HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések V.

#541 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 18. 20:48

Idézet: biroca - Dátum: 2006. júl. 18., kedd - 21:36

Sziasztok!

Kaptam egy gépet és kéne rá telepítenem egy xp sp2-t de valahogy nem sikerül.
Részletek:
Már volt rajta xp amikor hozzám került denagyon lassú volt meg sok szar volt rajta ezért formatáltam a vinyót a másik gépemen mint második meghajtót
Utána szintén nem a saját gépében telepítettem rá és ott jó is.
Mikor viszont visszarakom az eredeti gépbe nem akar működni.
Próbáltam ott is előről kezdeni (cd-ről bootolni) és utána telepíteni, de mikor oda jut hogy kikéne jelölni hogy hová (melyik particióra) akarom telepíteni akkor olyan mintha megfagyna, a bilentyűzet nem csinál semmit, a floppyn világít a led pedig nincs is benne lemez, ezért itt megakad a telepítés.
Mi lehet a hiba vagy mit csinálok rosszul?

Ha tud valaki segítsen!!

Köszi!

Kb. szar a vinyó, vagy az IDE vezérlő. Ebben az irányban érdemes nézelődni...
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#542 Felhasználó inaktív   biroca 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 18. 21:00

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. júl. 18., kedd - 19:48

Kb. szar a vinyó, vagy az IDE vezérlő. Ebben az irányban érdemes nézelődni...

A vinyó szerintem jó mert a másik gép simán indul vele.
És ami érdekes hogy mielőtt leformáztam volna működött minden
Nem lehet hogy csak rosszul telepítettem valamit?
Ez egy elég régi gép P3 1GHz
Meg arra gondoltam hogy nem szeretné a billentyűzetemet
Aztán lehet hogy ez hülyeség
Az élet olyan, mint egy doboz bon-bon, nem tudhatod mit veszel belőle!

#543 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 18. 21:11

Idézet: Hubble - Dátum: 2006. júl. 18., kedd - 21:21

Legyetek szívesek átírányítani valamilyen DVD írás topicra, mert sehol nem találom és kissé fáradt meg morci vagyok, mert sürgős lenne.

Letöltöttem a magyar free DivxToDVD progit a szoftverbázisból, ami wmv, avi, mpeg stb., formátumokat konvertál dvd-be.
Ja, automatikusan nyit egy  mappát a Dokumentumokban, egy pillanat alatt konvertál a forrásból a célmappába egy átlag 1 gigás filmet összesen 50-60KB-ban.. :confused:
Na, szóval minden olyan kib. evidens, mégsem tudom használni. (DVD-lejátszón megnézni.)

Tenx: Hubble

Fizetős, de többen dícsérik: ConvertXDVD (ami az utódja szerintem annak, amit letöltöttél) http://www.vso-softw...nvert_x_to_dvd/ .
Lehet, hogy az Origó-ról valami régi, bagos verzsönt sikerült letöltened... :rolleyes:

Szerk: Ha egy progiról beszélünk: a Patin-Couffin-engine rendesen feltelepült ?
Ha magyar az XP-d, akkor tuti nem.
Állítsd át a Területi beállításoknál angolra a nyelvet-országot, utána telepítsd a progit, ribút, és ellenőrizd le, hogy Patin-Couffin rendesen működik-e.
Ha igen, csak akkor van értelme elkezdeni a progival a munkát.

Szerkesztette: Zolcsi Baba 2006. 07. 18. 21:16 -kor

#544 Felhasználó inaktív   Hubble 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 18. 22:53

Tenx Zolcsi, de az XP-m természetesen magyar, a konvertálós cucc 2005-ös áprilisi. (a bázis szerint)
Erről a Patin-Couffin-engine-ről pedig lövésem sincs.

Egyébként fizetnék sokszor, mint a katonatiszt, de mindent euro-ban, dollárban, VISA-án, MASTER, meg egyéb domborműves kártyán kérnek, (persze tudjátok) de hajrá Unio...
Leírnám, hogy van egy mezei "lapos" lakossági folyószámlám és forintban szeretnék fizetni, ez még viccnek is rossz lenne... :D

Valahogy csak sikerül átkonvertálnom a wmv-fájlaimat (már várnak rá nagyon.. :Đ ), de alázattal és tisztelettel viseltetek a számítástechnika és a Microsoft felé, amiért olyannyira megkönnyíti a a felhasználók életét és pénztárcáját.

Bye: Hubble

#545 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 18. 23:03

Idézet: Hubble - Dátum: 2006. júl. 18., kedd - 23:53

Tenx Zolcsi, de az XP-m természetesen magyar, a konvertálós cucc 2005-ös áprilisi. (a bázis szerint)
Erről a Patin-Couffin-engine-ről pedig lövésem sincs.

Egyébként fizetnék sokszor, mint a katonatiszt, de mindent euro-ban, dollárban, VISA-án, MASTER, meg egyéb domborműves kártyán kérnek, (persze tudjátok) de hajrá Unio...
Leírnám, hogy van egy mezei "lapos" lakossági folyószámlám és forintban szeretnék fizetni, ez még viccnek is rossz lenne... :D

Valahogy csak sikerül átkonvertálnom a wmv-fájlaimat (már várnak rá nagyon.. :Đ ), de alázattal és tisztelettel viseltetek a számítástechnika és a Microsoft felé, amiért olyannyira megkönnyíti a a felhasználók életét és pénztárcáját.

Bye: Hubble

Azt töltsd le, és próbáld ki, amit belinkeltem; annál kell átállítani a nyelvet/területet telepítés előtt.
Teszteld, aztán ha tetszik, akkor megveszed.
A dombormű-kérdésre ráérünk akkor visszatérni, minden megoldható egy kis jóakarattal és bizalommal... ;)

A progi legyen +felelő, az a lényeg szerintem... :)

#546 Felhasználó inaktív   hgizmo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 19. 08:09

Sziasztok!

Van egy hatalmas problémám:
ma reggel egy xp prof gép resetelte magát munka közben, és azóta az "xp töltés" logó közben kék képernyő, majd reset... se csökkentett mód, se xp cd-ről boot (telepítés), semmi...
Ugyanez, ha berakom egy másik xp-s gépbe slave-ként, akkor már az a rendszer sem áll fel, resetel :confused:

kék képernyő: ntfs.sys és sok szám...

nekem úgy tűnik hogy a file rendszer sérült meg, ezzel most mit tudok kezdeni? A hdd-n két partició volt, jó lenne lementeni az adatokat legalább az egyikről (gondolom ha megsérült az egyik, akkor a másik még olvasható marad...). Az a baj, hogy egy xp-s gép sem indul el, ha belerakom ezt a winyót... :mad:

előre is köszönöm a segítségeket!

gizmo

#547 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 19. 08:22

Idézet: hgizmo - Dátum: 2006. júl. 19., szerda - 9:09

...nekem úgy tűnik hogy a file rendszer sérült meg...

Nekem meg úgy tűnik, elromlott a vinyó (hardverhiba):

https://forum.hwsw.hu/index.php?act=ST&f=23...view=getnewpost 

Hardverműhely - Háttértárak - Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez

#548 Felhasználó inaktív   hgizmo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 19. 08:28

Idézet: Signal - Dátum: 2006. júl. 19., szerda - 8:22

Nekem meg úgy tűnik, elromlott a vinyó (hardverhiba):

https://forum.hwsw.hu/index.php?act=ST&f=23...view=getnewpost 

Hardverműhely - Háttértárak - Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez

köszi, oda is benézek...

#549 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 19. 09:30

Idézet: biroca - Dátum: 2006. júl. 18., kedd - 21:36

Próbáltam ott is előről kezdeni (cd-ről bootolni) és utána telepíteni, de mikor oda jut hogy kikéne jelölni hogy hová (melyik particióra) akarom telepíteni akkor olyan mintha megfagyna...

Nem tudom mennyire kezdted előlről, de esetleg próbáld újrafomázni is.

Nem azért, mintha a másik gépben formázott fájlrendszer nem volna tökéletesen alkalmas, de formázáskor a partíció első szektorába (bootszektor) kerülnek bizonyos BIOS beállítás függő adatok is, hátha az kavar be.

Hogy legyen aktív a partíció, azt talán nem kell külön említeni, de azért még ideszerkesztettem.

Szerkesztette: Signal 2006. 07. 19. 09:35 -kor

#550 Felhasználó inaktív   hgizmo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 19. 10:19

Az újraformázás meglesz, akkor legalább a másik partíció adatai megmaradhatnak... :think:
de nem tudtam formázni sem, hiszen bármien müködő gépbe rakva reseteli az xp-t. Most vagy linux alól próbálom be-mountolni az ntfs filerendszerét a hdd-nek (ha jól emlékszem valamelyik tudja olvasni), vagy a jó öreg dos-os bootlemez, format, aztán xp install...

#551 Felhasználó inaktív   szilard26 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 19. 10:44

sziasztok

pici problémám lenne, bár már lehet, hogy kérdezték.

van két gépem, mindkettőben van egy-egy wireless hálókártya. Van egy routerem megosztottam a netet, teljesen jól működik.
De szeretnék helyi hálót is beállítani a két gép között. Ugye ha ez egy vezetékes hálózat lenne akkor crosslikielt kábel kellene. De mivel nem az ezért nem értem, hogy a két gép miért nem látja egymást.
Nem szeretném a routeren keresztül csinálni a helyi hálót, hanem csak úgy hogy a két hálókártya kommunikáljon egymással. Beállítottam mindkettőnek saját ip címet, dns wns átjárót és alhálózati maszkot nem piszkáltam. Ez ütóbbit egyébként automatikusan beállította magának. Megosztást meg a vinyókon állítottam be, de sehogy nem látja egymást a két gép. Mit szúrtam el? Vagy mit kellett volna még beállítanom esetleg, és hol vagy hogyan?
Minden választ előre is köszönök.

#552 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 19. 11:08

Idézet: hgizmo - Dátum: 2006. júl. 19., szerda - 11:19

Az újraformázás meglesz, akkor legalább a másik partíció adatai megmaradhatnak... :think: ...

Mondjuk a formázást egy másik problémára javasoltam, ami az idézetben látható...

#553 Felhasználó inaktív   hgizmo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 19. 11:14

Idézet: Signal - Dátum: 2006. júl. 19., szerda - 11:08

Mondjuk a formázást egy másik problémára javasoltam, ami az idézetben látható...

:Đ  most nézem, hogy nem is nekem válaszoltál, de magamra vettem a segítséget :omg:

#554 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 19. 11:42

Idézet: szilard26 - Dátum: 2006. júl. 19., szerda - 11:44

...sehogy nem látja egymást a két gép. Mit szúrtam el? Vagy mit kellett volna még beállítanom esetleg, és hol vagy hogyan?

Nekem úgy rémlik, két WiFi hálókártya egymással nem igazán kommunikál, hanem csak WiFi routeren keresztül, már csak azért is, mert annak webes felületén kell bekonfigurálni például a titkosított adatforgamat, SSID-t.

Most nem tudok pontosabban utánanézni (én meg nem használok ilyet), de van a fórumon Hálózati szekció, ahol hálózatos szakik gyakrabban előfordulnak:

https://forum.hwsw.h...hp?showforum=25

#555 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 19. 12:07

Idézet: szilard26 - Dátum: 2006. júl. 19., szerda - 11:44

sziasztok

pici problémám lenne, bár már lehet, hogy kérdezték.

van két gépem, mindkettőben van egy-egy wireless hálókártya. Van egy routerem megosztottam a netet, teljesen jól működik.
De szeretnék helyi hálót is beállítani a két gép között. Ugye ha ez egy vezetékes hálózat lenne akkor crosslikielt kábel kellene. De mivel nem az ezért nem értem, hogy a két gép miért nem látja egymást.
Nem szeretném a routeren keresztül csinálni a helyi hálót, hanem csak úgy hogy a két hálókártya kommunikáljon egymással. Beállítottam mindkettőnek saját ip címet, dns wns átjárót és alhálózati maszkot nem piszkáltam. Ez ütóbbit egyébként automatikusan beállította magának. Megosztást meg a vinyókon állítottam be, de sehogy nem látja egymást a két gép. Mit szúrtam el? Vagy mit kellett volna még beállítanom esetleg, és hol vagy hogyan?

Én kérdést tennék fel elsőször: miért nem megfelelő a router-en keresztüli LAN ?

Ha + mindenáron külön akarod, akkor bizony erősen rútolnod kell, mert honnan tudja szerencsétlen packet, hogy melyik IP-címnek szánod őtet, és melyik hálózaton keresztül... ??! :rolleyes:

Egyszerűbb, és békésebb lenne vagy a 2wifi+router, vagy a 2kábel+router, vagy esetleg az 1wifi+1kábel+router kombinésön szerintem... :think:

#556 Felhasználó inaktív   Prometheus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 19. 12:26

Biztos volt már kérdés-válasz, de légyszi nekem most átkozottul fontos lenne,hogy a rendszergazda jelszavát vhogy visszanyerjem,vagy kijátszam.
XP CD-ről javítást akarok végigvinni, de jelszó nélkül löttek a bulinak  :mad:
Köszi.

#557 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 19. 12:56

Üdv!
Hogy lehetne beállítani a scheduled tasks-al, hogy egy progi induljon el x időpontban, majd x idő múlva záródjon be? Elindítani sikerül, de hiába állítottam be, hogy stop the task if it runs for 2 minutes, ugyanúgy fut tovább :confused:
- Where are we going?
- Let's go find out.

#558 Felhasználó inaktív   klood 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 19. 15:22

nem találtam, de ha már volt kérdés, akkor szorri!

hogy tudok win xp-ben standard tcp-ip portot (nyomtato reszere) letrehozni parancssorbol? tavolrol, ha nincs domain?
a vegcel az lenne, hogy egy nyomtatot parancssorbol tudjak telepiteni es megvan minden egyeb info, de ezt nem talalom sehol. koszi a segitseget!

#559 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 19. 15:31

Idézet: klood - Dátum: 2006. júl. 19., szerda - 16:22

nem találtam, de ha már volt kérdés, akkor szorri!

hogy tudok win xp-ben standard tcp-ip portot (nyomtato reszere) letrehozni parancssorbol? tavolrol, ha nincs domain?
a vegcel az lenne, hogy egy nyomtatot parancssorbol tudjak telepiteni es megvan minden egyeb info, de ezt nem talalom sehol. koszi a segitseget!

Nem teljesen értem a problémát, de tessék:

http://www.robvander...intcontrol.html

http://support.micro....com/kb/321025/

Sőt a windows könyvtár tele van printer management script-ekkel. Pl. prnport.vbs

Szerkesztette: FlowM@N 2006. 07. 19. 15:38 -kor

| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#560 Felhasználó inaktív   !nCuBu$ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 19. 19:07

Miért van az hogy az xp prof a sajátgépben néha athlon xp-nek, néha sima athlon-nak latja a procimat? Restartonként változik. A proci egy 2000+ os Thorton 9.5 x 200-on jaratva. Ha 2000+ ra álliton biosban akkor helyesen irja ki mindig.  :confused:
AMD Athlon™ 64 X2 Dual-Core 4200+, Biostar NF4 Ultra-A9A  3 Gb DDR , SAPPHIRE Radeon HD4670 512MB DDR3 Sound Blaster X-Fi Xtreme Gamer Fujitsu-Siemens L22W-7SD 22" Wide

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.