HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések V.

#2651 Felhasználó inaktív   grisa1 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 28. 12:47

Idézet: critical_source - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 11:35

lehet vmi vir?

Nézd meg a system restore méretét, vagy total commanderben kapcsold be a "látszik a system/rejtett fájl" opciót és nézd át a vinyót minek ilyen neagy a mérete. Én a system restore és a pagefile.sys nagy méretére tippelek.

#2652 Felhasználó inaktív   grisa1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 12:53

Idézet: Ewron - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 9:38

Sziasztok, segítséget szeretnék kérni. Egy jó fél éve teljesen véletlenszerűen fagy le a gépem általában driver irql not less or equal hibaüzenettel. Van amikor egy hétig semmi, de előfordul, hogy 5 percenként kapom a képernyőt. Nincs a hibában semmi rendszeresség. A konfigurációm:

CPU: Intel Pentium 4 2.8 GHz
Alaplap: Intel Bay Field D865BF
Monitorkártya: Inno3D 6600GT
Memória: 2x512 MB (PC3200 DDR SDRAM)
Táp: Chieftec 450W
Oprendszer: XP, SP2

Kb. fél évvel ezelőtt kezdődtek a fagyások, eddig a következőket próbáltam ki:
1) Tápot cseréltem 300W-os Chieftecet 450W-ra
2) Más monitorkártyákkal próbáltam ki a gépet, de fagyott. A monitorkártyámmal a másik gép nem fagyott.
3) Memtestet futtattam, nem volt hiba. Memória modulokat különböző foglalatba minden variációban kipróbáltam külön-külön és együtt is (mindegyik helyzetben fagyott). Szereztem kölcsön memóriát, avval is fagyott.
4) Korábbi winchesterem elég meleg volt (kb. 50 C), lecseréltem, az újra (300GB Samsung) hűtést tettem (hőmérséklete nem emelkedik 25 C fölé). Kábeleket cseréltem, a csatlakozások jók.
5) A processzor nem melegszik túl, alaphelyzetben 30 C körül van (max terhelés mellett 50 C)
6) Nincs vírus a gépen, nincs spyware a gépen, tűzfalat használok.
7) A minidump fagyás után mindig más file-ra, driverre hivatkozik

Most már az alaplapra vagy processzorra szűkítettem le a hiba lehetőségét. Ha lenne ötletetek, hogy még mit érdemes megvizsgálni, akkor légyszi írjatok.

Sulinetes gép? Találkoztam már többször ezzel a chip-készlet proci párossal, az xpsp2 és az alaplap procitámogatása körül van valami probléma. pontosan már nem emlékszem, de igazán nem sikerült nekem se megfelelő választ találnom a kérdésre. Pedig már ebben a topikban is kérdeztem a nálam tudósabbakat.

#2653 Felhasználó inaktív   Breakbeat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 28. 13:36

Sziasztok!

Szerintetek a virtuális memóriát érdemes az ajánlottnál kisebbre álítani, mondjuk a felére? :think:
1 gigabájtnyi ramom van, így automatikusan 1538 megásra álította be, csak emiatt kevés hely van a c meghajtón.Előre is kösz a segítséget!

#2654 Felhasználó inaktív   Drag 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 14:00

Idézet: grisa1 - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 11:42

Megtaláltam, hol olvastam! http://winportal.net/?id=20
Van ilyen tapasztalatod? Esetleg másnak?

Intel lesz intelre cserélve, de p3 helyett p4 proc lesz benne és emiatt kérdezem. p4 lapcserét már csináltam, csak újra kellett aktiválni és ment, de itt más proc tipus lesz, ettől tartok. A windóznál sosem tudni...

Szerintem menni fog, csak a drivereket tedd fel előre a hddre, hogy ha a csökentett mód bejátszik hely belegyenek.
Kép

#2655 Felhasználó inaktív   Ewron 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 14:07

Idézet: grisa1 - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 11:53

Sulinetes gép? Találkoztam már többször ezzel a chip-készlet proci párossal, az xpsp2 és az alaplap procitámogatása körül van valami probléma. pontosan már nem emlékszem, de igazán nem sikerült nekem se megfelelő választ találnom a kérdésre. Pedig már ebben a topikban is kérdeztem a nálam tudósabbakat.

Szia! Nem sulinetes gép, külön elemekből raktam össze kb. 2 éve. Megpróbálok rákeresni erre a problémára, hátha találok valamit a neten.

#2656 Felhasználó inaktív   grisa1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 14:39

Idézet: Drag - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 14:00

Szerintem menni fog, csak a drivereket tedd fel előre a hddre, hogy ha a csökentett mód bejátszik hely belegyenek.

Hát... Azért lementegettem mindent, ki tudja...
Belevágok. THX

#2657 Felhasználó inaktív   grisa1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 14:44

Idézet: Ewron - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 14:07

Szia! Nem sulinetes gép, külön elemekből raktam össze kb. 2 éve. Megpróbálok rákeresni erre a problémára, hátha találok valamit a neten.

Valami prescott vs. xpsp2 ugrott be. De lehet, hogy nem jól emlékszem. Valami olyasmi, hogy a prescottra nem megfelelően felkészített chip-készlet miatt a win lefagyogat, v. fel sem települ.

#2658 Felhasználó inaktív   Ewron 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 15:20

Idézet: grisa1 - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 13:44

Valami prescott vs. xpsp2 ugrott be. De lehet, hogy nem jól emlékszem. Valami olyasmi, hogy a prescottra nem megfelelően felkészített chip-készlet miatt a win lefagyogat, v. fel sem települ.

Igen találtam is ilyen utalást a neten, pl. itt: http://hardware.mcse...04-9-66977.html
De a procim nem Prescott, hanem Northwood

#2659 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 17:33

Idézet: brd - Dátum: 2007. jan. 27., szombat - 16:05

csosz: pl. ezzel: Link Elek.

Koszi, szepen mukodik.

Mas:
(1) Hogy tudnam az Oulook Express-t mint alap levelezot visszaallitani? Jelenseg, ha egy file-t az "Compress and Email xxx.ace"-t valasztom, ami altalaban minden gepen jol mukodik, ezen ilyenkor feljon talan a Microsoft Exchange configure ablak, valami olyasmi mintha sosem lett volna semmilyen levelezes beallitva, pedig az Outlook Express amugy megy. Az Internet Options-nal pedig csak a hirolvaso-nal valaszthato az OE, a mal-nel csak az Outlook (MS Ooutlook 97)

(2) Kis USB pen drive-t szeretnem fix helyre feltenni. Eddig az E:-n volt, de betettem egy masik wincsit egy rovid idore igy atkerult a H:-ra, miutan nincs benn a masik wincsi ragaszkodik a H: hoz pedig az E: is szabad.

Koszi

#2660 Felhasználó inaktív   Laci3 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 17:34

Idézet: Eleanor - Dátum: 2007. jan. 27., szombat - 21:34

Erre gondolsz?

C:\Documents and Settings\...\....\Asztal

Köszi!

#2661 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 18:07

csosz: 1. A kitekintő gyorsvonatban eszközök menü, beállítások és ott alul a megfelelő gombra katt.
2. A lemezkezelőből át lehet állítani (jobbgomb a partíción és meghajtóbetűjel és elérési út megváltoztatása, vagy ilyesmi lesz a menüpont neve).
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#2662 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 19:26

Az ilyen pendrive, dvd, cd, virtuális cd cuccokat én is átszoktam pakolni Q, S,T W, X, jelekre, így azok, akármit teszek be, maradnak a helyükön.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#2663 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 19:59

Idézet: brd - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 19:07

csosz: 1. A kitekintő gyorsvonatban eszközök menü, beállítások és ott alul a megfelelő gombra katt.
2. A lemezkezelőből át lehet állítani (jobbgomb a partíción és meghajtóbetűjel és elérési út megváltoztatása, vagy ilyesmi lesz a menüpont neve).

Lemezkezelo az merre van? Angol vindozom van.

#2664 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 20:17

Vezerlopult> felugyeleti eszkozok> szamitogepkezeles> lemezkezeles, majd felul az eszkoz betujen jobbgomb, betujel blablabla modositasa. Amugy szerintem is erdemes a vegere pakolni az optikait, meg a pendriveot, meg a halozati meghajtokat es akkor nincs kavar ha uj vinyo/k/ kerul/nek/ be...

Szerkesztette: asdf 2007. 01. 28. 20:17 -kor

Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#2665 Felhasználó inaktív   vkrisz81 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 22:07

ahojj !
ez az uzenet fokent signalnak szol de nem csak neki, epp ezert ide irom:
egy ovatlan kattintas eredmenyekent felkerult a kedvencek mappaba 5 konytar alkonyvtarakkal egy rahedli linkkel + vagy 20 link mindfele reklammal
az a kerdesem hogyan tudok ettol megszabadulni, mert mindenki asztalara felkerult, tcommanderben nem latni, egyik felhasznalo neve alatt sem talalom, meg ugy sem bukott le hogy rakerestem... hol a francba bujik meg? mert ha en berakok oda valamit akkor jobbklikkre felajanlja hogy torolhetem, de erre nem tudok meg jobbklikkelni sem!

:respect:  a szakiknak !

#2666 Felhasználó inaktív   drenko 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 22:22

sziasztok.
A következő probléma megoldásában kérném hozzáértők segítségét.
Pár napja egy jeefo.a nevű vírus fertőzte meg a gépemet, melynek következtében a win xp home edition sp2 rendszerem összeomlott. Gondoltam mi sem egyszerübb fogtam a gyári install cd-t partició törlés új particio létrehozás formázás, majd indulhat a telepítés. A telepítő elkezd file-okat másolni majd elég hamar megakad. Az üzenet hogy a következő filet nem tudja másolni. ez igen sokat ismédlődik, s mivel a file-ok .exe, .dll, .inf, .sys kiterjesztésüek a windows-t természetesen nem tudom telepíteni.
Segítsetek hogy mi a problémára a megoldás. Előre is köszönet.

#2667 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 22:47

vkrisz81: A kedvencek könyvtárként látszódik, a %HOMEPATH%\Favorites alatt vannak a cuccok (minden felhasználónál ez más könyvtár). Ha mindenkinél látszódik, akkor talán az All Users alá is bejuttattad (ez csak tipp, nem próbáltam)...

drenko: Ennek a leggyakoribb oka a memóriahiba, de lehet CPU-hiba (tuning), kábelhiba, optikai meghajtó-hiba, vagy lehet a tápegység hibája is... Kezdésnek tesztelj egy memtest86-tal!

Szerkesztette: brd 2007. 01. 28. 22:49 -kor

Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#2668 Felhasználó inaktív   grisa1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 01:07

Idézet: Ewron - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 15:20

Igen találtam is ilyen utalást a neten, pl. itt: http://hardware.mcse...04-9-66977.html
De a procim nem Prescott, hanem Northwood

Azért szerintem próbáld meg, van egy xp update erre a problémára. Ha jól emlékszem a nem kritikus frissítések között lehet rátalálni. Most találtam rá: http://winportal.net/?id=13

#2669 Felhasználó inaktív   inf3rno 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 01. 29. 05:03

nekem van egy nagyon elszállt kérdésem XP terén :>
nemrég kaptam logitech G7et (ha valaki esetleg nem tudná, az egy egér, nem ér meg annyit, amennyit kérnek érte, dehát ha kapja az ember, az más :> ), szóval megvan, install stb megvolt, csak USBbe lehet bedugni az érzékelőjét, működik is rendesen a dolog. a probléma ott van, hogy ha nem dugok be mellé PS/2be egy másik egeret, akkor egyszerűen nem működik windows alatt a billentyűzet. bios alatt megy rendesen, csak windows alatt nem, és nagyon nem vágom, hogy ez miért van, any idea???

UI:
volt rendszer újrarakás, most szakítottam rá egy órácskát, de nem segített a dolgon, bár elfelejtettem közben kihúzni a másik egeret, de ezért nem állok neki újból (majd talán 1-2 hét múlva, ha vége a vizsgaidőszaknak)

Szerkesztette: inf3rno 2007. 01. 29. 05:05 -kor

#2670 Felhasználó inaktív   vkrisz81 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 17:37

Idézet: brd - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 22:47

vkrisz81: A kedvencek könyvtárként látszódik, a %HOMEPATH%\Favorites alatt vannak a cuccok (minden felhasználónál ez más könyvtár). Ha mindenkinél látszódik, akkor talán az All Users alá is bejuttattad (ez csak tipp, nem próbáltam)...

drenko: Ennek a leggyakoribb oka a memóriahiba, de lehet CPU-hiba (tuning), kábelhiba, optikai meghajtó-hiba, vagy lehet a tápegység hibája is... Kezdésnek tesztelj egy memtest86-tal!

igen ezt tudom, epp ezeet mondom az a fura benne hogy senki konyvtaraban sincs benne, de mindenki asztalan ott van, es kitotolni sem lehet mert nincs menu hozza ! egyszeru lenne en is tudom hogy /favorites az egy konyvtar de se az all user se a def user se a profilok alatti favban nincs benne! megis hol a f-ban van akkor? rakerestem mondom egyik ottlevo urlre de az egesz cn nem talalta... ??????????????
signal? te mit tudsz ehez fuzni ?:)

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.