HWSW Informatikai Kerekasztal: Pantel lakossági internetszolgáltatása - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pantel lakossági internetszolgáltatása akár 24 megabit/s letöltési sebesség Értékeld a témát: -----

#701 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 24. 15:01

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 15:58

Új RUO-val kapcsolatban van valami biztató?
Lesz, nem lesz, nem tudjuk?

www.nhh.hu

Ha ott megjelenik, mi is tudni fogunk rola...

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#702 Felhasználó inaktív   bugtenger 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 24. 16:55

Idézet: Krinyo - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 14:16

Akkor jo esellyel meg tudnak mondani a lotto otos szamokat is. Senki sem dolgozna az ugyfelszolgalaton. :D

Krinyo

Minden hiba elharitasnak megvan az ideje, amit a feleknek vallalnia kell(ene) illetve a problema jellege jelen esetben nem olyan, hogy a hidegfuzio eljarasat kellene kidolgozni, hanem egy eddig 1000szer elvegzett folyamatot kellene elvegezni normalisan. Az autoszerelo is meg tudja mondani mennyi ido kicserelni a kiegett izzot, ez sem lehet bonyolultabb.

#703 Felhasználó inaktív   Marczeeee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 23:30

Idézet: bugtenger - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 17:55

Minden hiba elharitasnak megvan az ideje, amit a feleknek vallalnia kell(ene) illetve a problema jellege jelen esetben nem olyan, hogy a hidegfuzio eljarasat kellene kidolgozni, hanem egy eddig 1000szer elvegzett folyamatot kellene elvegezni normalisan. Az autoszerelo is meg tudja mondani mennyi ido kicserelni a kiegett izzot, ez sem lehet bonyolultabb.

Hát mint látható, vannak hibák amik bonyolultabbak a tcomnak és a javítás több időt vesz igénybe... :) Viszont ami Insider írt az valahol megdöbbentett, azért 35%-ban elrontani az átkötést az szerintem valami nagyon pocsék arány. Vagy nagyon kevés ügyfelet kötöttek be eddig (mondjuk 3-at, és abból egy ment rosszul :p ), vagy a tcomos szerelők nagyon nincsenek a helyzet magaslatán. Azt nem feltételezem hogy központi utasításra dolgoznának rosszul, de akár mi is az oka, azért az ilyen hatékonyság a mai világban nem kéne hogy elfogadható legyen. Persze tudom, a tcomról van szó, még régi névvel nekem is több mint egy év alatt sikerült a 384-es adsl-emet 512 emelniük. De talán rájöhetne valaki már náluk is, hogy van egy kis gond a technikai csapatukkal meg a hatékonyságukkal. Itt-ott...

#704 Felhasználó inaktív   Lugi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 03:01

Idézet: Krinyo - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 12:39

Mindenki. En sem ertek ezzel egyet, sot, elitelem. Nem ertem egy adott idoszakra vallalat husegnek milyen okbol kellene a tudomasom nelkul, automatikusan meghosszabbodnia. Szerintem nincs jogalapja. Az, hogy belefoglaltak az ASZF-be es senki sem tudja megkerulni, nekem nem jogalap. Fogyasztovedelemhez kellene fordulni...

Krinyo

Én csak arra tudok gondolni, hogy arra alapozva hosszabbítják meg (szerintük) jogosan a hűséget, hogy ez benne van abban a szerződésben, amit minden előfizető aláírt.

Lugi

#705 Felhasználó inaktív   joeid 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 07:56

Idézet: Marczeeee - Dátum: 2006. aug. 25., péntek - 0:30

Hát mint látható, vannak hibák amik bonyolultabbak a tcomnak és a javítás több időt vesz igénybe... :) Viszont ami Insider írt az valahol megdöbbentett, azért 35%-ban elrontani az átkötést az szerintem valami nagyon pocsék arány. Vagy nagyon kevés ügyfelet kötöttek be eddig (mondjuk 3-at, és abból egy ment rosszul :p ), vagy a tcomos szerelők nagyon nincsenek a helyzet magaslatán. Azt nem feltételezem hogy központi utasításra dolgoznának rosszul, de akár mi is az oka, azért az ilyen hatékonyság a mai világban nem kéne hogy elfogadható legyen. Persze tudom, a tcomról van szó, még régi névvel nekem is több mint egy év alatt sikerült a 384-es adsl-emet 512 emelniük. De talán rájöhetne valaki már náluk is, hogy van egy kis gond a technikai csapatukkal meg a hatékonyságukkal. Itt-ott...

Ha nem tartja be a 72 órás időt a Tcom ,akkor rá kell lépni az izéjükre.. egyszerűen kötbéreztetni kell a dolgot ,mindjárt meggondolják hogy kössenek be-e rosszúl "véletlenűl" kábelt.

Amúgy valami átok ülhet a tcom-on ha ekkora hibaaránnyal dolgozik...érdekes hogy a tonline esetébe az az átok nem áll fenn.... :confused:

#706 Felhasználó inaktív   bugtenger 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 08:54

Vajon beleszamit mar ez az eves 99.5%os rendelkezesreallasba? Az 1,8nap leallas lenne, nekem meg mar tobb mint 7napja nem mukodik semmi.  :mad:

Idezet az aszfbol:
A szolgáltatás akkor tekintendő hibásnak
- Ha a teszt célból  ("ping" parancs) elküldött 1000 db 56 byte méretű ICMP csomagból legalább 50 db-ra nem érkezik válasz
- és a hiba bejelentése a Szolgáltató Hálózatüzemeltetési Központjában megtörtént.
A maximális hibaelhárítási idő: Kevesebb mint 48 óra

Nekem 100% packet lost van jelenleg.  :p

Szerkesztette: bugtenger 2006. 08. 25. 08:59 -kor

#707 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 08:55

Idézet: joeid - Dátum: 2006. aug. 25., péntek - 8:56

Ha nem tartja be a 72 órás időt a Tcom ,akkor rá kell lépni az izéjükre.. egyszerűen kötbéreztetni kell a dolgot ,mindjárt meggondolják hogy kössenek be-e rosszúl "véletlenűl" kábelt.

Épp ezt akartam én is mondani... ebből kifolyólag, hogy mivel a TvNet ezen a téren nem tesz semmit, én már arra is gondoltam, hogy Ők is elcsesztek valamit.

#708 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 09:16

Idézet: petne - Dátum: 2006. aug. 25., péntek - 9:55

Épp ezt akartam én is mondani... ebből kifolyólag, hogy mivel a TvNet ezen a téren nem tesz semmit, én már arra is gondoltam, hogy Ők is elcsesztek valamit.

Marmint a Pantel?

Nekunk egy honapja all a pantel vonalunk, mert a Pantel "alvallalkozoja" cseszik barmit is csinalni...

Krinyo

#709 Felhasználó inaktív   joeid 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 09:36

Idézet: Krinyo - Dátum: 2006. aug. 25., péntek - 10:16

Marmint a Pantel?

Nekunk egy honapja all a pantel vonalunk, mert a Pantel "alvallalkozoja" cseszik barmit is csinalni...

Krinyo

Ezért mondom a kötbért ! Tudtommal benne van az összes ÁSZF-ben , hogy ha nem tartják a határidőket ,akkor kötbért kell fizetniük. Attól nem javúl meg semmi,hogy mindenki vár valakire.

Szóval levélke vagy telefon és be kell jelenteni a kötbér igényt a szolgáltatás nem teljesítése miatt vagy mert a kijavítás határidejét nem tartják.

Persze könnyű így mondani ,de én a helyetekben ezt tenném !

Tcom ÁSZF :

"Ha hiba kijavítása átmeneti ideig, vagy tartósan nem vállalható, ezért a szolgáltató az előfizető részére a havi előfizetési díjból
15%-os díjcsökkentést nyújt, mely a szolgáltató egyidejű kötbérfizetési kötelezettségét kizárja."

Ez ugyan nem kötbér ,de ez is valami...Mondjuk ez a 15% egy vicc ...

A Pantelnél is van ilyen ,de náluk kötbér van. Nekik is tartani kell a határidőket és ha egy alvállalkozójuk nem tarja akkor hajtsák be rajta , nem lehet kifogás , hogy "mi szóltunk , nem mi tehetünk róla hogy nem csinálja meg" ...

Szerkesztette: joeid 2006. 08. 25. 09:40 -kor

#710 Felhasználó inaktív   psybu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 09:38

sziasztok!

úgy tűnik, én is gyarapítom a 35%-ot :(
tegnap este 6 és 10 közé tették a vonalhordozásom időpontját, ehhez képest vígan volt vonal még 11-kor is.. per pillanat viszont már se kép, se hang. remélem, nem húzzák el jövőhétre a dolgot..

#711 Felhasználó inaktív   bugtenger 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 09:46

Skacok, hihetetlen dolog tortent!
Muxik a netem!  :D
A ping index.hu ra stabil 32ms, hogy milyenek a sebessegek meg csak most tesztelem...
De elsore ugy nezem egyik ertek sem eri el a garantalt erteket.
pl letoltesi sebessegem stabil 360k volt, ami khm... a garantal 6mbit alatt van jocskan.

#712 Felhasználó inaktív   Insider_info 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 09:48

Idézet: bugtenger - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 16:55

Megtennéd, hogy kipróbálod a vonaladat?

Elvileg 6.2M/688k  -el működik.

Elnézésedet kérjük az elhúzódásért. A hiba oka az volt, hogy a T-COM másik központba igazolta vissza a vonalad bekötését, mint, amibe ténylegesen bekötötték. Egy hétbe tellett mire rájöttek, hogy hol keressék...

#713 Felhasználó inaktív   Insider_info 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 10:00

Idézet: joeid - Dátum: 2006. aug. 25., péntek - 9:36

Ezért mondom a kötbért ! Tudtommal benne van az összes ÁSZF-ben , hogy ha nem tartják a határidőket ,akkor kötbért kell fizetniük. Attól nem javúl meg semmi,hogy mindenki vár valakire.

Szóval levélke vagy telefon és be kell jelenteni a kötbér igényt a szolgáltatás nem teljesítése miatt vagy mert a kijavítás határidejét nem tartják.

Persze könnyű így mondani ,de én a helyetekben ezt tenném !

Tcom ÁSZF :

"Ha hiba kijavítása átmeneti ideig, vagy tartósan nem vállalható, ezért a szolgáltató az előfizető részére a havi előfizetési díjból
15%-os díjcsökkentést nyújt, mely a szolgáltató egyidejű kötbérfizetési kötelezettségét kizárja."

Ez ugyan nem kötbér ,de ez is valami...Mondjuk ez a 15% egy vicc ...

A Pantelnél is van ilyen ,de náluk kötbér van. Nekik is tartani kell a határidőket és ha egy alvállalkozójuk nem tarja akkor hajtsák be rajta , nem lehet kifogás , hogy "mi szóltunk , nem mi tehetünk róla hogy nem csinálja meg" ...

Ha valakinek kötbér igénye van, és az jogos, akkor mi mindig kifizetjük, azaz levonjuk a számla értékéből. Sőt előfordult, hogy még akkor is, ha nem jogos. :-)

Az, hogy mi milyen műszaki megoldásokat alkalmazunk, és az, hogy ez a megoldás működik-e a mi felelősségünk. Ugyanez vonatkozik a társzolgáltató közreműködésével nyújtott szolgáltatásainkra is.

Kérdés: miért jó az a társzolgáltatónak, hogy folyamatosan hibázik a kiépítéseknél.... Ezt mindenki döntse el maga.

#714 Felhasználó inaktív   bugtenger 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 10:05

Ime a "csodalatos" 24mbites adslem eredmenyei:

teszt1
teszt2
teszt3
teszt4

Ennel meg a jelenlegi adslem is jobb... remelem tudtok rajta csiszolni, mert ez messze van meg a garantalt 6-tol. Jo persze tudom nem ezek a legtokeletesebb sebesseg tesztek, de keresnem kell olyan nagy filet valahol ahol sebesseg korlatozas sincs, es az most igy hirtelem nem ment.

Szerkesztette: bugtenger 2006. 08. 25. 10:07 -kor

#715 Felhasználó inaktív   murex 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 10:08

Érdeklődnék, hogy van nekem egy SMC WBR14-G2-es routerem, hogy ezen mennie kellene-e a 24 megának, azaz tudja-e a router kezelni. Ha valaki tud erre pontos választ, megköszönném!

#716 Felhasználó inaktív   psybu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 10:09

Idézet: bugtenger - Dátum: 2006. aug. 25., péntek - 11:05

Ime a "csodalatos" 24mbites adslem eredmenyei:

ezzel is mérj egyet, lécci, külföldet elég megbízhatóan méri:

netbroadcasting.tv

#717 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 10:12

Idézet: Krinyo - Dátum: 2006. aug. 25., péntek - 10:16

Marmint a Pantel?

Krinyo

Igen, hogy ha nem teljesítik, akkor kötbérezze meg... akkor már biztos, hogy ugrálnának.

#718 Felhasználó inaktív   bugtenger 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 10:12

Csak es kizarolag Psybu kedveert:

teszt5

#719 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 10:15

A 6 megabitet nem garantalja szerintem senki...

speedtest.invitel.net

Ezt nezd meg, ez az egyik legjobb sebessegmero.

Krinyo

PS: most latom, mar ezzel is mertel. Hat ez tenyleg nem valami fenyes, azonnal reklamald meg...

#720 Felhasználó inaktív   joeid 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 10:17

Idézet: Insider_info - Dátum: 2006. aug. 25., péntek - 11:00

Ha valakinek kötbér igénye van, és az jogos, akkor mi mindig kifizetjük, azaz levonjuk a számla értékéből. Sőt előfordult, hogy még akkor is, ha nem jogos. :-)

Az, hogy mi milyen műszaki megoldásokat alkalmazunk, és az, hogy ez a megoldás működik-e a mi felelősségünk. Ugyanez vonatkozik a társzolgáltató közreműködésével nyújtott szolgáltatásainkra is.

Kérdés: miért jó az a társzolgáltatónak, hogy folyamatosan hibázik a kiépítéseknél.... Ezt mindenki döntse el maga.

Helyes , ez a hozzá állás tetszik ! :respect:

Azt meg mind tudjuk miért jó ha "hibázik" a t-com :cool:

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »