HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések V.

#2661 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 28. 18:07

csosz: 1. A kitekintő gyorsvonatban eszközök menü, beállítások és ott alul a megfelelő gombra katt.
2. A lemezkezelőből át lehet állítani (jobbgomb a partíción és meghajtóbetűjel és elérési út megváltoztatása, vagy ilyesmi lesz a menüpont neve).
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#2662 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 19:26

Az ilyen pendrive, dvd, cd, virtuális cd cuccokat én is átszoktam pakolni Q, S,T W, X, jelekre, így azok, akármit teszek be, maradnak a helyükön.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#2663 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 19:59

Idézet: brd - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 19:07

csosz: 1. A kitekintő gyorsvonatban eszközök menü, beállítások és ott alul a megfelelő gombra katt.
2. A lemezkezelőből át lehet állítani (jobbgomb a partíción és meghajtóbetűjel és elérési út megváltoztatása, vagy ilyesmi lesz a menüpont neve).

Lemezkezelo az merre van? Angol vindozom van.

#2664 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 20:17

Vezerlopult> felugyeleti eszkozok> szamitogepkezeles> lemezkezeles, majd felul az eszkoz betujen jobbgomb, betujel blablabla modositasa. Amugy szerintem is erdemes a vegere pakolni az optikait, meg a pendriveot, meg a halozati meghajtokat es akkor nincs kavar ha uj vinyo/k/ kerul/nek/ be...

Szerkesztette: asdf 2007. 01. 28. 20:17 -kor

Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#2665 Felhasználó inaktív   vkrisz81 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 22:07

ahojj !
ez az uzenet fokent signalnak szol de nem csak neki, epp ezert ide irom:
egy ovatlan kattintas eredmenyekent felkerult a kedvencek mappaba 5 konytar alkonyvtarakkal egy rahedli linkkel + vagy 20 link mindfele reklammal
az a kerdesem hogyan tudok ettol megszabadulni, mert mindenki asztalara felkerult, tcommanderben nem latni, egyik felhasznalo neve alatt sem talalom, meg ugy sem bukott le hogy rakerestem... hol a francba bujik meg? mert ha en berakok oda valamit akkor jobbklikkre felajanlja hogy torolhetem, de erre nem tudok meg jobbklikkelni sem!

:respect:  a szakiknak !

#2666 Felhasználó inaktív   drenko 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 28. 22:22

sziasztok.
A következő probléma megoldásában kérném hozzáértők segítségét.
Pár napja egy jeefo.a nevű vírus fertőzte meg a gépemet, melynek következtében a win xp home edition sp2 rendszerem összeomlott. Gondoltam mi sem egyszerübb fogtam a gyári install cd-t partició törlés új particio létrehozás formázás, majd indulhat a telepítés. A telepítő elkezd file-okat másolni majd elég hamar megakad. Az üzenet hogy a következő filet nem tudja másolni. ez igen sokat ismédlődik, s mivel a file-ok .exe, .dll, .inf, .sys kiterjesztésüek a windows-t természetesen nem tudom telepíteni.
Segítsetek hogy mi a problémára a megoldás. Előre is köszönet.

#2667 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 22:47

vkrisz81: A kedvencek könyvtárként látszódik, a %HOMEPATH%\Favorites alatt vannak a cuccok (minden felhasználónál ez más könyvtár). Ha mindenkinél látszódik, akkor talán az All Users alá is bejuttattad (ez csak tipp, nem próbáltam)...

drenko: Ennek a leggyakoribb oka a memóriahiba, de lehet CPU-hiba (tuning), kábelhiba, optikai meghajtó-hiba, vagy lehet a tápegység hibája is... Kezdésnek tesztelj egy memtest86-tal!

Szerkesztette: brd 2007. 01. 28. 22:49 -kor

#2668 Felhasználó inaktív   grisa1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 01:07

Idézet: Ewron - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 15:20

Igen találtam is ilyen utalást a neten, pl. itt: http://hardware.mcse...04-9-66977.html
De a procim nem Prescott, hanem Northwood

Azért szerintem próbáld meg, van egy xp update erre a problémára. Ha jól emlékszem a nem kritikus frissítések között lehet rátalálni. Most találtam rá: http://winportal.net/?id=13

#2669 Felhasználó inaktív   inf3rno 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 01. 29. 05:03

nekem van egy nagyon elszállt kérdésem XP terén :>
nemrég kaptam logitech G7et (ha valaki esetleg nem tudná, az egy egér, nem ér meg annyit, amennyit kérnek érte, dehát ha kapja az ember, az más :> ), szóval megvan, install stb megvolt, csak USBbe lehet bedugni az érzékelőjét, működik is rendesen a dolog. a probléma ott van, hogy ha nem dugok be mellé PS/2be egy másik egeret, akkor egyszerűen nem működik windows alatt a billentyűzet. bios alatt megy rendesen, csak windows alatt nem, és nagyon nem vágom, hogy ez miért van, any idea???

UI:
volt rendszer újrarakás, most szakítottam rá egy órácskát, de nem segített a dolgon, bár elfelejtettem közben kihúzni a másik egeret, de ezért nem állok neki újból (majd talán 1-2 hét múlva, ha vége a vizsgaidőszaknak)

Szerkesztette: inf3rno 2007. 01. 29. 05:05 -kor

#2670 Felhasználó inaktív   vkrisz81 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 17:37

Idézet: brd - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 22:47

vkrisz81: A kedvencek könyvtárként látszódik, a %HOMEPATH%\Favorites alatt vannak a cuccok (minden felhasználónál ez más könyvtár). Ha mindenkinél látszódik, akkor talán az All Users alá is bejuttattad (ez csak tipp, nem próbáltam)...

drenko: Ennek a leggyakoribb oka a memóriahiba, de lehet CPU-hiba (tuning), kábelhiba, optikai meghajtó-hiba, vagy lehet a tápegység hibája is... Kezdésnek tesztelj egy memtest86-tal!

igen ezt tudom, epp ezeet mondom az a fura benne hogy senki konyvtaraban sincs benne, de mindenki asztalan ott van, es kitotolni sem lehet mert nincs menu hozza ! egyszeru lenne en is tudom hogy /favorites az egy konyvtar de se az all user se a def user se a profilok alatti favban nincs benne! megis hol a f-ban van akkor? rakerestem mondom egyik ottlevo urlre de az egesz cn nem talalta... ??????????????
signal? te mit tudsz ehez fuzni ?:)

#2671 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 21:54

Bekenhagyod a gepet 2 percig, felveszel egy uj bookmarkot, majd totalcommander, alt F7, nem regebbi mint 3 perc, hatha megleli :)
Archív:

#2672 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 22:09

Idézet: vkrisz81 - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 17:37

igen ezt tudom, epp ezeet mondom az a fura benne hogy senki konyvtaraban sincs benne, de mindenki asztalan ott van...

Ja, hogy az asztalon van. Akkor, lehet, hogy a registryben bújt el.

#2673 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 22:57

Idézet: asdf - Dátum: 2007. jan. 26., péntek - 19:55

Cifra problema lesz ;)
Egyszercsak egy kikapcsolasnal olyanba futottam, hogy ugyan elkezdett daralni a vinyo, mintha kikapcsolna a gep, de aztan abbamaradt a moka, asztal, ikonok maradtak, eger mozog, de nem lehet klikkelni semmire. Power gomb ujboli megnyomasara no effeket.
Ezutan tapasztaltak: sorozatnezes utan bsplayerbol kilepve az alabbi hibauzenet fogad:
Acces violation at adress 004BFC2B in module 'bsplayer.exe'. Read of address 00000028.
Ezt leokezom, gep megy tovabb, majd kb. fel perc mulva az elobb taglalt allapotba kerul a gep /minden latszik, a futo programok mennek tovabb, de nem lehet klikkelni sehova, haromgombra nincs feladatkezelo, powergombra nem kapcsol ki. A hiba reprodukalhato, reboot utan szinten jelentkezik, ugyanezen address ertekekkel. Probacseresznye alapon bsplayert frissitettem 1.2.xx-rol 1.3.xx-re, no effect :(. Aztan epp a hibauzenetrol keszitett screenshotot szerettem volna editalni, acdsee-ben a kepet megtalaltam, majd jobbgomb edit, erre a photocanvas lite indul /igen, 4-es acdsee, kell a szinesszagos uj a francnak :)/, illetve indulna, de helyette csak egy csiknyi ikonhely ikonok nelkul nyilik a photocanvas stilusaban, There is no tool fenetudja mi hibauzenettel /most egy ujabb resetet nem ejtenek meg, hogy pontosan megnezzem mit is ir pontosan/. Innentol ismet a fent ismertetett a helyzet, minden program fut tovabb a hatterben, de se kikapcsolni, se haromgombozni, se akarmit csinalni nem lehet, a gep nem reagal.
Spyware nincs, a problema jelentkezese elott semmi uj programot nem telepitettem, sz'al tippem nincs mi okozhatta. Sz'al valami osszegabalyodott, de rendesen :( Valami tipp?

Tovabbi fejlemenyek a fentihez:

Felbontasvaltasnal olyanba futok, hogy egy fekete kepernyo jon csak az uj felbontas helyett, a systrayen megjelenik par ikon meg az ora, meg a kepernyon meg a yahoo weather widget, aztan annyi. 15 sec lejarta utan nem valt vissza, egerre, bilkora nem reagal /bar asszem 3gombra elojon feladatkezelo, meg kikekul az asztal, de innentol nincs tovabb/. Most jon a huncut dolog, ha kikapcsolom a tuzfalat (igen, a tuzfalat, en sem tudom hova tenni :), kerio amugy), akkor tudok felbontast valtani :confused:. Kerio reinstallra no effect, utso asusos vga driver /2004/ helyett betoltam az legfrissebb nvidiast, szinten no effect.
Aztan emlitettem meg az acdsee-be rakott photocanvas problemat /inditas utan hasonlo a fentiekhez, programok hatterben futnak tovabb, de billkora egerre nem reagal/. Na mondom, akkor probacseresznye, acdsee untinstall, majd fel ujra. Itt jott a "poen" ujra felrakaskor egy ideig eljutottam az installban, majd egy next gombra mar nem tudtam raklikkelni, mert szinten a billkora, egerre nem reagal a gep dologba futottam. Erdekesseg, hogy a billko windoz gombjara feljon a startmenu, de abban se egerrel, se billkoval nem tudok maszkalni, igy reset gomb, majd mivel azert kene az acdsee, rendszervisszallitas. Ugyanezt elkovettem tuzfal es viruskergeto kikapcsolasa mellett, ugyanezzel az eredmennyel.
Jelenleg itt tartok, ha barkinek van valami mentootlete visitson pliz. Ha nincs, hetvegen kenyszeruen reinstall /illetve elohuzom a regen elmentett image-emet, kis windozupdate, par program felrakasa, aztan orom, boldogsag :), de azert jo lenne meguszni/.
Archív:

#2674 Felhasználó inaktív   inf3rno 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 01. 30. 11:06

Idézet: asdf - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 22:57

blabla

rakd újra a rendszert, az mindig segít ;) a másik profi megoldás, ha megcsinálod a fatal errort, aztán akkor gondolom teljesen elszáll a windowsnak az a része, és képtelen több hibát generálni :D én legalábbis úgy vettem észre ezen a szutykon, hogy ha valami kritikus hiba összejön neki, akkor utána hirtelen megjavul minden :>
jah egyébként rendszer visszaállítás/xp javítás cdvel?? én mondjuk ennyi után simán újraraknám..

#2675 Felhasználó inaktív   vkrisz81 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 30. 15:42

Idézet: brd - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 22:09

Ja, hogy az asztalon van. Akkor, lehet, hogy a registryben bújt el.

otlet?:)

#2676 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 30. 20:31

Futtatás, regedit.exe, CTRL+F, valami linknek a neve beírva, pl. www.index.hu, Enter. Tovább nemtom', a helyzet adja, de óvatosan, csinálj egy rendszervisszaállítási pontot a művelet előtt, az elmenti a registry-t is, így nagy bajod nem lehet.

Szerkesztette: brd 2007. 01. 30. 20:32 -kor

#2677 Felhasználó inaktív   snpetit 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 14:17

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne amire még nem nagyon láttam választ, de hátha valaki tudja rá megoldást, lehet pitiáner dolog. Több program/böngészőablak van nyitva, éppen az egyikben pl. kérdőívet töltök ki levelet írok stb. de egy másikban valami folyamat befejeződik vagy valamire megerősítést vár és rögtön átvált arra, persze nem veszem észre és még bőszen írogatom a kis dolgaimat. Az is bosszantó, hogy újra be kell pötyögni, de inkább idegesítő, hogy folyton vissza kell váltani az ablakra amin dolgozom.
Nincs valami megoldás rá, hogy ne váltson önnálóan aktívra egy ilyen ablak? Max villogjon a tálcán.

Köszi a választ előre is!

#2678 Felhasználó inaktív   Farki 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 14:18

Sziasztok!

Egy kerdesem lenne, bizom benne, hogy tudtok segiteni:

Az adott gepen korabban Windows 2000NT tipusu OS volt, ket particio: az egyiken a rendszer (C:), a masikon az adatok (D:). A C: partici formazasa utan Windows XP OS kerult telepitesre, es most tapasztaltam, hogy van egy "mappa", ami a D:/-n kerult letrehozasra meg az NT OS alatt, es most az XP OS-en a "mappa" megnyitasakor a "Hozzaferes megtagadva" hibauzenetet adja. holott teljes hozzaferesu admin account-tal probalom megnyitni a "mappat". A "mappa" fontos adatokat tartalmaz. Mi lehet a megoldas? :rolleyes:

Segitsegeteket elore is koszonom!

#2679 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 15:33

Sziasztok!
Azt vettem észre, hogy mostanában az 5.1-es (Genius DHT-510) hangrendszerem sztereóban szól, mert visszaállítja magát 2.0-ra az alaplapi hangkártyám. Eddig nem találkoztam ilyen problémával és lassan kezd elég zavaró lenni. Sajnos azt nem sikerült megfigyelnem, hogy esetleg valamilyen program indítása okozza-e vagy másnak tudható be.

szerk.: most néztem, hogy a Mafiaban alapértelmezettnek a 2.0-ra volt állítva. Lehet, hogy ez volt a baj? Most átraktam 5.1-re.

Szerkesztette: Lali-213 2007. 01. 31. 16:08 -kor

The names and the faces have changed, but the game is still the same.

#2680 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 17:21

Még egy kérdéssel fordulok hozzátok. Jelenleg egy SP1-es Xp Prom van és leszedtem a hwsw szoftverbázisából az SP2-t (egy 266MB-os file). Ha ezt felteszem, akkor fel kell készülnöm, hogy el fog veszni valami a vinyóról, esetleg megzuhan a rendszerem?
The names and the faces have changed, but the game is still the same.

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.