HWSW Informatikai Kerekasztal: Pantel lakossági internetszolgáltatása - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pantel lakossági internetszolgáltatása akár 24 megabit/s letöltési sebesség Értékeld a témát: -----

#361 Felhasználó inaktív   FifiTheReal 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 25. 20:03

Idézet: Insider_info - Dátum: 2006. júl. 25., kedd - 15:50

A jó hír az az, hogy a korábban beharangozott szünetmentes szolgáltatóváltás reményeink szerint tényleg megvalósul. Rajtunk mindenesetre nem fog múlni, hogy ezt a korábbi korlátot azonnal eltöröljük.

Ez azt jelenti, hogy már most tudjátok ezt nyújtani vagy a T-Com-mal még nincs letárgyalva teljesen?

Nekem augusztus 02-án jár le az ADSL előfizetésem, amit már fel is mondtam és a szolgáltató is visszaigazolt.
Itt fekszik a Penteles szerződésem, de az ügyintéző hölggyel úgy beszéltük meg, hogy csak a lejárat után adjam fel egy nappal, nehogy a T-Com visszadobja.

Fentiek alapján, ha megy ez a szünetmentes szolgáltatóváltás, akkor már most postázhatom vissza a szerződést vagy tartsam magam az ügyfélszolgálaton megbeszéltek szerint?

Elgondolkodtam, hogy a "kieső" napokra hogyan hidaljam át netfüggőségem:
1.) Használom a mobilom, ahol drága a kbyte ára, de nincs havidíjam, így levélletöltsére elegendő
2.) Pantel Nyílt internet, de ha jól látom az meg nem működik a PantelVonal esetén
Többiek ezt hogyan oldják meg?

Bye, Fifi

#362 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 25. 20:50

FifiTheReal:

Szerintem olvasd el még1x amire reagáltál és a hozzá kapcsolódó előzmény hozzászólásokat. Különösen ajánlom figyelmedbe az igeidőket és a már korábban is leírt dátumokat.

#363 Felhasználó inaktív   localnet 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 25. 21:28

Nézegettem ezt a Panteles netet és eléggé meggyőző az ára. A Matávos telefont visszadtam és nem láttam csak 1 éves hűségszerződéses vonalat újrabekötés esetén. Nem lehet ezt valahogy megkerülni, pl csak szimpla vonalat beköttetni szolgáltatás nélkül, hogy rácsücsülhessen a Pantel?

#364 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 25. 21:40

localnet:

Lehet. Volt már róla szó többször is, olvass vissza. Viszont az ára elég borsos a határozatlan idejű bekötésnek, 33500Ft ha jól emléxem.

#365 Felhasználó inaktív   Insider_info 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 25. 21:46

Idézet: shabba - Dátum: 2006. júl. 25., kedd - 16:52

És ti milyen D-Link-et adtok, eltér a Tí által vásárolt eresztéstől?

Akkor ezek szerint a lakossági előfizetők nem közvetlen már CPE oldalon IP-sednek telefon fronton ahogy az üzletiek, hanem itt valóban ki van használva  a hagyományos PSTN freki sáv is? Ez esetben gondolom feleződik a iMAP kapacitása ha hisz DSLAM kártyát is kell belerakni. meg POTS-ot is a telefon miatt. Akkor már értem miért írtad korábban hogy magyar ki tudtok fogyno a kapacitásból a helyhiány miatt.

Egyébként milyen a tapasztalat melyik a jobb megoldás a PSTN-en POTS-os, ami viszont felezi a kártya helyek számát, vagy a full IP alapú ami viszont drága CPE eszközt kíván, a protokol miatt hiányai a PSTN-hez képest, nem jön elektromosság a dróton így kevésbé hibatűrő mint a PSTN, persze aksival ezen valamit lehet segíteni de akkor az x évenkénti aksi cserét, annak költségeit és távoli monitorozását és a fogyasztó figyelmeztetését és az összek aksihoz köthető költséget is fel kell vállalnia a szolgálatónak. Ezen kívül a CPE és szerver oldali softwarek kiforottsága még nem mérhető a PSTN stabilításával, jellemzően ezt is a szűk keresztmetszetek közé szokták sorolni.

Szóval a gyakorlati tapasztalat mit igazol, melyik változat az üdvözítőbb út?

Shabba,

Alapvetően nem csak műszaki szempontok vezéreltek minket, amikor eldöntöttük, hogy modem+splitter lesz, hanem term. a költségek, ill., az, hogy a lakossági szegmensben sokkal költségesebb lenne a szolgáltatónak telepítenie a gw-eket, mint a szereld-magadban adható modemeket.
Sajnos a gw-ek telepítése nem bízható az ügyfélre, mert igaz ugyan, hogy csak kábeleket kell(ene) csatlakoztatni, de Murphy kábelcsatlakoztatási törvényei itt is igazak.

Ha jól sejtem, UPS-re gondoltál, amikor akku cseréről írtál. Ez is egyébként érv a modem mellett, hiszen a távtáplálás miatt, a telefon, áramszünet esetén is működhet.

(Nem tudom, hogy a T-COm milyen D-linket ad a dobozban....630T?)

Fifth_The_Real,

Addig még ne postázd légy szíves a szerződést, amíg be nem jelentjük, hogy szünetmentes szolgáltatóváltás is működik.

#366 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 25. 22:07

Idézet: Insider_info - Dátum: 2006. júl. 25., kedd - 22:46

Shabba,

Alapvetően nem csak műszaki szempontok vezéreltek minket, amikor eldöntöttük, hogy modem+splitter lesz, hanem term. a költségek, ill., az, hogy a lakossági szegmensben sokkal költségesebb lenne a szolgáltatónak telepítenie a gw-eket, mint a szereld-magadban adható modemeket.
Sajnos a gw-ek telepítése nem bízható az ügyfélre, mert igaz ugyan, hogy csak kábeleket kell(ene) csatlakoztatni, de Murphy kábelcsatlakoztatási törvényei itt is igazak.

Ha jól sejtem, UPS-re gondoltál, amikor akku cseréről írtál. Ez is egyébként érv a modem mellett, hiszen a távtáplálás miatt, a telefon, áramszünet esetén is működhet.

Fifth_The_Real,

Addig még ne postázd légy szíves a szerződést, amíg be nem jelentjük, hogy szünetmentes szolgáltatóváltás is működik.

Akkor ezek szerint mégsem saját az a D-link modem, hanem Tíkom szereld magad, hasonló költség megfontolásból mint TvNetnél.

Nem UPS-re gondoltam. Ma már akár a kábeles szolgátatóknál használt Modem+ATA combo eszközöknél, akár az FTTx fejlesztéseknél használt CPE eszközöknél alap opciós kiegésztő az aksi, pont az IP alapú telefonok miatt. Hisz ha hasonló rendelkezésre állást akar a szolgálató biztosítani akár segélyhívásokra akkor erre is költenie kell. Viszont ezekben az aksikat 2-3 évente cserélni kell, ennek megszervezése, cseredarab előfizetőhöz jutattása megint plusz költség amivel hosszú távon számolni kell.

Nos ahogy látom AT resitendal GW-nél is megvan ez az opció:
http://www.alliedtel...etails.aspx?500
"Optional External battery backup", vagy ez AT-nál UPS-t jelent? A többi gyártónál ez jellemzően internal aksi.

Azért remélhetően pár éven belül a residental gatewayek ára mélyrepülésbe kezd. Most minden nagyobb hálózati cég erre a szegmensre ugrott, és minden gyártó kijött a sajár R-GW-jével. És az IPTV beruházások terjedése miatt ezekre fokozottan igény is van. Idővel a nagyobb gyártó választék és a tömegesebb gyártási volumen csak leviszi ezeknek a ma még túlon-túl drága eszközök árát egy elfogadható beruházási küszöbérték alá, és akkor onnantól majd a szimpla modemek mennek nyugdíjba.

#367 Felhasználó inaktív   kew 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 25. 22:23

Idézet: Insider_info - Dátum: 2006. júl. 25., kedd - 22:46

Jelenleg 360R típusú modemet szór a T - persze vannak kint 360T-k is.
Nálatok mi lesz?:) Ha ezek közül valamelyik, remélem az utóbbi. Ez az R nem egy jó konstrukció  :rolleyes:

#368 Felhasználó inaktív   localnet 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 25. 23:00

Idézet: shabba - Dátum: 2006. júl. 25., kedd - 21:40

localnet:

Lehet. Volt már róla szó többször is, olvass vissza. Viszont az ára elég borsos a határozatlan idejű bekötésnek, 33500Ft ha jól emléxem.

Kösz. Hát az nem semmi lóvé érte.

#369 Felhasználó inaktív   FifiTheReal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 26. 08:45

Idézet: shabba - Dátum: 2006. júl. 25., kedd - 20:50

Szerintem olvasd el még1x amire reagáltál és a hozzá kapcsolódó előzmény hozzászólásokat. Különösen ajánlom figyelmedbe az igeidőket és a már korábban is leírt dátumokat.

Elolvastam, követem a topicot csak az esett ki, hogy ez az új RUO még csak tervezet és Insider jó híre elborította elmémet.  :)

Köszönöm, hogy felhívtad a figyelmem erre!

Bye, Fifi

Szerkesztette: FifiTheReal 2006. 07. 26. 08:46 -kor

#370 Felhasználó inaktív   FifiTheReal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 26. 08:50

Idézet: Insider_info - Dátum: 2006. júl. 25., kedd - 21:46

Ok, amíg a jelenlegi ADSL-em nem jár le (ez egy hét), addig nem postázom, kivétel, ha Te itt azt mondod, hogy mostantól van kiesésmentes szolgáltatóváltás teljes elhordozás esetén.

Köszönöm eddigi segítséged is!

Bye, Fifi

#371 Felhasználó inaktív   Insider_info 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 26. 11:32

Idézet: FifiTheReal - Dátum: 2006. júl. 26., szerda - 8:50

Ok, amíg a jelenlegi ADSL-em nem jár le (ez egy hét), addig nem postázom, kivétel, ha Te itt azt mondod, hogy mostantól van kiesésmentes szolgáltatóváltás teljes elhordozás esetén.

Köszönöm eddigi segítséged is!

Bye, Fifi

Még nincs kiesésmentes szolgáltatóváltás, azonnal szólok, ha lesz.

#372 Felhasználó inaktív   dzsoncika 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 26. 13:28

Insider_Info

Az MTT területén tervezitek szolgáltatásotok  elérhetőségét?
Vagy esetleg már rendelhető is?
Lenne rá jelentkező bőven szerintem.
Válaszod előre is köszi

#373 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 27. 10:45

Idézet: Insider_info - Dátum: 2006. júl. 25., kedd - 16:50

A jó hír az az, hogy a korábban beharangozott szünetmentes szolgáltatóváltás reményeink szerint tényleg megvalósul. Rajtunk mindenesetre nem fog múlni, hogy ezt a korábbi korlátot azonnal eltöröljük.

Még nincs kiesésmentes szolgáltatóváltás, azonnal szólok, ha lesz.

A T-genyó biztos nem hagyja.

Tudni már, mikor (ha)? Mert addig nem mondanám le a netet, 45 napig net nélkül vazze' befordulok.
Ha "majd valamikor", akkor viszont nem várok, mert már így is 2 éve várok olcsóbb ADSL-re, meg nagyobb uploadra, aztán semmi.

Szerk.
'szameg, csak olvasni kéne, mi? :) Szóval szeptember?
Ha most lemondom, akkor szept. közepére lesz valami, ha várok akkor meg gyorsabban?

Szerkesztette: Bástya elvtárs 2006. 07. 27. 10:52 -kor

#374 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 27. 12:35

Attol fugg az NHH mikor teszi kozze az uj RUO-t es benne marad-e az, ami a tervezetben benne van. Aug-szeptemberre igertek.

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#375 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 27. 14:22

Remélem, hamarost kiderül. De jó is lenne, 4mbit/768kbit 7700-ért a mostani (2mbit/192kbit 11000-ért) helyett...
Az ISDN is megszűnne, amit anno még a Zinternet miatt kötöttem be (2300 vs 5500), az egész olyan, mint egy álom, T nélkül :)

#376 Felhasználó inaktív   Marczeeee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 27. 23:13

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. júl. 27., csütörtök - 15:22

Remélem, hamarost kiderül. De jó is lenne, 4mbit/768kbit 7700-ért a mostani (2mbit/192kbit 11000-ért) helyett...
Az ISDN is megszűnne, amit anno még a Zinternet miatt kötöttem be (2300 vs 5500), az egész olyan, mint egy álom, T nélkül :)

Szerintem kár ezt annyira várni még, ha ki is jön aug-ban az új RUO, mire tényleg bejáratottan fog működni minden új folyamat, az újabb pár hónap lesz. Emlékezz csak a kiesésmentes szolgáltatóváltás kezdeti idejére, vagy éppen telefonnál a számhordozásra. Kellett nekik pár hónap mire kialakult a mostmár normálisan működő rendszer. Szerintem ez most sem lesz máshogy, szóval szerintem lesz november-december is, mikor nyugodtan bele lehet majd vágni egy ilyen váltásba. Na meg mint tudjuk, a T szereti megtartani az ügyfeleit, szóval abban biztos vagyok hogy nem fogják minden erejükkel elősegíteni a vonal- meg az adslhordozás sima és gyors ügyintézését.

Szerkesztette: Marczeeee 2006. 07. 27. 23:14 -kor

#377 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 28. 07:24

Jaja, én is erre gondoltam.
Nem... erre én is gondoltam, na :)

Meg arra, hogy ott rohadjon meg az egész, minél hamarabb megszabadulok a T-től, annál jobb.
45 napig internet nélkül - na ez viszont gáz. Bár a lakótelepen elég sok WiFi van, az USB-s kütyüt kilógatva az ablakon mindjárt 3 titkositatlan hálót is találtam, amik évek óta mennek. Az egyiknek a rúterét is elértem, még a password is a default volt :pokeas2:

#378 Felhasználó inaktív   LTom 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 28. 09:35

Sziasztok !

Insider_info
A nicked miatt és mivel a legtöbb kérdés célpontja Te vagy... így Tőled kérdezem :)
Az oldalon feltűntetett árak bruttó vagy nettó árak ? No ez még nemis igazán számítana, mert mindkettő kedvezőbb lenne mint a mostani ;)
Viszont általában a szolgáltatók belépéskor a hűség aláírásával akciós árakat szoktak adni... DE a hűség lejártával a "listaárat" kell kifizetni!
Ez a Pantelnél is így van vagy pl a 4M/768K-s csomagnál a 12 hónap hűség lejárta után is azt a 7690 Ft-ot kell fizetni ?
Előre is köszi a választ !

Üdv.
u.i.: remélem a szünetmentes szolgáltatóváltás menni fog (bár nem tudom miért lenne jó a T-Comnak ezt támogatni)...

Szerkesztette: LTom 2006. 07. 28. 09:37 -kor

#379 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 28. 10:12

LTom:

http://www.pantel.hu/index.php?id=212
"Áraink bruttó árak, az ÁFA-t minden esetben tartalmazzák."

Insider: szerinted kb. mikorra valósul meg a gyakorlatban a szünetmentes váltás? Mert ha tényleg Marczeeee-nak van igaza (és Hungarisztánt ismerve minimum ennyi idő lesz) akkor még ma lemondom a Zinternettet - decemberig biztos nem várok.
Nincs esély a 45 nap csökkentésére?

#380 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 29. 12:39

Idézet: shabba - Dátum: 2006. júl. 17., hétfő - 13:49

De majd meglátjuk októberben milyen árakkal jön elő GTS-Datanet, úgy emléxem erre az időpontra ígérték hogy publikusan előjönnek a szolgáltatásukkal.

Heten rakerdeztem a Datanet ugyfelszolgalaton, senki nem tud semmit, minimum szeptember, mire kiderul valami.

Azt megsugtak, hogy I. keruletben valoszinuleg csak jovo januar/februar magassagaban lesz vonalhordozas :(

Most nem tudom, mivel jarok jobban, fizetek meg fel evig havi 10k-t a 2Mbit-ert, vagy most lemondom, aztan atmegyek a konkurenciahoz.

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.