HWSW Informatikai Kerekasztal: Pantel lakossági internetszolgáltatása - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pantel lakossági internetszolgáltatása akár 24 megabit/s letöltési sebesség Értékeld a témát: -----

#2321 Felhasználó inaktív   Munyi 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 25. 19:39

Üdv!

Febr. 6.-án lesz a vonalhordozásom.
Kérdésem a köv. lenne. Mindenképpen a Panteles modemet kell majd használnom, vagy maradhat a mostani saját.
Zyxel modemem van és csak nagyduzzogva válnék meg töle, mert betonstabilan kiszolgált eddig. Tudja az ADSL2+ módot is természetesen.
............ Nem kicsit, nagyon!

#2322 Felhasználó inaktív   Sword 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 23:29

Miért ne használhatnád?
Csak persze be kell állítani a dlink-ben belőtt paramétereket a zyxelben is.

#2323 Felhasználó inaktív   FifiTheReal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 03:51

Idézet: Munyi - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 19:39

Zyxel modemem van és csak nagyduzzogva válnék meg töle, mert betonstabilan kiszolgált eddig. Tudja az ADSL2+ módot is természetesen.

Persze, hogy használhatod.
Sőt engem kifejezetten érdekelne, hogy nálad így is jelentkeznének-e az itt említett gondok. Várjuk tapasztalataid egy-két hetes használat után  ;)

#2324 Felhasználó inaktív   ricchi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 26. 05:03

ha valakinek van egy kis ideje pingelje meg nekem 24maxos nettel ezt az ipt legyszives :)
82.96.64.96

#2325 Felhasználó inaktív   Munyi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 07:54

Idézet: FifiTheReal - Dátum: 2007. jan. 26., péntek - 2:51

Persze, hogy használhatod.
Sőt engem kifejezetten érdekelne, hogy nálad így is jelentkeznének-e az itt említett gondok. Várjuk tapasztalataid egy-két hetes használat után  ;)

Akkor megnyugodtam.  :D
Mindenképpen beszámolok, hogyan megy a Zyxellel bár csak 4 Mbites vonalam lesz.
............ Nem kicsit, nagyon!

#2326 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 08:25

Idézet: ricchi - Dátum: 2007. jan. 26., péntek - 5:03

ha valakinek van egy kis ideje pingelje meg nekem 24maxos nettel ezt az ipt legyszives :)
82.96.64.96

Pinging 82.96.64.96 with 32 bytes of data:

Reply from 82.96.64.96: bytes=32 time=31ms TTL=53
Reply from 82.96.64.96: bytes=32 time=81ms TTL=53
Reply from 82.96.64.96: bytes=32 time=140ms TTL=53
Reply from 82.96.64.96: bytes=32 time=24ms TTL=53

Ping statistics for 82.96.64.96:
    Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 24ms, Maximum = 140ms, Average = 69ms
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#2327 Felhasználó inaktív   ricchi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 08:29

koszonom

#2328 Felhasználó inaktív   Insider_info 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 13:52

Idézet: shabba - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 0:05

Erről volt szó a topic elején, csak vissza kell olvasni. Pénz kérdése Pantel részéről hova települ be, hova gondolja ő hogy neki megéri. A honlap szerint 68 városban van POP-juk, ennek a 68 városnak van elsősorban esélye hogy ott megjelenlen Pantel. Persze ehhez az is kell hogy a POP-tól legyen további optikai csatlakozás Tíkom telefonközpontjáig városon belül, ami már gázosabb mert az elérési hálózatuk jóval korlátozottabb. A telefonközpontban helynek is kell lennie hogy betelepülhessenek, vagy fizikai vagy távoli helymegosztással. Ha nincs hely az gáz. Arra meg kicsi az esély hogy a Pantel telket vegyen közel valamelyik központhoz - már ha tud - és onna megoldjon egy távoli kapcsolódást. A jelen MARUO erre nem is ad lehetőséget, de ez is lehetne egy lehetőség, csak ugye ez a Pantelnek komolyabb beruházást kíván és akkor máris üzletileg nem olyan jó buli a betelepülés.

Szóval ez a 68 város első körben behatárolja hova van gerincük. Onnan szűkíti a lehetőségeiket hova van optikájuk Tíkom telefonközpontba vagy hova éri meg bérelni mástól vagy kiépíteni már ahol egyáltalán van hely a betelepülésre. Aztán ezt tovább szűkíti az üzleti érdek, hol lesz elégséges ügyfél ami mellett pénzügyileg nekik megéri. Ahova a legkisebb költség árán be tudnak települni és a legrövidebb idő alatt a legtöbb ügyfél ergo bevétel realizálható.

Az elmúlt 15 hónap alatt nem igazán jeleskedett Pantel a dinamikus területi lefedettség terén. Ennél sokkal nagyobb tempót kellene felmutatniuk ha valóban eredményeket akarnak elérni. Ha idén is tartják ezt a tempót az nem sok jót jelentene. 15-20 városnál többre nem tippelnék év végéig, és az is jó eredmény lenne ha 3 év alatt ott lennének 70 városban a lehető legnagyobb lefedettséggel.

A pénz a legkevesebb... ;-)

#2329 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 14:16

Idézet: Insider_info - Dátum: 2007. jan. 26., péntek - 14:52

Ha ez így van akkor miért ilyen csiga tempóban halad a területi lefedettségetek növekedése? Az elmúlt 15 hónapban nem sokat bővült. Kíváncsi leszek hó végén hogy fog változni a lefedettségi térkép. Ha csak azzal a 6 várossal fog bővülni amit a mostani térkép május óta ígér, az nem valami fényes változás lesz.

#2330 Felhasználó inaktív   trec 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 14:33

Idézet: Insider_info - Dátum: 2007. jan. 26., péntek - 14:52

Aha.Gonodlom mivel a cégcsoportotok zsebből megvette az Invitelt.Csak az a gáz, hogy míg a Te nagy PanTel-ed "nyomul" a T-Com területen addig a Htel - akikkel elvileg egy cég vagytok - még mindig 9e Ft-ért vesztegeti az 1M-es netet a szolgáltatási területén.És azon a területen a T-Online adja egyedül olcsóbban ugyanezt............ :mad: 

#2331 Felhasználó inaktív   junior117 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 16:21

Idézet: shabba - Dátum: 2007. jan. 26., péntek - 15:16

Ha ez így van akkor miért ilyen csiga tempóban halad a területi lefedettségetek növekedése? Az elmúlt 15 hónapban nem sokat bővült. Kíváncsi leszek hó végén hogy fog változni a lefedettségi térkép. Ha csak azzal a 6 várossal fog bővülni amit a mostani térkép május óta ígér, az nem valami fényes változás lesz.

Szerintem tudnak valamit és addig nem igazán indulnak meg  :cool: 
Majd beindulnak és akkor csak lesünk szét  :D
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2332 Felhasználó inaktív   Ronin86 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 01. 26. 22:59

Üdv!

Egy hete szóltam a folyamatos szakadások végett - 4M/768K-s net - semmi nem történt.
Ma haza jöttem és még mindig kurvára szakadt, ezért újra telefonáltam, most végre csináltak is valamit - visszavették a sávszélt úgy 3M környékére hogy holnapig nézzem meg, hogy így szakad e.
Röhej, akkor mi lesz előfizetek egy 4M-s vonalra és a végén egy megám lesz?
Amúgy most is szakad, azureus alatt, ami full sávszélen megy (310K és 70K most) az kb negyed óránként megszakad, de ha elkezdek Cod2-zni neten, ami sávszélt szinte semmit nem eszik, az úgyanúgy 15 percenként szakad. Szal holnap hívhatom őket újra :(
Az albérletünkben Pesten is 4M-ás Pantel lett, és az állandóan fullon megy de még egyszer sem szakadt meg. Csak én vagyok ilyen peches...
Tán Szombathellyel van a baj?

#2333 Felhasználó inaktív   Zpalee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 23:24

Idézet: Ronin86 - Dátum: 2007. jan. 26., péntek - 22:59

...
Az albérletünkben Pesten is 4M-ás Pantel lett, és az állandóan fullon megy de még egyszer sem szakadt meg. Csak én vagyok ilyen peches...
Tán Szombathellyel van a baj?

Az tényleg elég szar lehet, ha folyton szakad, de nem te vagy az egyetlen, olvasd csak hányan panaszkodtak már..habár jopár ellenpélda is van.
Kedd estétől én is panteles leszek, majd beszámolok a tapasztalatokról..

Egyébként nem szombathellyel van baj, hanem valoszinűleg csak a vonallal, amiről a pantel nem sokat tehet..azért mindesetre jelentsd.. Ja, és előtte mekkora adsl sávszél volt a "hibás" vonalon?

#2334 Felhasználó inaktív   Ronin86 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 01. 26. 23:47

Idézet: Zpalee - Dátum: 2007. jan. 26., péntek - 23:24

Az tényleg elég szar lehet, ha folyton szakad, de nem te vagy az egyetlen, olvasd csak hányan panaszkodtak már..habár jopár ellenpélda is van.
Kedd estétől én is panteles leszek, majd beszámolok a tapasztalatokról..

Egyébként nem szombathellyel van baj, hanem valoszinűleg csak a vonallal, amiről a pantel nem sokat tehet..azért mindesetre jelentsd.. Ja, és előtte mekkora adsl sávszél volt a "hibás" vonalon?

Kb 3 hete váltottam teljes szolgáltó váltással 1M/128K-s T-online-os netről erre.
Az soha nem szakadt, 3 évig volt az és kb 5x ment el a net, de akkor is beszóltam, és kb fél óra múlva megcsinálták. Szal T-online-ék ra ezügyben nem volt panasz. Csak drága volt, és ugye a telefon alapdíjak is magasak, ezért váltottam - na meg a 4M mega miatt, amit most sajna nem élvezhetek felhőtlenül.

Amúgy a szakadás inkább este jelentkezik. Pl kb 14 óráig egyáltalán nem szakad. És kb 17-22ig a legrosszabb, van hogy 5 perceneként.
Amúgy gyanítom, hogy a vonalam lehet a ludas, de akkor semmit sem lehet tenni?

Mondom Pesten is váltottunk ugyanerre a csomagra, és 5en használjuk, szalképzelheted, hogy mennyire fullon van...és két hét alatt még nem szakadt meg egyszer sem.

#2335 Felhasználó inaktív   Zpalee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 27. 00:11

Idézet: Ronin86 - Dátum: 2007. jan. 26., péntek - 23:47

...

Amúgy a szakadás inkább este jelentkezik. Pl kb 14 óráig egyáltalán nem szakad. És kb 17-22ig a legrosszabb, van hogy 5 perceneként.
Amúgy gyanítom, hogy a vonalam lehet a ludas, de akkor semmit sem lehet tenni?

Mondom Pesten is váltottunk ugyanerre a csomagra, és 5en használjuk, szalképzelheted, hogy mennyire fullon van...és két hét alatt még nem szakadt meg egyszer sem.

Szerintem ez vonalhiba lesz..az időpontok amit irtál egyértelműen erre utalnak, mivel akkor a legterheltebbek a vonalak, és esetleg az áthallás nagy, amitől a jelszint ugye csökken..
Esetleg értékeket nézd+ modemben, SNR meg attenuation stb, aztán az okosok megmondják, h ez attol van-e..és irhatsz egy privit Insider_info-nak is  ;)
Azért remélem, nálam nem lesz ilyen, mi is többen leszünk rá, hogy leterheljük  :D

Mellesleg SMS-es kérdés továbbra is fennáll, szóval panteles vonalról tudomásom szerint nem lehet SMS-t küldeni, ill. fogadni?!

Szerkesztette: Zpalee 2007. 01. 27. 00:14 -kor

#2336 Felhasználó inaktív   amol 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 27. 00:29

Sziasztok!

16-án váltottam egy teljest és még semmi problémát nem tapasztaltam a nettel (Bp.III, 4M) miután nagynehezen belőttem a routeremmel.
Viszont telefon téren sajnos nem ilyen rózsás a helyzet, már harmadszor jelentettem be hogy nem működik a hívószám-kijelzés de semmi változás. Ezenkívül feltűnt, hogy van egy pár másodperces fáziskésés is, ha felhívom magunkat mobilról akkor csak a harmadik csörgésre szólal meg a telefon, ha lerakom akkor pedig csörög még 1-et. Persze akkor már hiába vesszük fel...
Remélem hamarosan ez is megoldódik. Tapasztalt más is hasonlót?

Üdv!

#2337 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 27. 11:43

Idézet

#2338 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 27. 11:53

Acteles részt is érdemes megvárni 13:55-nél.

#2339 Felhasználó inaktív   Ronin86 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 01. 27. 15:26

Idézet: Zpalee - Dátum: 2007. jan. 27., szombat - 0:11

Szerintem ez vonalhiba lesz..az időpontok amit irtál egyértelműen erre utalnak, mivel akkor a legterheltebbek a vonalak, és esetleg az áthallás nagy, amitől a jelszint ugye csökken..
Esetleg értékeket nézd+ modemben, SNR meg attenuation stb, aztán az okosok megmondják, h ez attol van-e..és irhatsz egy privit Insider_info-nak is  ;)
Azért remélem, nálam nem lesz ilyen, mi is többen leszünk rá, hogy leterheljük  :D

Mellesleg SMS-es kérdés továbbra is fennáll, szóval panteles vonalról tudomásom szerint nem lehet SMS-t küldeni, ill. fogadni?!

Csináltam egy screenshotot a modem ADSL státuszáról:

http://www.pantelweb.hu/ronin/adsl.JPG

nem tudom mit lehet ebből kihámozni, tudom mi mit jelent csak azt nem hogy mi számít jónak...
sajna megbuktam számítógép hálózatok tárgyból :D

#2340 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 27. 15:38

Az SNR Margin 2 irgalmatlanul kevés, minimum 6-nak kellene lennie de inkább 8-10-nek ahhoz hogy stabil legyen a kapcsolat. Viszont ha az nő akkor sebességed csökkeni fog. 2-2.5Mbps-nél több nem nagyon néz ki ebből a vonalból.

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.