AMD: AM2 új foglalat, DDR2 támogatás
Elküldve: 2006. 06. 25. 16:24
Valahol olvastam, hogy mi az oka annak, hogy csak MSI AM2-es lapokat lehet kapni itthon, de már nem emlékszem rá hogy hol, és arra sem, hogy mit írtak... valami összeesküvés-elméletszerű rémlik, de passzolom.
Elküldve: 2006. 06. 25. 16:37
A kereskedelmi oldal alapja a számítás, ergo a kereskedőknek -kezdve az importőröktől, a nagykereken át a kiskereskedelmekig- tudnia kéne, miből mennyit rendeljen/tartalékoljon. Mikor jön az új, mennyire lehet kapós, stb. Most meg mi van? Sorra rendre jön minden lóf@sz:
-kifuttathatatlan SLi: aminél jelenleg van jobb is, olcsóbban és gyorsabb /pl. 2x7900GTX VS 7950GX2; aztán kettő bármilyen kártya az alsóbb szegmensben SLi-be kapcsolva drágább, mint az azt felülműló felsőbb kategóriabeli még akár saját házon belül is
-grafizikai kártya: az Ageia Physix kártyák, amik nem megnyerőek mert kihasználatlanok és egy felső-középkategóriás videokártya árába kerülnek
-AM2 foglalat: az AMD részéről az elhatározás és a lépés bizonyos szempontból korai, másik szempontból kései, de mindenképpen fura és rosszkor jött mindenkinek
Amúgy az egész megkettőzés, hogy az új foglalat gyorsabb, a dupla mag gyorsabb, a négy mag gyorsabb, de lehet SLi-be kötni a dupla magosat, így majd lesz egy jó kis SliSLi :Đ röhej, főleg az optimalizálatlan sietős, és igénytelen szoftverpiac miatt, akiknek a munkája talán pont a hardvergyártókon számonkérhető. Egyszerűen nem lehet normálisan fejleszteni, ahogy látom. Ugyanakkor érzéseim szerint arra adnak, hogy a régebbi csúcson véletlenül se menjen egy új program szépen gyorsan, beleraknak jövőgyerek opciót (Oblivion).
Elküldve: 2006. 06. 25. 18:17
megveszi a máli a marzo villákat, és amikor szeptemberben a németek mr 30-50% árengedménnyel tolják az aktuális modelleket (mert csak évente van modellfrissités) akkor a máli még sz*rik rá.
majd 3 év(!) után eszmélnek, hogy nem tudták eladni az amugy túlárazott villákat, és elkezdenek akciózni. természetesen a 3 éves modelleket.... (amik használatlanok btw)
Szerkesztette: gemini 2006. 06. 25. 18:17 -kor
Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2
Elküldve: 2006. 06. 25. 18:35
Idézet: Omega - Dátum: 2006. jún. 25., vasárnap - 17:24
Valahol olvastam, hogy mi az oka annak, hogy csak MSI AM2-es lapokat lehet kapni itthon, de már nem emlékszem rá hogy hol, és arra sem, hogy mit írtak... valami összeesküvés-elméletszerű rémlik, de passzolom.
Hahaha. Az első részt ugye te sem gondoltad komolyan? :Đ
Csúcs vga-k? Dollárból kiszámolt ár kb duplájáért érkeznek...
Igen amúgy az jelent problémát, hogy a s754 és a s939 az am2 után szinte eladhatatlan lesz, vagy jóval olcsóbban kell majd adni, ami ugye nem fincsi, mert mi sokkal többért vettük, ezért elhúzzuk amíg csak lehet.
Sztem ennyi a történet.
Amúgy az MSI-t én is csodállom, főleg mivel Asusnak elvileg van magyar képviselete, magyar (katasztrófális) weboldala, stb...
We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.
Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!
Elküldve: 2006. 06. 25. 18:39
Idézet: Omega - Dátum: 2006. jún. 25., vasárnap - 17:37
Ezt megkérdezhetem miért jött rosszkor mindenkinek?
We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.
Elküldve: 2006. 06. 25. 18:45
Idézet: BoGab - Dátum: 2006. jún. 25., vasárnap - 19:35
Mindent amit leírtam, komolyan gondoltam. Mi olyan nevetséges? Hogy nem értem, miért okoz olyan nagy gondot a kereskedelemnek az újabb cuccok importja/árulása? Vagy mi?
Idézet
Ez esetleg nekünk gond, akik cserélünk orrba-szájba. A kereskedőknek eddig egy ilyen technológia váltás nem jelentett gondot. Vagy most akkora a hozzáértő kereslet, hogy berendeltek a nyakukba rohadásra valót az 'előző' high-endből? Még mindig nem értem.
Idézet
Én meg ezt sem értem.
Szerk.:
Idézet: BoGab - Dátum: 2006. jún. 25., vasárnap - 19:39
Megkérdezhetem, miért jött jól? Merthogy hurrá, el lehet végre felejteni a DDR1-et, mert ócsóbb a DDR2? És gyakorlatban, sebességben miért is jött jól? Szerintem a kezdeti politika (AMD kihagyja a DDR2-t) jobb lett volna a felhasználóknak. Jah, hogy piacilag, anyagi szempontból jobban megéri a gyártónak és a befektetőknek?
Szerkesztette: Omega 2006. 06. 25. 18:48 -kor
Elküldve: 2006. 06. 25. 19:03
Elküldve: 2006. 06. 25. 19:12
Idézet: Omega - Dátum: 2006. jún. 25., vasárnap - 19:45
Eddigis zűr volt ebben a csodaországban az új bevezetésekkel...
Egyszerűen amiatt, amit a külföldi kereskedő veszteségként behúgy szemmel lenyel, azt valahogy itt képtelenek megtenni...
Erre céloztam
Idézet
Egyszerűen baromi nagy volt az AMD procikra a kereslet, berendeltek belőle szépen, most ott rohad raktáron és veszteséggel kéne továbbadni. Itt a Core itt az AM2, AMD eléggé nyilvánvalóvá tette, hogy a régi foglalatokat még a beigért 2007 vége előtt szeretné elfelejteni (kiadták már, hogy melyik procik gyártása áll le, hosszú a lista...)
Idézet
Ha új gépet veszel sztem baromira mindegy milyen RAMot kérsz hozzá nem? Én nem tudok róla, hogy valaha lett volna róla szó, hogy kimarad az AMD életéből a DDR2. Amúgy, ha jól tudom a DDR3-hoz majd nem kell új foglalat. Egyébként az tetszik marhára, hogy sokan örjöngenek, hogy b*zi AMD foglalatot vált, hogy dögöljön meg a k*csög nyomorult disznaja, hogy az intel majdnem évente foglaltot vált az rohadtul mindegy, sokszor úgy, hogy indok sem volt.
Mindegy én nem érzem ezt az egészet akkora traumának :Đ
Elküldve: 2006. 06. 25. 19:24
*Tudom, velem van a baj, mivel ez a két dolog egyre inkább elválaszthatatlan, és én nem fogadom el.
BoGab, pedig volt róla szó, hogy kimarad az AMD életéből a DDR2. Nem keresek cikket.
Amúgy nagyjából egyet értünk, arról van szó, hogy személy szerint én -a fentebb található hozzászólásomban kifejtettem- viszont elég nagy traumának érzem már ezt.
Egyszerűen nem látom a valóságot, a valódi kihasználtságot. 64bit, SLi, új foglalat, DDR2, stb, egyszerűen ami nem elég gyors, ott direkt akadást érzek, ennyi.
Szerkesztette: Omega 2006. 06. 25. 19:32 -kor
Elküldve: 2006. 06. 25. 19:38
A desktop részlegen tuti, hogy nem érzel javulást, nincs szükség akkora sávszélességre, de egy szerver teljesen más tészta. Arról nem is beszélve, hogy ha jövőre 4 maggal akarnak előrukkolni, akkor kell annak is a sávszél és nem lehet a foglalatot egy héttel az egész előtt kitalálni, egyszerűbb bevezetni előbb a foglalatot, aztán a 65 nanot, majd végül csinálni egy 4 magos szörnyeteget.
SLI értelmét én sem látom, de ez a vga-k árazásában van elrejtve, igyekeznek lefedni a piacot és valahogy úgy jön ki, hogy a csúcsokon kívül egy kártyával sincs értelme az egésznek. Physix ehh, már bebizonyította, hogy +2 feature-ért elkérik egy 7900GT árát, csak gratulálni tudok hozzá...
64 bit kihasználtsága, csúszikcsúszik egy valaki miatt. A baj az, hogy egyszer el kell kezdeni kihasználni, ha minden jól megy a vista majd segít ebben.
Picit egyébként úgy érzem, mintha a véleményedből kisütne egy olyan töltés, hogy mindenáron váltásra lennél kényszerítve, pedig nem.
Szerkesztette: BoGab 2006. 06. 25. 19:43 -kor
Elküldve: 2006. 06. 25. 20:08
Idézet: Omega - Dátum: 2006. jún. 25., vasárnap - 20:24
*Tudom, velem van a baj, mivel ez a két dolog egyre inkább elválaszthatatlan, és én nem fogadom el.
ezt hvuk találta, és mivel az amd-ről van szó, ez van kéznél:

[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
kétutas rendszernél, amely a szerverek és munkaállomások derekát képezik, 8 és 13 százalékos teljesítményjavulás tapasztalható integer illetve lebegőpontos alkalmazásokkal. a ddr400-at használó és ddr2-667-es opteron között. természetesen skepcitizmussal kell fogadni, mivel nem tudni a pontos feltételeket, és hogy milyen más tényezők változtak (pl. compiler).
a kulcsszó a sávszélesség és a párhuzamosság. az, hogy pécés szoftverek, mondjuk játékok inkább a késleltetésre érzékenyek, és egyáltalán nem párhuzamosak, az csak azt mutatja, hogy mennyire el vannak maradva, és hogy paradigmaváltás előtt állnak. remélhetőleg néhány éven belül, mikor mindketten 2-4 magos chipekről írjuk majd a postokat, nyilvánvalóvá válnak a párhuzamosság előnyei, és a sávszélesség szükségessége.
Elküldve: 2006. 06. 25. 20:10
A hozzászólásod elejére reflektálva, a szüklátókürű vagyok special szerint és Te írtad, jaja... hát való igaz, hogy a szervereket nem ismerem és nem tudok nyilatkozni. Azonban azt gondolom, ritka az olyan nagy cég, amelyik sokkalta drágábban most DDR2-es szervert vesz, a REGistered DDR1 és DDR2 közötti árkülönbséget nem ismerem. :Đ
Még mindig várok valami tesztet.
Az, hogy ez a jövő, és hogy ezt el kell ismerni, továbbra is azt mondom, amit eddig: ok, elfogadom, de nagyon a pénzszagot lehet érezni ebben egyelőre, semmi mást. Jobban, mint bármikor eddig.
Hogy ez az érzésem a többitől alakult-e ki (amikkel Te is egyetértesz), nem tudom. Lehet.
Amúgy a Vistával kapcsolatosan, belső információk alapján azt kell mondjam, a 64bit kihasználtságot nem kell várni tőle... a 32 bit-es változata kezd épphogy jól működni, de nagyon sok a megakadás, a memóriakihasználás, az optimalizálatlanság. A napokban néztem utána. Nem hiába a késés.
No offense, de Te is kezded megenni a maszlagot BoGab.
Szerkesztette: Omega 2006. 06. 25. 20:12 -kor
Elküldve: 2006. 06. 25. 20:11
Idézet: special - Dátum: 2006. jún. 25., vasárnap - 21:08
Maradjunk ebben. Én is remélem.
Elküldve: 2006. 06. 25. 20:32
Idézet: Omega - Dátum: 2006. jún. 25., vasárnap - 21:10
Ezt az SLI-s vagy a Physix-es szövegemből vontad le? :Đ
Nem veszem annak.
Egyébként értem mi van a háttérben, AMD nem bírja szuflával a gyártást, ez több esetben is érezhető volt (proci hiány itt, proci hiány ott) egyszerűen túl drasztikus a váltás.
Szerkesztette: BoGab 2006. 06. 25. 20:37 -kor
Elküldve: 2006. 06. 25. 20:42
Idézet: BoGab - Dátum: 2006. jún. 25., vasárnap - 21:32
Nem veszem annak.
Aham.
Idézet
Na végre...
Elküldve: 2006. 06. 25. 21:10
Elküldve: 2006. 06. 25. 21:17
Idézet: BoGab - Dátum: 2006. jún. 25., vasárnap - 22:10
Tudom. Értem, de nem fogadom el... amilyen infláció folyik ebben az országban
Idézet
Én az AM2-ig azt hittem, hogy az AMD-ben bízhatunk. Máshogy diktálta a piac.
Még így is szimpibb, csak hát... izé. Leírtam mindent feljebb. Hagyjunk mást is kibontakozni.
Szerkesztette: Omega 2006. 06. 25. 21:19 -kor
Elküldve: 2006. 06. 25. 21:44
Elküldve: 2006. 06. 25. 23:31
Idézet: Omega - Dátum: 2006. jún. 25., vasárnap - 22:17
Rosszúl fogalmaznék, ha azt mondanám, hogy az AMD-t hidegen hagyja, hogy Magyarországon milyen makrogazdasági körülmények engedik a felhasználók rendszerfrissítéseit. De nem hiszem, hogy ez jelentősen befolyásolná az üzletpolitikájukat! Értem ez alatt, hogy (itten maradva) Akár Spanyolo. (asszem 4x) Franciao. (~6-7x) Németo. (~8x) távolabb Japán (ha jól tudom 8-10x) USA+Kanada (33x
!!) Nagyobb mint Magyarország! Nem beszélve az arányosítottan ezekél isnagyobb fizetőképes keresletről!
Kb úgy tudnám leképezni, hogy egy kisgyereket bevesznek egy NBA csapatba. A kispadon ül és nézi a meccset. Ha nyer a csapat, ő is nyer. Ha veszítenek, ő is veszített. Sajnos számítástechnikában inkább szemlélői (elszenvedői) mintsem résztvevői vagyunk a világkereskedelemnek. Annyiban igazatok van, hogy több interjúban is mondták, hogy az AMD azért váltott most a DDR2-re mert gazdaságilag így érte meg neki! ...
A felpörgetett, kihasználatlan hardware frissítésekről meg jobb nem is szót ejteni! (legalább is ebben a topicban...)
Elküldve: 2006. 06. 25. 23:32
Idézet: Cancer - Dátum: 2006. jún. 24., szombat - 16:06
Ha tudom, hogy ekkora lavinát indítok el, befogom a szám!

Súgó
A téma zárva.