Windows XP kérdések V.
Elküldve: 2006. 08. 06. 16:27
1. A windows\system32-ben van egy ntoskrnl.exe nevű file, a bootképernyő tartalma ebben a file-ban található, ez a kernel egyik része. A bootxp valószínűleg készít egy backup-ot az eredeti file-ról, jó esetben ugyanebbe a könyvtárba. Tehát annyi a dolgod, hogy megkeresed ezt az eredeti file-t (gondolom, a bootxp csak a kiterjesztését írja át, tehát egy ntoskrnl.??? nevű file-t kell keresned) és átnevezed ntoskrnl.exe-re.
2. Kétféleképpen tudod megoldani a dolgot, vagy a BIOS-ban választod ki mindig, hogy melyik winyóról induljon a gép, de akkor a telepítésnél is oda kell figyelned erre, vagy pedig a DOS-t beállítod úgy, hogy elinduljon rendesen, majd feltelepíted az XP-t, amely készít egy egyszerű bootmenüt (mivel talál egy DOS-t a gépen) és ezzel fog indulni a gép (az XP telepítés után a boot.ini nevű file-ban tudod lejjebb venni a menü megjelenítésénel idejét, a timeout sorban ill. ugyanebben a file-ban esetleg átírni a megjelenített menüpontokat).
3. Elfut rajta valószínűleg, a memória (512MB) talán kevés lesz az érdemi munkához (nagyban függ attól, hogy mennyire bonyolult scene-t renderelsz), de a programot konkrétan nem ismerem. Nyilván minnél gyorsabb a gép, annál jobb, a legtöbbet egy dual-core-os (pl. X2) processzorral nyernél, ma már igen olcsón lehet ilyet kapni (feltéve, hogy a program kezeli a több thread-es futást, de egy renderprogramnál ez ma már alapvető szerintem). Egyetlen probléma van a listában: a kinézett memóriamodult (DDR2) nem tudja kezelni az alaplap és az alapon található foglalatba illeszthető processzorok sem.
Elküldve: 2006. 08. 06. 16:54
Idézet: Bendes - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 15:44
Jackpot kérdés, ami igazából nem is annyira lényeges, de azért megmelítem itt is, ha már 2 másik fórumra kiírtam:
Szerintetek ez a konfig elég jó animációk készítéséhez/rendereléshez? (Speciel Vue 5 Infinite használatra)
- MSI K8N Neo4-F Socket939 ATX motherboard
- Athlon64 3000+ 512KB Socket939 1800MHz, 512KB processor
- 512MB 533 MHz DDR2 ELIXIR BRAND RAM
- ASUS EAX1600PRO/TD/512M Graphics Card
- Samsung Sata2 250GB Winchester
Kb ez lenne. A válaszokat előre is köszönöm.
B.G.
Nem írtad mennyire akarsz komoly dolgokat renderelni, de így elsőre proci édeskevés, meg a RAM nagyon kevés.
:::HWSW World Community-Team©::: :::Windows Licencek::: :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.
Elküldve: 2006. 08. 06. 17:39

Elküldve: 2006. 08. 06. 17:43

A dual magos procikat külföldi ismerősök is mondták, nektek is azt mondom amit nekik mondtam, jelenleg sztem nincs annyi pénzem hogy tudjak venni egyet, mivel legolcsobb amit találtam eddig az 78.000 Ftocska bruttóban, és 120.000-et szánok a gépre, max 130-at, szal ez sztem felejtős...
Elküldve: 2006. 08. 06. 17:50
Idézet: sadam - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 18:39

Péel Startup Organizer...
Elküldve: 2006. 08. 06. 17:54
Idézet: Bendes - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 15:44
Tesóm gépén Xp Sp1 van, és a multban egyszer feltettem rá a bootxp nevű boot-képernyőváltoztató progit, és átállítottam az eredeti boot-képernyőt vmi másra. Namármost, azóta a boot xp lekerült, viszont a boot képernyő az úgy maradt, ami nem is lenne gond, ha történetesen nem akarna valaki feltenni egy SP2-t arra a gépre, mert akkor kiírja hogy a kernel módosítva lett stb. Visszaállítani meg nem tudom bootxpvel, próbáltam feltenni és visszaállítani vele az eredeti fájlt, de nem ment. 5let?
Telepítő CD-n megtalálható az ntoskrnl.exe tömörítve (Ntoskrnl.ex_).
Amellett célszerű megnézned a boot.ini tartalmát, mivel elképzelhető az is, hogy a boot logo módosítása a kernel elérési út átírásával lett megoldva.
Példa:
/noexecute=optin /fastdetect /kernel=ntoskrn1.exe
Elküldve: 2006. 08. 06. 17:58
Jah, hozzátenném, hogy mint utánanéztem nem DDR2 RAM hanem DDR, szal nem akad össze semmivel

Elküldve: 2006. 08. 06. 19:44
Idézet: Bendes - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 18:43

A dual magos procikat külföldi ismerősök is mondták, nektek is azt mondom amit nekik mondtam, jelenleg sztem nincs annyi pénzem hogy tudjak venni egyet, mivel legolcsobb amit találtam eddig az 78.000 Ftocska bruttóban, és 120.000-et szánok a gépre, max 130-at, szal ez sztem felejtős...
Kicsit izmosabb procit próbálj azért berakni, esetleg megnézhetem az enyémen mennyire gyors....
:::HWSW World Community-Team©::: :::Windows Licencek::: :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.
Elküldve: 2006. 08. 06. 22:04
Idézet: Signal - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 18:54
Azzal legalább 2 probléma lehet: egyrészt nem biztos, hogy a telepítőCD-n a legfrissebb van, másrészt pedig, ha mégis az, akkor azt használja-e a win kernelként, ugyanis pl. ha multiprocesszoros kernel fut, az nem úgy történik, hogy a boot.ini-ben más kernelnév fog szerepelni (ill. meg van adva másik), hanem úgy, hogy átnevezi (pontosabban létrehoz egy ugyanolyan file-t ilyen néven) a multiprocesszoros kernelt ntoskrnl.exe-re és úgy töltődik be. Tehát, ha multiprocesszoros gépen a telepítőCD-ről átmásolod (az egyébként friss) ntoskrnl.exe-t, akkor csak egy db processzorod lesz. (Ugyan a bootolást követően valószínűleg fel fogja ismerni a win, hogy másik kernelre van szükség és egy újraindítás után lecseréli a kernelt, de ez nem mindig következik be.)
Elküldve: 2006. 08. 07. 00:43
Idézet: Zolcsi Baba - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 18:50
Ha feltétlen progi kell hozzá, akkor hagyom a francba. Azért köszi.

Elküldve: 2006. 08. 07. 10:22
Az lenne a kérédsem, hogy mostanság amikor elindul a windows ha rákattintok vmire akor az egy bizonyos idő eletltével jön be!
Eddig ez nem volt!
Nézegettem induláskor a feladakezelőben a folyamatokat és azt vettem észre, hogy a progik akor indulnak el, ha az alg.exe betöltött!(Lassan tölti be?) Mi az az alg?
Ez a gond 1-2 hete jelentkezett!
A windowsom 1 hónapos!
Előre is thx!
Elküldve: 2006. 08. 07. 10:29
Idézet
Elküldve: 2006. 08. 07. 10:33
Elküldve: 2006. 08. 07. 12:56
Idézet: sadam - Dátum: 2006. Aug. 6., Sunday - 18:39

nem kell hozza progi;
txt-be ird be:
Set objShell = CreateObject("WScript.Shell")
Wscript.Sleep 1500
objShell.Run "calc.exe"
// 1500 ms = masfel masodperc... szamold ki mennyi az egy perc aztan ird e helyebe
// vagy barmilyen program eleresi utjat
aztan mentsd el .vbs kiterjesztessel.
es ezt a scriptet rakd be a startupba, vagy ennek a parancsfajljat.

ennyi!

Szerkesztette: des 2006. 08. 07. 12:59 -kor
Elküldve: 2006. 08. 07. 14:08
Idézet: des - Dátum: 2006. aug. 7., hétfő - 13:56
txt-be ird be:
Wscript.Sleep 1500
objShell.Run "calc.exe"
// 1500 ms = masfel masodperc... szamold ki mennyi az egy perc aztan ird e helyebe

ennyi!

Nagyon szépen köszönöm, ilyesmire gondoltam.

Elküldve: 2006. 08. 07. 14:29
Idézet: des - Dátum: 2006. aug. 7., hétfő - 13:56
txt-be ird be:
Wscript.Sleep 1500
objShell.Run "calc.exe"

ennyi!

Ez fain, de hogy mondod + az xp-nek, hogy hanyadiknak indítsa startup-kor a vbs-ed...???! :confused:

Vagy írjam át a komplett HKLM...-Run-t + HKCU...-t +szaggatva a vbs-be ?!!

Elküldve: 2006. 08. 07. 14:45
wuaudt.exe
svchost.exe
Elküldve: 2006. 08. 07. 14:45
Idézet: Zolcsi Baba - Dátum: 2006. Aug. 7., Monday - 15:29

Vagy írjam át a komplett HKLM...-Run-t + HKCU...-t +szaggatva a vbs-be ?!!

a kerdes az volt, hogy induljon el valami, de ne egybol, hanem 1 perc mulva. ezt ez a script tudja.
az mar mas kerdes ha arrol beszelunk, hogy hanyadikkent induljonel valami. ahhoz valszeg program kell, (?) de nem neztem ennek utanna szoval ezt nem tudom most hirtelen.
hmm..persze belelehetne rakni a scriptbe egymas utan is az elinditando programokat es a sleep-el kesleltetni oket pl 100ms-al...
amugy mit akarsz egyaltalan elerni? ha egy program utan 1 perc mulva akarsz egy masikat akkor mi a problem?. vagy mit?

Elküldve: 2006. 08. 07. 17:28
Következő lenne a problémám:
Mikor beakarok lépni a vezérlőpult/beszédhez, ezt irja ki:
a kért feladatot nem lehet elvégezni, mert a szükséges motort nem lehetett létrehozni. válasszon másik és/vagy hangeszközt.
Vki tudja, mi lehet rá a megoldás? Előre is kösz.