HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések V.

#671 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 06. 16:27

Bendes:
1. A windows\system32-ben van egy ntoskrnl.exe nevű file, a bootképernyő tartalma ebben a file-ban található, ez a kernel egyik része. A bootxp valószínűleg készít egy backup-ot az eredeti file-ról, jó esetben ugyanebbe a könyvtárba. Tehát annyi a dolgod, hogy megkeresed ezt az eredeti file-t (gondolom, a bootxp csak a kiterjesztését írja át, tehát egy ntoskrnl.??? nevű file-t kell keresned) és átnevezed ntoskrnl.exe-re.

2. Kétféleképpen tudod megoldani a dolgot, vagy a BIOS-ban választod ki mindig, hogy melyik winyóról induljon a gép, de akkor a telepítésnél is oda kell figyelned erre, vagy pedig a DOS-t beállítod úgy, hogy elinduljon rendesen, majd feltelepíted az XP-t, amely készít egy egyszerű bootmenüt (mivel talál egy DOS-t a gépen) és ezzel fog indulni a gép (az XP telepítés után a boot.ini nevű file-ban tudod lejjebb venni a menü megjelenítésénel idejét, a timeout sorban ill. ugyanebben a file-ban esetleg átírni a megjelenített menüpontokat).

3. Elfut rajta valószínűleg, a memória (512MB) talán kevés lesz az érdemi munkához (nagyban függ attól, hogy mennyire bonyolult scene-t renderelsz), de a programot konkrétan nem ismerem. Nyilván minnél gyorsabb a gép, annál jobb, a legtöbbet egy dual-core-os (pl. X2) processzorral nyernél, ma már igen olcsón lehet ilyet kapni (feltéve, hogy a program kezeli a több thread-es futást, de egy renderprogramnál ez ma már alapvető szerintem). Egyetlen probléma van a listában: a kinézett memóriamodult (DDR2) nem tudja kezelni az alaplap és az alapon található foglalatba illeszthető processzorok sem.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#672 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 16:54

Idézet: Bendes - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 15:44

3.
Jackpot kérdés, ami igazából nem is annyira lényeges, de azért megmelítem itt is, ha már 2 másik fórumra kiírtam:
Szerintetek ez a konfig elég jó animációk készítéséhez/rendereléshez? (Speciel Vue 5 Infinite használatra)

- MSI K8N Neo4-F Socket939 ATX motherboard
- Athlon64 3000+ 512KB Socket939 1800MHz, 512KB processor
- 512MB 533 MHz DDR2 ELIXIR BRAND RAM
- ASUS EAX1600PRO/TD/512M Graphics Card
- Samsung Sata2 250GB Winchester

Kb ez lenne. A válaszokat előre is köszönöm.

B.G.

Nem írtad mennyire akarsz komoly dolgokat renderelni, de így elsőre proci édeskevés, meg a RAM nagyon kevés.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#673 Felhasználó inaktív   sadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 17:39

Meg lehet oldalni valahogy, hogy egy progi automatikusan induljon el, de ne egyből, hanem mondjuk 1 perc múlva?  :think:  :)
[Asus P5KC] [Intel Core 2 Quad Q6600 @ 3000Mhz / 333FSB] [2 x 2048MB Kingmax DDR3 @ 1333Mhz] [Gigabyte HD7850 OC 1024MB GDDR5 @ 900/4800Mhz] [Samsung SyncMaster T220] [Kingston SSDNow V+100 96GB + Seagate Barracuda 7200.12 2000GB] [FSP Raider 550W]

#674 Felhasználó inaktív   Ben Dash 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 17:43

Aha, gondoltam. Na most a ram az lehet 1 giga is, többen is mondták már hogy inkább 1 giga ram kéne, mivel az 512 édeskevés, ezért valszeg inkább az lesz belőle. Nem tudtam továbbá, hogy nem támogatja az alaplap a ramot, nomeg a processzor sem, ehh, akkor majd ujra át kell nézni a konfigot...FlowM@N, nem tudom mit nevezhetek "komoly" renderelésnek, de azért főleg erre használnám a gépet, ezért is akarok olyan konfigot ami erre van kiélezve, nem játszom már több mint fél éve semmivel, és ezzel tartósan akarok foglalkozni, szóval talán nevezhetjük az elhatározást komolynak szerintem :)
A dual magos procikat külföldi ismerősök is mondták, nektek is azt mondom amit nekik mondtam, jelenleg sztem nincs annyi pénzem hogy tudjak venni egyet, mivel legolcsobb amit találtam eddig az 78.000 Ftocska bruttóban, és 120.000-et szánok a gépre, max 130-at, szal ez sztem felejtős...

#675 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 17:50

Idézet: sadam - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 18:39

Meg lehet oldalni valahogy, hogy egy progi automatikusan induljon el, de ne egyből, hanem mondjuk 1 perc múlva?  :think:  :)

Péel Startup Organizer...

#676 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 17:54

Idézet: Bendes - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 15:44

1.
Tesóm gépén Xp Sp1 van, és a multban egyszer feltettem rá a bootxp nevű boot-képernyőváltoztató progit, és átállítottam az eredeti boot-képernyőt vmi másra. Namármost, azóta a boot xp lekerült, viszont a boot képernyő az úgy maradt, ami nem is lenne gond, ha történetesen nem akarna valaki feltenni egy SP2-t arra a gépre, mert akkor kiírja hogy a kernel módosítva lett stb. Visszaállítani meg nem tudom bootxpvel, próbáltam feltenni és visszaállítani vele az eredeti fájlt, de nem ment. 5let?

Telepítő CD-n megtalálható az ntoskrnl.exe tömörítve (Ntoskrnl.ex_).

Amellett célszerű megnézned a boot.ini tartalmát, mivel elképzelhető az is, hogy a boot logo módosítása a kernel elérési út átírásával lett megoldva.

Példa:

/noexecute=optin /fastdetect /kernel=ntoskrn1.exe

#677 Felhasználó inaktív   Ben Dash 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 17:58

Aha okés, köszi.

Jah, hozzátenném, hogy mint utánanéztem nem DDR2 RAM hanem DDR, szal nem akad össze semmivel :p

#678 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 19:44

Idézet: Bendes - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 18:43

Aha, gondoltam. Na most a ram az lehet 1 giga is, többen is mondták már hogy inkább 1 giga ram kéne, mivel az 512 édeskevés, ezért valszeg inkább az lesz belőle. Nem tudtam továbbá, hogy nem támogatja az alaplap a ramot, nomeg a processzor sem, ehh, akkor majd ujra át kell nézni a konfigot...FlowM@N, nem tudom mit nevezhetek "komoly" renderelésnek, de azért főleg erre használnám a gépet, ezért is akarok olyan konfigot ami erre van kiélezve, nem játszom már több mint fél éve semmivel, és ezzel tartósan akarok foglalkozni, szóval talán nevezhetjük az elhatározást komolynak szerintem :)
A dual magos procikat külföldi ismerősök is mondták, nektek is azt mondom amit nekik mondtam, jelenleg sztem nincs annyi pénzem hogy tudjak venni egyet, mivel legolcsobb amit találtam eddig az 78.000 Ftocska bruttóban, és 120.000-et szánok a gépre, max 130-at, szal ez sztem felejtős...

Kicsit izmosabb procit próbálj azért berakni, esetleg megnézhetem az enyémen mennyire gyors....
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#679 Felhasználó inaktív   Ben Dash 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 19:48

Ha gondolod nézd meg; érdekelne milyen procit ajánlanál.

#680 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 22:04

Idézet: Signal - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 18:54

Telepítő CD-n megtalálható az ntoskrnl.exe tömörítve (Ntoskrnl.ex_).

Azzal legalább 2 probléma lehet: egyrészt nem biztos, hogy a telepítőCD-n a legfrissebb van, másrészt pedig, ha mégis az, akkor azt használja-e a win kernelként, ugyanis pl. ha multiprocesszoros kernel fut, az nem úgy történik, hogy a boot.ini-ben más kernelnév fog szerepelni (ill. meg van adva másik), hanem úgy, hogy átnevezi (pontosabban létrehoz egy ugyanolyan file-t ilyen néven) a multiprocesszoros kernelt ntoskrnl.exe-re és úgy töltődik be. Tehát, ha multiprocesszoros gépen a telepítőCD-ről átmásolod (az egyébként friss) ntoskrnl.exe-t, akkor csak egy db processzorod lesz. (Ugyan a bootolást követően valószínűleg fel fogja ismerni a win, hogy másik kernelre van szükség és egy újraindítás után lecseréli a kernelt, de ez nem mindig következik be.)
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#681 Felhasználó inaktív   sadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 07. 00:43

Idézet: Zolcsi Baba - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 18:50

Péel Startup Organizer...

Ha feltétlen progi kell hozzá, akkor hagyom a francba. Azért köszi.  :respect:
[Asus P5KC] [Intel Core 2 Quad Q6600 @ 3000Mhz / 333FSB] [2 x 2048MB Kingmax DDR3 @ 1333Mhz] [Gigabyte HD7850 OC 1024MB GDDR5 @ 900/4800Mhz] [Samsung SyncMaster T220] [Kingston SSDNow V+100 96GB + Seagate Barracuda 7200.12 2000GB] [FSP Raider 550W]

#682 Felhasználó inaktív   skatewolf 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 07. 10:22

Syasztok!
Az lenne a kérédsem, hogy mostanság amikor elindul a windows ha rákattintok vmire akor az egy bizonyos idő eletltével jön be!
Eddig ez nem volt!
Nézegettem induláskor a feladakezelőben a folyamatokat és azt vettem észre, hogy a progik akor indulnak el, ha az alg.exe betöltött!(Lassan tölti be?) Mi az az alg?
Ez a gond 1-2 hete jelentkezett!
A windowsom 1 hónapos!
Előre is thx!
ASRock PE Pro, Intel Celeron 1.7mhz, Samsung 2*256mb 400mhz, GeCube ATI Radeon 9600pro 256mb, Terratec Cinergy 200, Genius VideoCam express V2, Samsung LCD/TFT 19", Genius 2.1, Lexmark nyomtató, Maxtor 80gb, Sound Blaster 5.1, Pioner DVD író, LG DVD olvasó

#683 Felhasználó inaktív   Ben Dash 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 07. 10:29

Ha tucc angolul akkor itt egy leírás róla:

Idézet

alg.exe is a part of the Microsoft Windows operating system. It is a core process for Microsoft Windows Internet Connection sharing and Internet connection firewall. This program is important for the stable and secure running of your computer and should not be terminated.

#684 Felhasználó inaktív   Bishop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 07. 10:33

Application Layer Gateway Service
ASUS K8N,AMD sempron 2800+ 64bit,512 DDR/400Mhz,160Gb Samsung HDJJ,ATI RADEON 9550GE 256Mb TD VGA

#685 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 07. 12:56

Idézet: sadam - Dátum: 2006. Aug. 6., Sunday - 18:39

nem kell hozza progi;

txt-be ird be:

Set objShell = CreateObject("WScript.Shell")
Wscript.Sleep 1500
objShell.Run "calc.exe"

// 1500 ms = masfel masodperc... szamold ki mennyi az egy perc aztan ird e helyebe
// vagy barmilyen program eleresi utjat
aztan mentsd el .vbs kiterjesztessel.
es ezt a scriptet rakd be a startupba, vagy ennek a parancsfajljat.  :cool:

ennyi! :smoker:

Szerkesztette: des 2006. 08. 07. 12:59 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#686 Felhasználó inaktív   sadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 07. 14:08

Idézet: des - Dátum: 2006. aug. 7., hétfő - 13:56

nem kell hozza progi;

txt-be ird be:

Wscript.Sleep 1500
objShell.Run "calc.exe"

// 1500 ms = masfel masodperc... szamold ki mennyi az egy perc aztan ird e helyebe

Nagyon szépen köszönöm, ilyesmire gondoltam.  :respect:

#687 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 07. 14:29

Idézet: des - Dátum: 2006. aug. 7., hétfő - 13:56

nem kell hozza progi;

txt-be ird be:

Wscript.Sleep 1500
objShell.Run "calc.exe"

Ez fain, de hogy mondod + az xp-nek, hogy hanyadiknak indítsa startup-kor a vbs-ed...???!  :confused:  :think:

Vagy írjam át a komplett HKLM...-Run-t + HKCU...-t +szaggatva a vbs-be ?!!  :omg:

#688 Felhasználó inaktív   skatewolf 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 07. 14:45

EZEK indulnak még el lassan:
wuaudt.exe
svchost.exe
ASRock PE Pro, Intel Celeron 1.7mhz, Samsung 2*256mb 400mhz, GeCube ATI Radeon 9600pro 256mb, Terratec Cinergy 200, Genius VideoCam express V2, Samsung LCD/TFT 19", Genius 2.1, Lexmark nyomtató, Maxtor 80gb, Sound Blaster 5.1, Pioner DVD író, LG DVD olvasó

#689 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 07. 14:45

Idézet: Zolcsi Baba - Dátum: 2006. Aug. 7., Monday - 15:29

Ez fain, de hogy mondod + az xp-nek, hogy hanyadiknak indítsa startup-kor a vbs-ed...???!  :confused:  :think:

Vagy írjam át a komplett HKLM...-Run-t + HKCU...-t +szaggatva a vbs-be ?!!  :omg:

a kerdes az volt, hogy induljon el valami, de ne egybol, hanem 1 perc mulva. ezt ez a script tudja.

az mar mas kerdes ha arrol beszelunk, hogy hanyadikkent induljonel valami. ahhoz valszeg program kell, (?) de nem neztem ennek utanna szoval ezt nem tudom most hirtelen.

hmm..persze belelehetne rakni a scriptbe egymas utan is az elinditando programokat es a sleep-el kesleltetni oket pl 100ms-al...

amugy mit akarsz egyaltalan elerni? ha egy program utan 1 perc mulva akarsz egy masikat akkor mi a problem?. vagy mit? :think:
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#690 Felhasználó inaktív   d3roe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 07. 17:28

Hi
Következő lenne a problémám:
Mikor beakarok lépni a vezérlőpult/beszédhez, ezt irja ki:
a kért feladatot nem lehet elvégezni, mert a szükséges motort nem lehetett létrehozni. válasszon másik és/vagy hangeszközt.
Vki tudja, mi lehet rá a megoldás? Előre is kösz.

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.