Windows XP kérdések V.
Elküldve: 2007. 02. 27. 06:50
Nézd meg a SMART adatokat és nézd meg HDDlife Pro programmal, hogy tényleg sincs semmi baja a winyónak, de ez már nem xp témakör.
Elküldve: 2007. 02. 27. 06:51
Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. febr. 26., hétfő - 22:49
vmi bővebb erről a programról?
egyébként végigment a teszt, pár kép magához tért, 1-2 nem, de az acdsee már nem nyavajog.
videókkal nem tudom, mi a helyzet, mivel a file nevek túl hosszúak voltak, így nem tudom pontosan azonosítani, melyiknél panaszkodott, bár, talán ők nehezebben sérülnek
miután lefutott a teszt, rányomtam még egyszer, jóval kevesebb helyen, de most is cserélgette a "bad cluster'eket
Elküldve: 2007. 02. 27. 06:52
Idézet: bolic system - Dátum: 2007. febr. 27., kedd - 6:50
Nézd meg a SMART adatokat és nézd meg HDDlife Pro programmal, hogy tényleg sincs semmi baja a winyónak, de ez már nem xp témakör.
fővinyó, ide
köszi a tippeket, akkor megyek is egy másik topicba
Elküldve: 2007. 02. 27. 18:22
ma este bekapcsolom a gépet és látom, hogy az explorer címsorban nem a 'szokásos kék' ikon van a 'www' előtt, hanem egy miniatűr izé, a port pont hu előtt egy szép kövér piros P betú, a hwsw előtt is egy zöld alapon valami, talán kalap?
azt hiszem le kéne gyalulnom a zonealarmot, ha kérdés nélkül enged ilyesmiket, bár ez nekem tetszik.
reggel még nem volt.
lekapcsolt állapotban is van frissítés?

Elküldve: 2007. 02. 27. 19:49
Idézet: TroppauerHümér - Dátum: 2007. febr. 27., kedd - 18:22
ma este bekapcsolom a gépet és látom, hogy az explorer címsorban nem a 'szokásos kék' ikon van a 'www' előtt, hanem egy miniatűr izé, a port pont hu előtt egy szép kövér piros P betú, a hwsw előtt is egy zöld alapon valami, talán kalap?
azt hiszem le kéne gyalulnom a zonealarmot, ha kérdés nélkül enged ilyesmiket, bár ez nekem tetszik.
reggel még nem volt.
lekapcsolt állapotban is van frissítés?

Ártalmatlan favicon (favorites icon), bármelyik szájtnak lehet ilyen ikonja. Az URL fájlban szerepelhet egy sor formájában:
IconFile=https://forum.hwsw.hu/favicon.ico
Semmi köze a tűzfalhoz, inkább az a gond, hogy az IE7 bugos ilyen szempontból, később esetleg össze-vissza fogja cserélgetni az ikonokat. Például a Google-hoz teszi a Yahoo ikonját stb, nálam is most épp így néz ki. Ilyenkor lehet takarítani a temp mappát, de akkor viszont csak a szabvány e betű fog megjelenni.
Az IE7-nél a füles böngészés miatt behoztak valami újítást a favicon kezelésben, hogy a füleken lehetőleg megjelenjen az ikon, a jobb áttekinthetőség miatt, de úgy néz ki, problémák vannak vele.
Az IE7 belepiszkál a régi kedvenc URL-ekbe, tehát hiába írtam bele valamikor vinyón letárolt ikonok elérési útját, egyszerűen átfirkálja, majd később összekeveri.
Elküldve: 2007. 02. 27. 23:09
Idézet: csozsi - Dátum: 2007. febr. 25., vasárnap - 10:53
Mert utóbbinál van, hogy későn ébred az usb.
Úgy vettem észre, hogy hibernálásból ébredve !
Akkor mit csináljak? Van egy olyan opció, hogy "a számítógép kikapcsolhatja az eszközt, hogy energiát takarítson meg" az eszközkezelőben. Ez csak a készenlétre vonatkozik? Mert ha nem, akkor esetleg ha kivenném a pipát a checkboxból az segítene

Elküldve: 2007. 02. 28. 00:12
Nemtudom jó helyre írok-e, de ha nem akkor legyetek szívesek átirányítani a megfelelő részlegbe.
Tehát arról van szó, hogy egy ügyfelünk új irodát meg telephelyet csinál. Ide lesznek gépek, internet, szerver ahogy kell.
Én arra gondoltam, hogy szervernek beállítanánk 1-2 xp pro-s gépet, amikre aztán a dolgozók szépen feljelentkeznek remote desktoppal, és az egyes kliensekre meg vmilyen linuxot raknánk, hogy legyen min futtatni a távoli asztali klienst.
Namost a kérdés csak annyi, hogy ez licencelési szempontból hogyan van. Mertugye a windows és az office csak egy gépre van telepítve => csak egy példányt kell megvenni. Az már más kérdés, hogy a bejelentkezéssel valójában mennyien használják.
Erre várnék a hozzáértőktől véleményt. Beleköthet-e bármilyen szervezet (bsa és társai) ha így oldjuk meg a dolgot.
Tudom nem szakmai jellegű a kérdés, de hátha van vkinek ötlete!
Elküldve: 2007. 02. 28. 00:55
Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. febr. 28., szerda - 0:12
Kimondottan a Windows Távoli Asztal kliensnek nincs Linux változata (egyéb, vagyis MS független megoldások talán vannak), továbbá azzal csak úgy lehet bejelentkezni egy gépre, hogy onnan ilyenkor kijelentkezteti a felhasználót, mivel licenszkorlátozás miatt egyszerre csak egy ember használhatja.
Ami Linuxból is működik, és párhuzamosan is, az a RealVNC például. De gondolom az sem változtat azon, hogy ha többen használnak egy licenszet, abból probléma lehet.
Amúgy sem értem, voltaképpen hány bejelentkezésre gondoltál, a Windowsban ilyenkor csak egy kurzor van, amit rángatni lehet. Tehát a RealVNC esetében van egyszer a gép előtt ülő és van a távoli felhasználó, mindketten ugyanazt a kurzort cibálják. Bár lehet a programban állítani ezt-azt, csak már nem nagyon emlékszem rá.
Szerkesztette: Signal 2007. 02. 28. 01:24 -kor
Elküldve: 2007. 02. 28. 05:08
Idézet: Signal - Dátum: 2007. febr. 28., szerda - 1:55
Ami Linuxból is működik, és párhuzamosan is, az a RealVNC például. De gondolom az sem változtat azon, hogy ha többen használnak egy licenszet, abból probléma lehet.
Amúgy sem értem, voltaképpen hány bejelentkezésre gondoltál, a Windowsban ilyenkor csak egy kurzor van, amit rángatni lehet. Tehát a RealVNC esetében van egyszer a gép előtt ülő és van a távoli felhasználó, mindketten ugyanazt a kurzort cibálják. Bár lehet a programban állítani ezt-azt, csak már nem nagyon emlékszem rá.
Ha egyszerre dolgoznak egyetlenegy távoli desktoppal a RealVNC-en keresztül, meg fognak hülyülni hogy az egyik alkalmazott x időn belül dolgozhat hogy ne zavarjon másik alkalmazott x időn belül...

SZVSZ egyfelhasználós-2felhasználós jót tesz a realvnc, ennél több nem érdemes. De megsúgom, hogy a RealVNC elég bugos/instabil torrentezés mellett (lásd másik topik).
Felejtsenek el a BSA általi szigorokat, az egész hülyeség. Az a lényeg hogy ne vásároljanak és adjanak el illegális/lemásolt termékeket, ennyi. Egyetlenegy Vistával több gépre lehet telepíteni, sajnos pont az XP licence más. (Azt is megsúgom, hogy szard le, hisz mindenütt sok-sok gépre telepítenek egy XP-t, X évvel ezelőtt ügyvédi irodában is.)
Szerkesztette: bolic system 2007. 02. 28. 05:09 -kor
Elküldve: 2007. 02. 28. 08:04
Unokatestvéremék kaptak egy Electro Worldben vásárolt asztali gépet (Fujitsu-Siemens Scaleo PA1517, AMD Athlon 64 X2 Dual-Core 3800+). Linux Knoppixet mellékeltek hozzá, de "érthetetlen" okból Windowst szeretnének.
A gond a következő: a Win XP telepítés közben lefagy. Megjelenik a kék képernyő, de odáig már el se jutok, hogy partícionáljak, a kékséget feketeség váltja fel. Sima XP-vel, illetve SP1-gyel próbálkoztunk. Ilyen géphez SP2 kellene? Vagy annyi a gond, hogy az SP1 nem szereti a 250 GB-os vinyót?
Kösz a segítséget!
Elküldve: 2007. 02. 28. 09:15
Idézet: Signal - Dátum: 2007. febr. 27., kedd - 23:55
remote kliensnek már utánanéztem és van pár, konkrétan rdesktop-ot sasoltam, ráadásul kis hackeléssel rá lehet bírni az xp profot, hogy egyszerre több távoli klienst tudjon kezelni. Szóval a program és a mód is megvan, egyedül a jogi részével vannak aggályaim.
KATT.
Most pontosan nem találom a leírást ami alapján megcsináltam, de hasonló a fenti linken lévő is. Igaz, csak 3 egyidejű loginnal próbáltam de működik.
vnc szóba sem jöhet.
Igazából ez csak egy elegáns alternatíva lenne, hogy tudjanak spórolni a szoftvereken. Mert minden gépre külön xp home meg office2k3 basic, hát elég szép summa.
Szerk.: közben utánaolvastam az xp eula-jában. Sajnos csak egy felhasználó használhatja egyidejűleg a gépet. Tudom, hogy a legtöbb ember ezt (magamat is beleértve) nagyívben *****, viszont az ilyen olyan szervezeteknek semmilyen támadási felületet nem szeretnénk adni. Úgyhogy marad az eredeti verzió. XP Home kliensek meg Mindegyik gépre office2k3 basic.
Szerkesztette: lordrolee 2007. 02. 28. 09:29 -kor
Elküldve: 2007. 02. 28. 09:40
Idézet: Bandhy - Dátum: 2007. febr. 28., szerda - 8:04
Szükséges lehet a vinyóvezérlő driver is.
Idézet
Kösz a segítséget!
Igen.
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"
Elküldve: 2007. 02. 28. 10:58
Komoly problémám merült fel és semmilyen megoldást nem találtam eddig...
Egyik napról a másikra elszállt a "normális" internetkapcsolatom. Az eddig működő beállításokkal az IE ha kiad egy internetes kérést, abban a pillanatban elszáll a router és szól, hogy: "egy hálózati kábel nincs bedugva". Namármost ettől függetlenül a firefox bár jóval lassabban de szó nélkül képes internetkapcsolatra.
Miután tanácstalan voltam teljesen újratoltam az XP-t, biost és chipset drivert frissítettem, hálókártyát cseréltem, de a teljesen friss rendszeren is ugyanúgy ledobja a routert a kapcsolatról az IE. Továbbá minden ping-es kérés ami a routeren keresztül megy az hibázik (ált.25%-os veszteséggel, kivéve ha a routert közvetlenül pingelem) A router nem lehet ludas mert egy másik gép is van a hálózaton ahol minden rendben.
előre is köszi.
Elküldve: 2007. 02. 28. 11:02
Idézet: Bandhy - Dátum: 2007. febr. 28., szerda - 9:04
Unokatestvéremék kaptak egy Electro Worldben vásárolt asztali gépet (Fujitsu-Siemens Scaleo PA1517, AMD Athlon 64 X2 Dual-Core 3800+). Linux Knoppixet mellékeltek hozzá, de "érthetetlen" okból Windowst szeretnének.
A gond a következő: a Win XP telepítés közben lefagy. Megjelenik a kék képernyő, de odáig már el se jutok, hogy partícionáljak, a kékséget feketeség váltja fel. Sima XP-vel, illetve SP1-gyel próbálkoztunk. Ilyen géphez SP2 kellene? Vagy annyi a gond, hogy az SP1 nem szereti a 250 GB-os vinyót?
Kösz a segítséget!
memtest86...
Reméljétek hogy nem siemes alaplap van benne...

[Konfig] [Hűtéstechnika] [Képeim] [Bringa]
Elküldve: 2007. 02. 28. 17:15
Vannak a különböző partícióimon $-ral kezdődő könyvtárak, amiket nem látok. Milyen programok hozzák létre? Mire jók? Korábban nem vettem részre. T43-on van egy XP SP2 Pro. Valamelyik IBMes segédprogi csinálja? ($Extend, $Secure)
Köszi

Gabi
Elküldve: 2007. 02. 28. 17:57
Elküldve: 2007. 02. 28. 18:43
Idézet: Signal - Dátum: 2007. febr. 27., kedd - 20:49
IconFile=https://forum.hwsw.hu/favicon.ico
Semmi köze a tűzfalhoz, inkább az a gond, hogy az IE7 bugos ilyen szempontból, később esetleg össze-vissza fogja cserélgetni az ikonokat. Például a Google-hoz teszi a Yahoo ikonját stb, nálam is most épp így néz ki. Ilyenkor lehet takarítani a temp mappát, de akkor viszont csak a szabvány e betű fog megjelenni.
Az IE7-nél a füles böngészés miatt behoztak valami újítást a favicon kezelésben, hogy a füleken lehetőleg megjelenjen az ikon, a jobb áttekinthetőség miatt, de úgy néz ki, problémák vannak vele.
Az IE7 belepiszkál a régi kedvenc URL-ekbe, tehát hiába írtam bele valamikor vinyón letárolt ikonok elérési útját, egyszerűen átfirkálja, majd később összekeveri.
megkésve bár...
köszönöm a választ

Elküldve: 2007. 02. 28. 20:00
Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. febr. 28., szerda - 17:57
Nem a csökkentett mód számít, hanem a Biztonság fülnél megfelelő hozzáférést kell beállítani. Én is jól elszórakoztam vele, míg sikerült, de megoldható.
Elküldve: 2007. 02. 28. 20:16
Idézet: Shia-ko - Dátum: 2007. febr. 28., szerda - 17:15
Vannak a különböző partícióimon $-ral kezdődő könyvtárak, amiket nem látok. Milyen programok hozzák létre? Mire jók? Korábban nem vettem részre. T43-on van egy XP SP2 Pro. Valamelyik IBMes segédprogi csinálja? ($Extend, $Secure)
Köszi

MFT mappák (rejtett), normális esetben csak diskeditorral látható.
Csatolt fájl:
-
mft.PNG (0byte)
Letöltések:: 0
Elküldve: 2007. 02. 28. 21:48
Idézet: Signal - Dátum: 2007. febr. 28., szerda - 21:00
Öhm... user error, de nem vágom milyen biztonsági fülre gondolsz