valami irany vonalat szeretnek kapni merre keresgeljem a hiba okat.
winxp sp1 es win xp sp2 kozotti kommunikacio a LANon egy ido utan belassul. ertem ez alatt hogy ha masolok a 2 gep kozott akkor az sp1-es gepen a cpu felszokik 100%ra (srv.sys neha meg a "DPC" a deffered procedure calls egetne szenne a gepet) es ilyenkor a masolas is (100 megas halon) elegge lassu lesz. (300 kb/s - max 1 Mb/s)... ha ilyenkor ujrainditom a gepem (sp1) akkor utanna egy darabig tokeletes minden. tehat ekkor a masolas is gyors (6-8 Mb/s) es a cpu hasznalat is normalis.
valami buffer tulcsordulas vagy valami hasonlora tippelek mert mindig akkor jelentkezik a problema amikor mar sok ideje (fel nap) van bekapcsolva a gep. (vagy legalabbis tobb oraja) 1 eve van nalam ez a problema. ami tulsagosan nem zavar. csak hat meg is azert idegesito neha.

en nem hasznalom a LAN-t, de az ocsem szokott hozzam masolni / tolem masolni es ez ilyenkor tok idegesito ha eppen dolgozok valamit alig tudom menteni mert total belassul minden... vegulis ha nincsen erre megoldas akkor hozzaszokom mert sp2-t meg nem akarok telepiteni. tul sok melomba kerulne ugyanugy atalakitanom a windowst ahogy most az sp1-em van.
amugy az sp1 hez majdnem az osszes (lehet mind, nem tudom) hotfix fent van. meg regen pakoltam fel, aztan ez azota ugy van.
szoval ez ismert sp1es bug? googleztam sokszor mar de sose talaltam hasznalhato infot.
lassitja meg a problema forrasanak a kideriteset az is, hogy ha valtoztatok valamit, legalabb fel napot kell varnom mig tesztelni tudom hogy mukodott -e a fix/tweak... :o mert ugye restart utan mindig jo minden...
halo kartyat mar csereltem, drivert hozza csereltem,. amugy router van. dhcpvel vagy fix ip-vel is csinalja... sott, olyan is remlik hogy amikor a masik rendszeremre felraktam az sp2-t. tehat sp2 update packet, azutan is csinalta.... de erre mar nem nagyon emlexem mert ez kb 1 eve volt...
csak ez az egyetlen 1 bajom van a windowsommal. "szerencsere" minden mas bug illetve hiba elkerult engem amiket en it szoktam olvasni...