Windows XP kérdések V.
Elküldve: 2007. 02. 26. 19:54
Elküldve: 2007. 02. 26. 20:26
Idézet: debaj - Dátum: 2007. febr. 26., hétfő - 18:07
Én csak az általános elméletet írtam.
Elküldve: 2007. 02. 26. 20:40
Idézet: Rame-S - Dátum: 2007. febr. 26., hétfő - 20:28
Első körben a kereső segítségével próbáltam választ kapni a kérdésemre, de nem jártam sikerrel, ezért kénytelen vagyok megkérdezni.
nagy rendrakás végzek a gépen, ami sok másolással és dvd-írással jár. (nálam legalább is)
többször futottam bele a következő üzenetbe:
"cannot copy fájl: Data error (cyclic redundancy check)"
addig jutottam, hogy ez egy egyszerű hibakeresési eljárás, azaz a fájlok hibásak.
fórumokon csak letöltött dolgoknál panaszkodtak erre az emberek, mindenhol azt kapták, hogy húzzák le mégegyszer.
(egy ismerősöm meg egyszer felmásolt vmit egy pendrive-ra, és amikor vissza akarta másolni vinyóra a dolgot, akkor fogadta ez a hiba)
nálam olyan fájloknál is előjött, amik vmikor jók voltak (fényképek, mp3), szóval nem a másoláskor romlott el a dolog.
sajnos több dolog is sérült, és bár nem nagy veszteségek, azért lehetőség szerint meggyógyítanám őket, ha lehetséges. Szóval egyik kérdésem, hogy lehetséges-e orvosolni ezt a problémát?
másik meg, hogy ez terjed a gépen, vagy mi? Mit tudok ellene csinálni? Döglik a vinyóm (nem hallatt kerregő hangokat, és windows hibakeresője nem is talált semmit), vagy mi?
Azaz mit tegyek, hogy megállítsam ezt a folyamatot? Újraformázzam az egészet?
segítségeteket előre is köszönöm
Nehéz meghatározni a hiányos előzményeidért, nem könnyű kitalálni a rengeteg hibalehetőségek között.
Ha letöltötted valamelyik programmal (pl. flashget, azureus, utorrent, getright stb.) és kicsomagoláskor CRC hibát jelzik, az értelemszerűen újra kell tölteni másik programmal (!!!) ugye. Néha találkoztam hálón keresztüli másoláskor CRC generálásokkal, de az régen a BNC tipikus betegsége, UTP-nál már nem találkoztam, hála istennek.
Elnézést, nem írtad hogy mikor történt és melyikről melyikre másoltad, amikor felbukkan a CRC hiba üzenet, pl. 2 winyó közti másoláskor? A két winyó közti másolásnál eddig soha nem találkoztam CRC hiba üzenetekkel több mint 8 éve óta, Windóz 98 kezdetektől fogva. :confused:
Most jutottam eszembe, lehet hogy sérült a SATA vagy IDE kábel, próba szerencse a pótkábellel működtetni, hátha ez lesz a lúdas.
Elküldve: 2007. 02. 26. 20:59
Idézet: Hippo - Dátum: 2007. febr. 26., hétfő - 19:54
az enyém kitartó, most megoldottam úgy hogy manuálisan kitöröltem a wav-okat
----atyuska----
Elküldve: 2007. 02. 26. 21:02
Idézet: bolic system - Dátum: 2007. febr. 26., hétfő - 20:26
De a kérdés, amire válaszoltál, egy teljesen gyakorlati problémáról szólt, adott konfigurációról.
Elküldve: 2007. 02. 26. 21:32
Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. febr. 26., hétfő - 14:47
Köszönöm ha tudtok segíteni!
Vki?
Lassan fullosra telepítem várakozás közben a ME-t...
[Konfig] [Hűtéstechnika] [Képeim] [Bringa]
Elküldve: 2007. 02. 26. 22:09
Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. febr. 26., hétfő - 21:32
Bocs, de nem tudom megállni
Mi lenne, ha a ME helyett az XP Embeddedet telepítenéd fullosra?
Egyébként:
Idézet
CPU: Computer with 300 megahertz or higher processor clock speed recommended; Pentium II 233 MHz minimum required (single or dual processor system);* Intel Pentium/Celeron family, or AMD K6/Athlon/Duron family, or compatible processor recommended
RAM: 128 MB abytes (MB) of RAM or higher (256 megabytes recommended) (64 MB minimum supported; may limit performance and some features)
Flash: 200 megabytes or more of available storage space
Video: Super VGA (800 × 600) or higher-resolution video adapter and monitor
User Interface: Keyboard and Microsoft Mouse or compatible pointing device
Note: XPE Licenses sold only with hard drive or flash drive media and SBC.
Szerkesztette: debaj 2007. 02. 26. 22:10 -kor
Elküldve: 2007. 02. 26. 22:45
Nekiesésnek egyelőre az az akadálya hogy még nicns meg az xpe
266/128/8g-vel még tűrhető is lennék
Ill Me volt rajta, csak elöbb lecsupaszítottam majd ami nekem kell azokat raktam fel... (magyar ME-m nincs...)
Még sajnos a performancét visszaveszi kissé hogy nem tudom visszarakni rendes órajelre és csak 33fsbvel 133Mhzen megy :rekalamcio: . Hüjje intel/béna user.... Jah, ha nem tettem volna hozzá ez noti
Szerkesztette: MC Pite 2007. 02. 26. 22:50 -kor
Elküldve: 2007. 02. 26. 22:45
Idézet: bolic system - Dátum: 2007. febr. 26., hétfő - 20:40
(...)
No, nem voltam ezek szerint egyértelmű
Szóval, voltak bizonyos file-ok a gépemen (pl képek), amik valaha jók voltak.
Képeknél konkrétan az a hiba jelentkezik, hogy az acdsee nem akarja megnyitni.
ha másolni akarom két partíció között (azaz amikor ténylegesen másolnám), szenved, szenved, majd jön a hibaüzenet.
szóval ez nem hibásan letöltött file, valaha jó volt
most futtatok éppen egy teljes vincsitesztet, amit bootolásnál csinál. (eddig nem jutottam el eddig. lehet, hogy hiba volt)
jelenleg egy csomó file-nál ezt írja:
"Windows replaced bad clusters in file xxx
és egy file-nevet. Láttam visszaköszönni azokat a képfile-okat, amiket nem tudok megnyitni.
logikai hiba, vagy fizikai? Ez megmenti őket, vagy lemondhatok róluk? mondjuk elvileg 1-2 óra múlva kiderül (rohadt lassan fut a teszt)
Elküldve: 2007. 02. 26. 22:49
Elküldve: 2007. 02. 27. 06:50
Nézd meg a SMART adatokat és nézd meg HDDlife Pro programmal, hogy tényleg sincs semmi baja a winyónak, de ez már nem xp témakör.
Elküldve: 2007. 02. 27. 06:51
Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. febr. 26., hétfő - 22:49
vmi bővebb erről a programról?
egyébként végigment a teszt, pár kép magához tért, 1-2 nem, de az acdsee már nem nyavajog.
videókkal nem tudom, mi a helyzet, mivel a file nevek túl hosszúak voltak, így nem tudom pontosan azonosítani, melyiknél panaszkodott, bár, talán ők nehezebben sérülnek
miután lefutott a teszt, rányomtam még egyszer, jóval kevesebb helyen, de most is cserélgette a "bad cluster'eket
Elküldve: 2007. 02. 27. 06:52
Idézet: bolic system - Dátum: 2007. febr. 27., kedd - 6:50
Nézd meg a SMART adatokat és nézd meg HDDlife Pro programmal, hogy tényleg sincs semmi baja a winyónak, de ez már nem xp témakör.
fővinyó, ide
köszi a tippeket, akkor megyek is egy másik topicba
Elküldve: 2007. 02. 27. 18:22
ma este bekapcsolom a gépet és látom, hogy az explorer címsorban nem a 'szokásos kék' ikon van a 'www' előtt, hanem egy miniatűr izé, a port pont hu előtt egy szép kövér piros P betú, a hwsw előtt is egy zöld alapon valami, talán kalap?
azt hiszem le kéne gyalulnom a zonealarmot, ha kérdés nélkül enged ilyesmiket, bár ez nekem tetszik.
reggel még nem volt.
lekapcsolt állapotban is van frissítés?
Elküldve: 2007. 02. 27. 19:49
Idézet: TroppauerHümér - Dátum: 2007. febr. 27., kedd - 18:22
ma este bekapcsolom a gépet és látom, hogy az explorer címsorban nem a 'szokásos kék' ikon van a 'www' előtt, hanem egy miniatűr izé, a port pont hu előtt egy szép kövér piros P betú, a hwsw előtt is egy zöld alapon valami, talán kalap?
azt hiszem le kéne gyalulnom a zonealarmot, ha kérdés nélkül enged ilyesmiket, bár ez nekem tetszik.
reggel még nem volt.
lekapcsolt állapotban is van frissítés?
Ártalmatlan favicon (favorites icon), bármelyik szájtnak lehet ilyen ikonja. Az URL fájlban szerepelhet egy sor formájában:
IconFile=https://forum.hwsw.hu/favicon.ico
Semmi köze a tűzfalhoz, inkább az a gond, hogy az IE7 bugos ilyen szempontból, később esetleg össze-vissza fogja cserélgetni az ikonokat. Például a Google-hoz teszi a Yahoo ikonját stb, nálam is most épp így néz ki. Ilyenkor lehet takarítani a temp mappát, de akkor viszont csak a szabvány e betű fog megjelenni.
Az IE7-nél a füles böngészés miatt behoztak valami újítást a favicon kezelésben, hogy a füleken lehetőleg megjelenjen az ikon, a jobb áttekinthetőség miatt, de úgy néz ki, problémák vannak vele.
Az IE7 belepiszkál a régi kedvenc URL-ekbe, tehát hiába írtam bele valamikor vinyón letárolt ikonok elérési útját, egyszerűen átfirkálja, majd később összekeveri.
Elküldve: 2007. 02. 27. 23:09
Idézet: csozsi - Dátum: 2007. febr. 25., vasárnap - 10:53
Mert utóbbinál van, hogy későn ébred az usb.
Úgy vettem észre, hogy hibernálásból ébredve !
Akkor mit csináljak? Van egy olyan opció, hogy "a számítógép kikapcsolhatja az eszközt, hogy energiát takarítson meg" az eszközkezelőben. Ez csak a készenlétre vonatkozik? Mert ha nem, akkor esetleg ha kivenném a pipát a checkboxból az segítene
Elküldve: 2007. 02. 28. 00:12
Nemtudom jó helyre írok-e, de ha nem akkor legyetek szívesek átirányítani a megfelelő részlegbe.
Tehát arról van szó, hogy egy ügyfelünk új irodát meg telephelyet csinál. Ide lesznek gépek, internet, szerver ahogy kell.
Én arra gondoltam, hogy szervernek beállítanánk 1-2 xp pro-s gépet, amikre aztán a dolgozók szépen feljelentkeznek remote desktoppal, és az egyes kliensekre meg vmilyen linuxot raknánk, hogy legyen min futtatni a távoli asztali klienst.
Namost a kérdés csak annyi, hogy ez licencelési szempontból hogyan van. Mertugye a windows és az office csak egy gépre van telepítve => csak egy példányt kell megvenni. Az már más kérdés, hogy a bejelentkezéssel valójában mennyien használják.
Erre várnék a hozzáértőktől véleményt. Beleköthet-e bármilyen szervezet (bsa és társai) ha így oldjuk meg a dolgot.
Tudom nem szakmai jellegű a kérdés, de hátha van vkinek ötlete!
Elküldve: 2007. 02. 28. 00:55
Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. febr. 28., szerda - 0:12
Kimondottan a Windows Távoli Asztal kliensnek nincs Linux változata (egyéb, vagyis MS független megoldások talán vannak), továbbá azzal csak úgy lehet bejelentkezni egy gépre, hogy onnan ilyenkor kijelentkezteti a felhasználót, mivel licenszkorlátozás miatt egyszerre csak egy ember használhatja.
Ami Linuxból is működik, és párhuzamosan is, az a RealVNC például. De gondolom az sem változtat azon, hogy ha többen használnak egy licenszet, abból probléma lehet.
Amúgy sem értem, voltaképpen hány bejelentkezésre gondoltál, a Windowsban ilyenkor csak egy kurzor van, amit rángatni lehet. Tehát a RealVNC esetében van egyszer a gép előtt ülő és van a távoli felhasználó, mindketten ugyanazt a kurzort cibálják. Bár lehet a programban állítani ezt-azt, csak már nem nagyon emlékszem rá.
Szerkesztette: Signal 2007. 02. 28. 01:24 -kor
Elküldve: 2007. 02. 28. 05:08
Idézet: Signal - Dátum: 2007. febr. 28., szerda - 1:55
Ami Linuxból is működik, és párhuzamosan is, az a RealVNC például. De gondolom az sem változtat azon, hogy ha többen használnak egy licenszet, abból probléma lehet.
Amúgy sem értem, voltaképpen hány bejelentkezésre gondoltál, a Windowsban ilyenkor csak egy kurzor van, amit rángatni lehet. Tehát a RealVNC esetében van egyszer a gép előtt ülő és van a távoli felhasználó, mindketten ugyanazt a kurzort cibálják. Bár lehet a programban állítani ezt-azt, csak már nem nagyon emlékszem rá.
Ha egyszerre dolgoznak egyetlenegy távoli desktoppal a RealVNC-en keresztül, meg fognak hülyülni hogy az egyik alkalmazott x időn belül dolgozhat hogy ne zavarjon másik alkalmazott x időn belül...
SZVSZ egyfelhasználós-2felhasználós jót tesz a realvnc, ennél több nem érdemes. De megsúgom, hogy a RealVNC elég bugos/instabil torrentezés mellett (lásd másik topik).
Felejtsenek el a BSA általi szigorokat, az egész hülyeség. Az a lényeg hogy ne vásároljanak és adjanak el illegális/lemásolt termékeket, ennyi. Egyetlenegy Vistával több gépre lehet telepíteni, sajnos pont az XP licence más. (Azt is megsúgom, hogy szard le, hisz mindenütt sok-sok gépre telepítenek egy XP-t, X évvel ezelőtt ügyvédi irodában is.)
Szerkesztette: bolic system 2007. 02. 28. 05:09 -kor
Elküldve: 2007. 02. 28. 08:04
Unokatestvéremék kaptak egy Electro Worldben vásárolt asztali gépet (Fujitsu-Siemens Scaleo PA1517, AMD Athlon 64 X2 Dual-Core 3800+). Linux Knoppixet mellékeltek hozzá, de "érthetetlen" okból Windowst szeretnének.
A gond a következő: a Win XP telepítés közben lefagy. Megjelenik a kék képernyő, de odáig már el se jutok, hogy partícionáljak, a kékséget feketeség váltja fel. Sima XP-vel, illetve SP1-gyel próbálkoztunk. Ilyen géphez SP2 kellene? Vagy annyi a gond, hogy az SP1 nem szereti a 250 GB-os vinyót?
Kösz a segítséget!

Súgó
A téma zárva.