Idézet: shabba - Dátum: 2006. júl. 25., kedd - 16:52
És ti milyen D-Link-et adtok, eltér a Tí által vásárolt eresztéstől?
Akkor ezek szerint a lakossági előfizetők nem közvetlen már CPE oldalon IP-sednek telefon fronton ahogy az üzletiek, hanem itt valóban ki van használva a hagyományos PSTN freki sáv is? Ez esetben gondolom feleződik a iMAP kapacitása ha hisz DSLAM kártyát is kell belerakni. meg POTS-ot is a telefon miatt. Akkor már értem miért írtad korábban hogy magyar ki tudtok fogyno a kapacitásból a helyhiány miatt.
Egyébként milyen a tapasztalat melyik a jobb megoldás a PSTN-en POTS-os, ami viszont felezi a kártya helyek számát, vagy a full IP alapú ami viszont drága CPE eszközt kíván, a protokol miatt hiányai a PSTN-hez képest, nem jön elektromosság a dróton így kevésbé hibatűrő mint a PSTN, persze aksival ezen valamit lehet segíteni de akkor az x évenkénti aksi cserét, annak költségeit és távoli monitorozását és a fogyasztó figyelmeztetését és az összek aksihoz köthető költséget is fel kell vállalnia a szolgálatónak. Ezen kívül a CPE és szerver oldali softwarek kiforottsága még nem mérhető a PSTN stabilításával, jellemzően ezt is a szűk keresztmetszetek közé szokták sorolni.
Szóval a gyakorlati tapasztalat mit igazol, melyik változat az üdvözítőbb út?
Shabba,
Alapvetően nem csak műszaki szempontok vezéreltek minket, amikor eldöntöttük, hogy modem+splitter lesz, hanem term. a költségek, ill., az, hogy a lakossági szegmensben sokkal költségesebb lenne a szolgáltatónak telepítenie a gw-eket, mint a szereld-magadban adható modemeket.
Sajnos a gw-ek telepítése nem bízható az ügyfélre, mert igaz ugyan, hogy csak kábeleket kell(ene) csatlakoztatni, de Murphy kábelcsatlakoztatási törvényei itt is igazak.
Ha jól sejtem, UPS-re gondoltál, amikor akku cseréről írtál. Ez is egyébként érv a modem mellett, hiszen a távtáplálás miatt, a telefon, áramszünet esetén is működhet.
(Nem tudom, hogy a T-COm milyen D-linket ad a dobozban....630T?)
Fifth_The_Real,
Addig még ne postázd légy szíves a szerződést, amíg be nem jelentjük, hogy szünetmentes szolgáltatóváltás is működik.