HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések V.

#501 Felhasználó inaktív   LaMotta 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 15. 09:54

Idézet: Zolcsi Baba - Dátum: 2006. júl. 12., szerda - 21:05

+ is válaszoltad...

1. kivételként meg kell adni az xp tűzfalának az intranetes fájl-, ls nyomtató+osztást
2. az ominózus gépen is az egyszerű fájl+osztás használata van bekapcsolva a Mappa tulajdonságainál ?

Az XP tűzfala az ilyet egyből engedélyezi.
Egyébként ki volt kapcsolva az egyszerű fájl+osztás.. Lehet az is bekavart...

#502 Felhasználó inaktív   LaMotta 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 15. 09:59

Idézet: Hubble - Dátum: 2006. júl. 12., szerda - 22:14

Nos, ha a mappáid nem lennének megosztva, alapból a hozzáférés vagy jogosultság, elérési útvonal rosszul van megadva vagy megtagadva üzenetet kapnád.

Nekem 2 gépem van router-rel összekapcsolva, elsősorban a netmegosztás miatt, viszont ilyen problémám akkor volt, amikor - a a router átvette át a DHCP szerver szerepét - és telepítéskor rosszul adtam az IP-cím kiosztást (PPPoE-ethernet, dinamikus, statikus meg valami még) és
a router IP címéhez kérte nálam (D-Link) az admin felh. nevet és jelszót amit telepítéskor adtam.

Ezután tudtam csak a másik géphez hozzáférni. Szerintem nem a megosztással, hanem router-gép kapcsolat között van valami bibi. Bár, ha a másik kettővel nincs gond ugyanazon a hálózaton ill. a routeren, akkor hm.., mindenesetre ha megvan a telepítő lefuttatnám mégegyszer..

Nálam egyébként mindenhol be van pipálva az alap XP-s tűzfal.

Nah, közben sikerült megoldani.

Megvolt osztva 1-2 mappa. Lehet hasonló probléma volt, mint Nálad, mert itt is D-Link van. A manuálisan kiosztott ip-t megváltoztattam, utána "Otthoni hálózat beállításai", majd jó lett. Bár azt is visszaállítottam előtte, amit Zolcsi mondott.

De lényegében mondva nem tudom, melyik segített :)... A visszakapcsolás vagy átírás, mert egyszerre csináltam az egészet :).

No, köszi Nektek :)!

#503 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 15. 10:26

Sziasztok...

Segitség kellene mielöbb Windows témában. Két WindowsXP -s gép van összekötve Microsoft Network, illetve FTP segitségével.
Az egyiken magyar nyelvű Windows van, a másikon angol, és a magyarról kellene áttölteni anyagokat az angolra, kiiráshoz. Az a baj, hogy az angol WindowsXP nem tud boldogulni a magyar ékezetes karakterekkel, az állományok és a könyvtárak létrejönnek, de már kezelni és törölni nem lehet őket, illetve a Nero is figyelmeztetést irt a lemez irásakor.
Hogyan lehetne ezt a hibát megszünteni, hogy ne legyen a probléma az ékezetes fájlnevekkel? Az átnevezés csak végső esetben lehetséges, rengeteg állomény van, az idő pedig kevés.

Köszönöm a mielöbbi segitséget!  :)

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#504 Felhasználó inaktív   FogAti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 15. 10:33

Idézet: Nevergone - Dátum: 2006. júl. 15., szombat - 10:26

Sziasztok...

Segitség kellene mielöbb Windows témában. Két WindowsXP -s gép van összekötve Microsoft Network, illetve FTP segitségével.
Az egyiken magyar nyelvű Windows van, a másikon angol, és a magyarról kellene áttölteni anyagokat az angolra, kiiráshoz. Az a baj, hogy az angol WindowsXP nem tud boldogulni a magyar ékezetes karakterekkel, az állományok és a könyvtárak létrejönnek, de már kezelni és törölni nem lehet őket, illetve a Nero is figyelmeztetést irt a lemez irásakor.
Hogyan lehetne ezt a hibát megszünteni, hogy ne legyen a probléma az ékezetes fájlnevekkel? Az átnevezés csak végső esetben lehetséges, rengeteg állomény van, az idő pedig kevés.

Köszönöm a mielöbbi segitséget!  :)

Zip ???? :think:
Egy barát(nő)i kéz mindig legyen közel hozzád!      :)

#505 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 15. 10:36

Idézet: tothati - Dátum: 2006. júl. 15., szombat - 11:33

Zip ???? :think:

Egyrészt nem engedné kibontani/kezelni, hiszen oda is fájlkezelés kell, másrészt pedig nem tömöritve kell kiirni az anyagokat, kibontva pedig a már mondott fájlkezelés miatt nem lehetne biztonságosan kiirni. Nem is beszélve a tömöritgetéssel keletkező időveszteségről.

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#506 Felhasználó inaktív   FogAti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 15. 10:43

Idézet: Nevergone - Dátum: 2006. júl. 15., szombat - 10:36

Egyrészt nem engedné kibontani/kezelni, hiszen oda is fájlkezelés kell, másrészt pedig nem tömöritve kell kiirni az anyagokat, kibontva pedig a már mondott fájlkezelés miatt nem lehetne biztonságosan kiirni. Nem is beszélve a tömöritgetéssel keletkező időveszteségről.

Miér zippet nem jó kiírni?Akkor nincs megoldás :D -de tudod hogy én nem értek hozzá! :omg:
csak a szarabbnál szarabb lehetőségeket dobálom.

#507 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 15. 10:51

Idézet: tothati - Dátum: 2006. júl. 15., szombat - 11:43

Miér zippet nem jó kiírni?Akkor nincs megoldás :D -de tudod hogy én nem értek hozzá! :omg:
csak a szarabbnál szarabb lehetőségeket dobálom.

Nem az én gépem, nem az én rendszerem. Tőlem kértek valamit, és azt is elmondták, hogy hogyan kérik. Felhasználók, nem értik, és nem is érdeklik a hiba oka, mert teljesen jogos elvárás lenne, hogy két azonos verziójú operációs rendszer közt ha valamit átmásolok, az adat konzisztens marad.
Majd ha belemélyedsz jobban az informatikába (esetleg dolgozol benne), számtalan ilyen (józan paraszti ésszel teljesen érthető) dolgot fogsz tapasztalni.

Idézet

[link]

#508 Felhasználó inaktív   FogAti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 15. 10:53

Idézet: Nevergone - Dátum: 2006. júl. 15., szombat - 10:51

Nem az én gépem, nem az én rendszerem. Tőlem kértek valamit, és azt is elmondták, hogy hogyan kérik. Felhasználók, nem értik, és nem is érdeklik a hiba oka, mert teljesen jogos elvárás lenne, hogy két azonos verziójú operációs rendszer közt ha valamit átmásolok, az adat konzisztens marad.
Majd ha belemélyedsz jobban az informatikába (esetleg dolgozol benne), számtalan ilyen (józan paraszti ésszel teljesen érthető) dolgot fogsz tapasztalni.

:up:

#509 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 15. 11:04

Jah, az kimaradt, hogy mindkét gép fájlrendszere NTFS ...
Mivel én nem használok Windowst, ezért valószinüleg jópár apró trükköt nem ismerek, és talán a megoldás is ilyen...

Idézet

[link]

#510 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 15. 11:07

Nevergone: Control Panel/Regional Settings, és ott mindent magyar-ra, vagy Magyarországra kell állítani, a legfontosabb, hogy az utolsó fülön magyar legyen beállítva a nem Unicode-ot használó programokra és alul be legyen pipálva a "minden felhasználóra érvényes" (vagy valami hasonló).
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#511 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 15. 11:25

Idézet: brd - Dátum: 2006. júl. 15., szombat - 12:07

Nevergone: Control Panel/Regional Settings, és ott mindent magyar-ra, vagy Magyarországra kell állítani, a legfontosabb, hogy az utolsó fülön magyar legyen beállítva a nem Unicode-ot használó programokra és alul be legyen pipálva a "minden felhasználóra érvényes" (vagy valami hasonló).

Köszönöm a segitségedet!
Megtettem az általad javasolt megoldást, és teljesen jól működik.
Óriási köszönet a gyors segitségért...!  :respect:

Idézet

[link]

#512 Felhasználó inaktív   FogAti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 15. 11:34

Idézet: Nevergone - Dátum: 2006. júl. 15., szombat - 11:25

Köszönöm a segitségedet!
Megtettem az általad javasolt megoldást, és teljesen jól működik.
Óriási köszönet a gyors segitségért...!  :respect:

Látod van aki ért hozzá.  :D

#513 Felhasználó inaktív   dzsozefo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 15. 12:40

Sziasztok! Egy hete figyelem a tálcán lévő óra kijelzését, és azt veszem észre hogy megáll vagy késik ez abban nyílvánul meg hogy a pontos idő 20 óra de a gépen csak 16 óra van... Biosba van óra beállitására lehetőség, meg is csináltam és frissitettem... működött is 1 napig és most nálam megint 21 óra van annak ellenére hogy 13-kor irok nektek ide! mi lehet a probléma?  :think:
AMD Athlon64 X2 4200+ | Gigabyte GA-MA69G-S3H | 2x1GB Kingmax DDRII-800MHz |
Geforce 8600GT 256 GDDR3 | Samsung - 400GB | Maxtor - 200GB | Pioneer DVR - 212 D | Pinnacle TV-Tuner | Codegen 400W | Codegen 604AL-CA

Ipod Touch 2.0 customized firmware
Nokia E51 200.34.36
-> Szerverhosting,Szerverbérlés,.hu domain,tárhely

#514 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 15. 12:51

Lehet, hogy lemerült a BIOS akksi, de a gép szinkronizál valami időszerverrel.

#515 Felhasználó inaktív   dzsozefo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 15. 12:57

ha lemerül egy gépbe a BIOS akksi ahogy te irtad " debaj " attól függetlenül megy a gép? és ezt hogy lehet cserélni? ez egy Acer TravelMate 4502Lmi tipusú notebook!  :think:
AMD Athlon64 X2 4200+ | Gigabyte GA-MA69G-S3H | 2x1GB Kingmax DDRII-800MHz |
Geforce 8600GT 256 GDDR3 | Samsung - 400GB | Maxtor - 200GB | Pioneer DVR - 212 D | Pinnacle TV-Tuner | Codegen 400W | Codegen 604AL-CA

Ipod Touch 2.0 customized firmware
Nokia E51 200.34.36
-> Szerverhosting,Szerverbérlés,.hu domain,tárhely

#516 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 15. 13:10

Idézet: dzsozefo - Dátum: 2006. júl. 15., szombat - 13:57

ha lemerül egy gépbe a BIOS akksi ahogy te irtad " debaj " attól függetlenül megy a gép? és ezt hogy lehet cserélni? ez egy Acer TravelMate 4502Lmi tipusú notebook!  :think:

Elméletileg (és szerintem gyakorlatilag is) cserélhető, de mondjuk egy notebook -nál én lehet, hogy bevinném szervizbe (gy.k. elég összetett szerkezet).
És igen, attól függetlenül megy a gép...

Idézet

[link]

#517 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 15. 13:22

Idézet: dzsozefo - Dátum: 2006. júl. 15., szombat - 13:57

ha lemerül egy gépbe a BIOS akksi ahogy te irtad " debaj " attól függetlenül megy a gép?

A régi gépem négy évig ment így, és további két évet egy rokonnál, mielőtt ők is lecserélték. :)

Kapcsold ki párszor, és nézd meg a BIOS-ban, hogy mennyi idő van szerinte. Ha mindig ugyanaz, akkor BIOS akksi-gyanús. (Nálam 1998 március nyolcadika, 09:30 körülre állt vissza mindig, tehát nem feltétlenül nulla óra nulla perc, meg ilyenek.)

Szerkesztette: debaj 2006. 07. 15. 13:24 -kor

#518 Felhasználó inaktív   renee7 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 15. 17:57

Sziasztok!

Most telepitettem egy Gericom notira XPSP2-t, a vincsesztere nagyon lassú, valszeg
PIO-ban fut, de az eszközkezelőben az elsődleges ide csatorna tulajdonságlapján
nem jelenik meg a speciális beállitások fül,igy nem tudom UDMA üzemmódba átrakni.
A biosban engedélyezve van a DMA üzemmód.

Előre is köszi!
Nem próbálom meg kijavitani a hibákat. Inkább megkerülöm,
vagy kiiktatom őket!  Keresek Sony Clie PEG-NZ90 kéziszámitógépet megkimélt állapotban

#519 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 15. 19:32

Idézet: renee7 - Dátum: 2006. júl. 15., szombat - 18:57

Sziasztok!

Most telepitettem egy Gericom notira XPSP2-t, a vincsesztere nagyon lassú, valszeg
PIO-ban fut, de az eszközkezelőben az elsődleges ide csatorna tulajdonságlapján
nem jelenik meg a speciális beállitások fül,igy nem tudom UDMA üzemmódba átrakni.
A biosban engedélyezve van a DMA üzemmód.

Előre is köszi!

Távolítsd el az összes tárolóvezérlőt, és IDE-csatornát egyenként.
Ha kéri, hogy indítsd újra, akkor ne tedd, míg az utolsóval is nem végeztél; csak ezután ribútolj.
Bútolás után az alapértelmezett vezérlőjével kellene indulnia, és UDMA-ban kellene lennie.

#520 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 15. 20:33

Újratelepítettem az XP-t és az updatek feltétele után lett egy új felhasználóm, asp.net :) Hogy tudom "láthatatlanná" tenni, pl hogy újraindításkor ne kelljen felhasználót választanom, meg hogy ha magára hagyom a gépet ne adja vissza pár perc után a login képernyőt?

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.