HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések V.

#2641 Felhasználó inaktív   csabooooo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 28. 00:12

Idézet: FleetCommand - Dátum: 2007. jan. 27., szombat - 9:30

Szerintem itt nézz körül: http://www.microsoft...ls/default.mspx

Köszi FleetCommand! Pont ez az amire gondoltam!!! :respect:

#2642 Felhasználó inaktív   grisa1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 01:36

Sziasztok!

Hallott már valaki a sysprep nevű progiról?
Szeretnék alaplapot cserélni és valahol azt olvastam, hogy ezzel a progival újratelepítés nélkül meg lehet úszni a cserét. Tud valaki segíteni?

Előre is köszi: Grisa

Szerkesztette: grisa1 2007. 01. 28. 01:37 -kor

#2643 Felhasználó inaktív   Ewron 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 09:38

Sziasztok, segítséget szeretnék kérni. Egy jó fél éve teljesen véletlenszerűen fagy le a gépem általában driver irql not less or equal hibaüzenettel. Van amikor egy hétig semmi, de előfordul, hogy 5 percenként kapom a képernyőt. Nincs a hibában semmi rendszeresség. A konfigurációm:

CPU: Intel Pentium 4 2.8 GHz
Alaplap: Intel Bay Field D865BF
Monitorkártya: Inno3D 6600GT
Memória: 2x512 MB (PC3200 DDR SDRAM)
Táp: Chieftec 450W
Oprendszer: XP, SP2

Kb. fél évvel ezelőtt kezdődtek a fagyások, eddig a következőket próbáltam ki:
1) Tápot cseréltem 300W-os Chieftecet 450W-ra
2) Más monitorkártyákkal próbáltam ki a gépet, de fagyott. A monitorkártyámmal a másik gép nem fagyott.
3) Memtestet futtattam, nem volt hiba. Memória modulokat különböző foglalatba minden variációban kipróbáltam külön-külön és együtt is (mindegyik helyzetben fagyott). Szereztem kölcsön memóriát, avval is fagyott.
4) Korábbi winchesterem elég meleg volt (kb. 50 C), lecseréltem, az újra (300GB Samsung) hűtést tettem (hőmérséklete nem emelkedik 25 C fölé). Kábeleket cseréltem, a csatlakozások jók.
5) A processzor nem melegszik túl, alaphelyzetben 30 C körül van (max terhelés mellett 50 C)
6) Nincs vírus a gépen, nincs spyware a gépen, tűzfalat használok.
7) A minidump fagyás után mindig más file-ra, driverre hivatkozik

Most már az alaplapra vagy processzorra szűkítettem le a hiba lehetőségét. Ha lenne ötletetek, hogy még mit érdemes megvizsgálni, akkor légyszi írjatok.

#2644 Felhasználó inaktív   Drag 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 28. 09:54

Idézet: grisa1 - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 0:36

Sziasztok!

Hallott már valaki a sysprep nevű progiról?
Szeretnék alaplapot cserélni és valahol azt olvastam, hogy ezzel a progival újratelepítés nélkül meg lehet úszni a cserét. Tud valaki segíteni?

Előre is köszi: Grisa

Szia!

A sysprep, csak agép egyedi azonosítoját üti, ki. Ezt akkor kell használni, ha klonozod a géped mert a hálozatba nem lehet két egyforma azonosítóval rendelkező gép
Én úgy költöztetem a gépeket, hogy egy biztonsági mentés csinálok.
Ha intel chipseteslapról cserélsz intelre akkor, tedd fel az intell oldaláról a legújabb chipset drivert. Illetve egy könyvtárba hagyd meg az infeket.  Majd alaplap csere és kb 90 % ,hogy feláll, ha nem akkor csökentett módba indítsd tedd fel a drivereket és kész.

üdv. Drag
Kép

#2645 Felhasználó inaktív   Drag 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 09:56

Idézet: Ewron - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 8:38

Sziasztok, segítséget szeretnék kérni. Egy jó fél éve teljesen véletlenszerűen fagy le a gépem általában driver irql not less or equal hibaüzenettel. Van amikor egy hétig semmi, de előfordul, hogy 5 percenként kapom a képernyőt. Nincs a hibában semmi rendszeresség. A konfigurációm:

2) Más monitorkártyákkal próbáltam ki a gépet, de fagyott. A monitorkártyámmal a másik gép nem fagyott.
3) Memtestet futtattam, nem volt hiba. Memória modulokat különböző foglalatba minden variációban kipróbáltam külön-külön és együtt is (mindegyik helyzetben fagyott). Szereztem kölcsön memóriát, avval is fagyott.
4) Korábbi winchesterem elég meleg volt (kb. 50 C), lecseréltem, az újra (300GB Samsung) hűtést tettem (hőmérséklete nem emelkedik 25 C fölé). Kábeleket cseréltem, a csatlakozások jók.
5) A processzor nem melegszik túl, alaphelyzetben 30 C körül van (max terhelés mellett 50 C)

Most már az alaplapra vagy processzorra szűkítettem le a hiba lehetőségét. Ha lenne ötletetek, hogy még mit érdemes megvizsgálni, akkor légyszi írjatok.

Hmm még meileöttt más cserélsz lehet egy win reinst segít, driverek lehet összekuszálodtak.
Kép

#2646 Felhasználó inaktív   Ewron 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 10:15

Idézet: Drag - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 8:56

Hmm még meileöttt más cserélsz lehet egy win reinst segít, driverek lehet összekuszálodtak.

Az is megvolt már sajnos, legalább háromszor. Volt olyan is, hogy telepítés közben fagyott le.

#2647 Felhasználó inaktív   SeRoK 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 11:27

Sziasztok.

A kérdésem az lenne hogy mi okozhatja hogy a 7gigás partíciómon 4 gigányi adat van fenn de csak 197MB szabad helyet ír? Rejtett filek lennének? Valaki tudna nekem ajánlani valamit amivel törölhetném ezeket? Előre is köszönöm.

#2648 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 11:34

Idézet: SeRoK - Dátum: 2007. Jan. 28., Sunday - 11:27

Sziasztok.

A kérdésem az lenne hogy mi okozhatja hogy a 7gigás partíciómon 4 gigányi adat van fenn de csak 197MB szabad helyet ír? Rejtett filek lennének? Valaki tudna nekem ajánlani valamit amivel törölhetném ezeket? Előre is köszönöm.

a system restore is kepes tetemes mennyisegu helyet elfoglalni ha az nincsen lejjebb veve vagy kikapcsolva. es ez nem csak a rendszer particion foglal el.. aztan persze a hibernalas file-ja is es a page file is foglal le akar gigakat is... stb.
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#2649 Felhasználó inaktív   critical_source 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 11:35

Idézet: SeRoK - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 11:27

Sziasztok.

lehet vmi vir?

#2650 Felhasználó inaktív   grisa1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 12:42

Idézet: Drag - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 9:54

Szia!

A sysprep, csak agép egyedi azonosítoját üti, ki. Ezt akkor kell használni, ha klonozod a géped mert a hálozatba nem lehet két egyforma azonosítóval rendelkező gép
Én úgy költöztetem a gépeket, hogy egy biztonsági mentés csinálok.
Ha intel chipseteslapról cserélsz intelre akkor, tedd fel az intell oldaláról a legújabb chipset drivert. Illetve egy könyvtárba hagyd meg az infeket.  Majd alaplap csere és kb 90 % ,hogy feláll, ha nem akkor csökentett módba indítsd tedd fel a drivereket és kész.

üdv. Drag

Megtaláltam, hol olvastam! http://winportal.net/?id=20
Van ilyen tapasztalatod? Esetleg másnak?

Intel lesz intelre cserélve, de p3 helyett p4 proc lesz benne és emiatt kérdezem. p4 lapcserét már csináltam, csak újra kellett aktiválni és ment, de itt más proc tipus lesz, ettől tartok. A windóznál sosem tudni...

#2651 Felhasználó inaktív   grisa1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 12:47

Idézet: critical_source - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 11:35

lehet vmi vir?

Nézd meg a system restore méretét, vagy total commanderben kapcsold be a "látszik a system/rejtett fájl" opciót és nézd át a vinyót minek ilyen neagy a mérete. Én a system restore és a pagefile.sys nagy méretére tippelek.

#2652 Felhasználó inaktív   grisa1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 12:53

Idézet: Ewron - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 9:38

Sulinetes gép? Találkoztam már többször ezzel a chip-készlet proci párossal, az xpsp2 és az alaplap procitámogatása körül van valami probléma. pontosan már nem emlékszem, de igazán nem sikerült nekem se megfelelő választ találnom a kérdésre. Pedig már ebben a topikban is kérdeztem a nálam tudósabbakat.

#2653 Felhasználó inaktív   Breakbeat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 13:36

Sziasztok!

Szerintetek a virtuális memóriát érdemes az ajánlottnál kisebbre álítani, mondjuk a felére? :think:
1 gigabájtnyi ramom van, így automatikusan 1538 megásra álította be, csak emiatt kevés hely van a c meghajtón.Előre is kösz a segítséget!

#2654 Felhasználó inaktív   Drag 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 14:00

Idézet: grisa1 - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 11:42

Megtaláltam, hol olvastam! http://winportal.net/?id=20
Van ilyen tapasztalatod? Esetleg másnak?

Intel lesz intelre cserélve, de p3 helyett p4 proc lesz benne és emiatt kérdezem. p4 lapcserét már csináltam, csak újra kellett aktiválni és ment, de itt más proc tipus lesz, ettől tartok. A windóznál sosem tudni...

Szerintem menni fog, csak a drivereket tedd fel előre a hddre, hogy ha a csökentett mód bejátszik hely belegyenek.
Kép

#2655 Felhasználó inaktív   Ewron 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 14:07

Idézet: grisa1 - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 11:53

Sulinetes gép? Találkoztam már többször ezzel a chip-készlet proci párossal, az xpsp2 és az alaplap procitámogatása körül van valami probléma. pontosan már nem emlékszem, de igazán nem sikerült nekem se megfelelő választ találnom a kérdésre. Pedig már ebben a topikban is kérdeztem a nálam tudósabbakat.

Szia! Nem sulinetes gép, külön elemekből raktam össze kb. 2 éve. Megpróbálok rákeresni erre a problémára, hátha találok valamit a neten.

#2656 Felhasználó inaktív   grisa1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 14:39

Idézet: Drag - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 14:00

Szerintem menni fog, csak a drivereket tedd fel előre a hddre, hogy ha a csökentett mód bejátszik hely belegyenek.

Hát... Azért lementegettem mindent, ki tudja...
Belevágok. THX

#2657 Felhasználó inaktív   grisa1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 14:44

Idézet: Ewron - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 14:07

Szia! Nem sulinetes gép, külön elemekből raktam össze kb. 2 éve. Megpróbálok rákeresni erre a problémára, hátha találok valamit a neten.

Valami prescott vs. xpsp2 ugrott be. De lehet, hogy nem jól emlékszem. Valami olyasmi, hogy a prescottra nem megfelelően felkészített chip-készlet miatt a win lefagyogat, v. fel sem települ.

#2658 Felhasználó inaktív   Ewron 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 15:20

Idézet: grisa1 - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 13:44

Valami prescott vs. xpsp2 ugrott be. De lehet, hogy nem jól emlékszem. Valami olyasmi, hogy a prescottra nem megfelelően felkészített chip-készlet miatt a win lefagyogat, v. fel sem települ.

Igen találtam is ilyen utalást a neten, pl. itt: http://hardware.mcse...04-9-66977.html
De a procim nem Prescott, hanem Northwood

#2659 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 17:33

Idézet: brd - Dátum: 2007. jan. 27., szombat - 16:05

csosz: pl. ezzel: Link Elek.

Koszi, szepen mukodik.

Mas:
(1) Hogy tudnam az Oulook Express-t mint alap levelezot visszaallitani? Jelenseg, ha egy file-t az "Compress and Email xxx.ace"-t valasztom, ami altalaban minden gepen jol mukodik, ezen ilyenkor feljon talan a Microsoft Exchange configure ablak, valami olyasmi mintha sosem lett volna semmilyen levelezes beallitva, pedig az Outlook Express amugy megy. Az Internet Options-nal pedig csak a hirolvaso-nal valaszthato az OE, a mal-nel csak az Outlook (MS Ooutlook 97)

(2) Kis USB pen drive-t szeretnem fix helyre feltenni. Eddig az E:-n volt, de betettem egy masik wincsit egy rovid idore igy atkerult a H:-ra, miutan nincs benn a masik wincsi ragaszkodik a H: hoz pedig az E: is szabad.

Koszi

#2660 Felhasználó inaktív   Laci3 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 17:34

Idézet: Eleanor - Dátum: 2007. jan. 27., szombat - 21:34

Erre gondolsz?

C:\Documents and Settings\...\....\Asztal

Köszi!

Téma megosztása:

• (153 Oldal)