Windows XP kérdések V.
Elküldve: 2007. 01. 10. 09:05
Sajnos komoly rendszerösszeomlásom van Windows XP/SP2 32-bit-es gépen és marhára nincs gyakorlatom katasztrófahelyzetekre...
A hibaüzenet: disk boot failure, azaz nem áll fell a rendszer.
A jó hír, hogy ERD Commanderes cd-ről bootolva, nem csak, hogy látszik a két particiós vinyó (20 GB 'C' boot partició, 280 GB 'D' adat partició), de csatlakozni is tud a 'C'-s Windowshoz és természetesen minden file-másolás oda-vissza jól működik.
Én egy megoldást tudok: Windows install cd-ről repair, ennek végén várhatóan lenne ismét rendszerem, de az összes program-installt, és konfigot elveszteném vele.
Tud valaki kevésbé drasztikus megoldást? Hogyan tudnám a bootolási hibaüzenetet kiküszöbölni a legkisebb vérveszteséggel...
(Csak záró jeles kérdés, VMwarenél ha az _egy_ virtuális géphez tartozó két vmdk file-t /egyik gondolom valami konfig, a másik az 'effektiv' file/ lementem, akkor bárhol másutt fel tudom majd húzni a virtuális gépemet, installt-konfigolt VMware-n, of course. Avagy érdemes mást is lementeni)
Segítsetek, lécci
Elküldve: 2007. 01. 10. 09:13
Idézet: timortin - Dátum: 2007. jan. 10., szerda - 9:05
Sajnos komoly rendszerösszeomlásom van Windows XP/SP2 32-bit-es gépen és marhára nincs gyakorlatom katasztrófahelyzetekre...
A hibaüzenet: disk boot failure, azaz nem áll fell a rendszer.
A jó hír, hogy ERD Commanderes cd-ről bootolva, nem csak, hogy látszik a két particiós vinyó (20 GB 'C' boot partició, 280 GB 'D' adat partició), de csatlakozni is tud a 'C'-s Windowshoz és természetesen minden file-másolás oda-vissza jól működik.
Én egy megoldást tudok: Windows install cd-ről repair, ennek végén várhatóan lenne ismét rendszerem, de az összes program-installt, és konfigot elveszteném vele.
Tud valaki kevésbé drasztikus megoldást? Hogyan tudnám a bootolási hibaüzenetet kiküszöbölni a legkisebb vérveszteséggel...
(Csak záró jeles kérdés, VMwarenél ha az _egy_ virtuális géphez tartozó két vmdk file-t /egyik gondolom valami konfig, a másik az 'effektiv' file/ lementem, akkor bárhol másutt fel tudom majd húzni a virtuális gépemet, installt-konfigolt VMware-n, of course. Avagy érdemes mást is lementeni)
Segítsetek, lécci
win xp lemezről boot, helyreállító konzol és parancssorban kiadni: fixmbr vagy fixboot!
de ha lekérdezed HELPjét ott megmutatja a lehetséges parancsokat és ez helyreteszi remélhetőleg, de legalábbis 1 próbát megér
Elküldve: 2007. 01. 10. 11:28
Az adatok fontosságától függően egy azonnali mentés, (Pl. Norton Ghost, v. Drive Image használatával, de) ha másképpen nem megy, akkor fileszinten, egy másik HDD-re mondjuk. Aztán ki kellene találni, hogy mitől borult meg a cuca (pl. HDD Smart regiszterek megkukkantása, ilyesmik). Ameddig ez ki nem derül, nem érdemes javítókonzollal, meg repair telepítéssel szórakozni, mert valószínűleg megint elő fog fordulni.
Szerkesztette: brd 2007. 01. 10. 11:29 -kor
Elküldve: 2007. 01. 10. 11:57
eltunt a (master) boot record a lemezrol.
- flemeltel-e ircn ?
- latogattal el p0rn/warez/stb.. siteokat?
What do stars do? They shine.(Yvaine)
Elküldve: 2007. 01. 10. 12:29
Idézet
Sajnos - utólag - azt kell mondjam tökigazad van. A fixbootot elengedtem, semmi hatás. A fixmbr-t nem mertem még. Most chkdsk-t próbálok, de nagyon sokáig tart (1 órája fut): bár hálistennek láthatólag dolgozik a vinyó - remélem nem végtelen ciklusban. Sajnos kevés a szabad helyem is: 4 GB, particiónként.
Alapvetően mindenről van mentésem, pár vinyó halál után ez már a véremmé vált. Elsősorban tehát _nem_ adatmentés miatt kell a segítség, hanem mert túlon túl nagy meló és idő az újrainstall és -konfig. Ezt nagyon szeretném megúszni.
BTW: HDD Smart regiszterekről semmit nem tudok: ezeket hogyan kell "kuksizni". Nézzek utána a Gugliban?
Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jan. 10., szerda - 12:57
Még ha látom is a két particiót?
Szóval fixmbr a javaslatod?
Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jan. 10., szerda - 12:57
- latogattal el p0rn/warez/stb.. siteokat?
Soha életemben nem ircztem, a gyanús site-okat meg annak ellenére nem látogatom, hogy friss aktív NOD32 van a gépen + plusz hardveres tűzfal.
Viszont éjjel-nappal megy a gép és meglehet, hogy elfáradt a vinyó. Ennek persze ellentmond, hogy látom a particiókat - igaz egy temp könyvtárat nem tudtam kibrowse-olni, belefagyott az explorer.
Szerkesztette: timortin 2007. 01. 10. 12:32 -kor
Elküldve: 2007. 01. 10. 13:42
Mint mondtam arra ébredtem reggel, hogy a 24/7 órában működő gépbe tegyek be rendszer lemezt, mert disk boot failure. (Semmi rendkívüli nem volt tegnap)
Megvolt a chkdsk, nem hozott eredményt.
Mivel gyanús volt, hogy a boot sata2-vinyóm c és korábban d most e pariticiója _közé_ ékelődött egy ártalmatlannak hitt sata2 adatvinyó egyetlen korábban e most d particiója, merészet gondolva lekapcsoltam a sata-2 vinyót, és láss csodát tökéletesen felállt a rendszer. Szóval valahol az mbr körül volt a gáz, tényleg.
Még egy infó, akit érdekel az eset: utorrent 1.6 is fut a gépen, diszk-kímélő módban. A legnagyobb gyanúsítottam, hogy valamit csinált éjszaka: ő.
Köszi mindenkinek a segítséget!
PS: Ez a hdd smart register azért érdekelne pár mondatban, mert amilyen időhiányban perpillanat vagyok, _most_ biztos nem fogok utánamenni...
Elküldve: 2007. 01. 10. 21:11
c:\windows\system32\
Elküldve: 2007. 01. 10. 21:42
Idézet: timortin - Dátum: 2007. jan. 10., szerda - 12:29
Van itt a Háttértárak szekcióban egy SMART topic, olvasgasd.
Elküldve: 2007. 01. 11. 09:15
Idézet: chungee - Dátum: 2007. jan. 10., szerda - 21:11
SP2 telepítőn CD-n vagy SP2 frissítő csomagban megtalálod, tömörítve. Ha a Commander fájlösszehasonlító funkciójával megnézed, esetleg kiderülhet, hogy a cseréjével is kár fáradni. Ami a fájlvédelem miatt amúgy is gondot okozhat (legalábbis némelyeknek).
Elküldve: 2007. 01. 11. 12:35
Idézet: Signal - Dátum: 2007. jan. 11., csütörtök - 9:15
THX a tippet!
Elküldve: 2007. 01. 11. 12:58
Idézet: Tarzaan - Dátum: 2006. dec. 28., csütörtök - 17:54
Nekem az lenne az újabb kérdésem, hogy viszonylag friss telepítésű XP profnál miért nem jeleníti meg miniatűr nézetben a gép a tényleges miniatűröket az avi filmeknél, mikor mind a legújabb Xvid, minda legújabb Divx kodek telepítve van.
Senki? :confused:
Elküldve: 2007. 01. 11. 14:03
lenne 1 kérdésem. windows update magát xp-t frissíti rendesen, de office-t nem tudja, letölti ugyan a csomagokat de mikor telepíti kiírja, hogy sikertelen...
ha manuál töltöm le külön-külön az egyes frissítéseket akkor se...
értelemszerűen jogtiszta xp is és office 2003 is.
mi lehet a baj?
Elküldve: 2007. 01. 11. 15:24
Valaki tud olyan programot ajánlani amivel egy telepítőfájl tartalmát lehet kibontani?
Elküldve: 2007. 01. 11. 16:56
THX!!
Elküldve: 2007. 01. 11. 18:24
Idézet: chungee - Dátum: 2007. jan. 11., csütörtök - 16:56
THX!!
Legegyszerűbben:
http://www.microsoft.com/technet/sysintern.../Autologon.mspx
Elküldve: 2007. 01. 11. 22:23
Idézet: garferi - Dátum: 2007. jan. 11., csütörtök - 15:24
Valaki tud olyan programot ajánlani amivel egy telepítőfájl tartalmát lehet kibontani?
Telepített tömörítők: winzip, winrar, 7zip stb... a jobbklikkel hajlamosak felkínálni a kibontást.
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"
Elküldve: 2007. 01. 11. 22:41
win live messenger beta 8.1.0168 nem állit át "Busy"-ra ha jatszom vagy filmet nezek, pedig be van kapcsolva
ez azért lenne fontos mert a stuffplug plugin tud olyat hogy villogtatja a billzeten az egyik ledet ha irnak
volt mar vkinek hasonló nyügje? :Đ
Nézd meg Flash munkáim és a rajzaim!
Elküldve: 2007. 01. 12. 14:23
Idézet: laragirl83 - Dátum: 2007. jan. 11., csütörtök - 14:03
lenne 1 kérdésem. windows update magát xp-t frissíti rendesen, de office-t nem tudja, letölti ugyan a csomagokat de mikor telepíti kiírja, hogy sikertelen...
ha manuál töltöm le külön-külön az egyes frissítéseket akkor se...
értelemszerűen jogtiszta xp is és office 2003 is.
mi lehet a baj?
fen vann az office-ra rakva minden javitocsomag? vigyazz ez ofisznal nem kumulativ, az SR-2 elott fell kell rakni az SR-1-et...
What do stars do? They shine.(Yvaine)
Elküldve: 2007. 01. 12. 21:34
Kipróbáltam, magukhoz térnek-e a kicsi és puha ablakok. Csodák csodájára kb működik is - kivéve az integrált lant, ami a következő üzenettel adja meg magát:
Nvidia nForce Networking Controller #4 (!)
A következő hiba történt az eszköz telepítése alatt:
A név szolgáltatásnévként vagy szolgáltatás megjelenítendő neveként már használban van.
Próbáltam eltávolítani - semmi. Csökött módban telepíteni - semmi. Csökött módban eltávolítani - na azt meg nem engedi.
Guruk, valami ötlet?

Súgó
A téma zárva.