Nokia E50 A legkisebb E sorozatú üzleti mobil
Elküldve: 2008. 01. 10. 16:15
Szabad 1 éves használt E50-est venni? Természetesen, hibátlan állapotú az eladó elmondása szerint...
Elküldve: 2008. 01. 11. 10:31
Idézet: XCsaCsa - Dátum: 2008. jan. 10., csütörtök - 17:15
Szabad 1 éves használt E50-est venni? Természetesen, hibátlan állapotú az eladó elmondása szerint...
A megbízhatóságával szerintem nincs gond. Egyetlen gyenge pontja a joy.
Viszont ha van alkalmad próbálj ki egyet pár napra, mert a telefon lassúsága idegesítő is tud lenni...

Elküldve: 2008. 01. 11. 10:43
A joy-jal nekem semmi problémám nem volt (pedig bele tud akadni dolgokba).
Viszont a fém burkolatok itt-ott elengedhetnek. Pl. a billentyűzet alatt lévő pár milliméteres darab, meg a kijelzőt körülvevő keret alsó sarkai.
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/
Elküldve: 2008. 01. 11. 11:11
Sok pro és kontra. Mindenhol csak a kompromisszumok....

Elgondolkodom még rajta...
Elküldve: 2008. 02. 09. 19:55
Most döglik be a T39 telefonom, már nagyon gyakran nem tudok vele telefonálni sajnos. Mivel most drámaian drasztikus lépésre határoztam el magamat, így újra visszatérek a gyökerekhez és aktívan nézegetem az E51 készüléket. Az első telóm egy N6210 volt, azzal nem volt semmi baj, csak működött. Nehogy valami flame-et gyanítson, de eddig minden SE telóm megdöglött, pedig vigyázok rájuk. Tehát akkor most valami olyat szeretnék, ami "csak működik".
Mivel egyszer megfertőzött a Symbian (egy szintén balszerencsés választás képében, egy Siemens SX1-et használtam pár hónapig), ezért nagyon megbirizgálta a fantáziámat.
Öcsémnek van egy N6120 Classic, az is "okos", de nagyon rosszak a gombjai. SMS-t sokat írok asszonynak, valamint szeretem a jó naptárt, hívásinfót és naptárat is. Tehát jó az okostelefon. Kamera nem kell, zene nem kell, szóval tényleg egészen üzleti felhasználásra kell. A sok meetinget bele tudom írni, lehet esetleg ebook-ot olvasni ha minden kötél szakad (a papíron kiadott könyv azért jobb!), és általában telefonálni rajta.
Olvastam, hogy a keyboard nagyon jó. Ezt meg tudja erősíteni az ilyen készüléket használó fórumtársak csoportja? Milyen a készülék pár hónap használat után? Jól teljesíti a feladatát? Szóval ajánlott vétel?
Olvastam a Mobile-Review és a GSMarena leírásait, elég jó. Nem egy mainstream telefon, de jónak tűnik. Az egyik cikkben írták, hogy ez kicsit "túl jól sikerült", így a Nokiának észnél kell lennie a jövőben. Ha elvárják tőle ezt a minőséget a többi készüléken is, akkor nagy költségekbe kell verniük magukat.
Jó cikk, érdemes elolvasni...
Üdv!
.
.
Elküldve: 2008. 02. 27. 23:07
Negatívumok eddig:
- mp3 lejátszásnál a headset nem tűnik túl jó minőségűnek, remélem 2.5->3.5-ös jack átalakítóval megy normális füles is, jó minőségben

- navi gomb kicsit nyekereg, de azontúl tökéletes az összeszerelés, talán az első mobilom aminek nem mozog az akksija/hátlapja.
Elküldve: 2008. 03. 02. 14:31
A fenti kérdéseim tükrében egy kis leírást tudnál írni? Kíváncsi vagyok...
Üdv!
.
.
Elküldve: 2008. 03. 03. 20:26
Idézet: donphobos - Dátum: 2008. márc. 2., vasárnap - 14:31
A fenti kérdéseim tükrében egy kis leírást tudnál írni? Kíváncsi vagyok...
Üdv!
Gombok jobbak jóval, mint a 6120-ason, a navi gomb kicsit nyekereg nekem, de azontúl jól össze van rakva a cucc.
Én zenére is használnám, ennek a kezelhetősége azért messze van a régi K750@W800-amtól.
Ha kamera tényleg nem izgat, akkor szerintem jó vétel ez a telcsi.
Ebookos dologhoz nem tudok hozzászólni, de szerintem Symbianon nincsen akadálya. (első symbianos telcsim, de régóta szemeztem a régebbi modellekkel)
Elküldve: 2008. 03. 21. 18:16
Ma voltam mobilos boltban nézelődni és volt kinn E51 replika. Megfogtam, nyomkodtam és tetszetős. A fenti kis funkciógombok elég aprók, de biztos meg lehet szokni. A fő gombok elég nagyok (a számokra gondolok), a kurzor kicsit tropa volt a replikán így azt nem minősítem. Alapvetően megfogható és használható méretű kütyünek tűnik.
A kamerátlan változata ha kijön, akkor az állat lesz!
Üdv!
.
.
Elküldve: 2008. 04. 06. 08:28
Elküldve: 2008. 04. 06. 09:21
Idézet: Rocketjump - Dátum: 2008. márc. 8., szombat - 13:05

Használtan vennék egyet...
Szerintem Netcobra rendelkezik ilyen készülékkel. PÜ-zd meg az ügyben.

.
.
Elküldve: 2008. 05. 01. 12:56
Idézet: AMD rula - Dátum: 2008. márc. 3., hétfő - 20:26
Én zenére is használnám, ennek a kezelhetősége azért messze van a régi K750@W800-amtól.
Ha kamera tényleg nem izgat, akkor szerintem jó vétel ez a telcsi.
Ebookos dologhoz nem tudok hozzászólni, de szerintem Symbianon nincsen akadálya. (első symbianos telcsim, de régóta szemeztem a régebbi modellekkel)
Újabb tapasztalatok vannak a telefonnal?
Nekem a magyarországi SIM-et használó telefonom (egy kukázott R380-as Ericsson) döglődik, múltkor master resettel indult csak. Az aktuális működő K700i (ebben van a helyi SIM-kártya) pedig szintén elindult a lejtőn. A joystick nagyon kezd már hazamenni. Ez nem csoda, mivel eredetileg is gyengesége a típusnak ez a beviteli mód.
Mivel most már leadtam az első adóbevallásomat itt, ezért végre majd a nagy Tele2 is azt mondja, hogy lehet előfizetésem, mert az eddigi tévhitükkel ellentétben igenis fizetek itt adót. Akkor pedig a két kiszemelt típus közül az E51 erősen esélyes lesz. A másik a 3110 Classic lenne, de az nem annyira üzleti kategória, inkább amolyan megbízható mindenesnek tűnik. Az E51 sokkal jobban bejön, ott a telefonálás nagyon előtérben van végre megint. Kicsit, mint az első telefonom a 6210-es esetében. Gyakorlatilag ugyanaz, csak újabb.
Szóval ezért érdeklődöm ennyire.
Üdv!
.
.
Elküldve: 2008. 05. 01. 20:03
Aműgy szép, csak én megőrültem attól, hogy a fényes fekete borítás állandóan ujjlenyomatos lett.
Elküldve: 2008. 05. 01. 21:20
Idézet: Grillo - Dátum: 2008. máj. 1., csütörtök - 20:03
.
.
.
Az E50 számomra a joystick miatt kiesett, amikor aktuálisan éppen telefont néztem. De tetszetős az is.
A WLAN számomra nem létszükséglet, de kaptam ajándékba egy ilyen routert az internet eléréshez, így végül is lehet majd használni. Hogy mire, azt még meg ne kérdezd, mert azon kívül, hogy mondjuk meg tudom nézni a neten a Västtrafik menetrendet még más nem jutott eszembe. (ha lenne egy házi NAS, akkor lehetne az inci-finci kijelzőn filmet nézni, hát ez sem egy mainstream feladat szerintem

A fényes ház tényleg rettentő jól néz ki amíg hozzá nem ér valaki. Nekem nagy annyira izzadós a kezem, meg például az Ipod kijelzője is fényes, azon is vannak ujjlenyomatok. Pedig textil tokban tartom. De az az igazság, hogy nem érdekel. Nem törölgetem percenként, nem én vagyok érte, hanem ő értem. Tehát ha lenyomatos, akkor olyan

Villám-kérdés! (nincs közönség segítség ilyenkor)
A fekete keretű telefon, ami ezen a képen látható hátlapja fényes fekete? Mert eddig csak az ezüstöt és a barna-bordót láttam hátulról. A feketét csak oldalról fotózzák. Mert akkor nem vagyok annyira már oda a feketéért sem, mivel ha fényes, akkor úgyis mindegy, hogy hol lenyomatos. Mondjuk a fekete visszafogottabb az ezüstnél.
Engem egyébként leginkább ez a kamerátlan változata érdekelne. Ez igen jó. Az a semmilyen 2-megapixeles fix élességű bigyusz úgyis csak elcsúfítaná a hátlapot. Sokat nem használnám. Úgyis a nagy fényképezőgéppel készített képeket teszem fel asszonyról a telefonra.

Üdv!
.
.
Elküldve: 2008. 05. 02. 07:13
Kamerátlant meg szerintem nehéz lesz vadászni, E50-ből is ritka volt nagyon.
Elküldve: 2008. 05. 02. 08:09

Szerkesztette: Csokis 2008. 05. 02. 08:11 -kor
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451
Elküldve: 2008. 05. 02. 16:43
Idézet: Grillo - Dátum: 2008. máj. 2., péntek - 17:09
Ezt én nagyon jól tudom, de már itthon is vásárolt cuccokat (ha jól emlékszem).

Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451