HWSW Informatikai Kerekasztal: Pantel lakossági internetszolgáltatása - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pantel lakossági internetszolgáltatása akár 24 megabit/s letöltési sebesség Értékeld a témát: -----

#2331 Felhasználó inaktív   junior117 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 26. 16:21

Idézet: shabba - Dátum: 2007. jan. 26., péntek - 15:16

Ha ez így van akkor miért ilyen csiga tempóban halad a területi lefedettségetek növekedése? Az elmúlt 15 hónapban nem sokat bővült. Kíváncsi leszek hó végén hogy fog változni a lefedettségi térkép. Ha csak azzal a 6 várossal fog bővülni amit a mostani térkép május óta ígér, az nem valami fényes változás lesz.

Szerintem tudnak valamit és addig nem igazán indulnak meg  :cool: 
Majd beindulnak és akkor csak lesünk szét  :D
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2332 Felhasználó inaktív   Ronin86 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 26. 22:59

Üdv!

Egy hete szóltam a folyamatos szakadások végett - 4M/768K-s net - semmi nem történt.
Ma haza jöttem és még mindig kurvára szakadt, ezért újra telefonáltam, most végre csináltak is valamit - visszavették a sávszélt úgy 3M környékére hogy holnapig nézzem meg, hogy így szakad e.
Röhej, akkor mi lesz előfizetek egy 4M-s vonalra és a végén egy megám lesz?
Amúgy most is szakad, azureus alatt, ami full sávszélen megy (310K és 70K most) az kb negyed óránként megszakad, de ha elkezdek Cod2-zni neten, ami sávszélt szinte semmit nem eszik, az úgyanúgy 15 percenként szakad. Szal holnap hívhatom őket újra :(
Az albérletünkben Pesten is 4M-ás Pantel lett, és az állandóan fullon megy de még egyszer sem szakadt meg. Csak én vagyok ilyen peches...
Tán Szombathellyel van a baj?

#2333 Felhasználó inaktív   Zpalee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 23:24

Idézet: Ronin86 - Dátum: 2007. jan. 26., péntek - 22:59

...
Az albérletünkben Pesten is 4M-ás Pantel lett, és az állandóan fullon megy de még egyszer sem szakadt meg. Csak én vagyok ilyen peches...
Tán Szombathellyel van a baj?

Az tényleg elég szar lehet, ha folyton szakad, de nem te vagy az egyetlen, olvasd csak hányan panaszkodtak már..habár jopár ellenpélda is van.
Kedd estétől én is panteles leszek, majd beszámolok a tapasztalatokról..

Egyébként nem szombathellyel van baj, hanem valoszinűleg csak a vonallal, amiről a pantel nem sokat tehet..azért mindesetre jelentsd.. Ja, és előtte mekkora adsl sávszél volt a "hibás" vonalon?

#2334 Felhasználó inaktív   Ronin86 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 01. 26. 23:47

Idézet: Zpalee - Dátum: 2007. jan. 26., péntek - 23:24

Az tényleg elég szar lehet, ha folyton szakad, de nem te vagy az egyetlen, olvasd csak hányan panaszkodtak már..habár jopár ellenpélda is van.
Kedd estétől én is panteles leszek, majd beszámolok a tapasztalatokról..

Egyébként nem szombathellyel van baj, hanem valoszinűleg csak a vonallal, amiről a pantel nem sokat tehet..azért mindesetre jelentsd.. Ja, és előtte mekkora adsl sávszél volt a "hibás" vonalon?

Kb 3 hete váltottam teljes szolgáltó váltással 1M/128K-s T-online-os netről erre.
Az soha nem szakadt, 3 évig volt az és kb 5x ment el a net, de akkor is beszóltam, és kb fél óra múlva megcsinálták. Szal T-online-ék ra ezügyben nem volt panasz. Csak drága volt, és ugye a telefon alapdíjak is magasak, ezért váltottam - na meg a 4M mega miatt, amit most sajna nem élvezhetek felhőtlenül.

Amúgy a szakadás inkább este jelentkezik. Pl kb 14 óráig egyáltalán nem szakad. És kb 17-22ig a legrosszabb, van hogy 5 perceneként.
Amúgy gyanítom, hogy a vonalam lehet a ludas, de akkor semmit sem lehet tenni?

Mondom Pesten is váltottunk ugyanerre a csomagra, és 5en használjuk, szalképzelheted, hogy mennyire fullon van...és két hét alatt még nem szakadt meg egyszer sem.

#2335 Felhasználó inaktív   Zpalee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 27. 00:11

Idézet: Ronin86 - Dátum: 2007. jan. 26., péntek - 23:47

...

Amúgy a szakadás inkább este jelentkezik. Pl kb 14 óráig egyáltalán nem szakad. És kb 17-22ig a legrosszabb, van hogy 5 perceneként.
Amúgy gyanítom, hogy a vonalam lehet a ludas, de akkor semmit sem lehet tenni?

Mondom Pesten is váltottunk ugyanerre a csomagra, és 5en használjuk, szalképzelheted, hogy mennyire fullon van...és két hét alatt még nem szakadt meg egyszer sem.

Szerintem ez vonalhiba lesz..az időpontok amit irtál egyértelműen erre utalnak, mivel akkor a legterheltebbek a vonalak, és esetleg az áthallás nagy, amitől a jelszint ugye csökken..
Esetleg értékeket nézd+ modemben, SNR meg attenuation stb, aztán az okosok megmondják, h ez attol van-e..és irhatsz egy privit Insider_info-nak is  ;)
Azért remélem, nálam nem lesz ilyen, mi is többen leszünk rá, hogy leterheljük  :D

Mellesleg SMS-es kérdés továbbra is fennáll, szóval panteles vonalról tudomásom szerint nem lehet SMS-t küldeni, ill. fogadni?!

Szerkesztette: Zpalee 2007. 01. 27. 00:14 -kor

#2336 Felhasználó inaktív   amol 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 27. 00:29

Sziasztok!

16-án váltottam egy teljest és még semmi problémát nem tapasztaltam a nettel (Bp.III, 4M) miután nagynehezen belőttem a routeremmel.
Viszont telefon téren sajnos nem ilyen rózsás a helyzet, már harmadszor jelentettem be hogy nem működik a hívószám-kijelzés de semmi változás. Ezenkívül feltűnt, hogy van egy pár másodperces fáziskésés is, ha felhívom magunkat mobilról akkor csak a harmadik csörgésre szólal meg a telefon, ha lerakom akkor pedig csörög még 1-et. Persze akkor már hiába vesszük fel...
Remélem hamarosan ez is megoldódik. Tapasztalt más is hasonlót?

Üdv!

#2337 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 27. 11:43

Idézet

#2338 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 27. 11:53

Acteles részt is érdemes megvárni 13:55-nél.

#2339 Felhasználó inaktív   Ronin86 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 01. 27. 15:26

Idézet: Zpalee - Dátum: 2007. jan. 27., szombat - 0:11

Szerintem ez vonalhiba lesz..az időpontok amit irtál egyértelműen erre utalnak, mivel akkor a legterheltebbek a vonalak, és esetleg az áthallás nagy, amitől a jelszint ugye csökken..
Esetleg értékeket nézd+ modemben, SNR meg attenuation stb, aztán az okosok megmondják, h ez attol van-e..és irhatsz egy privit Insider_info-nak is  ;)
Azért remélem, nálam nem lesz ilyen, mi is többen leszünk rá, hogy leterheljük  :D

Mellesleg SMS-es kérdés továbbra is fennáll, szóval panteles vonalról tudomásom szerint nem lehet SMS-t küldeni, ill. fogadni?!

Csináltam egy screenshotot a modem ADSL státuszáról:

http://www.pantelweb.hu/ronin/adsl.JPG

nem tudom mit lehet ebből kihámozni, tudom mi mit jelent csak azt nem hogy mi számít jónak...
sajna megbuktam számítógép hálózatok tárgyból :D

#2340 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 27. 15:38

Az SNR Margin 2 irgalmatlanul kevés, minimum 6-nak kellene lennie de inkább 8-10-nek ahhoz hogy stabil legyen a kapcsolat. Viszont ha az nő akkor sebességed csökkeni fog. 2-2.5Mbps-nél több nem nagyon néz ki ebből a vonalból.

#2341 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 27. 16:10

Idézet: shabba - Dátum: 2007. jan. 27., szombat - 16:38

Az SNR Margin 2 irgalmatlanul kevés, minimum 6-nak kellene lennie de inkább 8-10-nek ahhoz hogy stabil legyen a kapcsolat.

Nincs valahol valami leírás arról, hogy melyik érték mit jelent, és milyen határok között kell lenniük?

#2342 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 27. 19:51

üdv, van esély egy újpesti betelepülésre? :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#2343 Felhasználó inaktív   Zpalee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 27. 21:20

Idézet: Ronin86 - Dátum: 2007. jan. 27., szombat - 15:26

Csináltam egy screenshotot a modem ADSL státuszáról:
...

jézusom, ez csoda hogy megy egyáltalán.. SNR 2? ez durva, sajnos ha nálad minden rendben (szűrők, ilyesmi), akkor bucsut mondhatsz a 2 mbit feletti stabil sebességnek - szerintem. Nem akarlak elszomoritani, de én igy látom :(

#2344 Felhasználó inaktív   Zpalee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 27. 22:29

Idézet: amol - Dátum: 2007. jan. 27., szombat - 0:29

Sziasztok!

16-án váltottam egy teljest és még semmi problémát nem tapasztaltam a nettel (Bp.III, 4M) miután nagynehezen belőttem a routeremmel.

Ez jo hir, hogy a 3. kerben jol műxik :) milyen utca, ha megkérdezhetem? És mit értesz azalatt, hogy "nagy nehezen belőtted" a routert? Nem simán dynamic IP-re kell állitani?

#2345 Felhasználó inaktív   amol 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 00:10

Idézet: Zpalee - Dátum: 2007. jan. 27., szombat - 21:29

Ez jo hir, hogy a 3. kerben jol műxik :) milyen utca, ha megkérdezhetem? És mit értesz azalatt, hogy "nagy nehezen belőtted" a routert? Nem simán dynamic IP-re kell állitani?

Mondjuk így: Óbuda, igen közel az Amfihoz.
Azért volt gondom a beállítással, mert először nem oldottam fel az IP-t aztán pedig át kellett állítani a router IP-jét is a 192.168.1.x tartományba. Jobb lenne ha 192.168.2.1 maradna, de ahhoz gondolom át kell a modemet is állítani és mivel most nincs vele gond nem buherálok.
Ja persze, dynamic IP-n van de mivel kaptam sms-ben nevet és jelszót azt hittem ez is pppoe, és azzal próbálkoztam. Mivel nem olvastam el az irományt  :D

#2346 Felhasználó inaktív   -=ZiCHiE=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 00:11

Viszont telefon téren sajnos nem ilyen rózsás a helyzet, már harmadszor jelentettem be hogy nem működik a hívószám-kijelzés de semmi változás.

Hívószámkijelzésem nekem sincs, illetve nagyon ritkán van. Volt kint Panteles szerelő is, de nem sikerült megoldania.

A netes szakadozás valahogy megoldódott, gondolom állítottak valamit, mert több mint egy hete nem szakad. Érdekes, hogy a sávszélesség nem változott. Nem csökkentették le, pedig attól tartottam, hogy csak így tudják megoldani.

Szerkesztette: -=ZiCHiE=- 2007. 01. 28. 00:24 -kor

#2347 Felhasználó inaktív   amol 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 00:45

Idézet: -=ZiCHiE=- - Dátum: 2007. jan. 27., szombat - 23:11

Hívószámkijelzésem nekem sincs, illetve nagyon ritkán van. Volt kint Panteles szerelő is, de nem sikerült megoldania.

A netes szakadozás valahogy megoldódott, gondolom állítottak valamit, mert több mint egy hete nem szakad. Érdekes, hogy a sávszélesség nem változott. Nem csökkentették le, pedig attól tartottam, hogy csak így tudják megoldani.

Nekem viszont előtte volt és ragaszkodom hozzá. A szerződésemben mindenesetre szerepel.

#2348 Felhasználó inaktív   murex 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 08:29

Ezenkívül feltűnt, hogy van egy pár másodperces fáziskésés is, ha felhívom magunkat mobilról akkor csak a harmadik csörgésre szólal meg a telefon, ha lerakom akkor pedig csörög még 1-et. Persze akkor már hiába vesszük fel...

Nekem is van ilyen problémám, hogyha felhivom magmat, akkor a telefon csak a második csörgés után kezd el jelezni, ugyhogy ezek szerint nem csak nekem van ilyen problémám. Amúgy a számkijelzés nekem az elejétöl megy rendesen, azzal nincsen semmi gondom.
A net is megy rendesen, eleinte volt szakadási gondom, de szóltam, gondolom valamit állitottak, és azóta atom stabil, igaz a feltöltésem leesett olyan 76-ra a megszokott 82-röl.

#2349 Felhasználó inaktív   gyuszi80 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 10:34

Sziasztok!

Én december 8.-tól vagyok a Pantel ügyfele, és eddig elégedett vagyok. Az átállás nem ment egyszerüen, de azóta minden stabilan megy. Amikor megtörtént a vonalhordozás, érdekes modon telefonálni tudtam, de engem nem tudtak hívni, mert valamiért nálam nem csörgött ki és a netem se ment. Mint aznap kiderült a kedves T-com egyszerüen elfelejtett átkötni  :mad: . Miután ezek a dolgok megoldodtak tökéletesen működött a rendszer. Én még szakadást nem nagyon tapasztaltam az elmult másfél hónapban. A sebességem is jobb mint a megadott értékek. Lefelé 520 kB/sec, felfelé 105 kB/sec. Én a 6. kerületben lakom úgyhogy szerintem itt a környéken jók a vonalak.

#2350 Felhasználó inaktív   Zpalee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 12:05

Idézet: gyuszi80 - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 10:34

Mint aznap kiderült a kedves T-com egyszerüen elfelejtett átkötni  :mad:

Érdekes, ha más szolgáltatóhoz mennek át, valamiért igen nagy %-ban félrekötik, vagy át sem kötik..kiváncsi lennék, ha T-online netet rendelnék telefonvonallal, vajon akkor is ennyit bénáznának-e... :rolleyes: és utána mennyi időbe tellett, mire kijavitották saját hibájukat?

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.