HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések V.

#2721 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 04. 20:41

Idézet: CooLDavE - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 20:28

Sziasztok!

Segítsetek nekem legyetek szívesek, szeretném kikapcsolni azt, hogy a windows automatikusan kijelentkezzen. Sehol nem találom ennek a beállítását, google-on és a windows help-be is próbálkoztam, remélem ti tudjátok a választ :). Előre is köszönöm!

Képernyőkímélő, jelszavas védelem: pipa ki.

#2722 Felhasználó inaktív   CooLDavE 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 20:51

és valóban "on resume display welcome screen" :) köszönöm, kiszúrta a szemem.
"Akkor a legelviselhetetlenebb valaki hiánya mikor ott ül melletted és tudod, hogy sosem lehet a tied" (Gabriel Garcia Marquez)

#2723 Felhasználó inaktív   gyalogstuka 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 05. 11:24

HalI

Egy elég fura hibát sikerült produkálnom a gépemen. 
A gépen XP Home verzió futkos,és a két optikai meghajtó (DVD iró és egy olvasó) nem játsza le az újságokhoz mellékelt dvd-ket.
Egész pontosan a dvd behelyezése után a szokott webes menü helyett,egy html lap jön fel,amin ott látom html "nyelven" a vágyott menüt.
A megnyitás opció müködik,és igy el is tudom inditani a mappákat,viszont csak találgatni tudok hogy mit is telepitek éppen.
Frissitettem a böngészömet a magyar IE-7.-re,a Daemon Tools-t töröltem de nem igazán segitett,a dvd-k természetesen a másik pc-en gond nélkül betöltödnek. :confused:

#2724 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 05. 19:33

Sziasztok!

Napok óta küzdök szolgáltatóváltás következtében. ADSL-ről Panteles ADSL2-re váltottam. Internet nem megy. Kicseréltem az ügyfélszolgálaton a modemet is, eredmény nulla. Hazahoztam egy laptopot, csoda történt, lőn netelérés. Nézegettem a különbségeket: laptopon SP1, a gépemen SP2. Nosza, laptopra SP2 fel. Eredmény: netelérés megszűnt. Uninstall SP2, netelérés ismét van.
A hibajelenség SP2-vel: miután nem fix IP címem van, a gép nem tud címet kérni, illetve valami miatt nem kap vissza semmit.
Mit lehet ezen a nyavalyás SP2-n berhelni, hogy végre működjön. Leszedhetném, de akkor a biztonsági frissítések között elsőként akarná letölteni, na meg ha jól emlékszem, van olyan egyéb frissítés, ami az SP2 meglétét igényli.

Szerkesztette: Thrawn 2007. 02. 05. 19:35 -kor

S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#2725 Felhasználó inaktív   szipucsu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 05. 21:59

Idézet: Thrawn - Dátum: 2007. febr. 5., hétfő - 19:33

Mit lehet ezen a nyavalyás SP2-n berhelni, hogy végre működjön. Leszedhetném, de akkor a biztonsági frissítések között elsőként akarná letölteni, na meg ha jól emlékszem, van olyan egyéb frissítés, ami az SP2 meglétét igényli.

Szerintem nem nagyon kell az az SP2. A gép agyonfrissítés nélkül is kiválóan működik. Nálam az automatikus frissítés ki is van kapcsolva. A vírusírtó anélkül is frissíti magát. Szerintem kapcsold ki a vezérlövőpulton az automatikus frissítést és hagyd az SP2-t. Kell az neked mindenképpen?
Az Enterprise 128k jobb volt, mint a PC, nem volt hirtelen kikapcsolás után scandisk, és nem kellett újratelepíteni a Windows-t, kék képernyő pedig legfeljebb a DOS ablakban volt, az is más funkcióval.
Magamról: az idegen nyelveket szeretem, például a németet, angolt, olaszt, spanyolt, hollandot, és sok mást.

#2726 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 08:43

Idézet: szipucsu - Dátum: 2007. febr. 5., hétfő - 22:59

Szerintem nem nagyon kell az az SP2. A gép agyonfrissítés nélkül is kiválóan működik. Nálam az automatikus frissítés ki is van kapcsolva. A vírusírtó anélkül is frissíti magát. Szerintem kapcsold ki a vezérlövőpulton az automatikus frissítést és hagyd az SP2-t. Kell az neked mindenképpen?

Még arra is hajlanék, hogy leszedjem az SP2-t, csak ha jól emlékszem, a további újabb frissítések - vagy csak egy részük - az SP2 meglétét igénylik. Nem tudom, azok hogyan viselkednek majd, ha kihúzom alóluk a szőnyeget?
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#2727 Felhasználó inaktív   szipucsu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 11:06

Idézet: Thrawn - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 8:43

Még arra is hajlanék, hogy leszedjem az SP2-t, csak ha jól emlékszem, a további újabb frissítések - vagy csak egy részük - az SP2 meglétét igénylik. Nem tudom, azok hogyan viselkednek majd, ha kihúzom alóluk a szőnyeget?

Én a helyedben leszedném az SP2-t és hagynám azokat a frissítéseket. Anélkül is tökéletesen működik a gép, legalábbis nekem igen. Többiek, szerintetek kell az az SP2 meg a további frissítések?
Az Enterprise 128k jobb volt, mint a PC, nem volt hirtelen kikapcsolás után scandisk, és nem kellett újratelepíteni a Windows-t, kék képernyő pedig legfeljebb a DOS ablakban volt, az is más funkcióval.
Magamról: az idegen nyelveket szeretem, például a németet, angolt, olaszt, spanyolt, hollandot, és sok mást.

#2728 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 11:20

Idézet: szipucsu - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 12:06

Én a helyedben leszedném az SP2-t és hagynám azokat a frissítéseket. Anélkül is tökéletesen működik a gép, legalábbis nekem igen. Többiek, szerintetek kell az az SP2 meg a további frissítések?

Nekem is tökéletesen működött, sokáig csak SP1 volt. Azután gondoltam, kijavították a "kötelezően" megjelenő hibákat és felraktam. Ha nem boldogulok vele, leszedem.
Érdekes, hogy egy másik topikban úgy egy évvel ezelőtt én is írtam, hogy szerintem nem kell SP2, nem bízom benne. Erre egyik fórumtársunk - nevet nem írok - elég modortalan stílusban lehurrogott, hogy nincs annak semmi baja, ha nem tetszik, írjak magamnak jobb oprendszert, stb. Épp ma látam a konfigjában, hogy neki is csak az SP1 van fenn. :omg:  :Đ

#2729 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 11:25

Idézet: Thrawn - Dátum: 2007. Feb. 5., Monday - 19:33

Sziasztok!

Napok óta küzdök szolgáltatóváltás következtében. ADSL-ről Panteles ADSL2-re váltottam. Internet nem megy. Kicseréltem az ügyfélszolgálaton a modemet is, eredmény nulla. Hazahoztam egy laptopot, csoda történt, lőn netelérés. Nézegettem a különbségeket: laptopon SP1, a gépemen SP2. Nosza, laptopra SP2 fel. Eredmény: netelérés megszűnt. Uninstall SP2, netelérés ismét van.
A hibajelenség SP2-vel: miután nem fix IP címem van, a gép nem tud címet kérni, illetve valami miatt nem kap vissza semmit.

szerintem sp2 telepitese utan uninstalld a halokartya driveret, restartolj aztan az majd ujra megtalalja.  lehet az sp2 installja elbarmolt (registryben pl) valamit, aztan igy hatha megfixalodik.

amugy az sp2 felrakasa javasolt, de van nelkule is stabil es normalis "elet".. ezt majd mindenki maganak eldonti.

gyalogstuka:

es ha maualisan inditod el a kerdeses html filet? nagyon regen lattam mar ilyen cdket/dvdket amiken ilyen autostartos+web menus dolog van, szoval nem tudom mar hogy is van ez megoldva, de remlik hogy valamilyen inditofile (exe) van a lemezeken ami elinditja a html file-t valamelyik konyvtarbol.

lehet ezzel van valami.  :think: jah es amikor azt mondtad htm nyelven latod a dolgokat azt notepadban latod vagy azt is a bongeszo produkalja? mert ha notepadban jon elo akkor az egy registry modositassal rendbeteheto de ha a bongeszoben jelenik meg a nyers html kod a sima lap helyett akkor ott ..nemtom hirtelen.... de valami baj van. ( :D )
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#2730 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 11:36

Idézet: des - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 12:25

szerintem sp2 telepitese utan uninstalld a halokartya driveret, restartolj aztan az majd ujra megtalalja.  lehet az sp2 installja elbarmolt (registryben pl) valamit, aztan igy hatha megfixalodik.

amugy az sp2 felrakasa javasolt, de van nelkule is stabil es normalis "elet".. ezt majd mindenki maganak eldonti.

Sajnos ez sem segített. Letiltottam az alaplapi ethernetet, beleraktam egy RTL 8039 chipes kártyát, amitaz XP nyomban felismert és használatba is vett, de a probléma továbra is fennállt.
Nem volt nekem az SP2-vel eddig semmi bajom, szolgáltatóváltás előtt működött a net. Ezzel az új modemmel, vagy az ADSL2-vel (nem tudom, protokollszinten mennyiben van eltérés) nem akar menni.

#2731 Felhasználó inaktív   chungee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 12:07

Ezek mik lehetnek?
Kép
Fákjúál!!

#2732 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 12:28

Idézet: chungee - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 13:07

Ezek mik lehetnek?
Kép

Egy ideje nekem is megjelennek ezek rendszeresen, én letörlöm őket. A Google-ból csak annyit tudtam kihámozni, hogy a Live Messenger hozza létre.

#2733 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 16:13

Idézet: Thrawn - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 11:36

Sajnos ez sem segített. Letiltottam az alaplapi ethernetet, beleraktam egy RTL 8039 chipes kártyát, amitaz XP nyomban felismert és használatba is vett, de a probléma továbra is fennállt.
Nem volt nekem az SP2-vel eddig semmi bajom, szolgáltatóváltás előtt működött a net. Ezzel az új modemmel, vagy az ADSL2-vel (nem tudom, protokollszinten mennyiben van eltérés) nem akar menni.

Gondolom, a gépen van a PPPoE, de szerintem előbb-utóbb router használatára célszerű beállni. Én egy egyszerű router-modemet használok (Huawei, mellesleg ez is ADSL2 kompatibilis), de ezzel is legalább hardveres tűzfal mögött vagyok. Enélkül netre menni manapság olyan dolog, mintha azt mondanám, hogy tessék itt vagyok, ide lehet lőni...

Továbbá Win2000 óta az SP-vel frissített telepítő híve vagyok, tehát ahogy kijöttek a SP csomagok, mindig egy új CD-t gyártottam. Ez megbízhatóbb eredményt ad, mint az utólagos frissítés, mégha sokaknál nem is jelentkezik észrevehető különbség. Egyéb frissítésekkel inkább nem foglalkozom, mert néha több problémát okoz, mint hasznot, viszont gyakorlatilag semmi szükségem rá, illetve időnként úgyis gyalulom az egészet stb.

#2734 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 19:47

Idézet: Signal - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 17:13

Gondolom, a gépen van a PPPoE, de szerintem előbb-utóbb router használatára célszerű beállni. Én egy egyszerű router-modemet használok (Huawei, mellesleg ez is ADSL2 kompatibilis), de ezzel is legalább hardveres tűzfal mögött vagyok. Enélkül netre menni manapság olyan dolog, mintha azt mondanám, hogy tessék itt vagyok, ide lehet lőni...

Továbbá Win2000 óta az SP-vel frissített telepítő híve vagyok, tehát ahogy kijöttek a SP csomagok, mindig egy új CD-t gyártottam. Ez megbízhatóbb eredményt ad, mint az utólagos frissítés, mégha sokaknál nem is jelentkezik észrevehető különbség. Egyéb frissítésekkel inkább nem foglalkozom, mert néha több problémát okoz, mint hasznot, viszont gyakorlatilag semmi szükségem rá, illetve időnként úgyis gyalulom az egészet stb.

Tovább kínlódva rájöttem, hogy semmiképp nem megy, szűzen felrakott SP nélküli rendszerrel sem. Valami alapvető összeférhetetlenség lehet, vagy az Nvidia Network Controllerrel, vagy a chipset driverrel, vagy mittudomén mivel. :reklamacio:

#2735 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 20:00

Idézet: Thrawn - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 19:47

Tovább kínlódva rájöttem, hogy semmiképp nem megy, szűzen felrakott SP nélküli rendszerrel sem. Valami alapvető összeférhetetlenség lehet, vagy az Nvidia Network Controllerrel, vagy a chipset driverrel, vagy mittudomén mivel. :reklamacio:

Az alábbi szöveget valamikor a netről másoltam, a szerzőjét nem tudom megnevezni:

Idézet

Az alábbiakat ajánlom hasonló problémákkal küszködőknek:

1. lépés: próbálja az átjárónak beállított szervert 1492 byte-nál
kisebb csomagokkal pingelni. Egészen addig próbálkozzon, amíg
időtúllépés helyett az összes csomag célbaér. Ez nálam az 1352
byte-ot jelentette.

Tehát a parancs:

ping -f -l 1352 192.168.1.1

2. lépés: Célszerű letölteni a Dr.Tcp nevű programot, amivel az adapterekhez
tartozó MTU értéket (Maximum Transfer Unit), gyorsan és egyszerűen be lehet állítani.

http://www.dslreports.com/drtcp

3. lépés: A Dr. Tcp programban a RAS és az adapterkártyák MTU értékét
arra a számra beállítani, ami az 1. lépésben átjáró pingelésekor már sikeresnek bizonyult. 

HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Tcpip\Parameters\Interfaces\[Adapter ID] ''MTU'' (dword)

általában:

576 - dial-up
1492 - PPPoE broadband
1500 - ethernet, DSL és kábelnet

#2736 Felhasználó inaktív   gyalogstuka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 22:52

Idézet: des - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 10:25

gyalogstuka:

es ha maualisan inditod el a kerdeses html filet? nagyon regen lattam mar ilyen cdket/dvdket amiken ilyen autostartos+web menus dolog van, szoval nem tudom mar hogy is van ez megoldva, de remlik hogy valamilyen inditofile (exe) van a lemezeken ami elinditja a html file-t valamelyik konyvtarbol.

lehet ezzel van valami.  :think: jah es amikor azt mondtad htm nyelven latod a dolgokat azt notepadban latod vagy azt is a bongeszo produkalja? mert ha notepadban jon elo akkor az egy registry modositassal rendbeteheto de ha a bongeszoben jelenik meg a nyers html kod a sima lap helyett akkor ott ..nemtom hirtelen.... de valami baj van. ( :D )

Hali.

Szóval ismét itt lennék a büvös meghajtóimmal. :)
Sajnos a html leirást,a jegyzettömb nyitja meg,de találtam régi Gurus cd-t,ahol a html-t a Word-ben láttok.
Közben kipróbáltam a Firefox 2-t is,de nem sok változás.A html manuális elinditását hogy kellene csinálnom :think:

#2737 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 07:57

Idézet: Signal - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 21:00

Az alábbi szöveget valamikor a netről másoltam, a szerzőjét nem tudom megnevezni:

Köszönöm, megpróbálom. :respect:

#2738 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 09:41

Idézet: gyalogstuka - Dátum: 2007. Feb. 6., Tuesday - 22:52

Hali.

Sajnos a html leirást,a jegyzettömb nyitja meg,de találtam régi Gurus cd-t,ahol a html-t a Word-ben láttok.
Közben kipróbáltam a Firefox 2-t is,de nem sok változás.A html manuális elinditását hogy kellene csinálnom :think:

manualisan ugy, hogy megkeresed a cdn/dvdn a html/htm filet es raklikkelsz. (valoszinu index.htm(l) vagy start.htm(l) lesz) ha igy is notepadban nyitja meg akkor tarsitasi problema van/lehetseges. magyaran a htm formatum a notepadhoz van rendelve es azt azzal nyitja meg.

de siman kiprobalhatod elotte egy nem a cdn-levo htm file-al is.. (csak van egy ilyen file a vinyodon)
de ha azt ugy klikkre jol nyitja meg akkor passz... :think:
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#2739 Felhasználó inaktív   bio 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 10:23

Idézet: gyalogstuka - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 21:52

Hali.

Hali - intézőben jobb klikk a fájlra - társítások pont alatt meg tudod nézni mire van állítva a html kiterjesztés - állítsd át valami értelmesre  :Đ
Asrock ALiveNF6G-DVI, AMD X2 6000+, 2*512 Mb Kingmax Mars, 2*1 Gb Geil: DC,  2*250 Gb Samsung sataII, sapphire 3850, ND-4551A dvd, Zalman 9500, Bluestorm II 400W, Logitech wireless, Hyundai 17' CRT

#2740 Felhasználó inaktív   gyalogstuka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 13:01

Idézet: des - Dátum: 2007. febr. 7., szerda - 8:41

manualisan ugy, hogy megkeresed a cdn/dvdn a html/htm filet es raklikkelsz. (valoszinu index.htm(l) vagy start.htm(l) lesz) ha igy is notepadban nyitja meg akkor tarsitasi problema van/lehetseges. magyaran a htm formatum a notepadhoz van rendelve es azt azzal nyitja meg.

de siman kiprobalhatod elotte egy nem a cdn-levo htm file-al is.. (csak van egy ilyen file a vinyodon)
de ha azt ugy klikkre jol nyitja meg akkor passz... :think:

Köszönöm  :respect:

A társitással volt a bibi,a masinám office-ban akarta lejátszani a dvd-ket  :D
átraktam hogy a böngészövel próbálja,és újra müködik.

Köszi

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.