaki kevésbé drasztikus megoldást? Hogyan tudnám a bootolási hibaüzenetet kiküszöbölni a legkisebb vérveszteséggel...

(Csak záró jeles kérdés, VMwarenél ha az _egy_ virtuális géphez tartozó két vmdk file-t /egyik gondolom valami konfig, a másik az 'effektiv' file/ lementem, akkor bárhol másutt fel tudom majd húzni a virtuális gépemet, installt-konfigolt VMware-n, of course. Avagy érdemes mást is lementeni)

Segítsetek, lécci

win xp lemezről boot, helyreállító konzol és parancssorban kiadni: fixmbr vagy fixboot!
de ha lekérdezed HELPjét ott megmutatja a lehetséges parancsokat és ez helyreteszi remélhetőleg, de legalábbis 1 próbát megér :up:
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#2453 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 11:28

Az adatok fontosságától függően egy azonnali mentés, (Pl. Norton Ghost, v. Drive Image használatával, de) ha másképpen nem megy, akkor fileszinten, egy másik HDD-re mondjuk. Aztán ki kellene találni, hogy mitől borult meg a cuca (pl. HDD Smart regiszterek megkukkantása, ilyesmik). Ameddig ez ki nem derül, nem érdemes javítókonzollal, meg repair telepítéssel szórakozni, mert valószínűleg megint elő fog fordulni.

Szerkesztette: brd 2007. 01. 10. 11:29 -kor

Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#2454 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 11:57

eltunt a (master) boot record a lemezrol.

- flemeltel-e ircn ?
- latogattal el p0rn/warez/stb.. siteokat?
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2455 Felhasználó inaktív   timortin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 12:29

Idézet

Aztán ki kellene találni, hogy mitől borult meg a cuca (pl. HDD Smart regiszterek megkukkantása, ilyesmik). Ameddig ez ki nem derül, nem érdemes javítókonzollal, meg repair telepítéssel szórakozni, mert valószínűleg megint elő fog fordulni.

Sajnos - utólag - azt kell mondjam tökigazad van. A fixbootot elengedtem, semmi hatás. A fixmbr-t nem mertem még. Most chkdsk-t próbálok, de nagyon sokáig tart (1 órája fut): bár hálistennek láthatólag dolgozik a vinyó - remélem nem végtelen ciklusban. Sajnos kevés a szabad helyem is: 4 GB, particiónként.

Alapvetően mindenről van mentésem, pár vinyó halál után ez már a véremmé vált. Elsősorban tehát _nem_ adatmentés miatt kell a segítség, hanem mert túlon túl nagy meló és idő az újrainstall és -konfig. Ezt nagyon szeretném megúszni.

BTW: HDD Smart regiszterekről semmit nem tudok: ezeket hogyan kell "kuksizni". Nézzek utána a Gugliban?

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jan. 10., szerda - 12:57

eltunt a (master) boot record a lemezrol.

Még ha látom is a két particiót?
Szóval fixmbr a javaslatod?

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jan. 10., szerda - 12:57

- flemeltel-e ircn ?
- latogattal el p0rn/warez/stb.. siteokat?

Soha életemben nem ircztem, a gyanús site-okat meg annak ellenére nem látogatom, hogy friss aktív NOD32 van a gépen + plusz hardveres tűzfal.

Viszont éjjel-nappal megy a gép és meglehet, hogy elfáradt a vinyó. Ennek persze ellentmond, hogy látom a particiókat - igaz egy temp könyvtárat nem tudtam kibrowse-olni, belefagyott az explorer.

Szerkesztette: timortin 2007. 01. 10. 12:32 -kor

#2456 Felhasználó inaktív   timortin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 13:42

Na skacok felállt a rendszer és nagyon durva, mert nem tudom mi történt...

Mint mondtam arra ébredtem reggel, hogy a 24/7 órában működő gépbe tegyek be rendszer lemezt, mert disk boot failure. (Semmi rendkívüli nem volt tegnap)

Megvolt a chkdsk, nem hozott eredményt.

Mivel gyanús volt, hogy a boot sata2-vinyóm c és korábban d most e pariticiója _közé_ ékelődött egy ártalmatlannak hitt sata2 adatvinyó egyetlen korábban e most d particiója, merészet gondolva lekapcsoltam a sata-2 vinyót, és láss csodát tökéletesen felállt a rendszer. Szóval valahol az mbr körül volt a gáz, tényleg.

Még egy infó, akit érdekel az eset: utorrent 1.6 is fut a gépen, diszk-kímélő módban. A legnagyobb gyanúsítottam, hogy valamit csinált éjszaka: ő.

Köszi mindenkinek a segítséget!

PS: Ez a hdd smart register azért érdekelne pár mondatban, mert amilyen időhiányban perpillanat vagyok, _most_ biztos nem fogok utánamenni...

#2457 Felhasználó inaktív   chungee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 21:11

Vki ebből a könyvtárból ehhez hasonló fájlja van, kérem küldje el nekem, mert naon kéne. Köszönöm szépen.

c:\windows\system32\

Kép
Fákjúál!!

#2458 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 21:42

Idézet: timortin - Dátum: 2007. jan. 10., szerda - 12:29

BTW: HDD Smart regiszterekről semmit nem tudok: ezeket hogyan kell "kuksizni". Nézzek utána a Gugliban?

Van itt a Háttértárak szekcióban egy SMART topic, olvasgasd.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#2459 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 11. 09:15

Idézet: chungee - Dátum: 2007. jan. 10., szerda - 21:11

Vki ebből a könyvtárból ehhez hasonló fájlja van, kérem küldje el nekem, mert naon kéne. Köszönöm szépen.

SP2 telepítőn CD-n vagy SP2 frissítő csomagban megtalálod, tömörítve. Ha a Commander fájlösszehasonlító funkciójával megnézed, esetleg kiderülhet, hogy a cseréjével is kár fáradni. Ami a fájlvédelem miatt amúgy is gondot okozhat (legalábbis némelyeknek).

#2460 Felhasználó inaktív   chungee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 11. 12:35

Idézet: Signal - Dátum: 2007. jan. 11., csütörtök - 9:15

SP2 telepítőn CD-n vagy SP2 frissítő csomagban megtalálod, tömörítve. Ha a Commander fájlösszehasonlító funkciójával megnézed, esetleg kiderülhet, hogy a cseréjével is kár fáradni. Ami a fájlvédelem miatt amúgy is gondot okozhat (legalábbis némelyeknek).

THX a tippet!
Fákjúál!!

#2461 Felhasználó inaktív   Tarzaan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 11. 12:58

Idézet: Tarzaan - Dátum: 2006. dec. 28., csütörtök - 17:54

Sziasztok!

Nekem az lenne az újabb kérdésem, hogy viszonylag friss telepítésű XP profnál miért nem jeleníti meg miniatűr nézetben a gép a tényleges miniatűröket az avi filmeknél, mikor mind a legújabb Xvid, minda legújabb Divx kodek telepítve van.

Senki? :confused:

#2462 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 11. 14:03

hi!
lenne 1 kérdésem. windows update magát xp-t frissíti rendesen, de office-t nem tudja, letölti ugyan a csomagokat de mikor telepíti kiírja, hogy sikertelen... :(
ha manuál töltöm le külön-külön az egyes frissítéseket akkor se...
értelemszerűen jogtiszta xp is és office 2003 is.
mi lehet a baj? :think:
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#2463 Felhasználó inaktív   garferi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 11. 15:24

Hello!
Valaki tud olyan programot ajánlani amivel egy telepítőfájl tartalmát lehet kibontani?

#2464 Felhasználó inaktív   chungee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 11. 16:56

Hogyan lehet bekapcsolni az autologon-t(automatikus bejelentkezés)?
THX!!
Fákjúál!!

#2465 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 11. 18:24

Idézet: chungee - Dátum: 2007. jan. 11., csütörtök - 16:56

Hogyan lehet bekapcsolni az autologon-t(automatikus bejelentkezés)?
THX!!

Legegyszerűbben:
http://www.microsoft.com/technet/sysintern.../Autologon.mspx

#2466 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 11. 22:23

Idézet: garferi - Dátum: 2007. jan. 11., csütörtök - 15:24

Hello!
Valaki tud olyan programot ajánlani amivel egy telepítőfájl tartalmát lehet kibontani?

Telepített tömörítők: winzip, winrar, 7zip stb... a jobbklikkel hajlamosak felkínálni a kibontást.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2467 Felhasználó inaktív   FireShadow 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 11. 22:41

lehet nem pont ide tartozik de lehetmégis, mind1

win live messenger beta 8.1.0168 nem állit át "Busy"-ra ha jatszom vagy filmet nezek, pedig be van kapcsolva
ez azért lenne fontos mert a stuffplug plugin tud olyat hogy villogtatja a billzeten az egyik ledet ha irnak  :eek:  már csak kiprobalni is jo volna es gondolom ettöl a featuretöl függ...

volt mar vkinek hasonló nyügje? :Đ
It's a state of bliss, you think you're dreaming.. It's the happiness inside that you're feeling..
Nézd meg Flash munkáim és a rajzaim!

#2468 Felhasználó inaktív   Zozo® 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 12. 09:20

Idézet: FireShadow - Dátum: 2007. jan. 11., csütörtök - 23:41

lehet nem pont ide tartozik de lehetmégis, mind1

Talán itt nagyobb az esélyed.
Linux For Human Beings

#2469 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 12. 14:23

Idézet: laragirl83 - Dátum: 2007. jan. 11., csütörtök - 14:03

hi!
lenne 1 kérdésem. windows update magát xp-t frissíti rendesen, de office-t nem tudja, letölti ugyan a csomagokat de mikor telepíti kiírja, hogy sikertelen... :(
ha manuál töltöm le külön-külön az egyes frissítéseket akkor se...
értelemszerűen jogtiszta xp is és office 2003 is.
mi lehet a baj? :think:

fen vann az office-ra rakva minden javitocsomag? vigyazz ez ofisznal nem kumulativ, az SR-2 elott fell kell rakni az SR-1-et...
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2470 Felhasználó inaktív   bio 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 12. 21:34

Help plíz! Beruháztam egy asrock alivenf6g-dvi lapba, x2 3600+ procival, viszont nem volt kedvem mindent újra telepítgetni (pláne, hogy nincs is minden me telepítőként). Előző lap: abit nf7 + xp 2600+. k

Kipróbáltam, magukhoz térnek-e a kicsi és puha ablakok. Csodák csodájára kb működik is - kivéve az integrált lant, ami a következő üzenettel adja meg magát:

Nvidia nForce Networking Controller #4 (!)

A következő hiba történt az eszköz telepítése alatt:

A név szolgáltatásnévként vagy szolgáltatás megjelenítendő neveként már használban van.

Próbáltam eltávolítani - semmi. Csökött módban telepíteni - semmi. Csökött módban eltávolítani - na azt meg nem engedi.  :reklamacio:

Guruk, valami ötlet?
Asrock ALiveNF6G-DVI, AMD X2 6000+, 2*512 Mb Kingmax Mars, 2*1 Gb Geil: DC,  2*250 Gb Samsung sataII, sapphire 3850, ND-4551A dvd, Zalman 9500, Bluestorm II 400W, Logitech wireless, Hyundai 17' CRT

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.