HWSW Informatikai Kerekasztal: Nokia E50 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (16 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Nokia E50 A legkisebb E sorozatú üzleti mobil

#41 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 08. 20:52

Idézet: PLacc - Dátum: 2006. nov. 8., szerda - 13:50

Este kipróbálom a TomTom Mobile 5-öt rajta. :D

Azt ne probald, TomTom mobile 6 lesz a jo.

Amugy megy rajta sokminden, de ami offline cucc az a tomtom 6 es a navicore. Navicore szerintem kinezetre, tudasra nagyon messze van, terkep meg ugyabbol az adatbazisbol van. En tomtom 6-ot hasznalok az 5.20 as terkepevel (asszem valami cz-sk-hu 645 vagy mifene, de allitolag mar van 647 is) , nemsokara meg az okosok szerint lesz vegre nem 40%os terkep is. Bar ez, ami most van a nagyvarosokban, budapesten meg a balaton kornyeken allitolag tokeletes, a kisebb falvakkal viszont gondban van. Viszont egesz europa szinte mar 99%, remeljuk lassan mi is :)

Szerkesztette: netcobra 2006. 11. 08. 20:56 -kor

#1: HP 6000Pro Desktop
#2: Ipad 2 32GB WiFi+3G ; Huawei Ideos S7 Slim 3G
#3: Nokia Booklet 3G
#4: Gigabyte EP45T-DS3R, E8200@3.2, 12GB DDR3, Gigabyte HD4850+ZL, OCZ Vertex 2 SSD+ 2x320GB Raid0, WD Elements 2TB, Chieftec 620W. Mobil: Nokia E72 + Iphone 4, Playstation 3 320GB

#42 Felhasználó inaktív   olee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 08. 21:47

GPS kell a térkép használathoz, vagy csak felinstallálod és megy?

#43 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 08. 21:54

Idézet: olee - Dátum: 2006. nov. 8., szerda - 22:47

GPS kell a térkép használathoz, vagy csak felinstallálod és megy?

Gps nelkul utvonaltervezes szerintem nincs (de lehet, nem probaltam), de terkep bongeszese termeszetesen lehetseges hazszam szerint.
#4: Gigabyte EP45T-DS3R, E8200@3.2, 12GB DDR3, Gigabyte HD4850+ZL, OCZ Vertex 2 SSD+ 2x320GB Raid0, WD Elements 2TB, Chieftec 620W. Mobil: Nokia E72 + Iphone 4, Playstation 3 320GB

#44 Felhasználó inaktív   PLacc 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 09. 07:40

Idézet: netcobra - Dátum: 2006. nov. 8., szerda - 21:52

Azt ne probald, TomTom mobile 6 lesz a jo.

Amugy megy rajta sokminden, de ami offline cucc az a tomtom 6 es a navicore. Navicore szerintem kinezetre, tudasra nagyon messze van, terkep meg ugyabbol az adatbazisbol van. En tomtom 6-ot hasznalok az 5.20 as terkepevel (asszem valami cz-sk-hu 645 vagy mifene, de allitolag mar van 647 is) , nemsokara meg az okosok szerint lesz vegre nem 40%os terkep is. Bar ez, ami most van a nagyvarosokban, budapesten meg a balaton kornyeken allitolag tokeletes, a kisebb falvakkal viszont gondban van. Viszont egesz europa szinte mar 99%, remeljuk lassan mi is :)

Köszi!

Honnan lehet(ne) leszedni a 6-ot?  :confused:
--Powered by IBM

#45 Felhasználó inaktív   olee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 09. 08:15

Itt van még egy review:
www.phonearena.com Nokia E50 review

Idézet

Conclusion:

Nokia E50 combines high functionality and stylish design with a very good size for a smartphone, but a uncomfortable to use keypad and slow navigation through the menus, which affects the usage of the phone as a whole. In order to make the phone suitable for business users, Nokia has decided to use a powerful battery, a large and bright display and metal parts, but the sound quality and the speed performance are something to complain about – and these are things very important to the business user.

Pros
Design and size. 
Bright and large, clearly seen in direct sun-light. 
Very good personalization of the phone including homescreen, main menu and applications.
Powerful battery.

Cons
Uncomfortable keypad.
Poor sound quality and volume both during a call and listening to music or a ringtone.
Overall slow speed performance.

Szerkesztette: olee 2006. 11. 09. 08:16 -kor

#46 Felhasználó inaktív   PLacc 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 09. 08:47

Idézet: olee - Dátum: 2006. nov. 9., csütörtök - 9:15

Itt van még egy review:
www.phonearena.com Nokia E50 review

A bill. felső része tényleg gyengus (kicsik a gombok), de a szmsor nagyon jó használható szvsz.
A hangja nem rosszabb, mint a 6630-nak.
Tényleg lassú (főleg a boot). :(
--Powered by IBM

#47 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 09. 08:58

Idézet: PLacc - Dátum: 2006. nov. 9., csütörtök - 8:47

A bill. felső része tényleg gyengus (kicsik a gombok), de a szmsor nagyon jó használható szvsz.
A hangja nem rosszabb, mint a 6630-nak.
Tényleg lassú (főleg a boot). :(

minden symbian telefonnak lassu a bootja, nem ujdonsag  :s
macbook air 2014

#48 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 09. 09:46

Idézet: PLacc - Dátum: 2006. nov. 9., csütörtök - 8:40

Köszi!

Honnan lehet(ne) leszedni a 6-ot?  :confused:

Privi ment :)

A bootolas tenyleg hosszu ido, de en nem vettem eszre hogy lassu lenne( E61). Valakinek nincs kedve radobni egy Nsysinfo nevu progit, abbol megtudhatjuk van e kulonbseg hw-ileg?

#49 Felhasználó inaktív   PLacc 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 09. 12:02

Idézet: evone - Dátum: 2006. nov. 9., csütörtök - 9:58

minden symbian telefonnak lassu a bootja, nem ujdonsag  :s

A 6630-am azért jóval gyorsabb...
--Powered by IBM

#50 Felhasználó inaktív   PLacc 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 09. 12:03

Idézet: netcobra - Dátum: 2006. nov. 9., csütörtök - 10:46

Privi ment :)

A bootolas tenyleg hosszu ido, de en nem vettem eszre hogy lassu lenne( E61). Valakinek nincs kedve radobni egy Nsysinfo nevu progit, abbol megtudhatjuk van e kulonbseg hw-ileg?

:respect:  :respect:  :respect:  :respect:  :respect:  :respect:

Ha elküldöd a progit (linkjét), akkor felnyomom rá. :)
--Powered by IBM

#51 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 09. 12:12

Ez lenne az. Koszi, kivancsi vagyok ugyanaz e belulrol (proci, ram, ilyesmi) . milyen a telo amugy? Kar hogy a wlant kihagytak belole, akkor fullos lenne, mondjuk arra ott az e60 is, de az joval nagyobb. De tok poen, hogy tegnap pl ebedeltem a mekiben, kozben meg jottek le az emailek, meg elolvastam a hireket amig vartam asszonyra.  :)

sikerult amugy minden? :) 

#52 Felhasználó inaktív   PLacc 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 09. 19:02

Idézet: netcobra - Dátum: 2006. nov. 9., csütörtök - 13:12

Ez lenne az. Koszi, kivancsi vagyok ugyanaz e belulrol (proci, ram, ilyesmi) . milyen a telo amugy? Kar hogy a wlant kihagytak belole, akkor fullos lenne, mondjuk arra ott az e60 is, de az joval nagyobb. De tok poen, hogy tegnap pl ebedeltem a mekiben, kozben meg jottek le az emailek, meg elolvastam a hireket amig vartam asszonyra.  :)

sikerult amugy minden? :) 

Phone Model NOKIA E50
SW Version V 06.27.1.0
10-07-2006
RM-171
© Nokia
IMEI 351893*********
Battery level 100 %
Signal strength -68 dBm
Registration status Registered on home network
Network name PANNON GSM
Operator name
Mode of the network
Status of the network
MCC of the network
The network identity
Alpha-tag of the network
CDMA Band class
CDMA SID
Network access type
Location area code
Cell ID
Free RAM 10743808 B
Total RAM 33554432 B
ROM size 27340800 B
Free Phone memory 67641344 B
Total Phone memory 71907328 B
Free flash memory 8 B
Total flash memory 181 B
Processor type ARM
Processor speed 235.200 MHz
System startup reason Cold reset
Max screen resolution 240x320
Number of colours 16777216
Locale language Hungarian
GSM Supported
WCDMA Not Supported
CDMA Not Supported
Wi-Fi Not Supported
USB Supported
MMC Supported
MMC Hotswap Supported
Camera Not Supported
Cover display Not Supported
MIDI Supported
QWERTY Input Not Supported
OpenGL ES and EGL Supported
Flight mode Not Supported
Offline mode Supported
Infrared Supported
Bluetooth Supported
Bluetooth fax profile Supported
Bluetooth imaging profile Not Supported
SyncML device management standard Supported
SyncML data synchronization standard Supported
SVGT (Scalable Vector Graphics - Tiny) Supported
Audio Effects API Supported
Audio Resource Indications Utility Supported
Equalizer Supported
USSD Supported
Video Telephony Not Supported
SIP Stack Supported
QOS Supported
IPSec Supported
Location Landmarks API Supported
Location basic services Supported
Camera burst mode Supported
UIs use Europe Look And Feel Supported
UIs use Asia Pacific Look And Feel Not Supported
Instant Messaging feature Supported
Presence feature Supported
Japanese language Not Supported
Thai language Not Supported
Chinese language Not Supported
--Powered by IBM

#53 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 09. 19:28

Thx. hmm, vannak azert itt erdekes dolgok. Pl camera mod: not supported. Vagy neked a fenykepezo nelkuli verzio van? Meg pl nekem 206.8mhz et ir ki a procira, pedig nem hiszem hogy kisebb lenne :)
A romnal ugyanez. Total RAM: 47185920 B, ROM Size: 19922944 B

#54 Felhasználó inaktív   PLacc 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 09. 19:42

Idézet: netcobra - Dátum: 2006. nov. 9., csütörtök - 20:28

Thx. hmm, vannak azert itt erdekes dolgok. Pl camera mod: not supported. Vagy neked a fenykepezo nelkuli verzio van?

Így van, ebben nincs kamera. :)
--Powered by IBM

#55 Felhasználó inaktív   olee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 09. 20:49

PC szinkronizációról van tapasztalat? Nekem ez az egyik legfontosabb lenne ebben a telefonban.
Régen az egész Psion társulatot használtam (Siena, 3mx, 5, 5mx, S7), de sajnos a PC Link egy nagyon gyenge pontja volt a rendszernek. Ebben az indexes cikkben elég lesújtóan, még mindig nem működik rendesen a PC Link az E61-gyel. :-(

http://index.hu/tech/mobil/e61061103/

Idézet

Summa summárum és ceterum censeo – 2x2 in 1
Akkor summázzunk így négyezer flekk után:

A Symbian OS 9.1 (Series 60) meglehetősen nehézkes, kusza oprendszer, ezen a hardveren ráadásul bosszantóan lassú. Néha tényleg megőrjített azzal, hogy teljesen kiszámíthatatlan helyekre dugdos olyan beállításokat, amik logikailag egy helyre tartoznak, vagy akár egy alkalmazáshoz. A Windows Pocket PC-hez képest stabil (legalábbis, ahogy a windowsosok panaszait hallom), de hát ez olyan, mint Győzikéhez képest visszafogottan intelligensnek lenni, ugye, tehát azért lefagyott egy héten kétszer legalább. Vagy például egyes billentyűket elfelejti időnként. Megnyomom mondjuk a mail gombot és semmi. Csak az újraindítás segít. Vagy gyakori, hogy belefagy a headsetbe. Csatlakoztatom a headsetet (fülhallgató, plusz mikrofon), akkor észreveszi, odairányítja a hangot, de amikor kihúzom a csatlakozót tízből egy esetben nem veszi észre, hogy már nincs head set, ezért a normál hangszóró és a mikrofon nem működik. Újra kell indítani. Szereti a rebootot, na.

Nagyon különbözni akar a Windowstól, nyilván, ennek az a vége, hogy teljesen követhetetlen az ablakkezelés. Melyek az aktív alkalmazások? Hogyan lehet váltani közöttük? Nem lehet váltani közöttük? Ez most be van zárva vagy fut a háttérben? Hogyan maradhat a háttérben aktív egy internetes – mondjuk wifis – kapcsolat? Megfejthetetlen dolgok. A böngésző például tud új ablakot nyitni, de hogy hogyan lehet ezek között váltogatni, arra nem jöttem rá. Valószínűleg sehogy. Be lehet zárni az éppen aktív ablakot, oszt ennyi.

RTFM – nem okos, nem kezelhető
A kezelhetőség arrafelé kezdődne, hogy egy olyan embernek, aki legalább ezerszer installált már vindózt és vindózos alkalmazást, kezelt már több tucat Nokia-telefont, legalább száz alkalommal állított be mindenféle típusú mailklienst, annak nem kell a users manual után nyúlnia, hogy egy telefon alapvető internetes beállításait összelője. Na, ezt az E61 bőven nem teljesíti. Sőt.

Az okostelefonoknak nevezett készülékek valójában egyre butábbak, egyre kevésbé használhatók, egyre több fölösleges és rosszul megvalósított funkcióval aggatják tele őket a gyártók. Nem bírják saját magukkal ezt az elcseszett innovációs versenyt, félkész vagy még félig sem kész termékeket dobnak piacra, megbízhatatlatlan szoft- és hardvereket.

Komoly, elfoglalt, mindig online üzletembereknek hirdetik ezeket, pedig mindenki, aki használt már ilyet, tudja, hogy alkalmatlanok bármilyen munkára. A szolgáltatók és a gyártók minden héten újabb technikai forradalomról számolnak be, és a hirdetéseikben egészen pofátlanul hazudják, hogy készülékeik sokoldalú kis munkaállomások, amin bármilyen hagyományos számítógépes feladat elvégezhető. A mobilipar morális válságba süllyedt, képtelen kitörni a hazugspirálból. Ezek a készülékek sosem voltak alkalmasak munkára, és nem is látszik, hogy a közeljövőben mitől lennének.

A jövő mobilja a spirálfüzet
A mobilosoknak nyilvánvalóan semmiféle ötletük sincs arra, hogy miképpen tegyék a készülékeiket versenyképessé egy spirálfüzet-toll kombóval. Nincs egyetlen olyan mobil eszköz sem, amely adatrögzítésben és adatfeldolgozásban hasonló teljesítményre lenne képes, mint a spirálfüzet és a toll.

Játszani, szórakozgatni, tesztelgetni jók ezek a kis gépek, elütni az időt valahogy. Egy ideig.

Néhány hét használat után azt vettem észre magamon, hogy már egyáltalán nem próbálom használni azokat az okostelefon-funkciókat, amikért valójában megvettem. Nem szinkronizálom a naptáramat (úgyis ott van a laptomon, ott van az irodai gépemen), nem töltöm le a leveleimet (úgyis csak egy mappát lát, és ritka az olyan sürgős ügy, ami nem várhat addig, amíg újra normális mailkliens közelébe jutok). Telefonálok rajta és kész. Ha valaki fölhív, hogy találkozót beszéljen meg, akkor nem kezdek el szerencsétlenkedni, navigálni a piszok lassú menüben, miközben a fülemtől el kell venni, ugye, szóval eszembe sem jut beleírni az E61 naptárába, inkább megkérem az illetőt, hogy hívjon vissza később, amikor számítógép előtt vagyok, majd akkor beírom az Outlookba. Vagy fölírom gyorsan a füzetembe. Egyébként sem tudom áttekinteni a naptáramat egy ilyen kis felületen rendesen. (Ez az egész mobilkatasztrófa oka, ezért nem alkalmasak munkára: nincs elég input felület és nincs elég output felület. Körülményes bevinni az adatot, de ha már benn van, nem lehet áttekinteni, feldolgozni, mert túl kicsi a képernyő. Az ember agya nem tud ilyen kicsiben dolgozni.)

Illetve néha webezek, de sosem munkaként. Egyetlen adekvát felhasználás: ha az ember egyedül üldögél valahol, és nincs nála semmi, se újság, se könyv, na, akkor webezhet vele egy picit. Pár percet. Hol adódik ilyen helyzet? Hát a vécén. Oda nagyszerű. De még mindig sokoldalúbb megoldás a hagyományos újság. Pláne, ha nincs papír.

Nem adom fel, gyűjtök a HP-ra.

#56 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 09. 20:58

Idézet: netcobra - Dátum: 2006. nov. 9., csütörtök - 19:28

Thx. hmm, vannak azert itt erdekes dolgok. Pl camera mod: not supported. Vagy neked a fenykepezo nelkuli verzio van? Meg pl nekem 206.8mhz et ir ki a procira, pedig nem hiszem hogy kisebb lenne :)
A romnal ugyanez. Total RAM: 47185920 B, ROM Size: 19922944 B

Ennek 2féle változata van? [f.gép és nélkule, más procc, stb?]
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#57 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 09. 21:03

Az a cikk botranyos, en ahogy olvastam irtam a szerzonek, mert vagy nem volt ilyen telefonja, vagy valami konkurens gyarto berelte fel egy ilyen cikkre (termeszetesen nem ezt irtam)  :)  Csak olyan dolgokat hoz fel hibanak, amit O nem tudott megcsinalni. Pl "5programozoval meg rendszergazdaval nem birta beallitani a mail klienst, meg csak egy fiokot kezel" kozben kb 1 perc alatt beallitottam mind a negy postafiokom ahogy megvettem. Tobbek kozott olyan ordongossegeket kellett csinalni, hogy a gmailes fiokhoz (amit o is kiemelt) be kellett irni a felhasznaloi neved meg a jelszavad. Tenyleg 6emberes melo. A szinkronizaciorol amit irt azt sem tudom hogy csinalta, outlookal siman lehet szinkronizalni, nem cserelte fel a vezeteknevet meg keresztnevet ahogy irtak. De arra sem jott ra negy honap alatt hogy a kijelzo 320x240 es nem 416x318 ahogy irta..Es meg sorolhatnam. szoval erdekes az egesz, nem tudom ha valaki nem ert valamihez, akkor minek ir rola cikket, minek egeti magat ilyenekkel. Kivancsi vagyok visszair e valamit, mert eleg hosszu lelegzetvetelu levelet kapott, termeszetesen nem ilyen stilusban.

A szinkronizaciorol meg annyit, hogy valami apro gond volt vele allitolag (pd*mania.hu forumon ki van vesezve, nezz utana) de en nem is egeszen ertettem, csak annyit, hogy az atlagfelhasznalot nem erinti..valami kis aprosag volt. Amugy meg siman ment, en egy samsung d500rol mentettem le outlookba a nevjegyeket, naptarjegyzeteket, hazaertem az uj teloval, 1perc alatt atrakta mind a 400 koruli bejegyzest

Szerkesztette: netcobra 2006. 11. 09. 21:07 -kor

#58 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 09. 21:05

Idézet: Wyco - Dátum: 2006. nov. 9., csütörtök - 21:58

Ennek 2féle változata van? [f.gép és nélkule, más procc, stb?]

Igen, ketfele valtozat van az E50-bol. Van kamera nelkuli, meg 1.3 mpixeles kameraval. Mas procc ilyesmi nincs, en Placc kollega segitsegevel az E61-esemmel hasonlitgattam ossze. Kozben utananeztem, a proci mindkettoben 220mhzes arm, attol fuggetlenul mit ir ki a sysinfo

#59 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 09. 21:21

Idézet: netcobra - Dátum: 2006. nov. 9., csütörtök - 21:05

Igen, ketfele valtozat van az E50-bol. Van kamera nelkuli, meg 1.3 mpixeles kameraval. Mas procc ilyesmi nincs, en Placc kollega segitsegevel az E61-esemmel hasonlitgattam ossze. Kozben utananeztem, a proci mindkettoben 220mhzes arm, attol fuggetlenul mit ir ki a sysinfo

fura. legalább olcsobb a kamera nelkuli? :)
mármint ugy lenne értelme...
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#60 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 09. 21:29

Miert furcsa? Sok nagyvallalathoz mar nem lehet kameras telefont bevinni, a legtobb uzletember meg nem hasznalja a kamerat, igy teljesen felesleges bele. Legalabbis ez volt az alapgondolat. Aztan az E50be megis raktak kamerat, de csinaltak kamera nelkuli valtozatot is (kesobb) az elobbi megfontolas alapjan. E61nel pont forditva van, 2007elejen jelenik meg a kameras verzio, E63 nevvel, valamint az uj kommunikator E90neven ket kameraval es egy N80 hasonmas masodik kamera nelkul E65 nevvel. Asszem kb ennyi. Szoval lesz itt minden, egyikben egy kamera, masikban nincs, harmadikban ketto, csak gyozzuk figyelni es jegyezni, nomegpersze venni :)

szerk: nem tudom olcsobb-e, nemhiszem hogy jelentosen

Szerkesztette: netcobra 2006. 11. 09. 21:30 -kor

Téma megosztása:

• (16 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.