HWSW Informatikai Kerekasztal: Pantel lakossági internetszolgáltatása - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pantel lakossági internetszolgáltatása akár 24 megabit/s letöltési sebesség Értékeld a témát: -----

#161 Felhasználó inaktív   kew 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 16. 18:33

Idézet: Freeze - Dátum: 2006. jún. 16., péntek - 16:39

A szerződés megkötéséig kell lemondanom az Externetnél az ADSL-t, tehát mire visszaér a postával az általam aláirt szerződés addigra már megkell szüntetni a vonalat.
Már csak azt nemtom hogyviszi vissza a Té a modemjét, hogyha nemleszek itthon pár hétig. :D

Egyébként ha problémák adódnak a folyamatban, akkor sem maradok net nélkül, mert ideiglenesen betudom köttetni a helyi kábelszolgáltató netjét. Elég tré, de jobb mint a modem...

gondolom ottis van kb 30 napos felmondási idő, szal kikell várni mig kikötik, és utána visszapostázni a szerződést?
a modem elvitelét kb 3x megkísérlik, aztán otthagyják, ha jól tudom :) annyira nemfontos az nekik.
Sok sikert az új szerződéshez, várjuk a fejleményeket! :)

#162 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 18:53

Idézet: kew - Dátum: 2006. jún. 16., péntek - 19:33

gondolom ottis van kb 30 napos felmondási idő, szal kikell várni mig kikötik, és utána visszapostázni a szerződést?
a modem elvitelét kb 3x megkísérlik, aztán otthagyják, ha jól tudom :) annyira nemfontos az nekik.
Sok sikert az új szerződéshez, várjuk a fejleményeket! :)

Jah otthagyják, aztán szépen kifizeted. :D
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#163 Felhasználó inaktív   kew 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 19:05

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. jún. 16., péntek - 19:53

Jah otthagyják, aztán szépen kifizeted. :D

hát az meglehet :)
amúgy most azon gondolkodom, hogy ha lemondom dsl-t, és megrendelem a pantelt, akkor kötök a T-nél egy szeződést kábelnetre, most ugye akció van, 30 napig kipróbálhatom, aztán ha nemkell minden kötelezettség nélkül fel lehet bontani a szerződést. szal lehet nyerni 30 napot net kiesés nélkül. kérdés, hogy ezután még mennyi időbe tellik bekötni a pantelt  :confused:

na közbe utána is érdeklődtem, az a 30 nap csak 22, mivel 8 nap a felmondási idő... :think:

Szerkesztette: kew 2006. 06. 16. 19:12 -kor

#164 Felhasználó inaktív   Nezelodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 19:47

Idézet: csucsregop - Dátum: 2006. jún. 16., péntek - 9:00

OFF

Azért nem írok indexen és nem járok oda, mert te ott jelen vagy.
Mostmár itt is jelen vagy.
Majd ha megütöd azt a színvonalat a hosszú hozzászólásaidban, amit Shabba képvisel és szakmai tényekkel van alátámasztva, tárgyalhatunk.
Amíg csak fikázol, addig nem.
Ebbe a "figyelmeztessen hivatalosan" dologba fogsz egyszer begolyózni.

Téma lezárva.

ON.

Nah cimbora inkabb 100x Maus, mint 1x Te, mar megbocs. Higgadj es vonulj ki, ha nem tetszik. Mindenesetre hozzaszolasod jeleztem az adminoknak, hogy nezzenek mar utana mit pattogsz itt agresszivan :)

on:

Egyelore tenyleg ugy latszik, hogy a reszleges hurok az olajozottabb, es persze olcsobb is a berlese. Elvileg 3g-re vagyok benevezve, meglatom mi sul ki belole. De en is nagyon kivancsian varom az elso teljeshurkos bekotott Pantel elofizeto velemenyet, tapasztalatait.

Jah, gondolom a 24 mbit mar adsl2+ kell legyen, mert nemreg nezegettem az allitolag "kimeleten jo" jelszintjeimet, es a jelenlegi 2mbit-es csomagom mellett azt irja: 1/3 telitve a lehetseges savszelbol. Szal osztok-szorzok es ugy jon ki, hogy adsl-en - az en helyzetemben - max 6 mbit fer ki a csovon :)

Szerk:
relative capacity occupation: 33% 
noise margin downstream: 31.5 db
output power upstream: 10.0 dbm
attenuation downstream: 19.5 db

Szerkesztette: Nezelodo 2006. 06. 16. 19:53 -kor

Udv: Nezelodo

#165 Felhasználó inaktív   MákosGuba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 20:06

Insider_info!

Ha az ember részleges hurokátengedéses megoldásról vált, akkor lehet, hogy nem kell kilőni a netet amíg nem kötik be a Pantelt? Hiszen a vonal ADSL része már nem a T-Comhoz tartozik.

Szerkesztette: Xboxman 2006. 06. 16. 20:07 -kor

#166 Felhasználó inaktív   Insider_info 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 21:57

Idézet: Xboxman - Dátum: 2006. jún. 16., péntek - 20:06

Insider_info!

Ha az ember részleges hurokátengedéses megoldásról vált, akkor lehet, hogy nem kell kilőni a netet amíg nem kötik be a Pantelt? Hiszen a vonal ADSL része már nem a T-Comhoz tartozik.

Attól tartok, hogy ebben az esetben is 3. félnek számít a téged kiszolgáló szolgáltató...

#167 Felhasználó inaktív   Mardekár 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 17. 11:26

Szasztok!

Mikrós netem van és szeretnék váltani., mert ez nagyon lassú. MEnnyi idő múlva kötik be a netet a megrendeléstől? modemem már van (maradt:)
Debrecenben is van ilyen telefonos szolgáltatás?
A telefonszám is megváltozik a telefonos szolgáltatástól?

Amúgy a pantel az ugyanazt a vonalat használja, mint a trékom? Mert akkor gondolom ugyanúgy be tud lassulni, mint az, vagy bármelyik másik szolgáltató. Pedig úgy látom, nagyon fejlett a pantel technikai részlege.

#168 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 17. 13:42

Idézet: Mardekár - Dátum: 2006. jún. 17., szombat - 12:26

Amúgy a pantel az ugyanazt a vonalat használja, mint a trékom? Mert akkor gondolom ugyanúgy be tud lassulni, mint az, vagy bármelyik másik szolgáltató. Pedig úgy látom, nagyon fejlett a pantel technikai részlege.

Ez nem ilyen egyszerű. A hurokhordozáskor a rázdrót a pentel eszközébe csatlakozik, azaz te a té infrastruktúrájából csak a draútkoszorút kapod, az meg passzív eszköz, nem lassít (na jó, távolság függvényében igen). Ha a T-nél a DSLAM uplink portja vagy egy felhordórouter terhelt, az a PanTel hálózatát nem érinti, saját optikai infrastruktúrájuk van országszerte, a DSLAM-et meg odatelepítik. Azaz egy az egyben rajtuk fog múlni, hogy terhelt lesz-e a háló vagy sem. Tehát könnyen előfordulhat, hogy ugyanrra a központra csatlakozva a T szolgáltatását igénybe véve lassú, a PanTelét használva meg gyors, de ugyanez lehet akár fordítva is - minden csak annak a függvénye, hogy hogyan ütemezik a növekvő elfizetői tábor mellé a kapacitásbővítéseket.

#169 Felhasználó inaktív   Mardekár 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 18. 16:52

És mi ka tapasztalatok? Adja a maximumot? megbízható?

#170 Felhasználó inaktív   Freeze 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 18. 18:05

Idézet: Mardekár - Dátum: 2006. jún. 18., vasárnap - 16:52

És mi ka tapasztalatok? Adja a maximumot? megbízható?

Ezt még senki nem tudja... :)

#171 Felhasználó inaktív   Mardekár 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 18. 18:45

Idézet: Freeze - Dátum: 2006. jún. 18., vasárnap - 19:05

Ezt még senki nem tudja... :)

Ilyen sokan írnak ide és senkinek nincs pantelje? ez lol :)

#172 Felhasználó inaktív   addictive 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 18. 20:50

Idézet: Mardekár - Dátum: 2006. jún. 18., vasárnap - 19:45

Ilyen sokan írnak ide és senkinek nincs pantelje? ez lol :)

Mivel 2 hete kezdték a szolgáltatást árulni.... ;)

#173 Felhasználó inaktív   Mardekár 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 19. 07:20

Hú két hete van pantel internet? Akkor eddig mit csináltak? :)

#174 Felhasználó inaktív   kew 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 19. 10:11

Kaptam mailben egy telszámot, most felhívtam azon egy hölgyet (Balogh Józsefné - 66/444-472). Nagyon segítőkész volt és úgylátszik, kezdenek egyre tájékozottabbak lenni. 

Azt az infot kaptam, hogy már aláírás szinten van a megegyezés a T-vel, hogy kiesésmentesen menjen a dsl váltás is. A vonalhordozásnál maximum 1 nap kiesés várható már most is.
Szal kb 1 hónap, (de pontos időpontot nemtudott mondani még) és remélhetőleg zökkenőmentesen lehet majd átmenni hozzájuk. (Jelenleg 6 hét kiesés várható dsl-nél).

A 24 max szolgáltatás feltétele, hogy a központtól való távolság nelegyen több 1,5 km-nél, ezt szerződéskötéskor tudják csak megmondani, hogy ígyvan-e. És persze adsl2+ technológiát használnak.

Továbbá nekem kell lemondani a T-com vonalat és az adsl-t is, miután ez megvan, csak utána indul be a pantel részéről a létesítés... :think:
...bár ha lemondom a vonalat, akkor nincs mit hordozni, szal ezt nemigazán értettem, de biztos pontosítanak majd a későbbiekben.

Ja és érdeklődtem, hogy ha mégis lenne majd némi kiesés dsl ügyben, de az új vonal már él, akkor mondjuk ha betárcsázok T nyilt internetre (ugyebár ez helyi tarifának számít), akkor ez ingyenes lesz-e pantel vonalról, mivel minden helyi telszám 0 ft. Erre még nemtudtak válaszolni, de utánanéznek. :)

Tömören ennyi infót kaptam, amint van valami hír, értesítenek telefonon.

#175 Felhasználó inaktív   addictive 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 19. 10:37

Idézet: Mardekár - Dátum: 2006. jún. 19., hétfő - 8:20

Hú két hete van pantel internet? Akkor eddig mit csináltak? :)

Előtte is volt, de csak üzleti megrendelőknek. Ezekkel a bomba lakossági cuccal 1-jén jöttek ki és ők az elsők, akik teljes hurokmegosztással dolgoz(ná)nak. Trékomnál van is fejetlenség + hátráltatás...  :down:

#176 Felhasználó inaktív   Insider_info 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 19. 12:01

Idézet: kew - Dátum: 2006. jún. 19., hétfő - 10:11

Kaptam mailben egy telszámot, most felhívtam azon egy hölgyet (Balogh Józsefné - 66/444-472). Nagyon segítőkész volt és úgylátszik, kezdenek egyre tájékozottabbak lenni. 

Azt az infot kaptam, hogy már aláírás szinten van a megegyezés a T-vel, hogy kiesésmentesen menjen a dsl váltás is. A vonalhordozásnál maximum 1 nap kiesés várható már most is.
Szal kb 1 hónap, (de pontos időpontot nemtudott mondani még) és remélhetőleg zökkenőmentesen lehet majd átmenni hozzájuk. (Jelenleg 6 hét kiesés várható dsl-nél).

A 24 max szolgáltatás feltétele, hogy a központtól való távolság nelegyen több 1,5 km-nél, ezt szerződéskötéskor tudják csak megmondani, hogy ígyvan-e. És persze adsl2+ technológiát használnak.

Továbbá nekem kell lemondani a T-com vonalat és az adsl-t is, miután ez megvan, csak utána indul be a pantel részéről a létesítés... :think:
...bár ha lemondom a vonalat, akkor nincs mit hordozni, szal ezt nemigazán értettem, de biztos pontosítanak majd a későbbiekben.

Ja és érdeklődtem, hogy ha mégis lenne majd némi kiesés dsl ügyben, de az új vonal már él, akkor mondjuk ha betárcsázok T nyilt internetre (ugyebár ez helyi tarifának számít), akkor ez ingyenes lesz-e pantel vonalról, mivel minden helyi telszám 0 ft. Erre még nemtudtak válaszolni, de utánanéznek. :)

Tömören ennyi infót kaptam, amint van valami hír, értesítenek telefonon.

Szia!

Itt valami félreértés lehet... A T-COM vonalat nem kell lemondanod, sőt, ha lemondod, tényleg nem tudunk mit tenni...

A T-COM felé neked semmilyen intézni valód nincs, ha nincs a vonaladon egyéb szolgáltatótól semmilyen más szolgáltatás (pl. ADSL.).

Üdv.,

T.

#177 Felhasználó inaktív   nyikszi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 19. 12:47

Remélem nyár végére megoldódnak ezek az anomáliák és normális módon lehet majd a pantelhez menni  ;)

#178 Felhasználó inaktív   kew 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 19. 13:31

Idézet: Insider_info - Dátum: 2006. jún. 19., hétfő - 13:01

Szia!

Itt valami félreértés lehet... A T-COM vonalat nem kell lemondanod, sőt, ha lemondod, tényleg nem tudunk mit tenni...

A T-COM felé neked semmilyen intézni valód nincs, ha nincs a vonaladon egyéb szolgáltatótól semmilyen más szolgáltatás (pl. ADSL.).

Üdv.,

T.

ok, énis így tudtam, akkor lehet csak félreértettem. szal lemondom a t-online-t és annyi.

Még egy kérdés: Tele2 bekavarhat? Most ugye úgyvan, hogy be se kell tárcsázni a 1502-t, hanem alapbol ők számláznak nekünk. Velük is szerződést kell bontanunk, vagy ezzel nemkell törődni?

#179 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 19. 13:39

Az is 3. szolgaltato, le kell mondani.

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#180 Felhasználó inaktív   Insider_info 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 19. 13:50

Idézet: Krinyo - Dátum: 2006. jún. 19., hétfő - 13:39

Az is 3. szolgaltato, le kell mondani.

Krinyo

Pontosítanék:

Az eddigi gyakorlat szerint csak ADSL nem lehet a vonalon. CS/CPS szolgáltatás, (azaz amit írtál...) eddig lehetett.

Kicsit tartok attól, hogy hogy most tippet adtunk a T-COM-os kollégáknak...gondolom, ők is olvasgatják néha ezt a fórumot ;-)

Üdv.,

T.

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »