S/PDIF kimenet
Elküldve: 2006. 06. 03. 11:33
Lenne egy kérdésem a fórumosokhoz:
Azt szeretném megtudni, hogy létezik-e olyan hangkártya vagy csak valamilyen PCI-os kártya vagy valamilyen USB-s megoldás arra, hogy valahogy S/PDif kimenetettel is rendelkezzen egy gép. (optikai vagy koax) Tudom az Audigy kártyákon van ilyen, de nekem úgy 5000 Ft alatti megoldás kellene.
Köszönet minden építőjellegű hozzászólásért.
Mayky
Elküldve: 2006. 06. 03. 23:52
Idézet: mayky - Dátum: 2006. jún. 3., szombat - 12:33
Lenne egy kérdésem a fórumosokhoz:
Azt szeretném megtudni, hogy létezik-e olyan hangkártya vagy csak valamilyen PCI-os kártya vagy valamilyen USB-s megoldás arra, hogy valahogy S/PDif kimenetettel is rendelkezzen egy gép. (optikai vagy koax) Tudom az Audigy kártyákon van ilyen, de nekem úgy 5000 Ft alatti megoldás kellene.
Köszönet minden építőjellegű hozzászólásért.
Mayky
olyan már az sblive-okon is van, csak kell hozzá egy minijack-rca átalakító. Ennyiért biztos kapsz valakitől használtan.
Elküldve: 2006. 06. 09. 19:26
Most meg az a gondom, hogy sehogy nem tudom összehozni azt, hogy a gépen lévő dvd filmek hangját DD-ba játszam ki a házimozi erölkődőre. A leírás azt írja, hogy a CD-n lévő WinDVD progiban engedélyezni kell a S/PDif kimentet és a hankártya beállításánál is 2 csatornásra kell váltani és akkor ott is engedélyzni a digi kimentet. Az utóbbit még meg tudtam csinálni de a WinDVD-ben nem lehet kipipálni a SPDIF-et. (persze írták a helpben, hogy nem mindegyik verzióban lehet betenni a pipát)
Kipróbáltam egy másik WINDVD-vel ott be lehet tenni a pipát de meg se szólal.
A Power DVD-n meg nem is találtam ilyet.
Van esetleg valakinek ilyen CMI8738-as chipes karija, akinek összejött A DD kivitele az erősítőre?
A kimenet persze jó lehet, mert ki lehet tenni a hangot, de csak sztereóban.
Please Help !
Köszi
Szerkesztette: mayky 2006. 06. 09. 19:29 -kor
Elküldve: 2006. 06. 11. 17:25
1) Windows XP kellett feltennem. (98 akartam előszőr mert ez a gép csak filmnézésre van)
2) le kellett tölteni egy újabb drájvert a hangkarihoz.
és működik.
Mayky
Elküldve: 2006. 06. 18. 09:06
Idézet: mayky - Dátum: 2006. jún. 9., péntek - 20:26
Most meg az a gondom, hogy sehogy nem tudom összehozni azt, hogy a gépen lévő dvd filmek hangját DD-ba játszam ki a házimozi erölkődőre. A leírás azt írja, hogy a CD-n lévő WinDVD progiban engedélyezni kell a S/PDif kimentet és a hankártya beállításánál is 2 csatornásra kell váltani és akkor ott is engedélyzni a digi kimentet. Az utóbbit még meg tudtam csinálni de a WinDVD-ben nem lehet kipipálni a SPDIF-et. (persze írták a helpben, hogy nem mindegyik verzióban lehet betenni a pipát)
Kipróbáltam egy másik WINDVD-vel ott be lehet tenni a pipát de meg se szólal.
A Power DVD-n meg nem is találtam ilyet.
Van esetleg valakinek ilyen CMI8738-as chipes karija, akinek összejött A DD kivitele az erősítőre?
A kimenet persze jó lehet, mert ki lehet tenni a hangot, de csak sztereóban.
Please Help !
Köszi
Figyu. Spdif az a tömörített dd\dts hangok egy az egy ben átutalása az erősítőhöznőhöz, coax(rca-rca) vagy optikai(toslink) kábelen, a hangkártya digital out kimenetén. Teljesen mindegy milyen chip van a hangkártyán , mert nem azzal fogsz dekódolni. Ebben az esetben az erősítődet az ehhez kapcsolódó módba kell állítanod és amennyiben helyesek a beállítások az erőlködő mindig midig a kapott tömörítésű módban fog futni.(de csak filmeknél). Ellenben ha a hangkártyára integrált dekódert akarod használni(nem tudom a te modelleden milyen van) akkor a windvd-ben az analóg hangkártyát kell bepipálnod. Ekkor az erősítőd 1 árva jelet sem fog kapni)
Elküldve: 2006. 06. 18. 09:14
Elküldve: 2006. 06. 25. 22:15
srácok, nem igazán értem a dolgot. [nem vagyok vmi jó a témában,szal ha tudtok segitsetek légyszi]a múlt héten vettem én is egy ilyen trust sc-5250 5.1 surround hang kártyát, meg egy thomson erösitőt [thomson DPL680HT],a baj az ,hogy az erősitőn nincs elég bemenet [?] vmiért, szal analógként lehetetlen összekötni a dolgot.szal marad a digitális, coax vagy optikai kábel. az istennek sem birok vele mit kezdeni, maximum sztereó hangig jutok el. a hangkártya drivere kicsit [nagyon] felhúzta az agyam, hogy a legfrissebb amti találtam 2002.11. havi. minden ok,összekötöttem optikai kábellel az erösitő bemenetet és a hangkártya kimenetet, de egyszerüen nem tudok kicsalni belőle sztereonál jobb hangot. még windvd, mindenfajta beállitás mellett sem. az erösitőn csak a front L és R világit. winbe a hangbeállitásoknál is 5.1-re próbáltam tenni,a trust [cmedia] driver feltelepitése után a mixerben csak spdif kimenettel hajlandó hangot kiadni a cucc. nem értem
sziasztok
Szerkesztette: norrec 2006. 06. 25. 22:16 -kor
Elküldve: 2006. 06. 25. 23:17
Integralt, hardveres DD enkodert eddig csak az nVidia SoundStorm-ja tudott, de azt sajnos nem pakoltak bele az nF3/4/5 chipsetekbe, mondvan nagyon megdragitja az eloallitasukat.
Aztan az Azalia kompatibilis alaplapok is tudnak szoftveresen DD enkodolni, kerdes mekkora processzorterhelessel. (Azalia van az osszes uj intel chipsetes lapon, meg nF5-okon)
Bovitokartyakent egyedul a Terratec gyartott olyan kartyat, ami kiadta az 5.1 hangot a digitalis kimeneten.
Elküldve: 2006. 06. 26. 00:01
Idézet: norrec - Dátum: 2006. jún. 25., vasárnap - 23:15
Komoly egy kutyu lehet, ha nincs rajta 5.1 analog bemenet.
600W zenei teljesitmeny????? 10% THD mellett???
PMPO-nak talan elmegy, de zeneinek nehezen.
Talan a 100-at meguti a 6 csatorna osszesen.
Nekem mondjuk "szerencsem" volt, amikor le kellett cserelnem a SoundStorm-os alaplapomat, mert a hazimozierositom kelloen regi ahhoz, hogy ne legyen rajta mindenfele karacsonyfadisz rovidites (dts, Pro Logic 2...), de errol meg nem sporoltak le az 5.1 analog bemenetet, igy nem dolt ossze a vilag, hogy analogra kellett bekotnom az uj hangkartyamat...
Meg meretre is ugy viszonyul a te "erositodhoz", mint egy hifitorony a mini-hifihez.
Ja, itthon egyszer kiprobaltam, mit tud a 4x75W tenylegesen leadott teljesitmeny.
Majdnem uvegest kellett hivatnom, mert szabalyosan hullamzott az ablak. Ketlem, hogy tulelte volna abban az allapotban, ha nekirepul egy legy.
Azota nem merem -30dB fole tekerni a hangerot, mert kulonben meglincselnenek a szomszedok...
Elküldve: 2006. 06. 26. 00:06
Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. jún. 26., hétfő - 0:17
http://www.gepbolt.h...30577&f=SND&o=0
Vazze, alig dragabb, mint az Au4, miert nem azt vettem
Szerkesztette: nyunyu 2006. 06. 26. 00:10 -kor
Elküldve: 2006. 06. 28. 20:35
Idézet: norrec - Dátum: 2006. jún. 26., hétfő - 7:00
itt a megoldás!!! (igaz költséges) én is 1 ilyennek a beszerzésén gondolkodom.
http://hu.europe.creative.com/shop/product...0&product=1114&
Elküldve: 2006. 07. 02. 09:11
Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. jún. 26., hétfő - 0:17
Integralt, hardveres DD enkodert eddig csak az nVidia SoundStorm-ja tudott, de azt sajnos nem pakoltak bele az nF3/4/5 chipsetekbe, mondvan nagyon megdragitja az eloallitasukat.
Aztan az Azalia kompatibilis alaplapok is tudnak szoftveresen DD enkodolni, kerdes mekkora processzorterhelessel. (Azalia van az osszes uj intel chipsetes lapon, meg nF5-okon)
Bovitokartyakent egyedul a Terratec gyartott olyan kartyat, ami kiadta az 5.1 hangot a digitalis kimeneten.
Akkor lehet hogy ebben a topicban van leírva a válasz arra amit már sok helyen kérdeztem? Nforce4 chipseten csücsülő ALC850 hangkari SPDIF kimenetén (mindegy hogy optikai vagy koax) a házimozierősítőn (yamaha) nem jön ki az 5.1 hang. Illetve a PowerDVD tökéletesen játsza a DD-s filmeket, de csak akkor kapcsol át az erősítő DolbyDigitalra ha megy a film lejátszása. A játékok, avik, amik az NF2 lapon tökéletesen mentek 5.1-ben most csak stzereóban, Dolbysorroundban jönnek ki, vagy elmarad 1-2 hang stb. Minden drivert kipróbáltunk, abit és asus lapot is, de uaz az eredmény. Akkor a fentebb leírtak alapján ne is próbálkozzunk ezzel? ( az spdif szinte csak dísznek jó? )
Ha analóg kimeneten kötjük be pluszban az erőlködőt akkor viszont jók lesznek a játékok? Egyébként hogyan tudja a filmet dd-ben kiadni, mást meg nem? Hogyan tesz különbséget? Ez nem csak driver kérdése?
Elküldve: 2006. 07. 02. 10:50
Ujabb nF-ek csak analogon tudnak 5.1-et kiadni, illetve csak elore kodolt 5.1 digitalis tartalmat (DVD hangja) tudnak tovabbitani az SPDIF-re.
Hogyan tesz kulonbseget?
Egyszerubb hangkartyak csak PCM formatumu digitalis kimenetet tudnak eloallitani, ez egyszeruen eloallithato: elso 2 csatorna hangja 48kHz-s mintavetellel digitalizalva. (illetve eloallitja a hangot 48kHz-s mintavetellel, aztan kozvetlenul ez megy a digitalis kimenetre, meg az analogra is, utobbi a DAC-on keresztul.)
DD joval bonyolultabb, tomoritett AC3 adatformatumot hasznal, ahhoz szamolni is kene.
DVD-nel ez a tartalom elore le van tarolva, ekkor a hangkartya atkapcsol egy masik uzemmodra, es nem a hangkartya jelet tolja ki a digitalisra, hanem a DVD-rol jovo adatfolyamot.
Nyilvan meg lehetne oldani tisztan szoftveresen is, hogy a jatek szamolja valos idoben a DD hangot, csak mivel az a Dolby szabadalma, ezutan fizetni kell kemenyen.
Mint ahogy az erositogyartoktol is beszedi a sapot minden egyes eladott darab utan.
SoundStorm eppen ezert nem kerult be az ujabb nF chipsetekbe, mert minden egyes ~20-25 dollaros chipset utan kellett volna par dollart fizetniuk, fuggetlenul attol, hogy a vegfelhasznalo hasznalja-e a DD enkoder funkciot, vagy sem.
Mivel a juzerek 95%-a nem hasznalja, inkabb kihagytak, igy annyival olcsobb lett a chipset.
Szerkesztette: nyunyu 2006. 07. 02. 10:54 -kor
Elküldve: 2006. 07. 02. 11:22
Elküldve: 2006. 07. 02. 19:05
Idézet: Robi19 - Dátum: 2006. júl. 2., vasárnap - 11:22
Tudhat ilyet?
http://www.turtle-beach.com/site/products/...producthome.asp
Egy probat megerne, de itthon nem kaphato!
Elküldve: 2006. 07. 02. 19:12
Idézet: Robi19 - Dátum: 2006. júl. 2., vasárnap - 12:22
Van ilyen kártya csak nem az átlag PC-s pénztárcájához. Nézz szét a professzionális eszközök között (PC alapú stúdió alkalmazások). A mezei PC-s hangkártyák Dolby Digital dekódolásra vannak elsősorban kihegyezve és nem arra, hogy házimozi rendszereket hajtsanak meg az általuk előállított DD-vel. Ha DD előállítás kell arra is van eszköz de nem a 40.000-50.000Ft-os kategóriában hanem sokkal magasabban.
Elküldve: 2006. 08. 08. 12:54
Idézet: norrec - Dátum: 2006. jún. 26., hétfő - 7:00
Én is sokat szívtam a dologgal, de végül is megoldódott. Nekem Asus A8N-E (nforce4)alaplapom van, integrált realtek 850-es hangkütyűvel, és nyomtak rá optikai, és koax SPDIF-t. Jelzem nagyon sokat küzdöttem vele, de csak 2 hang dekoderrel megy 5.1-ben. Egyik a régi AC3Filter 0.70b (csak ez a jó, az újabbak nem működnek!!!) és az ffdshow Audio decoder. Mind a 2-nél a configot át kell állítani AC3-nál SPDIF-re, és működik. Az erölködő egyből érzi a 6 jelet.
Elküldve: 2006. 08. 08. 13:31
Idézet: Miki - Dátum: 2006. júl. 2., vasárnap - 20:05
http://www.turtle-beach.com/site/products/...producthome.asp
Egy probat megerne, de itthon nem kaphato!
Ezt írják:
Idézet
Ha igaz, ez alapján tudja.
Ilyen még a feljebb említett Terratec Aureon 7.1 PCI.
Mindkettővel az a baj, hogy csak EAX 1 & 2-t támogatnak, kérdés, játékoknál ez mennyire lesz hátrány.
Én is most váltottam SoundStormos lapról nF4-re, bizony visszasírom azokat a képességeket...
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

Súgó
A téma zárva.