HWSW Informatikai Kerekasztal: Nokia E50 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (16 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Nokia E50 A legkisebb E sorozatú üzleti mobil

#281 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 02. 17:35

Idézet: Csokis - Dátum: 2008. máj. 2., péntek - 16:43

Ezt én nagyon jól tudom, de már itthon is vásárolt cuccokat (ha jól emlékszem). :D

Igen, de a telefonnal alighanem itt fogok megküzdeni, mert úgyis itt lenne használatban. Akkor meg felesleges függetlent venni, mert az előfizetéssel együtt csomagban megkaphatom.

Ha viszont sehol nincs kamerátlan, akkor a linkek igen jól fognak jönni. Köszönöm szépen mindenképpen!  :up:

Üdv!

U.i.: most számolom át, mert kíváncsi lettem. Otthon 62e HUF kerekítve, itt 12*150 SEK, vagyis 49e kerekítve. És ebben benne van havi 50 SEK lebeszélhető alapdíj is. Fura. Pedig nem is svéd telefon, hanem finn. És a svédek nem szeretik a finneket  :think:

Szerkesztette: donphobos 2008. 05. 02. 17:40 -kor

.
.
.

#282 Felhasználó inaktív   jbtibor 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 21. 20:43

WLAN-t pl. használhatod internetes telefonálásra (voip, sip, skype), és nem csak otthon, hanem rengeteg más helyen. Nagyobb városokban sok nyilvános wifi van, és azokat használva főleg külföldön lényegesen olcsóbban telefonálhatsz mint roamingban.
Az sem mindegy, hogy ha időjárást, árfolyamokat vagy hasonlókat frissítesz akkor a fizetős GPRS-t vagy ingyenes wifi-t használod ;-)
Vagy ha programokat töltesz le.

Fekete-fényes: én pont azért keresek fényes házat, mert a feketén nagyon látszanak az ujjlenyomatok :-)

Fekete hátlap: az enyém Pannonos és fekete, és a hátlap is fekete. Az akkufedél is, csak nagyon vékony és halvány szürke csíkok vannak, hogy ne csússzon.

Kép

#283 Felhasználó inaktív   jbtibor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 20:53

Idézet: Grillo - Dátum: 2008. máj. 1., csütörtök - 20:03

Havernak E51 van, ő szereti. Nekem E50. Ami szerintem mindenképp az 51 javára szól, az a WiFi, és egyéb belső fejlesztések, de szerintem az E50 háza jobban össze van rakva, bár lehet egyedi is, hogy az övé nem teljesen passzenos, összenyomásra kissé nyikorog, mintha kicsit laza lenne a hátlap.
Aműgy szép, csak én megőrültem attól, hogy a fényes fekete borítás állandóan ujjlenyomatos lett.

Az E51 háza szerintem is elég lazán van összerakva, és sajnos porosodik a kijelzője is.

#284 Felhasználó inaktív   jbtibor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 21:02

Idézet: adreas - Dátum: 2008. ápr. 6., vasárnap - 8:28

Sziasztok, tudja valaki, hogyan kell a Nokia E51 -es készülékre telepíteni a Skype-t, vagy egyéb ingyenes beszélgetést lehetővé tevő klienst.

A Skype beta nemrég jelent meg, sajnos az E51-en egyelőre nem működik. Elindul, de nem tud kapcsoódni a hálózatra sem wifin, sem gprsen.
Amíg kijön egy működő verzió addig használhatod a fringet, ez ráadásul több szolgáltatót is támogat (Skype, Yahoo, Windows Live, ICQ, stb).

VOIP szolgáltatóknál is szoktak ingyenes akciók lenni, csak figyelemmel kell követni őéket (pl. a voipcheap.com-nál most a magyar vezetékes ingyenes).

Telepíteni ugyanúgy kell ezeket, mint az összes többi programot: vagy közvetlen a telefonra töltöd le és akkor elindul a telepítő, vagy számítógépre és onnan direktben vagy PC Suit-tal küldöd a telefonra bluetoothon, kábelen vagy infrán.

A VOIP szolgáltatókhoz nem kell telepíteni semmit, a beépített kliens is használható.

#285 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 22. 18:15

Idézet: jbtibor - Dátum: 2008. máj. 21., szerda - 20:43

.
.
.
Fekete hátlap: az enyém Pannonos és fekete, és a hátlap is fekete. Az akkufedél is, csak nagyon vékony és halvány szürke csíkok vannak, hogy ne csússzon.

Köszönöm az infókat!  :up:
.
.
.

#286 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 22. 18:59

Idézet: jbtibor - Dátum: 2008. máj. 21., szerda - 20:53

Az E51 háza szerintem is elég lazán van összerakva, és sajnos porosodik a kijelzője is.

A napokban én is láttam feketét, nem rossz. Kicsit vonalkás, de nem rossz. A krómos sem rossz élőben igazából. A por bemegy dolog határeset. De ez akkora telefon, hogy zsebben nem jó hordani, ehhez már illik egy övtáska. Amúgy is gyűlölöm zsebben hordani a telefont, most egy K700i van, amit azonnal kiveszek, ha leülök. Járás közben pedig zavar, hogy nyomódik a combomhoz. De még nem szántam rá magam az övtáskára, mert eddig nem hordtam naponta inget. A mostani munkahelyemen viszont ruházkodási szabály van és így már nem akadály az övtáska.

Ráadásul az E51 fantasztikus 1.4-es SAR értékét csak a T650i múlja felül talán az 1.81-el, így jobb nem fejhez tartani, inkább headset alkalmazandó. Mondjuk ha a derekamnál van övtáskában, akkor ott sugároz be, tehát legjobb addig kivenni és kézben fogni.

Egyébként a SAR-érték számomra nem teljesen egzakt tudomány, mivel nagyon függ az antenna helyzetétől. A legtöbb telóban alul van az egység, a fejjel átellenes oldalon. Ez más platform, mint az eddigiek, itt a hangszóróval átellenben van az egység. TEhát nem sugároz erősebben (nem is tudna, mivel a szabvány 1W, igény esetén pedig felléphet 2W-ra, ha nagyon nincs térerő), csak a mérési ponthoz közelebb van az antenna. Ezt az orosz mobile-review oldalon írták, logikusnak is hangzik. Ha napi egy órát beszél az ember, akkor megéri vezetékes fülessel használni. Még a BT is jobb, mint a semmi, mert az 0,1W-ot adhat le.

Üdv!
.
.
.

#287 Felhasználó inaktív   jbtibor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 14:24

Megjelent az első frissítés: 200.34.36

#288 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 31. 17:29

Idézet: jbtibor - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 14:24

Megjelent az első frissítés: 200.34.36

Mi lett jobb tőle?
Volt, aminek jobbnak kellett lennie?
Voltak korábban anomáliák?

Köszi az infókat!

Üdv!
.
.
.

#289 Felhasználó inaktív   jbtibor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 31. 22:38

Idézet: donphobos - Dátum: 2008. máj. 31., szombat - 17:29

Mi lett jobb tőle?
Volt, aminek jobbnak kellett lennie?
Voltak korábban anomáliák?

Köszi az infókat!

Üdv!

Changelogot nem láttam. Annyit tudok biztosan, hogy a VOIP kliensben javítottak egy hibát.
Mivel Pannonos telefonra még nincs frissítés ezért az enyémen még a régi szoft van.

#290 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 04. 05:33

Sziasztok!

A Dlágaszágos topikba linkeltem képeket, bevásároltam egy ilyet tegnap. A K700i nagyon megindult a lejtőn, nem várhatom meg, amíg teljesen megszűnik minden funkciója, mert akkor baj van.

A telefon szép hosszú a K700-hoz képest, ahogy számítottam is rá. Vissza a gyökerekhez, az első telóm N6210 volt. Nagyon agyaltam rajta, hogy veszek egy felújítottat íbéjen, de az előző telóm is onnan volt és finoman szólva nem jött be a felújított móka.

Szóval most jön majd a próbálgatás, még a csengőhangot sem állítottam be rajta  :omg:

A készülék gyönyörű, a kijelző szintén. A gombokat végre nem erőből kell nyomni, az sms könnyebben fog menni rajta. És megy a kurzor lefelé is végre :)

Egyből látta a routert, majd kipróbálom rajta a netet is egyik nap.

Üdv!
.
.
.

#291 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 06. 14:08

Sziasztok!

Elnézést kérek az ékezetek hiányossága okán, egy email-ből szedtem át a szöveget, nem volt magyar billentyűzet azon a gépen, ahol írtam.

Gyulik a tapasztalat a telefonnal. SMS-t irni allati jo. Kifer az egesz es irja folyamatosan hogy hany karakter van meg hatra (lehet tervezni a szoveget, hogy epp kiferjen), a gombok tokeletesek. Erre a legjobb szo tenyleg az, hogy tokeletes. Jol lehet nyomni, hatarozott a nyomaspont, de nem betonkemeny, mint a K700-on. Perfekt.
Van kulon sms-jelentes, amit kulon folderbe rak.

A telefonkonyvben lehet default szamot rendelni a neveken belul a kulonfele funkciokra. Peldaul asszony otthoni  vezetekes szamat rendelem a beszedhez, de az sms-re a mobilt. De lehetne akar kulon mms-re is szamot rendelni.

Vegre van a naptarban rekurrencia. A k700-ban ez sem volt. Igy be is raktam ismetlodo meetinget. Az ebresztes lehet munkanapokon csak, kulon definialhatod a munkanapokat.

A vibra hatarozott es erezheto. Erosebb, mint a K700i-ben volt. Az nagyon gyenge.

A headset jo, meg kell szivacs ra, azt meg nem szereltem fel. A jack dugo csillagos otos, nem lehet rosszul radugni. Az SE megoldasa nem igazan biztos, mivel forditva is lehet eroltetni. Mivel eleve eroltetni kell, ezert sotetben ki tudod nyirni az egeszet, mert csak azt hiszed, hogy szorul a szokasos modon, megnyomod jobban es mar el is hajlottak a kontaktok es tornek a muanyag fulek. Aztan akkor mar a toltes is kulon macera, ha a fulek letortek (lasd hajgumis rögzítés).

Tegnap este teszteltem a fenyszenzort. A nappali es az eloszoba kozott szambaztam, a nappaliban lekapcsolta a billentyuzet vilagitasat, a kijelzot pedig feljebb nyomta, az eloszoba sotet fenyviszonyai kozott begyujtott a klaviatura es lejjebb vette a kijelzot. Ez mar nem suti ki az ember szemet. Allati jo. a legujabb SE keszulekeken is van mar ilyen asszem. 3 ev kesessel felraktak ok is.

A hatlap finom bemunkalasait lehet tapintani, nagyon jo fogast nyujt, mivel nem egy csupasz fenyes femet markolaszol, hanem erzed a tapadast. Barmennyire finom is a barazda az erzes megnyugtato, nem erzed azt, hogy ki akar csuszni a kezedbol. Patent, azt kell mondjam.

Tegnap felmentem WLAN-on a netre. Nem mondom, hogy ezen tul ezen fogok netezni, de a Minimap bongeszo tenyleg kihozza a maximumot a kepernyobol es a lehetosegekbol. Most megtudtam, hogy ha az Index.hu betolt, akkor az kabe 1.7 mega. Nagyon durva, ha ezt 3G netrol csinalod, akkor megankent 15 SEK. Hamar lehet sok penzt elkolteni. Mondta az eladó srac, hogy havi extra 39 SEK-ert van 1000 mega forgalom, ha valaki netezni akar.
Szerintem ez arra jo, hogy megnezze az ember vesz eseten a menetrendet a Vasttrafik oldalon.

Tetszik a kütyü.

Most még csak asszony száma van beleírva, így finoman szólva nem annyira használom ki a lehetőségeket. Most fogok nekiállni feltérképezni a dolgokat. Memória sincs benne, de láttam elérhető áron kártyát hozzá. Hákllis valamelyik márkára?

Itt a lakásban nagyon nincs térerő, de meglepődtem, hogy ez viszont fullon van. Mondjuk 3G-n keresztül kapcsolódik, ez lehet oka talán. Most nagyon elvadult dolgot mondok, de a 2.7 GHz könnyeben átmegy a falon vagy jobban beveszi a kanyart az ablaknyíláson esetleg? Üdítő mindenesetre, hogy végre nem szakadozik és dobálja le a vonalat, mint a régi telefonom. Az megőrjített. Az ablakra tapadva lehetett csak telefonálni.

Próbálgattam a kamerát a buszon és bár a K700i-nél jobb (milyen legyen, sok évvel újabb cucc), de ez sem váltja ki a fényképezőgépet még természetesen. Az igazság az, hogy ha adtak volna kamerátlant, akkor olyat választok. De eseti ökörködésre jó ez is. És szerencsére nem dominálja úgy a készülék hátlapját, mint mondjuk a K700i vagy az N95 esetében. Az nekem már túl sok a jóból.

Hirtelen ennyit mondhatnék, még semmit nem állítottam be rajta szinte. Szóval majd gyűlik még tapasztalat.

Üdv!
.
.
.

#292 Felhasználó inaktív   jbtibor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 06. 18:35

Arra figyeljetek, hogy a Symbianos YouTube kliens akkor is gprs kapcsolatot használ, ha wlan-t választasz ki induláskor. Minden figyelmeztetés nélkül a háttérben felkapcsolódik gprsre, és eszi a forintokat.

#293 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 07. 18:18

Kíváncsi leszek az akksira is. Én nem vagyok egy power user, tehát nem nyomogatom egyfolytában. Ráadásul ezen a fényszenzor miatt nem ég fullon a kijelző ha nem muszáj. Ezért aztán nagyon kíváncsi vagyok. Kedden vettem, ma van szombat. A 7-ből még világít 5 pöcök, pedig ma felvettem vele próbaképpen egy komphajó indulását. Mondjuk sokat nem beszéltem, mert most úgy jött ki a lépés. Talán 15 perc beszéd volt összesen.

Azt számítsátok hozzá, hogy éjszaka a telefon is alszik, nem csak én. 3G hálózaton működik.

Üdv!
.
.
.

#294 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 24. 21:28

Sziasztok!

A rá következő csütörtökön már csak 1 pöcök volt, akkor töltöttem fel asszem. Ez jó. Tetszik a kütyü.

Egy kérdés: milyen memóriakártyára háklis? Sandisk vagy Transcend jó bele? 2 gigásat nézek alighanem, az van jó árban.

Meg majd illene egy övtáska is, ezt már nem szeretem zsebben hordani, mert félek, hogy megsérül. Néha nekimegyek az asztal sarkának, ha nem figyelek, aztán kár lenne behorpasztani a hátlapot. Egy régebbi telefonomat így törtem össze a menzán sajnos. Ott a saválló pultot vettem élére...

Üdv!
.
.
.

#295 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 05. 10:29

Sziasztok!

Folytatom itt a monológot. Megfrissítettem a bioszt benne. Közel 72 megát töltött le a gép ehhez, csak pislogtam. Tök jó, mivel szólt is, hogy tegyem töltőre a processz megkezdése előtt.

Előtte backup, aztán megnyomtam a gombot. Ez mondjuk most egyszerűsítve van, mivel előtte le kellett szedni egy 22 megás frissítő progit. Aztán felismert kábé fél tucat új dolgot a telcsin, majd mehetett a frissítés.

Előtte pár alkalommal eltévesztette a dátumot bekapcsoláskor, azóta ezt nem csinálja. És indításkor mintha nem világítana olyan sokáig a képernyő magas fényerőn, hamarabb állítja a szenzorral. De mást nem vettem észre. Mondjuk mással nem is volt probléma.

Arról nem tudok nyilatkozni, hogy a kamera most jobb képeket csinálna, mert szerintem ugyanolyan f*s minőség. Bár nem is arra van, hogy a NG-be publikáljon vele az ember riportokat.

A készülék nagyon tetszik, még külön help is van benne. De témakörökre lebontva, hihetetlen. Az SMS kegyetlen jó rajta, nagyon élvezem, hogy kifér az egész egybe. A naptár is király. Szóval nagyon tetszik. Jól használható.

Üdv!
.
.
.

#296 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 05. 19:31

Idézet: donphobos - Dátum: 2008. júl. 5., szombat - 10:29

Előtte pár alkalommal eltévesztette a dátumot bekapcsoláskor, azóta ezt nem csinálja.

Elkiabáltam, csinálta ma is :omg:
.
.
.

#297 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 07. 18:45

Pezseg a topik. Sőt, habzik! :)

Találtam egy olyan beállítást az óra alatt, amivel a hálózatból veszi a pontos időt. Kíváncsi leszek, hogy erre mit lép. Ha ezzel együtt is elmegy néha a dátum, akkor csak az új FW-ben tudok reménykedni.

Esetleg valakinek hasonló élmény?

Üdv!
.
.
.

#298 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 07. 08. 07:17

Én még nem hallottam ilyenről.
KomposztWC

#299 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 08. 20:13

Idézet: Grillo - Dátum: 2008. júl. 8., kedd - 7:17

Én még nem hallottam ilyenről.

Én sem értem az okát. Mondjuk ez gyakorlatilag "csak működik", nincs vele gond. Korábban volt Siemens SX1 telefonom is (tudom, nem sok hasonlóság van), de azzal irdatlan mennyiségű szívás volt.

Egyedül ez a jelenség van, amit nem tudok mire vélni. Biztos berzenkedik a telefon, hogy finn létére svéd hálózaton kell működnie. Vagy nem tudom. Most aktív a hálózathoz szinkronizált óra kapcsoló, pár nap távlatából majd tudok nyilatkozni, hogy használt-e.

Üdv!
.
.
.

#300 Felhasználó inaktív   balazs851209 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 14. 20:12

Sziasztok tud valaki segíteni E50 függetlenítésben  :)

Téma megosztása:

• (16 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó