HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések V.

#1961 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 02. 14:27

Idézet: arty - Dátum: 2006. dec. 1., péntek - 15:15

unknown partition

lehet a ghost belebabrált a particiostáblába? 8 gigás particio volt imidzsbe(használt rész 3 giga), azt raktam az 5 gigásra, amin igy maradt 2 giga hely... ma ezen gondolkoztam és logikusnak látszik :(

Hogy belebabráljon, az azért nem jellemző, bár némelyik program hajlamos lefárasztani a felhasználót azzal, hogy ilyen-olyan óvatossági megfontolásból rejtettre állít egy partíciót.

Ez ugyan valóban belepiszkálás (hidden flag), bár elég jelentéktelen, de szintén "unknown" jelzést adhat. A hidden flag átállítására a partícionáló programok többnyire alkalmasak és a Ptedit part. tábla editor is.

ftp://ftp.symantec.com/public/english_us_...ties/ptedit.zip          ....(DOS program)
ftp://ftp.symantec.com/public/english_us_...es/PTEDIT32.zip 

#1962 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 02. 14:28

Idézet: foxyr - Dátum: 2006. dec. 1., péntek - 9:35

Megneztem, de sajnos nem teljesen tiszta, hogy mit kellett volna csinalnom, ugyanis valahogy igy nezett kis.\diskdevices\d:  es utana egy nagyon hossza "kodsor", es ahogy eszrevettem a kodsor mindig ugyanaz volt. Ahogy valtoztattam a lemezkezeloben a meghajtojelen, akkor a kodsor ugyanaz maradt, csak a \diskdevices\ utani meghajtonevet valtoztatta meg. Ezek szerint a kodsor azonositja a vinyo "azon" reszet. Igy megprobaltam a rendszermeghajtojanak kodsoraval letrehoztam egy uj \diskdevices\C: azonositot, de ujrainditas utan nem allt fel a Windows...a bejelentkezesi kepernyonel megallt.

Idokozben ujrahuztam a Wint, s most jo betujeleket adott (lehetseges, hogy azert nem ment elsore, mivel akkor meg particionalatlan, szuz vinyo volt, s a Win telepitojevel particionaltam????).

A logika majdnem jó, de ez a gyakorlatban úgy működik, hogy a megfelelő kulcsnévre jobbklikk, átnevezés. Tegyük fel, adott egy C: és egy D:

C: átnevez X:
D: átnevez C:
X: átnevez D:

(Mivel egyszerre két azonos név nem lehet.)

Restart.

#1963 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 02. 20:21

Egy kis segítség kellene aki tényleg profi windowsból, ez a gondom >>klikk ide<<
Előre is köszönöm.

Üdv
szabi

Szerkesztette: szabi 2006. 12. 02. 20:21 -kor

az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#1964 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 02. 21:17

valami irany vonalat szeretnek kapni merre keresgeljem a hiba okat.

winxp sp1 es win xp sp2 kozotti kommunikacio a LANon egy ido utan belassul. ertem ez alatt hogy ha masolok a 2 gep kozott akkor az sp1-es gepen a cpu felszokik 100%ra (srv.sys neha meg a "DPC" a deffered procedure calls egetne szenne a gepet) es ilyenkor a masolas is (100 megas halon) elegge lassu lesz. (300 kb/s - max 1 Mb/s)... ha ilyenkor ujrainditom a gepem (sp1) akkor utanna egy darabig tokeletes minden. tehat ekkor a masolas is gyors (6-8 Mb/s) es a cpu hasznalat is normalis.

valami buffer tulcsordulas vagy valami hasonlora tippelek mert mindig akkor jelentkezik a problema amikor mar sok ideje (fel nap) van bekapcsolva a gep. (vagy legalabbis tobb oraja) 1 eve van nalam ez a problema. ami tulsagosan nem zavar. csak hat meg is azert idegesito neha. :) en nem hasznalom a LAN-t, de az ocsem szokott hozzam masolni / tolem masolni es ez ilyenkor tok idegesito ha eppen dolgozok valamit alig tudom menteni mert total belassul minden... vegulis ha nincsen erre megoldas akkor hozzaszokom mert sp2-t meg nem akarok telepiteni. tul sok melomba kerulne ugyanugy atalakitanom a windowst ahogy most az sp1-em van.

amugy az sp1 hez majdnem az osszes (lehet mind, nem tudom) hotfix fent van. meg regen pakoltam fel, aztan ez azota ugy van.

szoval ez ismert sp1es bug? googleztam sokszor mar de sose talaltam hasznalhato infot.
lassitja meg a problema forrasanak a kideriteset az is, hogy ha valtoztatok valamit, legalabb fel napot kell varnom mig tesztelni tudom hogy mukodott -e a fix/tweak...  :o  mert ugye restart utan mindig jo minden...

halo kartyat mar csereltem, drivert hozza csereltem,. amugy router van. dhcpvel vagy fix ip-vel is csinalja... sott, olyan is remlik hogy amikor a masik rendszeremre felraktam az sp2-t. tehat sp2 update packet, azutan is csinalta.... de erre mar nem nagyon emlexem mert ez kb 1 eve volt...

csak ez az egyetlen 1 bajom van a windowsommal. "szerencsere" minden mas bug illetve hiba elkerult engem amiket en it szoktam olvasni... :cool:
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#1965 Felhasználó inaktív   Phobos 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 02. 23:41

Hali aLL !!

Lenne egy olyan kérdésem, hogy: Én teljes WIN XP ujratelepítést szeretnék csinálni a gépemen de ugy hogy a memóriát is kitörlöm hogy ha esetleg lenne olyan virus vagy spyware ami beírta volna oda magát akor onnan is ki legyenek törölve, és akor egy teljesen tiszta gépet kapok.
Csak az a baj, hogy nemtudom hogy a memóriát hogy lehet kitörölni és mijen parancsal és azt a parancsot nem tudom hova kell beírni.
Egyébként ez a memóriatörlés ez veszélyes dolog ??

Előre is köszi a válaszokat !! :)  :respect:
....::::-PHOBOS-::::....          ....::::-PHOBOS-::::....          ....::::-PHOBOS-::::....

#1966 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 02. 23:55

A memória törlődik a gép kikapcsolásakor, te szerintem a HDD törlésére gondolsz. :) Arra pedig a legtöbb esetben elég, ha letörlöd az összes partíciót, de ha biztosra akarsz menni, akkor ezen túl indítasz egy programból egy write linear tesztet, az adott HDD-n, néhány másodpercig futtatva, így törlődik a HDD eleje is, ahol az mbr tárolódik (nem baj, ha nem érted :) ). Pl. az Everest, vagy a régi nevén AIDA32 tud ilyet.
Természetesen a HDD-n elvész az összes rajta lévő adat, vagy legalábbis nehezen lesz visszaállítható. ;)

Szerkesztette: brd 2006. 12. 02. 23:58 -kor

Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1967 Felhasználó inaktív   Phobos 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 00:07

Idézet: brd - Dátum: 2006. dec. 3., vasárnap - 0:55

A memória törlődik a gép kikapcsolásakor, te szerintem a HDD törlésére gondolsz. :) Arra pedig a legtöbb esetben elég, ha letörlöd az összes partíciót, de ha biztosra akarsz menni, akkor ezen túl indítasz egy programból egy write linear tesztet, az adott HDD-n, néhány másodpercig futtatva, így törlődik a HDD eleje is, ahol az mbr tárolódik (nem baj, ha nem érted :) ). Pl. az Everest, vagy a régi nevén AIDA32 tud ilyet.
Természetesen a HDD-n elvész az összes rajta lévő adat, vagy legalábbis nehezen lesz visszaállítható. ;)

Értem, nagyon szépen köszi !! az Everestet ismerem meg is van a progi. Talán meg is probálom.
Köszi szépen még 1x !! :up:  :up:  :respect:  :)
....::::-PHOBOS-::::....          ....::::-PHOBOS-::::....          ....::::-PHOBOS-::::....

#1968 Felhasználó inaktív   aribaric 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 01:14

Sziasztok!
a windows hozza a szokásos szinvonalát:)
tegnap töltögetés közben érdekes dolgot művelt a rendszer,órák óta hozzá sem nyúltam ,hírtelen elsötétült a képernyő és a következő hiba lépett fel:

A windows nem inditható mert az alábbi fájl nem található...
na ez a nevezetes fájl a system32 /configjának/ a SYSTEMe

most az is kérdés magától mért csinál ilyet a rendszer,de engem jobban érdekel hogy hogyan tudom kijavítani

próbáltam az xp telepítő lemez hibajavítóját,de semmi,pontosabban nem tudo mhogyan kéne kijavitani mer tautómatikusan nem tudja.... :confused:  :confused:

ötletek?

köszi

#1969 Felhasználó inaktív   vkrisz81 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 01:22

Idézet: aribaric - Dátum: 2006. dec. 3., vasárnap - 1:14

Sziasztok!
tegnap töltögetés közben érdekes dolgot művelt a rendszer,órák óta hozzá sem nyúltam ,hírtelen elsötétült a képernyő és a következő hiba lépett fel:

most az is kérdés magától mért csinál ilyet a rendszer,de engem jobban érdekel hogy hogyan tudom kijavítani

próbáltam az xp telepítő lemez hibajavítóját,de semmi,pontosabban nem tudo mhogyan kéne kijavitani mer tautómatikusan nem tudja.... :confused:  :confused:

ötletek?

köszi

izgalmas helyzet!  :think:

#1970 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 02:07

Egy lehetőség: mozgasd át a merevlemez csatlakozóit, a memóriákat, kártyákat, stb.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#1971 Felhasználó inaktív   Mtbsrác 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 03:56

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem hogy hogyan lehetne azt megcsinálni hogy ne tegye csoportokba az
adott program ablakait. Ilyesmire gondoltam >>>>Katt ide<<<<. Magyarnán minden ablak külön-külön látszódjon az asztalon mégha zsúfoltanis.  :)

Köszike

#1972 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 09:44

Idézet: Mtbsrác - Dátum: 2006. dec. 3., vasárnap - 3:56

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem hogy hogyan lehetne azt megcsinálni hogy ne tegye csoportokba az
adott program ablakait. Ilyesmire gondoltam >>>>Katt ide<<<<. Magyarnán minden ablak külön-külön látszódjon az asztalon mégha zsúfoltanis.  :)

Köszike

Jobbklikk a tálcán. Tulajdonságok.
Majd a pipát kiveszed a megfelelő helyről.

Csatolt fájl:

"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#1973 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 10:57

Idézet: aribaric - Dátum: 2006. dec. 3., vasárnap - 1:14

Sziasztok!

ötletek?

köszi

Tipikusan ócskavas, vagy legalábbis valamilyen hibával rendelkező gép problémája, továbbá a Windows védelmi reakciója a hardver és az adataid védelme érdekében, tehát a színvonalat kár feszegetni.

Egyszerűbb megoldásként a rátelepítés (javítótelepítés) jöhet szóba, de amíg rozsdás a vas, a probléma bármikor visszatérhet.

Szerkesztette: Signal 2006. 12. 03. 11:03 -kor

#1974 Felhasználó inaktív   Mtbsrác 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 13:22

csozsi!

Köszike  :up:  :respect:

#1975 Felhasználó inaktív   Windy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 16:58

Sziasztok!
Adott egy HP nx7400-as notebook. Sata vinyó van benne, floppy nincs, így csak úgy tudtam feltelepíteni az xp-t, hogy a biosban letiltottam a nativ sata módot. Viszont miután felment a windows, ha visszakapcsolom a nativ sata-t, akkor nem tölt be a windows. Tud erre valaki megoldást? (azon kívül, hogy ne kapcsoljam vissza a nativ sata-t)

#1976 Felhasználó inaktív   sz.j 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 17:36

Sziasztok.

Lenne egy láma kérdésem: utólag hogyan regisztrálható az xp?  :rolleyes:

Előre is köszi a választ.

Szerkesztette: sz.j 2006. 12. 03. 17:37 -kor

P35-DS4, E8400 E0, 2×1GB PC8500 1066MHz Crucial Ballistix, TRUE Black + Xigmatek Crossbow kombó + Ultra Kaze 2000rpm vagy 3000rpm, HAF922, stb ----- Asus A8R-MVP, A64 3800+

#1977 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 17:49

Idézet: Windy - Dátum: 2006. dec. 3., vasárnap - 17:58

Sziasztok!
Adott egy HP nx7400-as notebook. Sata vinyó van benne, floppy nincs, így csak úgy tudtam feltelepíteni az xp-t, hogy a biosban letiltottam a nativ sata módot. Viszont miután felment a windows, ha visszakapcsolom a nativ sata-t, akkor nem tölt be a windows. Tud erre valaki megoldást? (azon kívül, hogy ne kapcsoljam vissza a nativ sata-t)

pl. nLite-al, vagy sajátmancsúlag hegeszd bele a sata drivert a telepítőlemezbe.

Szerkesztette: potyo 2006. 12. 03. 18:22 -kor

#1978 Felhasználó inaktív   Windy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 18:19

Idézet: potyo - Dátum: 2006. dec. 3., vasárnap - 18:49

pl. nLite-al, vagy sajátmancsúlag hegeszd bele a sata drivert a telepítőlemezbe.

Valami olyan megoldás, amivel nem kellene újratelepítenem, nincs?

#1979 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 18:24

Idézet: Windy - Dátum: 2006. dec. 3., vasárnap - 19:19

Valami olyan megoldás, amivel nem kellene újratelepítenem, nincs?

Próbáld meg feltenni a sata drivert úgy, hogy nincs bekapcsolva a natív sata. De ez elég meredek elképzelés, lehet, hogy hülyeség.

#1980 Felhasználó inaktív   Windy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 18:26

Idézet: potyo - Dátum: 2006. dec. 3., vasárnap - 19:24

Próbáld meg feltenni a sata drivert úgy, hogy nincs bekapcsolva a natív sata. De ez elég meredek elképzelés, lehet, hogy hülyeség.

A driver fent van, így is ugyanaz. Na mindegy. Akkor következő windows telepítésig így megy, így sem tűnik lassúnak, csak gondolom úgy még gyorsabb lenne.

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.