HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések V.

#2931 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 28. 09:15

Idézet: Signal - Dátum: 2007. febr. 27., kedd - 23:55

Kimondottan a Windows Távoli Asztal kliensnek nincs Linux változata (egyéb, vagyis MS független megoldások talán vannak), továbbá azzal csak úgy lehet bejelentkezni egy gépre, hogy onnan ilyenkor kijelentkezteti a felhasználót, mivel licenszkorlátozás miatt egyszerre csak egy ember használhatja.

remote kliensnek már utánanéztem és van pár, konkrétan rdesktop-ot sasoltam, ráadásul kis hackeléssel rá lehet bírni az xp profot, hogy egyszerre több távoli klienst tudjon kezelni. Szóval a program és a mód is megvan, egyedül a jogi részével vannak aggályaim.
KATT.
Most pontosan nem találom a leírást ami alapján megcsináltam, de hasonló a fenti linken lévő is. Igaz, csak 3 egyidejű loginnal próbáltam de működik.
vnc szóba sem jöhet.
Igazából ez csak egy elegáns alternatíva lenne, hogy tudjanak spórolni a szoftvereken. Mert minden gépre külön xp home meg office2k3 basic, hát elég szép summa.

Szerk.: közben utánaolvastam az xp eula-jában. Sajnos csak egy felhasználó használhatja egyidejűleg a gépet. Tudom, hogy a legtöbb ember ezt (magamat is beleértve) nagyívben *****, viszont az ilyen olyan szervezeteknek semmilyen támadási felületet nem szeretnénk adni. Úgyhogy marad az eredeti verzió. XP Home kliensek meg Mindegyik gépre office2k3 basic.

Szerkesztette: lordrolee 2007. 02. 28. 09:29 -kor

Kép

Xfire profil

LordRolee

#2932 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 28. 09:40

Idézet: Bandhy - Dátum: 2007. febr. 28., szerda - 8:04

A gond a következő: a Win XP telepítés közben lefagy. Megjelenik a kék képernyő, de odáig már el se jutok, hogy partícionáljak, a kékséget feketeség váltja fel. Sima XP-vel, illetve SP1-gyel próbálkoztunk. Ilyen géphez SP2 kellene?

Szükséges lehet a vinyóvezérlő driver is.

Idézet

Vagy annyi a gond, hogy az SP1 nem szereti a 250 GB-os vinyót?
Kösz a segítséget!

Igen.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2933 Felhasználó inaktív   Pacad 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 28. 10:58

Sziasztok!
Komoly problémám merült fel és semmilyen megoldást nem találtam eddig...

Egyik napról a másikra elszállt a "normális" internetkapcsolatom. Az eddig működő beállításokkal az IE ha kiad egy internetes kérést, abban a pillanatban elszáll a router és szól, hogy: "egy hálózati kábel nincs bedugva". Namármost ettől függetlenül a firefox bár jóval lassabban de szó nélkül képes internetkapcsolatra.
Miután tanácstalan voltam teljesen újratoltam az XP-t, biost és chipset drivert frissítettem, hálókártyát cseréltem, de a teljesen friss rendszeren is ugyanúgy ledobja a routert a kapcsolatról az IE. Továbbá minden ping-es kérés ami a routeren keresztül megy az hibázik (ált.25%-os veszteséggel, kivéve ha a routert közvetlenül pingelem) A router nem lehet ludas mert egy másik gép is van a hálózaton ahol minden rendben.

előre is köszi.

#2934 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 28. 11:02

Idézet: Bandhy - Dátum: 2007. febr. 28., szerda - 9:04

Sziasztok.
Unokatestvéremék kaptak egy Electro Worldben vásárolt asztali gépet (Fujitsu-Siemens Scaleo PA1517, AMD Athlon 64 X2 Dual-Core 3800+). Linux Knoppixet mellékeltek hozzá, de "érthetetlen" okból Windowst szeretnének.
A gond a következő: a Win XP telepítés közben lefagy. Megjelenik a kék képernyő, de odáig már el se jutok, hogy partícionáljak, a kékséget feketeség váltja fel. Sima XP-vel, illetve SP1-gyel próbálkoztunk. Ilyen géphez SP2 kellene? Vagy annyi a gond, hogy az SP1 nem szereti a 250 GB-os vinyót?
Kösz a segítséget!

memtest86...
Reméljétek hogy nem siemes alaplap van benne...  :rolleyes:
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#2935 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 28. 17:15

Hali!

Vannak a különböző partícióimon $-ral kezdődő könyvtárak, amiket nem látok. Milyen programok hozzák létre? Mire jók? Korábban nem vettem részre. T43-on van egy XP SP2 Pro. Valamelyik IBMes segédprogi csinálja? ($Extend, $Secure)

Köszi  :respect:
Üdvözlettel:
Gabi

#2936 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 28. 17:57

Anno felraktam a vista bétát és most xp alól nem tudom törölni a könyvtárait (meg benne lévő fájlok 1 részét...)  ötlet?  (Hopp, csökkentett módban még nem próbáltam...)
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#2937 Felhasználó inaktív   TroppauerHümér 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 28. 18:43

Idézet: Signal - Dátum: 2007. febr. 27., kedd - 20:49

Ártalmatlan favicon (favorites icon), bármelyik szájtnak lehet ilyen ikonja. Az URL fájlban szerepelhet egy sor formájában:

IconFile=https://forum.hwsw.hu/favicon.ico

Semmi köze a tűzfalhoz, inkább az a gond, hogy az IE7 bugos ilyen szempontból, később esetleg össze-vissza fogja cserélgetni az ikonokat. Például a Google-hoz teszi a Yahoo ikonját stb, nálam is most épp így néz ki. Ilyenkor lehet takarítani a temp mappát, de akkor viszont csak a szabvány e betű fog megjelenni.

Az IE7-nél a füles böngészés miatt behoztak valami újítást a favicon kezelésben, hogy a füleken lehetőleg megjelenjen az ikon, a jobb áttekinthetőség miatt, de úgy néz ki, problémák vannak vele.

Az IE7 belepiszkál a régi kedvenc URL-ekbe, tehát hiába írtam bele valamikor vinyón  letárolt ikonok elérési útját, egyszerűen átfirkálja, majd később összekeveri.

megkésve bár...
köszönöm a választ  :respect:
Business as usual. We fucked up everything.

#2938 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 28. 20:00

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. febr. 28., szerda - 17:57

Anno felraktam a vista bétát és most xp alól nem tudom törölni a könyvtárait (meg benne lévő fájlok 1 részét...)  ötlet?  (Hopp, csökkentett módban még nem próbáltam...)

Nem a csökkentett mód számít, hanem a Biztonság fülnél megfelelő hozzáférést kell beállítani. Én is jól elszórakoztam vele, míg sikerült, de megoldható.

#2939 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 28. 20:16

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2007. febr. 28., szerda - 17:15

Hali!

Vannak a különböző partícióimon $-ral kezdődő könyvtárak, amiket nem látok. Milyen programok hozzák létre? Mire jók? Korábban nem vettem részre. T43-on van egy XP SP2 Pro. Valamelyik IBMes segédprogi csinálja? ($Extend, $Secure)

Köszi  :respect:

MFT mappák (rejtett), normális esetben csak diskeditorral látható.

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  mft.PNG (0byte)
    Letöltések:: 0

#2940 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 28. 21:48

Idézet: Signal - Dátum: 2007. febr. 28., szerda - 21:00

Nem a csökkentett mód számít, hanem a Biztonság fülnél megfelelő hozzáférést kell beállítani. Én is jól elszórakoztam vele, míg sikerült, de megoldható.

Öhm... user error, de nem vágom milyen biztonsági fülre gondolsz :lama: :think:

#2941 Felhasználó inaktív   Bandhy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 28. 21:54

Mc Pite, csozsi: köszi, próbálkozunk! :)

#2942 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 28. 22:09

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. febr. 28., szerda - 21:48

Öhm... user error, de nem vágom milyen biztonsági fülre gondolsz :lama: :think:

Ami csak akkor jelenik meg, ha az egyszerű filemegosztást kikapcsolod. ;)
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#2943 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 28. 22:12

Idézet: Pacad - Dátum: 2007. febr. 28., szerda - 10:58

[...]Továbbá minden ping-es kérés ami a routeren keresztül megy az hibázik (ált.25%-os veszteséggel, kivéve ha a routert közvetlenül pingelem) A router nem lehet ludas mert egy másik gép is van a hálózaton ahol minden rendben.

UTP-kábel csere, hálókártya csere (esetleg driver, bár az ilyet ritkán csinál). Valami megmakkant firewall nincs még esetleg a gépen?

#2944 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 28. 22:27

Idézet: Bishop - Dátum: 2007. febr. 27., kedd - 23:09

Van egy olyan opció, hogy "a számítógép kikapcsolhatja az eszközt, hogy energiát takarítson meg" az eszközkezelőben. Ez csak a készenlétre vonatkozik? Mert ha nem, akkor esetleg ha kivenném a pipát a checkboxból az segítene?

Nem csak arra vonatkozik, vedd ki, hátha segít, esélyes a dolog (bár szerintem akkor máskor is elhagyná magát; de bármi előfordulhat).

#2945 Felhasználó inaktív   pazsin 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 01. 01:17

üdv.

két problémával fordulnék hozzátok: az egyik h. van 4 db kingmax 1 gb-os ddr2-es memória a gépben, egy asus p5ld2 alaplapon, viszont a windows ebből csak 3.37 gb memóriát ismer fel. az lenne a kérdésem h. hogyan lehetne mind a 4 gb ramot felismertetni a drágasággal?

a másik problémám, inkább kérdésem arra vonatkozik h. mennyire támasztjátok alá szerény kutatásaimat miszerint az xp egy programnak maximum 2 gb ramot ad? ha ez így lenne, akkor van-e arra lehetőség h. egy program többet kapjon mint 2 gb? (3ds max és vray renderhez kellene, és így is 1,9 gb-ot eszik, nagyobb rendernél meg alapból feladja a 3ds max és hibaüzenetet ír ki h. nincs elég memória, pedig kb. 3 gb-ból berenderelné).

ha tudnátok segíteni, akkor azt előre is nagyon megköszönném.

üdv.

#2946 Felhasználó inaktív   Pacad 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 01. 06:59

Idézet: brd - Dátum: 2007. febr. 28., szerda - 22:12

UTP-kábel csere, hálókártya csere (esetleg driver, bár az ilyet ritkán csinál). Valami megmakkant firewall nincs még esetleg a gépen?

Falbaépített vadi új Cat6-os kábel megy csatornában, így működött hónapokig. A hálókártyát kiiktattam (alaplapi) és kicseréltem egy új PCI-osra. Firewall nincs, az XP-jét meg ki is kapcsoltam azonnal. Az össze drivert is kicseréltem, biossal együtt... egyszerűen semmi ötletem nincs már. Az egész Rendszer újratelepített és így se megy.  :confused:

#2947 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 01. 07:31

Idézet: brd - Dátum: 2007. febr. 28., szerda - 23:09

Ami csak akkor jelenik meg, ha az egyszerű filemegosztást kikapcsolod. ;)

Értsd minden mappáról (azokon ofkorsz nincs) és akkor lőn biztonság fül?  :eek:  Wow, thx :)

#2948 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 01. 07:39

Idézet: Signal - Dátum: 2007. febr. 28., szerda - 21:16

MFT mappák (rejtett), normális esetben csak diskeditorral látható.

Nálam is csak a töredezettségmentesítő jelezte, hogy ott van, mert töredezett. Gondolom, akkor hagyjam nyugton. Köszi. :respect:
Üdvözlettel:
Gabi

#2949 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 01. 10:06

Idézet: pazsin - Dátum: 2007. márc. 1., csütörtök - 1:17

üdv.

két problémával fordulnék hozzátok: az egyik h. van 4 db kingmax 1 gb-os ddr2-es memória a gépben, egy asus p5ld2 alaplapon, viszont a windows ebből csak 3.37 gb memóriát ismer fel. az lenne a kérdésem h. hogyan lehetne mind a 4 gb ramot felismertetni a drágasággal?

a másik problémám, inkább kérdésem arra vonatkozik h. mennyire támasztjátok alá szerény kutatásaimat miszerint az xp egy programnak maximum 2 gb ramot ad? ha ez így lenne, akkor van-e arra lehetőség h. egy program többet kapjon mint 2 gb? (3ds max és vray renderhez kellene, és így is 1,9 gb-ot eszik, nagyobb rendernél meg alapból feladja a 3ds max és hibaüzenetet ír ki h. nincs elég memória, pedig kb. 3 gb-ból berenderelné).

ha tudnátok segíteni, akkor azt előre is nagyon megköszönném.

üdv.

Ugye nem p5ld2-VM lapod van, amin az alaplapi videókártyát használod?

Ki kéne próbálni a ramjaidat egyesével, mindegyik slotban. Lehet, hogy csak kontakthibád van.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)

#2950 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 01. 10:11

Idézet: Pacad - Dátum: 2007. márc. 1., csütörtök - 6:59

Falbaépített vadi új Cat6-os kábel megy csatornában, így működött hónapokig. A hálókártyát kiiktattam (alaplapi) és kicseréltem egy új PCI-osra. Firewall nincs, az XP-jét meg ki is kapcsoltam azonnal. Az össze drivert is kicseréltem, biossal együtt... egyszerűen semmi ötletem nincs már. Az egész Rendszer újratelepített és így se megy.  :confused:

Ha módodban áll, mégiscsak próbáld ki egy másik routerrel.
Processzor / chipset hiba okoz ilyet, vándorol portról - portra.

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150
  • Utolsó »