HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések V.

#2921 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 27. 06:50

Írd le részletesen hogy melyik winyó, sata-s stb.?

Nézd meg a SMART adatokat és nézd meg HDDlife Pro programmal, hogy tényleg sincs semmi baja a winyónak, de ez már nem xp témakör.
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#2922 Felhasználó inaktív   Rame-S 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 27. 06:51

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. febr. 26., hétfő - 22:49

1 próbát megér a getdataback...

vmi bővebb erről a programról?

egyébként végigment a teszt, pár kép magához tért, 1-2 nem, de az acdsee már nem nyavajog.
videókkal nem tudom, mi a helyzet, mivel a file nevek túl hosszúak voltak, így nem tudom pontosan azonosítani, melyiknél panaszkodott, bár, talán ők nehezebben sérülnek

miután lefutott a teszt, rányomtam még egyszer, jóval kevesebb helyen, de most is cserélgette a "bad cluster'eket

#2923 Felhasználó inaktív   Rame-S 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 27. 06:52

Idézet: bolic system - Dátum: 2007. febr. 27., kedd - 6:50

Írd le részletesen hogy melyik winyó, sata-s stb.?

Nézd meg a SMART adatokat és nézd meg HDDlife Pro programmal, hogy tényleg sincs semmi baja a winyónak, de ez már nem xp témakör.

fővinyó, ide

köszi a tippeket, akkor megyek is egy másik topicba

#2924 Felhasználó inaktív   TroppauerHümér 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 27. 18:22

csak kiváncsiság: :confused:
ma este bekapcsolom a gépet és látom, hogy az explorer címsorban nem a 'szokásos kék' ikon van a 'www' előtt, hanem egy miniatűr izé, a port pont hu előtt egy szép kövér piros P betú, a hwsw előtt is egy zöld alapon valami, talán kalap?
azt hiszem le kéne gyalulnom a zonealarmot, ha kérdés nélkül enged ilyesmiket, bár ez nekem tetszik.
reggel még nem volt.
lekapcsolt állapotban is van frissítés? :D
Business as usual. We fucked up everything.

#2925 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 27. 19:49

Idézet: TroppauerHümér - Dátum: 2007. febr. 27., kedd - 18:22

csak kiváncsiság: :confused:
ma este bekapcsolom a gépet és látom, hogy az explorer címsorban nem a 'szokásos kék' ikon van a 'www' előtt, hanem egy miniatűr izé, a port pont hu előtt egy szép kövér piros P betú, a hwsw előtt is egy zöld alapon valami, talán kalap?
azt hiszem le kéne gyalulnom a zonealarmot, ha kérdés nélkül enged ilyesmiket, bár ez nekem tetszik.
reggel még nem volt.
lekapcsolt állapotban is van frissítés? :D

Ártalmatlan favicon (favorites icon), bármelyik szájtnak lehet ilyen ikonja. Az URL fájlban szerepelhet egy sor formájában:

IconFile=https://forum.hwsw.hu/favicon.ico

Semmi köze a tűzfalhoz, inkább az a gond, hogy az IE7 bugos ilyen szempontból, később esetleg össze-vissza fogja cserélgetni az ikonokat. Például a Google-hoz teszi a Yahoo ikonját stb, nálam is most épp így néz ki. Ilyenkor lehet takarítani a temp mappát, de akkor viszont csak a szabvány e betű fog megjelenni.

Az IE7-nél a füles böngészés miatt behoztak valami újítást a favicon kezelésben, hogy a füleken lehetőleg megjelenjen az ikon, a jobb áttekinthetőség miatt, de úgy néz ki, problémák vannak vele.

Az IE7 belepiszkál a régi kedvenc URL-ekbe, tehát hiába írtam bele valamikor vinyón  letárolt ikonok elérési útját, egyszerűen átfirkálja, majd később összekeveri.

#2926 Felhasználó inaktív   Bishop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 27. 23:09

Idézet: csozsi - Dátum: 2007. febr. 25., vasárnap - 10:53

Normál bekapcsolás, vagy hibernálásból felkelés?
Mert utóbbinál van, hogy későn ébred az usb.

Úgy vettem észre, hogy hibernálásból ébredve !
Akkor mit csináljak? Van egy olyan opció, hogy "a számítógép kikapcsolhatja az eszközt, hogy energiát takarítson meg" az eszközkezelőben. Ez csak a készenlétre vonatkozik? Mert ha nem, akkor esetleg ha kivenném a pipát a checkboxból az segítene :think: ?
ASUS K8N,AMD sempron 2800+ 64bit,512 DDR/400Mhz,160Gb Samsung HDJJ,ATI RADEON 9550GE 256Mb TD VGA

#2927 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 28. 00:12

Hello!
Nemtudom jó helyre írok-e, de ha nem akkor legyetek szívesek átirányítani a megfelelő részlegbe.
Tehát arról van szó, hogy egy ügyfelünk új irodát meg telephelyet csinál. Ide lesznek gépek, internet, szerver ahogy kell.
Én arra gondoltam, hogy szervernek beállítanánk 1-2 xp pro-s gépet, amikre aztán a dolgozók szépen feljelentkeznek remote desktoppal, és az egyes kliensekre meg vmilyen linuxot raknánk, hogy legyen min futtatni a távoli asztali klienst.
Namost a kérdés csak annyi, hogy ez licencelési szempontból hogyan van. Mertugye a windows és az office csak egy gépre van telepítve => csak egy példányt kell megvenni. Az már más kérdés, hogy a bejelentkezéssel valójában mennyien használják.
Erre várnék a hozzáértőktől véleményt. Beleköthet-e bármilyen szervezet (bsa és társai) ha így oldjuk meg a dolgot.
Tudom nem szakmai jellegű a kérdés, de hátha van vkinek ötlete!
Kép

Xfire profil

LordRolee

#2928 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 28. 00:55

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. febr. 28., szerda - 0:12

...Én arra gondoltam, hogy szervernek beállítanánk 1-2 xp pro-s gépet, amikre aztán a dolgozók szépen feljelentkeznek remote desktoppal, és az egyes kliensekre meg vmilyen linuxot raknánk, hogy legyen min futtatni a távoli asztali klienst.

Kimondottan a Windows Távoli Asztal kliensnek nincs Linux változata (egyéb, vagyis MS független megoldások talán vannak), továbbá azzal csak úgy lehet bejelentkezni egy gépre, hogy onnan ilyenkor kijelentkezteti a felhasználót, mivel licenszkorlátozás miatt egyszerre csak egy ember használhatja.

Ami Linuxból is működik, és párhuzamosan is, az a RealVNC például. De gondolom az sem változtat azon, hogy ha többen használnak egy licenszet, abból probléma lehet.

Amúgy sem értem, voltaképpen hány bejelentkezésre gondoltál, a Windowsban ilyenkor csak egy kurzor van, amit rángatni lehet. Tehát a RealVNC esetében van egyszer a gép előtt ülő és van a távoli felhasználó, mindketten ugyanazt a kurzort cibálják. Bár lehet a programban állítani ezt-azt, csak már nem nagyon emlékszem rá.

Szerkesztette: Signal 2007. 02. 28. 01:24 -kor

#2929 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 28. 05:08

Idézet: Signal - Dátum: 2007. febr. 28., szerda - 1:55

Kimondottan a Windows Távoli Asztal kliensnek nincs Linux változata (egyéb, vagyis MS független megoldások talán vannak), továbbá azzal csak úgy lehet bejelentkezni egy gépre, hogy onnan ilyenkor kijelentkezteti a felhasználót, mivel licenszkorlátozás miatt egyszerre csak egy ember használhatja.

Ami Linuxból is működik, és párhuzamosan is, az a RealVNC például. De gondolom az sem változtat azon, hogy ha többen használnak egy licenszet, abból probléma lehet.

Amúgy sem értem, voltaképpen hány bejelentkezésre gondoltál, a Windowsban ilyenkor csak egy kurzor van, amit rángatni lehet. Tehát a RealVNC esetében van egyszer a gép előtt ülő és van a távoli felhasználó, mindketten ugyanazt a kurzort cibálják. Bár lehet a programban állítani ezt-azt, csak már nem nagyon emlékszem rá.

Ha egyszerre dolgoznak egyetlenegy távoli desktoppal a RealVNC-en keresztül, meg fognak hülyülni hogy az egyik alkalmazott x időn belül dolgozhat hogy ne zavarjon másik alkalmazott x időn belül... :bolond:

SZVSZ egyfelhasználós-2felhasználós jót tesz a realvnc, ennél több nem érdemes. De megsúgom, hogy a RealVNC elég bugos/instabil torrentezés mellett (lásd másik topik).

Felejtsenek el a BSA általi szigorokat, az egész hülyeség. Az a lényeg hogy ne vásároljanak és adjanak el illegális/lemásolt termékeket, ennyi. Egyetlenegy Vistával több gépre lehet telepíteni, sajnos pont az XP licence más. (Azt is megsúgom, hogy szard le, hisz mindenütt sok-sok gépre telepítenek egy XP-t, X évvel ezelőtt ügyvédi irodában is.)

Szerkesztette: bolic system 2007. 02. 28. 05:09 -kor

Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#2930 Felhasználó inaktív   Bandhy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 28. 08:04

Sziasztok.
Unokatestvéremék kaptak egy Electro Worldben vásárolt asztali gépet (Fujitsu-Siemens Scaleo PA1517, AMD Athlon 64 X2 Dual-Core 3800+). Linux Knoppixet mellékeltek hozzá, de "érthetetlen" okból Windowst szeretnének.
A gond a következő: a Win XP telepítés közben lefagy. Megjelenik a kék képernyő, de odáig már el se jutok, hogy partícionáljak, a kékséget feketeség váltja fel. Sima XP-vel, illetve SP1-gyel próbálkoztunk. Ilyen géphez SP2 kellene? Vagy annyi a gond, hogy az SP1 nem szereti a 250 GB-os vinyót?
Kösz a segítséget!

#2931 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 28. 09:15

Idézet: Signal - Dátum: 2007. febr. 27., kedd - 23:55

remote kliensnek már utánanéztem és van pár, konkrétan rdesktop-ot sasoltam, ráadásul kis hackeléssel rá lehet bírni az xp profot, hogy egyszerre több távoli klienst tudjon kezelni. Szóval a program és a mód is megvan, egyedül a jogi részével vannak aggályaim.
KATT.
Most pontosan nem találom a leírást ami alapján megcsináltam, de hasonló a fenti linken lévő is. Igaz, csak 3 egyidejű loginnal próbáltam de működik.
vnc szóba sem jöhet.
Igazából ez csak egy elegáns alternatíva lenne, hogy tudjanak spórolni a szoftvereken. Mert minden gépre külön xp home meg office2k3 basic, hát elég szép summa.

Szerk.: közben utánaolvastam az xp eula-jában. Sajnos csak egy felhasználó használhatja egyidejűleg a gépet. Tudom, hogy a legtöbb ember ezt (magamat is beleértve) nagyívben *****, viszont az ilyen olyan szervezeteknek semmilyen támadási felületet nem szeretnénk adni. Úgyhogy marad az eredeti verzió. XP Home kliensek meg Mindegyik gépre office2k3 basic.

Szerkesztette: lordrolee 2007. 02. 28. 09:29 -kor

Kép

Xfire profil

LordRolee

#2932 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 28. 09:40

Idézet: Bandhy - Dátum: 2007. febr. 28., szerda - 8:04

A gond a következő: a Win XP telepítés közben lefagy. Megjelenik a kék képernyő, de odáig már el se jutok, hogy partícionáljak, a kékséget feketeség váltja fel. Sima XP-vel, illetve SP1-gyel próbálkoztunk. Ilyen géphez SP2 kellene?

Szükséges lehet a vinyóvezérlő driver is.

Idézet

Vagy annyi a gond, hogy az SP1 nem szereti a 250 GB-os vinyót?
Kösz a segítséget!

Igen.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2933 Felhasználó inaktív   Pacad 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 28. 10:58

Sziasztok!
Komoly problémám merült fel és semmilyen megoldást nem találtam eddig...

Egyik napról a másikra elszállt a "normális" internetkapcsolatom. Az eddig működő beállításokkal az IE ha kiad egy internetes kérést, abban a pillanatban elszáll a router és szól, hogy: "egy hálózati kábel nincs bedugva". Namármost ettől függetlenül a firefox bár jóval lassabban de szó nélkül képes internetkapcsolatra.
Miután tanácstalan voltam teljesen újratoltam az XP-t, biost és chipset drivert frissítettem, hálókártyát cseréltem, de a teljesen friss rendszeren is ugyanúgy ledobja a routert a kapcsolatról az IE. Továbbá minden ping-es kérés ami a routeren keresztül megy az hibázik (ált.25%-os veszteséggel, kivéve ha a routert közvetlenül pingelem) A router nem lehet ludas mert egy másik gép is van a hálózaton ahol minden rendben.

előre is köszi.

#2934 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 28. 11:02

Idézet: Bandhy - Dátum: 2007. febr. 28., szerda - 9:04

Sziasztok.
Unokatestvéremék kaptak egy Electro Worldben vásárolt asztali gépet (Fujitsu-Siemens Scaleo PA1517, AMD Athlon 64 X2 Dual-Core 3800+). Linux Knoppixet mellékeltek hozzá, de "érthetetlen" okból Windowst szeretnének.
A gond a következő: a Win XP telepítés közben lefagy. Megjelenik a kék képernyő, de odáig már el se jutok, hogy partícionáljak, a kékséget feketeség váltja fel. Sima XP-vel, illetve SP1-gyel próbálkoztunk. Ilyen géphez SP2 kellene? Vagy annyi a gond, hogy az SP1 nem szereti a 250 GB-os vinyót?
Kösz a segítséget!

memtest86...
Reméljétek hogy nem siemes alaplap van benne...  :rolleyes:
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#2935 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 28. 17:15

Hali!

Vannak a különböző partícióimon $-ral kezdődő könyvtárak, amiket nem látok. Milyen programok hozzák létre? Mire jók? Korábban nem vettem részre. T43-on van egy XP SP2 Pro. Valamelyik IBMes segédprogi csinálja? ($Extend, $Secure)

Köszi  :respect:
Üdvözlettel:
Gabi

#2936 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 28. 17:57

Anno felraktam a vista bétát és most xp alól nem tudom törölni a könyvtárait (meg benne lévő fájlok 1 részét...)  ötlet?  (Hopp, csökkentett módban még nem próbáltam...)
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#2937 Felhasználó inaktív   TroppauerHümér 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 28. 18:43

Idézet: Signal - Dátum: 2007. febr. 27., kedd - 20:49

Ártalmatlan favicon (favorites icon), bármelyik szájtnak lehet ilyen ikonja. Az URL fájlban szerepelhet egy sor formájában:

IconFile=https://forum.hwsw.hu/favicon.ico

Semmi köze a tűzfalhoz, inkább az a gond, hogy az IE7 bugos ilyen szempontból, később esetleg össze-vissza fogja cserélgetni az ikonokat. Például a Google-hoz teszi a Yahoo ikonját stb, nálam is most épp így néz ki. Ilyenkor lehet takarítani a temp mappát, de akkor viszont csak a szabvány e betű fog megjelenni.

Az IE7-nél a füles böngészés miatt behoztak valami újítást a favicon kezelésben, hogy a füleken lehetőleg megjelenjen az ikon, a jobb áttekinthetőség miatt, de úgy néz ki, problémák vannak vele.

Az IE7 belepiszkál a régi kedvenc URL-ekbe, tehát hiába írtam bele valamikor vinyón  letárolt ikonok elérési útját, egyszerűen átfirkálja, majd később összekeveri.

megkésve bár...
köszönöm a választ  :respect:
Business as usual. We fucked up everything.

#2938 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 28. 20:00

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. febr. 28., szerda - 17:57

Anno felraktam a vista bétát és most xp alól nem tudom törölni a könyvtárait (meg benne lévő fájlok 1 részét...)  ötlet?  (Hopp, csökkentett módban még nem próbáltam...)

Nem a csökkentett mód számít, hanem a Biztonság fülnél megfelelő hozzáférést kell beállítani. Én is jól elszórakoztam vele, míg sikerült, de megoldható.

#2939 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 28. 20:16

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2007. febr. 28., szerda - 17:15

Hali!

Vannak a különböző partícióimon $-ral kezdődő könyvtárak, amiket nem látok. Milyen programok hozzák létre? Mire jók? Korábban nem vettem részre. T43-on van egy XP SP2 Pro. Valamelyik IBMes segédprogi csinálja? ($Extend, $Secure)

Köszi  :respect:

MFT mappák (rejtett), normális esetben csak diskeditorral látható.

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  mft.PNG (0byte)
    Letöltések:: 0

#2940 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 28. 21:48

Idézet: Signal - Dátum: 2007. febr. 28., szerda - 21:00

Nem a csökkentett mód számít, hanem a Biztonság fülnél megfelelő hozzáférést kell beállítani. Én is jól elszórakoztam vele, míg sikerült, de megoldható.

Öhm... user error, de nem vágom milyen biztonsági fülre gondolsz :lama: :think:

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.