HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések V.

#1261 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 20. 18:42

Két külön partícióról nem tudsz úgy törölni, hogy amit az egyik letörölsz, az a másikon is letörlődjön. A törlésnél valószínű, azért írja ki, hogy van még benne valami, mert a rejtett file-ok megjelenítése ki van kapcsolva, vagy, a másik lehetőség, van benne egy olyan könyvtár, amelynek a megnyitásához nincsen jogod és ezért a méretét is 0-nak látod (vedd saját használatba).
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1262 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 06:01

Hi!

Ismerősöm vett egy dual core-s CPU-s rendszert (aszem D915 procit)

Kérdés, hogy a 64bit-es windows mennyire stabil? Driver ellátottság?

Vagy érdemes a sima WinXP-SP2 feltenni? Az is kihasználja a dual core lehetőségeit?

Előre is kösz... :respect:
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#1263 Felhasználó inaktív   Viperboy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 08:35

Van az XPben olyan beépitett funkcio (vagy 3rd party progi) amivel kette lehez osztani fuggölegesen a monitort? (ez egy 24"-os monitornàl màr érdekes :) )
Config: Epox 9NPA+Ultra, AMD Opteron 144 [Water cooling: Ordasi blokk, Eheim 1048, passzív radi], 2x512 Infineon DDR (2-3-3-5@1T), Seagate ST360015A + Samsung SP0802N, NEC 2500A, Cinergy 200USB TV Tuner, Creative Audigy2 ZS, Creative Gigaworks S750, Zalman 400A-APF

#1264 Felhasználó inaktív   Viperboy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 08:39

Idézet: Lenny - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 7:01

Hi!

Ismerősöm vett egy dual core-s CPU-s rendszert (aszem D915 procit)

Kérdés, hogy a 64bit-es windows mennyire stabil? Driver ellátottság?

Vagy érdemes a sima WinXP-SP2 feltenni? Az is kihasználja a dual core lehetőségeit?

Előre is kösz... :respect:

Nekem van fent, de a driver ellatottag az erdekes kerdes. Szerintem sokkal gyorsabb (Opteronon :) ) mint a 32-bites SP2.

Aminek FELRAKAS ELOTT nezzetek utana: mindennek van-e STABLE (azaz final) drivere. Lehet ugyanis, hogy egy-ket kulso periferiahoz nem fogtok tallani egyàtalàn semmiféle meghajto progit...

Dual-core lehetoseg: amennyire en tudom, ugy az nem csak oprendszer fuggo, hanem alkalmazas is (a winxp-ben). Az XP SP2 a dual-core-t nem egy darab procinak fogja làtni, hanem kettönek vagy 4-nek.
Config: Epox 9NPA+Ultra, AMD Opteron 144 [Water cooling: Ordasi blokk, Eheim 1048, passzív radi], 2x512 Infineon DDR (2-3-3-5@1T), Seagate ST360015A + Samsung SP0802N, NEC 2500A, Cinergy 200USB TV Tuner, Creative Audigy2 ZS, Creative Gigaworks S750, Zalman 400A-APF

#1265 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 10:35

Sziasztok!

Az volna a kérdésem hogy az MS .NET Framework 1.1 és 2.0 nem ütköznek egymással? Eddig csak az 1.1 volt fent, de most tettem fel a 2.0-t mert az ujabb Ati driverekhez már ez kell. Azt gondoltam, hogy a 2.0-s install felülirja az 1.1-est, de nem történt semmi ilyen, ezek elvannak egy más mellett elvileg?! ;)
: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#1266 Felhasználó inaktív   MamaSaid 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 12:31

Elveszítettem a linkemet a windows update fileokhoz. Már órák óta böngészem a microsoft download oldalait, de nem találom és a windows update-t meg nem szeretem mert, nem tudom rendesen archiválni az új frissítéseket. Ha van még olyan elvetemült, aki nem az autoupdatet használja, hanem maga tölti le és telepíti a frissítéseket, kérem segítsen ki egy linkkel. Angol és magyar sp2-es xp-hez kellenének az updatek.
Előre is köszönöm.
Mother always says, Sharing is Good

#1267 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 12:33

Idézet: MamaSaid - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 13:31

Elveszítettem a linkemet a windows update fileokhoz. Már órák óta böngészem a microsoft download oldalait, de nem találom és a windows update-t meg nem szeretem mert, nem tudom rendesen archiválni az új frissítéseket. Ha van még olyan elvetemült, aki nem az autoupdatet használja, hanem maga tölti le és telepíti a frissítéseket, kérem segítsen ki egy linkkel. Angol és magyar sp2-es xp-hez kellenének az updatek.
Előre is köszönöm.

http://msdownload.netacademia.net/    :)

Szerk:
Az MS alábbi linkjéről is elérhető a letöltőközpont:
http://www.microsoft...ds/default.mspx

Szerkesztette: wpepi 2006. 09. 21. 12:35 -kor

#1268 Felhasználó inaktív   MamaSaid 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 12:50

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 13:33

http://msdownload.netacademia.net/    :)

Szerk:
Az MS alábbi linkjéről is elérhető a letöltőközpont:
http://www.microsoft...ds/default.mspx

Nagyon szépen köszönöm!

A netacademia.net-re emlékeztem, de egyszerűen nem töltődött be az oldal.
Most rájöttem miért. Elütöttem a címet és netcademia lett, ami persze hogy nem jó, de mostanáig nem vettem észre.  :omg:
Mégegyszer, nagyon köszi!  :respect:
Mother always says, Sharing is Good

#1269 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 09. 21. 16:20

hali,
olyan tapasztalt már valaki -XP homeSp2- alatt, hogy letöltök valamit, -bármit- és a vége minden letöltött cuccnak hiányzik, pl. xyz.exe 50mega, nem ír hibát de a vége csak 49,9mega?!!  :eek:
Egyszerűen nem értem??!! Újraindítottam már a kábelmodemet is... amúgy a netem chello standard 1024kbps/380kbps. ha ez számít, és a gépre telepített biztonságtechnikai cuccok: NOD32,Webroot Spy Sweeper, és nVidia ActiveArmor tűzfal, és ha még esetleg ez számít: kipróbáltam opera 9.1 -el, Firefox 1.5 -tel, és persze IE6-tal is... sőt próbáltam Ftp-t, ott is ua. a hibajelenség. Tölt mindent, de a vége mindennek hiányzik hibaüzenet nélkül!  :rolleyes:
Mi a *asz lehet ez???  :confused:
Segítsetek!!!
Előre is nagyon örök hála  :respect: 

#1270 Felhasználó inaktív   NeoMaN01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 16:41

Üdv tudósok!
Nem tudom, de talán itt jó helyen lesz a kérdésem.

3 vinyó van a gépemben az alábbiak szerint:

ATA 120GB Primary Master (UDMA 6)-> Ez a default C:, ezen van az XP (Vista alatt D:, lásd az alábbi sort)

SATA 160GB-> SATA, Ez a default D: , de erre tettem a Vistát így az alatt ez a
C:

ATA 6GB Primary Slave (UDMA 2 asszem)-> ez 2 részre van partícionálva, egy 2 gigás FAT 16-ra, és egy 4 gigás NTFS-re

A kérdésem: A 6GB-os vinyó FAT16-os partijára DOS-t szeretnék feltenni. Mi a teendőm, hogy tudnám ezt megcsinálni úgy, hogy bootolásnál a jelenlegi bootmenümben (Xp vagy Vista) megjelenjen a DOS is.

Köszi!

:)))
GREENPEACE
„Gyermekeid 21. századáért harcolsz – pokolba a szabályokkal!”
Greenpeace ...mivel csak ez az egy Föld létezik

#1271 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 17:37

Idézet: NeoMaN01 - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 17:41

Üdv tudósok!

Üdv!

Itt egy cikk a problémádról:
http://support.microsoft.com/kb/306559

SZERK: Internet Explorerrel nézd, Firefox alatt csak az első oldalt hozza be.

Szerkesztette: debaj 2006. 09. 21. 17:39 -kor

#1272 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 18:56

Idézet: Basic - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 17:20

Mi a *asz lehet ez???

A hiba oka valószínűleg:

Idézet

nVidia ActiveArmor tűzfal

debaj: Operával jó. :D

#1273 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 09. 21. 23:18

Idézet: brd - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 18:56

A hiba oka valószínűleg:

debaj: Operával jó. :D

ennyi??? :confused:  na: de eddig jó volt??? egyik pillanatról  a  másikra?? hetek óta áll ez a rendszer így ebben a formájában. azóta már kb. 10 gigát forgalmaztam és minden okés volt...  :think:

#1274 Felhasználó inaktív   wlaszi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 22. 08:57

Üdv!

Nemrég szereztem egy iPAQ Desktop (i810 mobo) gépet, benne egy ATA133 supported vinyóval. Elvileg semmi sem gántolná, hogy használjam az UDMA6-ot, ám mégis.
Az eszközkezelőben a választómenü inaktív, tehát kézzel átállítani nemtudom. Alaphelyzetben ATA33 registry berhelés után ATA66 amit ki tudok csiholni a vasból maximum.

- próbáltam átállítani ->inaktív
- próbáltam UDMA66Enabled / UDMA133Enabled = 1 kulcsot adni a registrybe ->a 133tól még messze vagyok
- próbáltam újratelepíteni az IDE vezérlőt, a vinyót
- próbáltam csontra újrarakni a Win XP SP2-t, de ez sem segített, az alapállapotba jutottam vissza

Mit hagytam ki? Mivel tudnám megcsinálni?
Előre is köszönöm a tippeket!

#1275 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 22. 09:02

wlaszi
Nem lehet, hogy az alaplap csak ATA66-ot tud? Másrészt nem lesz gyorsabb akkor sem, ha sikerül belőnöd ATA133-ra.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#1276 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 22. 11:25

Az ATA 66-nál azért gyorsabb lenne ATA100-on, vagy ATA133-on, egy mai HDD úgy 55-60MB körül képes teljesiiteni, ehhez hozzáadva a CRC ellenőrzést, ATA parancsokat, stb. szerintem simán magasabb átvitelt igényel 60MB adat átvitele, mint amit az ATA66 nyújtani tud. Persze nem 2x-es lesz a sebességkülönbség, de észrevehető.

#1277 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 22. 11:35

Hát nemtudom, nekem van ATA133-as vinyóm, és NF7 lapom, ami szintén tudja az ATA133-at (annyin is mennek), de a sebességet 34-35MB/s felett még nemnagyon láttam(ezt is csak nagy fájloknál). Ha egy kicsit töredezve is van, akkor meg jó ha 25-öt elér a sebesség.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#1278 Felhasználó inaktív   Taranis 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 22. 18:15

Idézet: potyo - Dátum: 2006. szept. 22., péntek - 12:35

Hát nemtudom, nekem van ATA133-as vinyóm, és NF7 lapom, ami szintén tudja az ATA133-at (annyin is mennek), de a sebességet 34-35MB/s felett még nemnagyon láttam(ezt is csak nagy fájloknál). Ha egy kicsit töredezve is van, akkor meg jó ha 25-öt elér a sebesség.

Pedig tényleg mennek annyival. Nálam otthon a két 160-as SATA-s Samsung egymásra másoláskor megy 50MB felett is.
Ilyen 30 MB-os tempót helyi gigabites (két gép alaplapi hálózati kártyákon keresztül) hálón két gép közt szoktam (na jó ez túlzás, láttam már 30 felett, de többnyire 25 körül másol) mérni.

Szerkesztette: Taranis 2006. 09. 22. 18:20 -kor

#1279 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 22. 21:07

Idézet: McElroy - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 11:35

Sziasztok!

Az volna a kérdésem hogy az MS .NET Framework 1.1 és 2.0 nem ütköznek egymással?

Nem, két különböző csomag, egymástól függetlenek.

#1280 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 09. 22. 22:39

Néhány nappal ezelőtt teljesen váratlanul, "magától" kitörlődött az "Alkalmazás" eseménynapló a gépemen (XPSP2, eventvwr.msc). Az első bejegyzés ez volt:

Idézet

Esemény típusa: Információ
Esemény forrása: UPHClean
Esemény kategóriája: Nincs
Esemény azonosítója: 1010
Dátum:  2006.09.19.
Idő:  23:20:01

Leírás:
User profile hive cleanup service stopped successfully.

További tájékoztatást a súgóban talál a következő helyen: http://go.microsoft....link/events.asp.

Tehát az UPHClean bejegyzése, amely arról tájékoztat, hogy a szolgáltatás sikeresen leállt. (Ez a bejegyzés minden szabályos rendszerleállításkor bekerül a naplóba.)

Sajnos ez nem az első eset, hogy az "Alkalmazás" eseménynapló váratlanul "eltűnt". Ilyen már kétszer is előfordult, legutóbb pl. egy hónapja. Más gépeken még nem tapasztaltam ilyet. Az is érdekes, hogy a többi napló, "Biztonság", "Rendszer" és "AceEventLog" mindig érintetlen maradt.

Arra lennék kíváncsi, hogy mi okozza ezt a jelenséget. UPHClean kizárva, mert korábban nem volt telepítve, mégis törlődött a napló. Bár nem annyira súlyos a probléma, de azért zavar. Az már csak hab a tortán, hogy a napló mérete 64kB volt üresen is, és most is 64 kB, pedig van benne egy rakás mindenféle.

Az UPHClean -ról: Az UPHClean (User Profile Hive Cleanup Service) egy rendszerszolgáltatás, amely a profil és a registry mentését segíti a rendszer leállításakor vagy kijelentkezéskor. Korábban a Win szinte minden rendszerleállításnál panaszkodott, hibaüzenetet írt a naplóba, hogy nem tudta elmenteni a registryt, mert kijelentkezés közben azt egy másik alkalmazás is használta. Az UPHClean telepítésével a probléma megszűnt. Mindenkinek ajánlom, több gépre is telepítettem már, sikerrel: UPHClean letöltése. Win2000 és Win2003S alatt is megy.

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.