HWSW Informatikai Kerekasztal: Pantel lakossági internetszolgáltatása - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pantel lakossági internetszolgáltatása akár 24 megabit/s letöltési sebesség Értékeld a témát: -----

#581 Felhasználó inaktív   FifiTheReal 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 16. 10:38

Hali!

Nagyközönség tájékoztatása a húrokelhordozásom folyamatáról:  :D

PanTel:T-Com 0:1

Már hétfőn (14-én) kint volt a T-Com-os ember mérni, ahogy írtam.
Ma (16-án) kaptam 2 db SMS-t PanTel-től az alábbi tartalommal ékezetmentesen:
- "Tisztelt Ügyfelünk! A xy számra vonalhordozási igényét elindítottuk a T-Com felé. Üdvözlettel PanTel."
- "A xy vonalhordozási igényét T-Com formailag elfogadta. Ha még nem volt ADSL vonala, hamarosan műszaki mérést végeznek Önnél. Üdvözlettel PanTel."

Insider:
Most úgy néz ki, hogy a magentás fiúk belehúztak és meg akarnak tőlem szabadulni  :Đ
Ne hagyjátok, hogy lepipálja az ügyviteli rendszerük a Tietekét! Húzzatok bele! Hajrá!  ;)

Tudom, ez még nem azt jelenti, hogy meg is küldték a mérés eredményeit, lehet, hogy ezt gyorsan megcsinálták, aztán ülnek a babérjaikon, de én optimista vagyok. :rock:
Én szeretnék lenni a nem szünetmentes vonalerhordozás legrövidebb átfutási idejének élvező alanya, hogy átnyújthassam az első helyezésért járó díjat a PanTel részére.  :taps:  :dance:

Amúgy nagyon nagy dolog, hogy az Ügyfél - így nagybetűvel - tájékozatatást kap SMS-ben, nem tudom ki volt az értelmi szerzője, de én ilyennel még nem találkoztam 1/3 évszázadom alatt. Veregessétek meg a vállát és emeljetek fizetést Neki.  :cool:

#582 Felhasználó inaktív   Freeze 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 16. 11:36

Idézet: FifiTheReal - Dátum: 2006. aug. 16., szerda - 11:38

Amúgy nagyon nagy dolog, hogy az Ügyfél - így nagybetűvel - tájékozatatást kap SMS-ben, nem tudom ki volt az értelmi szerzője, de én ilyennel még nem találkoztam 1/3 évszázadom alatt. Veregessétek meg a vállát és emeljetek fizetést Neki.  :cool:

Amikor aláirtam nekem is mondta az ügyintéző hogy adjak egy telefonszámot amire majd mehetnek az infók. Nekem nemjött egy darab sms se.  :)

#583 Felhasználó inaktív   kercerece1 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 16. 12:02

Idézet

520 kbyte/s down
80 kbyte/s up
33 ms ping bix.hu

Az adatok alapján ez inkább a 4 megabites csomag. A lefelé az korrekt, a felfelé viszont kicsit kevesebb mint amit várnék.
Ha lefele 4 megabitet ígértek, akkor a 4096/8=512 kbyte jó, de úgy tudom felfelé 768-nak kellene lennie. Akkor viszont 96 kbyte kéne, hogy felmenjen másodpercenként. Hmm.

a 33 ms viszont szerintem állat sok. Még az adsl hőskorában volt 19, most ahogy néztem nálam 12-13. Remélem egy belsős megmagyarázza, hogy hogy vannak ezek a dolgok, mert számolom vissza a napokat, hogy mikor lesz kiesés mentes a szolgáltató váltás, viszont ha a feltöltés (ami a legfontosabb lenne) nem hozza az ígért szintet újra kell értékelnem.

ui. Mivel 2001 óta van ADSL-em, és rengeteg fórumban irogattam már ezzel kapcsolatban, pontosan tudom, hogy most majd jön valakitől egy nagyon okos magyarázat, hogy miért van az, hogy a jelenlegi 2 megabitem esetében a valós letöltés a 2 megabit / 8, ugyanúgy a feltöltésemnél is 192 kbit / 8, és ugyanúgy mindig 8-cal kell osztani csak pont most miért nem. Mindegy abba majd beletörődök :-/

#584 Felhasználó inaktív   Insider_info 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 16. 12:05

Idézet: FifiTheReal - Dátum: 2006. aug. 16., szerda - 10:38

Hali!

Nagyközönség tájékoztatása a húrokelhordozásom folyamatáról:  :D

PanTel:T-Com 0:1

Már hétfőn (14-én) kint volt a T-Com-os ember mérni, ahogy írtam.
Ma (16-án) kaptam 2 db SMS-t PanTel-től az alábbi tartalommal ékezetmentesen:
- "Tisztelt Ügyfelünk! A xy számra vonalhordozási igényét elindítottuk a T-Com felé. Üdvözlettel PanTel."
- "A xy vonalhordozási igényét T-Com formailag elfogadta. Ha még nem volt ADSL vonala, hamarosan műszaki mérést végeznek Önnél. Üdvözlettel PanTel."

Insider:
Most úgy néz ki, hogy a magentás fiúk belehúztak és meg akarnak tőlem szabadulni  :Đ
Ne hagyjátok, hogy lepipálja az ügyviteli rendszerük a Tietekét! Húzzatok bele! Hajrá!  ;)

Tudom, ez még nem azt jelenti, hogy meg is küldték a mérés eredményeit, lehet, hogy ezt gyorsan megcsinálták, aztán ülnek a babérjaikon, de én optimista vagyok. :rock:
Én szeretnék lenni a nem szünetmentes vonalerhordozás legrövidebb átfutási idejének élvező alanya, hogy átnyújthassam az első helyezésért járó díjat a PanTel részére.  :taps:  :dance:

Ez a fizetésemeléses dolog jó ötlet...
Követeljétek minél többen!

#585 Felhasználó inaktív   joeid 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 16. 12:07

Hát én is szeretném ha ilyen gyorsan mennének a dolgaim...Ugyebár eddíg arról volt szó hogy a T-izé húzza az időt.
Ok, ezzel nem lehet mit kezdeni ,de akkor legalább a Pantel amennyire csak tud siethetne.

Egyszer már legalább 1 hónappal ezelött jeleztem hogy váltanék (a weboldalon keresztűl) de arra választ sem kaptam.
Múlt héten telefonáltam ,megbeszéltük hogy küldik a szerződést...azóta is jön.Nem tudom mennyi időt vesz igényben egy formanyomtatványra rányomtatni a megadott adatokat és zsupsz a postaládába ,de már legalább 5 napja tart...

Most nem tudom ,megint telefonáljak vagy üljek és várjak ? :think: 

#586 Felhasználó inaktív   Insider_info 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 16. 12:08

Idézet: Freeze - Dátum: 2006. aug. 16., szerda - 11:36

Amikor aláirtam nekem is mondta az ügyintéző hogy adjak egy telefonszámot amire majd mehetnek az infók. Nekem nemjött egy darab sms se.  :)

Azért nem kaptál SMS-t, mert a te igényedet még egy másik státuszú rendszerben indítottuk el.
Mi is fejlődünk...

#587 Felhasználó inaktív   Insider_info 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 16. 12:11

Idézet: joeid - Dátum: 2006. aug. 16., szerda - 12:07

Hát én is szeretném ha ilyen gyorsan mennének a dolgaim...Ugyebár eddíg arról volt szó hogy a T-izé húzza az időt.
Ok, ezzel nem lehet mit kezdeni ,de akkor legalább a Pantel amennyire csak tud siethetne.

Egyszer már legalább 1 hónappal ezelött jeleztem hogy váltanék (a weboldalon keresztűl) de arra választ sem kaptam.
Múlt héten telefonáltam ,megbeszéltük hogy küldik a szerződést...azóta is jön.Nem tudom mennyi időt vesz igényben egy formanyomtatványra rányomtatni a megadott adatokat és zsupsz a postaládába ,de már legalább 5 napja tart...

Most nem tudom ,megint telefonáljak vagy üljek és várjak ? :think: 

Elárulnád, hogy kivel beszéltél?
A postán egyébként néha 2-3 hétig is utazik a levelünk... :-(

#588 Felhasználó inaktív   Freeze 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 16. 12:25

Idézet: kercerece1 - Dátum: 2006. aug. 16., szerda - 13:02

Az adatok alapján ez inkább a 4 megabites csomag. A lefelé az korrekt, a felfelé viszont kicsit kevesebb mint amit várnék.
Ha lefele 4 megabitet ígértek, akkor a 4096/8=512 kbyte jó, de úgy tudom felfelé 768-nak kellene lennie. Akkor viszont 96 kbyte kéne, hogy felmenjen másodpercenként. Hmm.

a 33 ms viszont szerintem állat sok. Még az adsl hőskorában volt 19, most ahogy néztem nálam 12-13. Remélem egy belsős megmagyarázza, hogy hogy vannak ezek a dolgok, mert számolom vissza a napokat, hogy mikor lesz kiesés mentes a szolgáltató váltás, viszont ha a feltöltés (ami a legfontosabb lenne) nem hozza az ígért szintet újra kell értékelnem.

Valóban 4Megás csomagra fizettem elő. A letöltés korrekt, a feltöltés viszont nem éri el az ígért 768k-t, csak 640k-val megy, ami viszont még mindig több mint a garantált 512k. Szóval nem reklamálhatok elvileg. :)  A ping engem annyira nem érdekel....

#589 Felhasználó inaktív   junior117 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 16. 12:26

Idézet: Insider_info - Dátum: 2006. aug. 16., szerda - 12:11

Upsz kis negativ reklám a Pantelnak  :smoker:  (Insider_info) gyors reagálása hmm..
Végén még megjavulnak a Tikomos fiuk és lepipálnak mindenkit .... aztán még a végén megforditják a trendet és ök fogják elcsábitani az ügyfeleket  :Đ  :Đ
azért a ár/érték után a megbizhatoság a legfontosabb szempont amint mindenki elvár .
bocs az off miatt  :respect:
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#590 Felhasználó inaktív   joeid 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 16. 12:51

Idézet: Insider_info - Dátum: 2006. aug. 16., szerda - 13:11

Nem akarok hülyeséget mondani ,de Varga Csaba nevű kollega rémlik .Persze nem akarok neki semmi rosszat ,csak nem értem ha a "kedves" Mposta ilyen lassú akkor lehet egyszerűbb lenne valami más megoldással eljuttatni ezeket a leveleket (futárszolgálat, vagy Expresszként küldeni stb.).

Ha most várnom kell 3 hetet akkor vissza küldöm és még legalább 6 hét ,nem tűnik túl jónak :(

Persze drukkolok hogy ne így legyen és egyébként az ügyfélszolgálat teljesen rendben van , korrekt tájékoztatást kaptam és azért ez bíztató !

#591 Felhasználó inaktív   FifiTheReal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 16. 12:54

Idézet: Insider_info - Dátum: 2006. aug. 16., szerda - 12:08

Azért nem kaptál SMS-t, mert a te igényedet még egy másik státuszú rendszerben indítottuk el.
Mi is fejlődünk...

És ezek szerint a T-Com is, mert a vonalhordozási igényetek jelentése előtt 2 nappal kint voltak  :eek:
Minek ide rézdrót a magentások, már gondolatátvitellel dolgoznak :evil2:

Nem bántani akarom ám leendő szolgáltatom - főleg, ha megbízhatóan nyújtják az ígért dolgokat majd ezen az áron -, csak hátha inspiráló hatású, hogy a túloldal sem alszik és ez még gyorsabb reagálási időre sarkalja a PanTelt.  :D

Ps.. Insider csak nem a Te ötleted volt az SMS?  :cool:

#592 Felhasználó inaktív   junior117 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 16. 13:40

Idézet: FifiTheReal - Dátum: 2006. aug. 16., szerda - 12:54

És ezek szerint a T-Com is, mert a vonalhordozási igényetek jelentése előtt 2 nappal kint voltak  :eek:
Minek ide rézdrót a magentások, már gondolatátvitellel dolgoznak :evil2:

Nem bántani akarom ám leendő szolgáltatom - főleg, ha megbízhatóan nyújtják az ígért dolgokat majd ezen az áron -, csak hátha inspiráló hatású, hogy a túloldal sem alszik és ez még gyorsabb reagálási időre sarkalja a PanTelt.  :D

Ps.. Insider csak nem a Te ötleted volt az SMS?  :cool:

Mivel a mindenki a piacrol él és nekik minden egyes elmenö felhasználó az veszteség .
Igaz baromi nagy a cég a Tikomnál de jelentös mozgásra már nekik is megérzik.Meg azért náluk is megy a karcsusitási program de rendesen.Abban nekik van igazuik hogy a dréga pénzen kiépitett vonalat most az alternativok szépen elviszik tölük.Gondolom nem csak a Panteles team van itt jelen a forumon  :D  igy ha konkrét számok az itt leirtakkal megegyezik azaz nem csak üres user hözöngésröl van szó akkor azt már ök is látják ill érzik is.  Arra meg lépni fognak a folyamatok akadályozása a szemét dolog is meg rontja a hitelét a cégnek talán ök is egyszer ráébrednek erre. Pantelnak igy a felhasználobarát csomagok miatt lehetünk hálásak  :respect:  :respect:  :respect:  Legfontosabb amit eddig senki nem tudott elérni : felébresztették a Tikomot  :Đ  végul is a saját zsebükön már megérzik.
Tudom a fele megint off és bocs mindenkitöl .
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#593 Felhasználó inaktív   Insider_info 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 16. 13:43

Idézet: junior117 - Dátum: 2006. aug. 16., szerda - 12:26

Upsz kis negativ reklám a Pantelnak  :smoker:  (Insider_info) gyors reagálása hmm..
Végén még megjavulnak a Tikomos fiuk és lepipálnak mindenkit .... aztán még a végén megforditják a trendet és ök fogják elcsábitani az ügyfeleket  :Đ  :Đ
azért a ár/érték után a megbizhatoság a legfontosabb szempont amint mindenki elvár .
bocs az off miatt  :respect:

Köszönöm a drukkereknek és az ellendrukkereknek a biztatást.

Nem állítom, és nem is állítottam soha, hogy nálunk minden tökéletesen működik, de dolgozunk rajta.

Nem nagyon van időm utána nézni, hogy hozzánk mikor érkezett meg a T-COM válasza, és, hogy mennyi késéssel rögzítették a rendszerben, mert már amúgy sincs jelentősége. De a tapasztalatok alapján azt feltételezem, hogy önszorgalomból ment ki hamarabb a T-COM-os.

Ezt csak azért is gondolom, mert addig mi nem rendeljük meg a vonalfelmérést, amíg az ügyfelet nem értesítettük, ugyanis mindkét funkciót ugyanaz a rendszer csinálja automatikusan.... :-)

Persze mi csak örülünk, ha hamar meglesz a válasz, mert az azt jelenti, hogy előfizető is hamar bekötésre kerül. Hajrá T-COM!

Sávszélesség:
Idézet két kollégámtól:

1.) A kérdéses szombathelyi ügyfél 804kbps –el fütyült össze az elméleti lehetséges 1024kbps helyett, ez a vonalminőségi korlát....

2.) "Ha a vonal x kbps trainelt össze downstream, és y kbps-tel pedig upstream irányban, akkor a 'hasznos teher' ezen értékek kb 4/5-e (a többi celltax, ti az atm-overhead  vesztesége).

Az, hogy y kötelezően egyenlő x/8, pusztán hülyeség vagy szebben "urban legend"..."

SMS ötlet tulajdonjoga:
Nem érdekes, fő, hogy tetszik.

#594 Felhasználó inaktív   FifiTheReal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 16. 14:16

Idézet: Insider_info - Dátum: 2006. aug. 16., szerda - 13:43

Köszönöm a drukkereknek és az ellendrukkereknek a biztatást.

Nem állítom, és nem is állítottam soha, hogy nálunk minden tökéletesen működik, de dolgozunk rajta.

Nem nagyon van időm utána nézni, hogy hozzánk mikor érkezett meg a T-COM válasza, és, hogy mennyi késéssel rögzítették a rendszerben, mert már amúgy sincs jelentősége. De a tapasztalatok alapján azt feltételezem, hogy önszorgalomból ment ki hamarabb a T-COM-os.
Nem is kell ilyet állítani, mint tudjuk tökéletes rendszer nem létezik, de elérése szép cél a részetekről  ;)
Mint írtam, nem is azért szóltam róla, mert kritizálni, bántani akarnám a PanTelt, csak megmutatni, hogy a "túloldalon" is dolgoznak ám és az én esetemben nem is lassan (csak el ne kiabáljam).
Gondoltam, ha más is olvassa, hogy nem csak az időhúzás esete lehetséges a T-Com részéről, akkor talán nem várják ki a kiesésmentes váltást, hanem esetleg már most belevágnak a hurokelhordozás folyamatába.

Idézet

Persze mi csak örülünk, ha hamar meglesz a válasz, mert az azt jelenti, hogy előfizető is hamar bekötésre kerül. Hajrá T-COM!
Hát még mi Ügyfelek!  :D Hajrá PanTel!  :up:

Idézet

1.) A kérdéses szombathelyi ügyfél 804kbps –el fütyült össze az elméleti lehetséges 1024kbps helyett, ez a vonalminőségi korlát....
Ez konkrétan rám vonatkozna?  :) Akkor a 8M-ből inkább 18M lesz? :Đ

Idézet

SMS ötlet tulajdonjoga:
Nem érdekes, fő, hogy tetszik.
Nekem nagyon. A 45 nap igen hosszú egy "netfüggőnek" és a közbenső tájékoztatás jó érzéssel tölt el, hogy lám Ők foglalkoznak velem és nem nekem kell folyton érdeklődnöm, hogy hol is tartunk.

Ezúton is köszönöm eddigi segítséged!
[OFF]Halihó PanTel  :hello:  Fizetésemelést az internetes üsz-eskedésért Insider-nek  :D [/OFF]

Bye, Fifi

#595 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 16. 14:37

Idézet: FifiTheReal - Dátum: 2006. aug. 16., szerda - 15:16

Ez konkrétan rám vonatkozna?  :) Akkor a 8M-ből inkább 18M lesz? :Đ

Nem rád vonatkozik.  :Đ
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#596 Felhasználó inaktív   FifiTheReal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 16. 14:49

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. aug. 16., szerda - 14:37

Nem rád vonatkozik.  :Đ

Jam, már rájöttem én is, hogy Freeze kapcsolatáról szólt a thread. :idea:

#597 Felhasználó inaktív   Insider_info 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 16. 15:15

Egyik mérnök kollégám üzeni a nagyérdeműnek... (adatvédelmi okokból kicsit átírtam az IP címek végeit ###-re, és a nevet X Y-ra módosítottam.)

<folytatás> rtt (ping)

ha üres a vonal, akkor hasít is és RTT kicsi, pl

bud2pe1#ping 213.16.121.### source 213.16.123.###

Type escape sequence to abort.
Sending 5, 100-byte ICMP Echos to 213.16.121.###, timeout is 2 seconds:
Packet sent with a source address of 213.16.123.###
!!!!!
Success rate is 100 percent (5/5), round-trip min/avg/max = 12/15/16 ms

ha nagy le-, vagy föltöltés zajlik épp, akkor pedig RTT nagy:

!!!!!
Success rate is 100 percent (5/5), round-trip min/avg/max = 28/132/348 ms

a fenti példa X Y-é, tcom-belvaros1.1.21 (up/down : 792/18476 )

#598 Felhasználó inaktív   junior117 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 16. 15:53

Idézet: Insider_info - Dátum: 2006. aug. 16., szerda - 15:15

Egyik mérnök kollégám üzeni a nagyérdeműnek... (adatvédelmi okokból kicsit átírtam az IP címek végeit ###-re, és a nevet X Y-ra módosítottam.)

a fenti példa X Y-é, tcom-belvaros1.1.21 (up/down : 792/18476

Gratula a Pantelnak  :respect:  Igazán akkor leszek boldog ha majd Nálam fognak ekkora értéket mérni
:D  :D  adatokban a miskol belváros fog szerepelni ..
viszont a 45 nap net nélkül az nagyon hosszunak tünik  :mad:  hát ha alakul még addig.
Fizetés emelést megszavazom neked "Insider_info"  :D

#599 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 16. 15:59

Idézet: Insider_info - Dátum: 2006. aug. 16., szerda - 16:15

!!!!!
Success rate is 100 percent (5/5), round-trip min/avg/max = 12/15/16 ms

Ez szép. :) Bár nekem inkább a hardver kéne amiről indította a ping-et.  :Đ  :nevet:
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#600 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 16. 16:17

Idézet: joeid - Dátum: 2006. aug. 16., szerda - 13:51

Nem akarok hülyeséget mondani ,de Varga Csaba nevű kollega rémlik .Persze nem akarok neki semmi rosszat ,csak nem értem ha a "kedves" Mposta ilyen lassú akkor lehet egyszerűbb lenne valami más megoldással eljuttatni ezeket a leveleket (futárszolgálat, vagy Expresszként küldeni stb.).

Ha most várnom kell 3 hetet akkor vissza küldöm és még legalább 6 hét ,nem tűnik túl jónak :(

Persze drukkolok hogy ne így legyen és egyébként az ügyfélszolgálat teljesen rendben van , korrekt tájékoztatást kaptam és azért ez bíztató !

Postáról annyit, hogy jó multkor lekapcsolták miattuk a netemet, mert "elkeveredett" nálluk a csekk (ezzel nem csak én jártam így.), na mind1. Egyéb iránt meg itt van Budaörsön a központ... Mondjuk ami vicces volt, hogy az esetről se a posta, se a szolgátató nem értesített, én meg csak lestem. Na mind1.  :smoker:
"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »