HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések V.

#1301 Felhasználó inaktív   SzaSza 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 25. 07:42

Tudja valaki hogyan lehet eltüntetni a windows "Kevés a lemezterület..." üzenetét?
Persze helyfelszabadítás nélkül..  ;)
Tudom jól, hogy kevés a helyem de nekem 3-4 percenként ne ugorjon fel az a b..i ablak.
Előre is köszönöm a segítséget!!

Szerkesztette: SzaSza 2006. 09. 25. 07:43 -kor

#1302 Felhasználó inaktív   berczikr 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 25. 09:24

sziasztok!

a problémám a következő lenne: a laptomon újratelepítettem (igazából csak a frissítést választottam a telepítő cd-ről) a windows xp-t, de ennek köszönhetően eltűnt a kikapcsolás gomb megnyomásakor a hibernálás lehetősége. persze shift-tel meg tudom jeleníteni, de jobban örülnék, ha megint ott lenne...az energiagazdálkodásnál minden rendben, hibernálás engedélyezve, illetve gyors felhasználóváétás funkció kikapcsolva, mert valahol azt olvastam, ez segít, de közben meg nem:(
nagyon megköszönném, ha valak tudna segíteni!

üdv

#1303 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 25. 09:31

Az üdvözlőképernyő eltüntetése segít. Ha ez be van kapcsolva, akkor csak a shift-tel lehet előhozni a Hibernálás pontot, ez így normális. Amennyiben ezt kikapcsolod, akkor a Leállítás gombra nyomáskor előjön egy ablak (vagy, azt hiszem, rögtön hibernálhatsz is, ha úgy állítod be), ahol a legördülő menüből ki lehet választani a Hibernálást is.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1304 Felhasználó inaktív   berczikr 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 25. 09:44

Idézet: brd - Dátum: 2006. szept. 25., hétfő - 9:31

Az üdvözlőképernyő eltüntetése segít.

köszönöm, így tényleg működik, megnéztem...arra nincs valahogy mód, hogy az üdvözlőképernyő mellett is ott legyen? csak mert eredetileg úgy volt beállítva, ez a frissítés kavarta meg a dolgokat...
mégegyszer köszönöm!

#1305 Felhasználó inaktív   vkrisz81 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 25. 09:53

sziasztok!
nem tudom lehet ez sem a legjobb hely, de hogyna lehet licenszvedett wmvt gyartani? mert talalkoztam olyan videoval, ahl a kep helyett egy belepesi urlap jott be

#1306 Felhasználó inaktív   robo636 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 25. 11:58

Helló Mindenki!

Az a kínom, hogy XP oprendszernél beállítom a klasszikus windows nézetet, működik is, de amint újraindítom a gépet, visszaáll XP nézetre. Mit lehet ezzel kezdeni? :think:

#1307 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 25. 12:17

Ha nagyon nem megy másképpen, akkor tiltsd le a "Témák" szolgáltatást. De szerintem valami olyasmi van nálad a háttérben, hogy lefagy leálliitásnál a gép, és emiatt nem tudja elmenteni a beálliitások (egy részét), vagy talán be van álliitva egy Group Policy, ami megakadályozza a módosiitások elmentését, nézz be a HKEY_CURRENT_USER(és LOCAL_MACHINE)\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion \Policies\Explorer alá, hogy van-e ott valami kulcs.

#1308 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 25. 12:19

Idézet: berczikr - Dátum: 2006. szept. 25., hétfő - 10:44

arra nincs valahogy mód, hogy az üdvözlőképernyő mellett is ott legyen? csak mert eredetileg úgy volt beállítva, ez a frissítés kavarta meg a dolgokat...

Ha biztosan úgy volt, akkor valósziinűleg van rá mód. :) Viszont én is csak guglizni tudok erre megoldást, azt pedig te is meg tudod tenni. ;)

#1309 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 25. 12:21

Idézet: SzaSza - Dátum: 2006. szept. 25., hétfő - 8:42

Tudja valaki hogyan lehet eltüntetni a windows "Kevés a lemezterület..." üzenetét?

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer

Modify/Create the Value Name [NoLowDiskSpaceChecks] according to the Value Data listed above.
Value Data: [0 = NoLowDiskSpaceChecks Disabled / 1 = NoLowDiskSpaceChecks Enabled]

#1310 Felhasználó inaktív   robo636 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 25. 12:43

Idézet: brd - Dátum: 2006. szept. 25., hétfő - 11:17

Ha nagyon nem megy másképpen, akkor tiltsd le a "Témák" szolgáltatást. De szerintem valami olyasmi van nálad a háttérben, hogy lefagy leálliitásnál a gép, és emiatt nem tudja elmenteni a beálliitások (egy részét), vagy talán be van álliitva egy Group Policy, ami megakadályozza a módosiitások elmentését, nézz be a HKEY_CURRENT_USER(és LOCAL_MACHINE)\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion \Policies\Explorer alá, hogy van-e ott valami kulcs.

Köszi, megpróbálom :respect:, de azt azért még hozzátenném, hogy teljesen szabályosan leáll, nincs semmi hadüzenet, és indulás után ha megnézem a témák fület, ott a klasszikus windowst jelöli kiválasztottnak, de ennek ellenére az xp téma fut.

#1311 Felhasználó inaktív   berczikr 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 25. 13:47

Idézet: brd - Dátum: 2006. szept. 25., hétfő - 12:19

Ha biztosan úgy volt, akkor valósziinűleg van rá mód. :) Viszont én is csak guglizni tudok erre megoldást, azt pedig te is meg tudod tenni. ;)

oksa, köszi ;)  bár hétvégén már átgugliztam ezért jópár órát, aztán feladtam, mert a legtöbb helyen annyit írtak, hogy működnie KELL :confused:  no mindegy, majd ujjongok egy sort, ha sikerült...

#1312 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 25. 14:04

No jó, lásd, kivel van dolgod :p :
In the registry, create this key:
\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\System\Shutdown
Create a DWORD value named ShowHibernationButton and set its data to 1.  Now, go ahead and click Start, Shutdown, and you'll see all four buttons available simultaneously.

#1313 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 25. 15:05

Elvileg, haa hibernálás engedélyezve van, akkor üdvözlőképernyőn látni kéne...
"Légy szerény mint én..."

#1314 Felhasználó inaktív   Blackdeath 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 25. 19:44

volt/van egy kicsi bibi a gépemben:

Kép

Kép

netezni tudok, csak naon zavar ez a hiba.

nos? :think:

Szerkesztette: Blackdeath 2006. 09. 25. 19:50 -kor

gigabyte ga-p55-us3l, intel core i5-750 + ac freezer 7 pro rev.2, apacer 4096mb (2*2gb) ddr3 golden cover 1333mhz kit, wdc blue 320 + 640gb, powercolor hd5850 1gb gddr5, sb audigy2 zs, tp-link tl-wn651g, nec ad-7203a, aerocool s9 pro + ac af12025l fan + corsair cx400w, 17" samsung syncmaster 730bf, win7 ultimate x64

#1315 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 25. 19:56

Idézet: Blackdeath - Dátum: 2006. szept. 25., hétfő - 20:44

volt/van egy kicsi bibi a gépemben:

netezni tudok, csak naon zavar ez a hiba.

nos? :think:

Adsl klienset vagy raspppoe-t akartál telepíteni XP alá?
Ha igen, akkor (szerintem) nyugodtan törölheted mindet, mert az XP-ben alapból bele van építve az ilyesmi.
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#1316 Felhasználó inaktív   Blackdeath 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 25. 20:06

Idézet: 1soproni - Dátum: 2006. szept. 25., hétfő - 20:56

Adsl klienset vagy raspppoe-t akartál telepíteni XP alá?
Ha igen, akkor (szerintem) nyugodtan törölheted mindet, mert az XP-ben alapból bele van építve az ilyesmi.

neem, volt egy kis memória hiba a géppel, és azóta (kb. 1-2 órája) nem tudok ezekkel a sárgákkal mit csinálni, nem engedi letörölni (mert azt mondta az XP hogy fontos neki) és azt írja ki amikor frissíteni akarom az illesztőprogramot ami az első képen van.

nos? esetleg más(ik) ötlet? :think:
gigabyte ga-p55-us3l, intel core i5-750 + ac freezer 7 pro rev.2, apacer 4096mb (2*2gb) ddr3 golden cover 1333mhz kit, wdc blue 320 + 640gb, powercolor hd5850 1gb gddr5, sb audigy2 zs, tp-link tl-wn651g, nec ad-7203a, aerocool s9 pro + ac af12025l fan + corsair cx400w, 17" samsung syncmaster 730bf, win7 ultimate x64

#1317 Felhasználó inaktív   vatom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 25. 20:12

Idézet: Blackdeath - Dátum: 2006. szept. 25., hétfő - 21:06

neem, volt egy kis memória hiba a géppel, és azóta (kb. 1-2 órája) nem tudok ezekkel a sárgákkal mit csinálni, nem engedi letörölni (mert azt mondta az XP hogy fontos neki) és azt írja ki amikor frissíteni akarom az illesztőprogramot ami az első képen van.

nos? esetleg más(ik) ötlet? :think:

Rendszervisszaállítás  :up:

#1318 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 25. 20:25

Vettünk 2db hp notebook-ot amiben sata hdd van.
Természetes az install nem ismeri fel hdd-ket mert be kellene tölteni neki külön a drivert!
Bezzeg k"csög hp csak floppy-ra való driver van fent az oldalon meg a winfos is csak floppy-rol tudja beolvasni az uj drivert!
5letett kérek hogyan tudnám a drivert filet beleintegrálni a telepitöbe hogy ismerje fel vagy cd-re birni az install hogy azon keresen má,ne floppy!2006 irunk!
Köszönöm minden értelmes 5letett!
A pénz nem bűzlik persze ha nem mosásnak vetik alá!

#1319 Felhasználó inaktív   Blackdeath 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 25. 20:33

Idézet: vatom - Dátum: 2006. szept. 25., hétfő - 21:12

Rendszervisszaállítás  :up:

háááát....nem tudom, inkább nem, max. legvégső esetben alkalmazom. :)

#1320 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 25. 20:47

Idézet: uboat - Dátum: 2006. szept. 25., hétfő - 21:25

Vettünk 2db hp notebook-ot amiben sata hdd van.
Természetes az install nem ismeri fel hdd-ket mert be kellene tölteni neki külön a drivert!
Bezzeg k"csög hp csak floppy-ra való driver van fent az oldalon meg a winfos is csak floppy-rol tudja beolvasni az uj drivert!
5letett kérek hogyan tudnám a drivert filet beleintegrálni a telepitöbe hogy ismerje fel vagy cd-re birni az install hogy azon keresen má,ne floppy!2006 irunk!
Köszönöm minden értelmes 5letett!

Mégis, milyen Win-t akarsz telepíteni?
Mert hamar kiderülhet, hogy felhasználói hibáról lehet szó.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • Utolsó »