Idézet: Rame-S - Dátum: 2007. febr. 26., hétfő - 20:28
Sziasztok!
Első körben a kereső segítségével próbáltam választ kapni a kérdésemre, de nem jártam sikerrel, ezért kénytelen vagyok megkérdezni.
nagy rendrakás végzek a gépen, ami sok másolással és dvd-írással jár. (nálam legalább is)
többször futottam bele a következő üzenetbe:
"cannot copy fájl: Data error (cyclic redundancy check)"
addig jutottam, hogy ez egy egyszerű hibakeresési eljárás, azaz a fájlok hibásak.
fórumokon csak letöltött dolgoknál panaszkodtak erre az emberek, mindenhol azt kapták, hogy húzzák le mégegyszer.
(egy ismerősöm meg egyszer felmásolt vmit egy pendrive-ra, és amikor vissza akarta másolni vinyóra a dolgot, akkor fogadta ez a hiba)
nálam olyan fájloknál is előjött, amik vmikor jók voltak (fényképek, mp3), szóval nem a másoláskor romlott el a dolog.
sajnos több dolog is sérült, és bár nem nagy veszteségek, azért lehetőség szerint meggyógyítanám őket, ha lehetséges. Szóval egyik kérdésem, hogy lehetséges-e orvosolni ezt a problémát?
másik meg, hogy ez terjed a gépen, vagy mi? Mit tudok ellene csinálni? Döglik a vinyóm (nem hallatt kerregő hangokat, és windows hibakeresője nem is talált semmit), vagy mi?
Azaz mit tegyek, hogy megállítsam ezt a folyamatot? Újraformázzam az egészet?
segítségeteket előre is köszönöm
Nehéz meghatározni a hiányos előzményeidért, nem könnyű kitalálni a rengeteg hibalehetőségek között.
Ha letöltötted valamelyik programmal (pl. flashget, azureus, utorrent, getright stb.) és kicsomagoláskor CRC hibát jelzik, az értelemszerűen újra kell tölteni másik programmal (!!!) ugye. Néha találkoztam hálón keresztüli másoláskor CRC generálásokkal, de az régen a BNC tipikus betegsége, UTP-nál már nem találkoztam, hála istennek.
Elnézést, nem írtad hogy mikor történt és melyikről melyikre másoltad, amikor felbukkan a CRC hiba üzenet, pl. 2 winyó közti másoláskor? A két winyó közti másolásnál eddig soha nem találkoztam CRC hiba üzenetekkel több mint 8 éve óta, Windóz 98 kezdetektől fogva. :confused:
Most jutottam eszembe, lehet hogy sérült a SATA vagy IDE kábel, próba szerencse a pótkábellel működtetni, hátha ez lesz a lúdas.

Esetleg nézz utána, hogy stimmelnek-e a BIOS-ban és winfosban lévő beállításokban.