HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések V.

#2631 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 26. 21:09

Hmmmm, van nekem egy tesztrendszerem egy masik vinyon, valamikor a ket rendszernek volt kozos pontja, valamelyik a masik klonja ;), ez a vga-csere vagy drivercsere eszembe juttatta, hogy ilyenem is van, holnap tesztelek azzal is, hatha jutok valami okossagra...
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#2632 Felhasználó inaktív   csabooooo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 26. 22:56

Idézet: debaj - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 22:52

Erre gondolsz?

Futtatás > cmd

netstat -a

Nem pont erre. Amire én gondolok az egy a mikroszoft oldaláról letölthető 300-400kB-os segédprogi, csak azt nem tudom mi a neve. :think:

#2633 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 27. 08:51

De ez is megmutatja, mi merre melyik porton, és még a nevét se kell kitalálni. :)

#2634 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 27. 09:30

Idézet: csabooooo - Dátum: 2007. jan. 26., péntek - 22:56

Nem pont erre. Amire én gondolok az egy a mikroszoft oldaláról letölthető 300-400kB-os segédprogi, csak azt nem tudom mi a neve. :think:

Szerintem itt nézz körül: http://www.microsoft...ls/default.mspx
Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

#2635 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 27. 10:32

Milyen programmal lehetne ratenni a "stay on top" gombot egyes ablakokra? Konkretan a windows paint-re kellene. Talaltam egy Actual Title Buttons nevu programot de az 60 nap utan fizetos, gondolom valami egyszeru registry hack-el, vagy valami desktop managerrel is meg lehet csinalni.

Koszi

#2636 Felhasználó inaktív   Astron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 27. 11:15

Tudna ajánlani nekem egy jó tweak progit?amivel részletesen lehet buherálni de azért nem csinál semmi hülyeséget(ha esetleg van magyar nyelvü akkor azt)
Asrock X58 Extreme, Intel I7-930 Boxed, Corsair XMS3 DDR3-RAM 6GB PC3-1600 Kit, Geforce Gigabyte GTX460 1GB, Samsung Spinpoint F3 HDD (HD322GJ), CM590 ház, Enermax Pro82+ 425w táp

#2637 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 27. 15:05

csosz: pl. ezzel: Link Elek.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#2638 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 27. 16:14

Idézet: asdf - Dátum: 2007. jan. 26., péntek - 22:09

Hmmmm, van nekem egy tesztrendszerem egy masik vinyon, valamikor a ket rendszernek volt kozos pontja, valamelyik a masik klonja ;), ez a vga-csere vagy drivercsere eszembe juttatta, hogy ilyenem is van, holnap tesztelek azzal is, hatha jutok valami okossagra...

Na kiprobaltam. Memtest rendben, tesztrendszer masik vinyorol kiprobalva, azon semmi hasonlo nem jelentkezik /pedig az acdsee-hez tartozo photocanvas lite -mint emlitettem, klon a ket rendszer valahol- ugyanaz az install, mint ami most doglodik a jelenlegi rendszeremen/. GFX driver nincs ujabb, mint ami fent van, kb. 0 eselyt adtam, h ennek ujrarakasakor barmi tortenik, ez be is jott. Sz'al en mostmar valami vindozdoglesre tippelek :(

Szerkesztette: asdf 2007. 01. 27. 16:31 -kor

Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#2639 Felhasználó inaktív   Laci3 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 27. 18:32

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy Windows XP-ben, hogy lehet az asztal elérési útját megváltoztatni? (Azt akarom, hogy egy másik partíción kezelje)
Előre is köszi!

#2640 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 27. 21:34

Idézet: Laci3 - Dátum: 2007. jan. 27., szombat - 18:32

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy Windows XP-ben, hogy lehet az asztal elérési útját megváltoztatni? (Azt akarom, hogy egy másik partíción kezelje)
Előre is köszi!

Erre gondolsz?

C:\Documents and Settings\...\....\Asztal

Csatolt fájl:

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#2641 Felhasználó inaktív   csabooooo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 00:12

Idézet: FleetCommand - Dátum: 2007. jan. 27., szombat - 9:30

Szerintem itt nézz körül: http://www.microsoft...ls/default.mspx

Köszi FleetCommand! Pont ez az amire gondoltam!!! :respect:

#2642 Felhasználó inaktív   grisa1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 01:36

Sziasztok!

Hallott már valaki a sysprep nevű progiról?
Szeretnék alaplapot cserélni és valahol azt olvastam, hogy ezzel a progival újratelepítés nélkül meg lehet úszni a cserét. Tud valaki segíteni?

Előre is köszi: Grisa

Szerkesztette: grisa1 2007. 01. 28. 01:37 -kor

#2643 Felhasználó inaktív   Ewron 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 09:38

Sziasztok, segítséget szeretnék kérni. Egy jó fél éve teljesen véletlenszerűen fagy le a gépem általában driver irql not less or equal hibaüzenettel. Van amikor egy hétig semmi, de előfordul, hogy 5 percenként kapom a képernyőt. Nincs a hibában semmi rendszeresség. A konfigurációm:

CPU: Intel Pentium 4 2.8 GHz
Alaplap: Intel Bay Field D865BF
Monitorkártya: Inno3D 6600GT
Memória: 2x512 MB (PC3200 DDR SDRAM)
Táp: Chieftec 450W
Oprendszer: XP, SP2

Kb. fél évvel ezelőtt kezdődtek a fagyások, eddig a következőket próbáltam ki:
1) Tápot cseréltem 300W-os Chieftecet 450W-ra
2) Más monitorkártyákkal próbáltam ki a gépet, de fagyott. A monitorkártyámmal a másik gép nem fagyott.
3) Memtestet futtattam, nem volt hiba. Memória modulokat különböző foglalatba minden variációban kipróbáltam külön-külön és együtt is (mindegyik helyzetben fagyott). Szereztem kölcsön memóriát, avval is fagyott.
4) Korábbi winchesterem elég meleg volt (kb. 50 C), lecseréltem, az újra (300GB Samsung) hűtést tettem (hőmérséklete nem emelkedik 25 C fölé). Kábeleket cseréltem, a csatlakozások jók.
5) A processzor nem melegszik túl, alaphelyzetben 30 C körül van (max terhelés mellett 50 C)
6) Nincs vírus a gépen, nincs spyware a gépen, tűzfalat használok.
7) A minidump fagyás után mindig más file-ra, driverre hivatkozik

Most már az alaplapra vagy processzorra szűkítettem le a hiba lehetőségét. Ha lenne ötletetek, hogy még mit érdemes megvizsgálni, akkor légyszi írjatok.

#2644 Felhasználó inaktív   Drag 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 09:54

Idézet: grisa1 - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 0:36

Sziasztok!

Hallott már valaki a sysprep nevű progiról?
Szeretnék alaplapot cserélni és valahol azt olvastam, hogy ezzel a progival újratelepítés nélkül meg lehet úszni a cserét. Tud valaki segíteni?

Előre is köszi: Grisa

Szia!

A sysprep, csak agép egyedi azonosítoját üti, ki. Ezt akkor kell használni, ha klonozod a géped mert a hálozatba nem lehet két egyforma azonosítóval rendelkező gép
Én úgy költöztetem a gépeket, hogy egy biztonsági mentés csinálok.
Ha intel chipseteslapról cserélsz intelre akkor, tedd fel az intell oldaláról a legújabb chipset drivert. Illetve egy könyvtárba hagyd meg az infeket.  Majd alaplap csere és kb 90 % ,hogy feláll, ha nem akkor csökentett módba indítsd tedd fel a drivereket és kész.

üdv. Drag
Kép

#2645 Felhasználó inaktív   Drag 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 09:56

Idézet: Ewron - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 8:38

Sziasztok, segítséget szeretnék kérni. Egy jó fél éve teljesen véletlenszerűen fagy le a gépem általában driver irql not less or equal hibaüzenettel. Van amikor egy hétig semmi, de előfordul, hogy 5 percenként kapom a képernyőt. Nincs a hibában semmi rendszeresség. A konfigurációm:

CPU: Intel Pentium 4 2.8 GHz
Alaplap: Intel Bay Field D865BF
Monitorkártya: Inno3D 6600GT
Memória: 2x512 MB (PC3200 DDR SDRAM)
Táp: Chieftec 450W
Oprendszer: XP, SP2

Kb. fél évvel ezelőtt kezdődtek a fagyások, eddig a következőket próbáltam ki:
1) Tápot cseréltem 300W-os Chieftecet 450W-ra
2) Más monitorkártyákkal próbáltam ki a gépet, de fagyott. A monitorkártyámmal a másik gép nem fagyott.
3) Memtestet futtattam, nem volt hiba. Memória modulokat különböző foglalatba minden variációban kipróbáltam külön-külön és együtt is (mindegyik helyzetben fagyott). Szereztem kölcsön memóriát, avval is fagyott.
4) Korábbi winchesterem elég meleg volt (kb. 50 C), lecseréltem, az újra (300GB Samsung) hűtést tettem (hőmérséklete nem emelkedik 25 C fölé). Kábeleket cseréltem, a csatlakozások jók.
5) A processzor nem melegszik túl, alaphelyzetben 30 C körül van (max terhelés mellett 50 C)
6) Nincs vírus a gépen, nincs spyware a gépen, tűzfalat használok.
7) A minidump fagyás után mindig más file-ra, driverre hivatkozik

Most már az alaplapra vagy processzorra szűkítettem le a hiba lehetőségét. Ha lenne ötletetek, hogy még mit érdemes megvizsgálni, akkor légyszi írjatok.

Hmm még meileöttt más cserélsz lehet egy win reinst segít, driverek lehet összekuszálodtak.
Kép

#2646 Felhasználó inaktív   Ewron 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 10:15

Idézet: Drag - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 8:56

Hmm még meileöttt más cserélsz lehet egy win reinst segít, driverek lehet összekuszálodtak.

Az is megvolt már sajnos, legalább háromszor. Volt olyan is, hogy telepítés közben fagyott le.

#2647 Felhasználó inaktív   SeRoK 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 11:27

Sziasztok.

A kérdésem az lenne hogy mi okozhatja hogy a 7gigás partíciómon 4 gigányi adat van fenn de csak 197MB szabad helyet ír? Rejtett filek lennének? Valaki tudna nekem ajánlani valamit amivel törölhetném ezeket? Előre is köszönöm.

#2648 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 11:34

Idézet: SeRoK - Dátum: 2007. Jan. 28., Sunday - 11:27

Sziasztok.

A kérdésem az lenne hogy mi okozhatja hogy a 7gigás partíciómon 4 gigányi adat van fenn de csak 197MB szabad helyet ír? Rejtett filek lennének? Valaki tudna nekem ajánlani valamit amivel törölhetném ezeket? Előre is köszönöm.

a system restore is kepes tetemes mennyisegu helyet elfoglalni ha az nincsen lejjebb veve vagy kikapcsolva. es ez nem csak a rendszer particion foglal el.. aztan persze a hibernalas file-ja is es a page file is foglal le akar gigakat is... stb.
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#2649 Felhasználó inaktív   critical_source 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 11:35

Idézet: SeRoK - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 11:27

Sziasztok.

lehet vmi vir?

#2650 Felhasználó inaktív   grisa1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 12:42

Idézet: Drag - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 9:54

Szia!

A sysprep, csak agép egyedi azonosítoját üti, ki. Ezt akkor kell használni, ha klonozod a géped mert a hálozatba nem lehet két egyforma azonosítóval rendelkező gép
Én úgy költöztetem a gépeket, hogy egy biztonsági mentés csinálok.
Ha intel chipseteslapról cserélsz intelre akkor, tedd fel az intell oldaláról a legújabb chipset drivert. Illetve egy könyvtárba hagyd meg az infeket.  Majd alaplap csere és kb 90 % ,hogy feláll, ha nem akkor csökentett módba indítsd tedd fel a drivereket és kész.

üdv. Drag

Megtaláltam, hol olvastam! http://winportal.net/?id=20
Van ilyen tapasztalatod? Esetleg másnak?

Intel lesz intelre cserélve, de p3 helyett p4 proc lesz benne és emiatt kérdezem. p4 lapcserét már csináltam, csak újra kellett aktiválni és ment, de itt más proc tipus lesz, ettől tartok. A windóznál sosem tudni...

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.