HWSW Informatikai Kerekasztal: Pantel lakossági internetszolgáltatása - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pantel lakossági internetszolgáltatása akár 24 megabit/s letöltési sebesség Értékeld a témát: -----

#2001 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 11. 11:55

Loooool:

512 kbps alatt nem kötnek be, benne van az ÁSZF-ben. Bekötés után a tényleges sebesség alapján átsorolhatnak más csomagba. A lényleges sebességet meg sok tényező befolyásolja, nem csak a távolság. Persze a távolság a ledominánsabb tényező de azért a vonal a kötések többi minőségi jellemzője is számít.

#2002 Felhasználó inaktív   donathi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 11. 12:11

Idézet: Krinyo - Dátum: 2006. dec. 11., hétfő - 9:43

Haverod nete tuti nem fog nalad mukodni, hiszen a Pantel vonalat hasznalod, nem a T-Com-et, aki mindenkinek szolgaltat.

Krinyo

Akkor még inkább él a másik kérdésem:
Ezzel egy életre elköteleztem magam a pantel web mellett??
Ezt én sehol nem láttam az ÁSZF-ben.

#2003 Felhasználó inaktív   Loooool 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 11. 12:42

Idézet: shabba - Dátum: 2006. dec. 11., hétfő - 11:55

Loooool:

512 kbps alatt nem kötnek be, benne van az ÁSZF-ben. Bekötés után a tényleges sebesség alapján átsorolhatnak más csomagba. A lényleges sebességet meg sok tényező befolyásolja, nem csak a távolság. Persze a távolság a ledominánsabb tényező de azért a vonal a kötések többi minőségi jellemzője is számít.

De ez akkor is durva :mad: van akinek 3,5km-ről megy a 4,5mbit (mert csak 4megas csomagja van), van akinek 3km-ről 8mbit, nekem meg 2,5??? :reklamacio: xar hurkot adott a t-com,a pantel meg nem tesz semmit :mad:

#2004 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 11. 12:45

Idézet: donathi - Dátum: 2006. dec. 11., hétfő - 13:11

Akkor még inkább él a másik kérdésem:
Ezzel egy életre elköteleztem magam a pantel web mellett??
Ezt én sehol nem láttam az ÁSZF-ben.

A hurokelhordozás arról szól hogy az előfizetői hurkot, azt a rézkábel szakaszt amit a telefonközpont és a lakásod között fut az alternatív szolgáltató bérbe veszi a tulajdonos telecom cégtől és a végét átkötik az ő eszközébe amivel betelepül a telecom cég telefonközpontjába. Természetesen kell még az alternatívnak is némi gerinchálózati csatlakozás is az eszközétől a saját központjági és onnan már akkor mind az ő hálózatán utazik. Onnantól a telefonszolgáltatást már csak az alternatívtól veheted, a netet csak az alternatívtól veheted, az IPTV szolgáltatás is, meg egyéb kiegészítőket mint pl. riasztás, egyebek.

Persze ez nem egyirányú út, visszahordozhatod a vonalad a telecom céghez is és akkor onnantól megint tőle veheted a telefont, a netet az ő kiskereskedelmi partnereitől és az egész kiegészítő, értéknövelt szolgáltatásokat is.

A lényeg az hogy ezek kizárólagosak vagy az egyiktől veszel mindent vagy a másiktól, a kettőt nem lehet keverni.

#2005 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 11. 12:54

Idézet: Loooool - Dátum: 2006. dec. 11., hétfő - 13:42

De ez akkor is durva :mad: van akinek 3,5km-ről megy a 4,5mbit (mert csak 4megas csomagja van), van akinek 3km-ről 8mbit, nekem meg 2,5??? :reklamacio: xar hurkot adott a t-com,a pantel meg nem tesz semmit :mad:

A pantel nagyon nem tud mást csinálni, mint azzal dolgozni amit a Tíkomtól kap. Nem az ő tulajdona a kábel ő csak bérli. Korábban volt már ezen a kábelen Tíkomtól 2.5Mbps-nél nagyobb netkapcsolat, az ment? Mert lehet a kábeled ennyit bír és azon nem nagyon tud mit változtatni Pantel.

Azért ne feledd hogy ezeket a telefon kábeleket soxor 10-20 vagy mégtöbb éve azért fektették le hogy azon telefonszolgáltatást nyújtsanak. Erre alkalmasok is. Az viszont soha nem volt szempont a fektetésükkor hogy ezen majd nagysebességű ADSL szolgáltatásnak is mennie kell.

Pl. amerikában ahol nem volt két világháború így kevésbé kellett hozzányúlni a telecom infrastruktúrához még ma is lehet találni olyan házakat ahol 100-120 éve nem nyúltak a telefon vezetékhez. Szerinted egy ilyen kábelezés mennyire alkalmas ADSL-re?

Az ADSL technológia arról szól hogy újrahasznosít egy régi infrastruktúrát, így nem kell újrakábelezni az előfizetőkig adatszolgáltatásra. Viszont ez az infrastruktúra nem igazán adatszolgáltatáshoz készült, nem az volt a szempont amikor fektették hogy majd arra is jó legyen. Épp ezért elég nagy a szerencse faktok is abban milyen vezetéket fogsz ki. Ahol újabb telepítésűek a vezetékek nagyobb az esély rá hogy erre is gondoltak.

#2006 Felhasználó inaktív   donathi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 11. 16:47

Idézet: shabba - Dátum: 2006. dec. 11., hétfő - 12:45

Persze ez nem egyirányú út, visszahordozhatod a vonalad a telecom céghez is és akkor onnantól megint tőle veheted a telefont, a netet az ő kiskereskedelmi partnereitől és az egész kiegészítő, értéknövelt szolgáltatásokat is.

A lényeg az hogy ezek kizárólagosak vagy az egyiktől veszel mindent vagy a másiktól, a kettőt nem lehet keverni.

Akkor ez ugyanolyan monopolhelyzet egyrészről és kiszolgáltatottság másrészről, mint a T-Com-é. Talán nagyobb is, hisz a T-nek sokféle partnere van, de a Pantel esetén csak egy (és Te sem írsz mást).
Nekem egy kicsit bajosnak hangzik e helyzet.
Nem mintha nem kellene 4 M most 7700-ért, de mi lesz egy-két év múlva?
Két évvel ezelőtt még a T-O volt a legolcsóbb az akkor akciós 2 M-s vonalával, ma már nagyon drágának tűnik és ezért is váltottam.

Egy rosszindulatú gondolat motoszkál bennem: Nem azért megy ennyire lassan minden, mert a T-Com le akar szoktatni a váltásokról? egy-másfél évente 2,5 3 hónap hercehurca, kinek kell ez!

#2007 Felhasználó inaktív   donathi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 11. 18:41

Hali!
Honnan tudom majd, hogy elhordozták a vonalam?
Rámcsörögnek?
Esetleg megszakad a T-O... -os rendszerem?

#2008 Felhasználó inaktív   radi8tor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 11. 22:05

Idézet: donathi - Dátum: 2006. dec. 11., hétfő - 18:41

Hali!
Rámcsörögnek?

Én onnan tudtam meg hogy rácsörögtem a panteles számomra és csörgött a telefonom, a t-comossal meg nem...

#2009 Felhasználó inaktív   sweetsour 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 04:25

Idézet: donathi - Dátum: 2006. dec. 11., hétfő - 18:41

Hali!
Rámcsörögnek?

Nekem megszakadt az ADSL-em, nem tudtam visszacsatlakozni, és látszott hogy a régi modem SYNC-elni se tud.

#2010 Felhasználó inaktív   Loooool 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 09:12

Idézet: shabba - Dátum: 2006. dec. 11., hétfő - 12:54

A pantel nagyon nem tud mást csinálni, mint azzal dolgozni amit a Tíkomtól kap. Nem az ő tulajdona a kábel ő csak bérli. Korábban volt már ezen a kábelen Tíkomtól 2.5Mbps-nél nagyobb netkapcsolat, az ment? Mert lehet a kábeled ennyit bír és azon nem nagyon tud mit változtatni Pantel.

Azért ne feledd hogy ezeket a telefon kábeleket soxor 10-20 vagy mégtöbb éve azért fektették le hogy azon telefonszolgáltatást nyújtsanak. Erre alkalmasok is. Az viszont soha nem volt szempont a fektetésükkor hogy ezen majd nagysebességű ADSL szolgáltatásnak is mennie kell.

Pl. amerikában ahol nem volt két világháború így kevésbé kellett hozzányúlni a telecom infrastruktúrához még ma is lehet találni olyan házakat ahol 100-120 éve nem nyúltak a telefon vezetékhez. Szerinted egy ilyen kábelezés mennyire alkalmas ADSL-re?

Az ADSL technológia arról szól hogy újrahasznosít egy régi infrastruktúrát, így nem kell újrakábelezni az előfizetőkig adatszolgáltatásra. Viszont ez az infrastruktúra nem igazán adatszolgáltatáshoz készült, nem az volt a szempont amikor fektették hogy majd arra is jó legyen. Épp ezért elég nagy a szerencse faktok is abban milyen vezetéket fogsz ki. Ahol újabb telepítésűek a vezetékek nagyobb az esély rá hogy erre is gondoltak.

Te tuszta politikus vagy :Đ
Én arról beszéltem, hogy a tré szépen kicsemegézi a jó vonalakat,te kapsz egy xar ezerévest,ha tudnak még rákötnek egy visszamenő ágra is, és ott csesznek ki veled ahol csak tudnak...
Ez meg a pantel érdeke lenne, hogy megakadályozza, mert ennek nem lesz szép visszhangja, és nem lesznek új migrálók...

Természetesen a 2-3hónapos átkötés is ennek a tré-stratégiának az alapköve.

#2011 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 09:53

Emberek, tegnap kaptam levelet a Panteltől, melyben a november 10-én küldött levelemre válaszoltak. Elnézésem kérik és blabla.

Ahhoz képest, hogy nem is számítottam válaszra, meg az eddigi tapasztalatok alapján, ez az egy hónapos reakcióidő teljesen korrekt.
Nem?

#2012 Felhasználó inaktív   gyuszi80 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 09:57

Sziasztok.

Nekem is dec 7.-én volt a vonalhordozásom. Ahogy kell el is ment a régi netem, de az új csak nem akart elindulni. Aztán pénteken (dec 8.), kb 1 órányi intenzív telefonálgatás után, a T-com tól felhívott egy fickó, hogy elnézést, de elfelejtették átkötni a vonalamat. Én mondom neki, hogy akkor nosza rajta kössék átt. Erre a ficko közölte velem, hogy a kolléga aki az átkötésekhez ért ma nem dolgozik  ;) . Szombaton délelöt lett netem azóta stabilan megy, egyszer sem szakadt meg. Mondjuk a telefonom az csak tegnap délután javult meg, mert nem tudtak minket elérni telefonon. Öszeségében eddig elégedett vagyok. 4 megás csomagom van, ami a leirtaknál nagyobb sebeségen müködik  :D

#2013 Felhasználó inaktív   junior117 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 15:01

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. dec. 12., kedd - 10:53

Emberek, tegnap kaptam levelet a Panteltől, melyben a november 10-én küldött levelemre válaszoltak. Elnézésem kérik és blabla.

Ahhoz képest, hogy nem is számítottam válaszra, meg az eddigi tapasztalatok alapján, ez az egy hónapos reakcióidő teljesen korrekt.
Nem?

:Đ  honap késés ugyan az még belefér  :smoker:
biztos Panteles olvasta a köszönésed és gondolták gonoszdiak lesznek és megadják a lehetöséget, hogy te is Pantel boldog tulajdonos legyél  :Đ  :D  :bunny:
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2014 Felhasználó inaktív   --== SzaboZE ==-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 18:23

Idézet: reservoir - Dátum: 2006. dec. 11., hétfő - 11:40

Sziasztok

Nekem 7-én volt a hurokengedés. Próbálom a régi T-com-os modemmel (Dlink 360) és a Panteles SMS-es jelszóval, működik. Bár csak 2 mb/s-al, de megy....

Ha account-tal mész fel, akkor már rég rossz, ugyanis bridge módban kell csatlakozni és ott nem kell jelszó/felhasználónév.

SzaboZE

#2015 Felhasználó inaktív   dangerbeyond 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 13. 14:09

Pantel mikor fog terjeszkedni pl az Invitel teruletein?

#2016 Felhasználó inaktív   Loooool 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 13. 14:48

nah ennyit erről...
24 helyett (de maradjunk reálisak 12) lett egy 2megabites vonalam...2400m-re a központtól, a vezetéket sikeresen kipótolták 3500-ra, pantel nem csinál semmit(vagyis ''tehetetlen''), t-com meg magától nem fog jó hurkot adni... :reklamacio:
esetleg vkinek még vmi ötlete? mert én kifogytam... :rolleyes:

#2017 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 13. 15:19

Fogyasztovedelem.

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#2018 Felhasználó inaktív   junior117 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 13. 15:25

Idézet: Loooool - Dátum: 2006. dec. 13., szerda - 15:48

nah ennyit erről...
24 helyett (de maradjunk reálisak 12) lett egy 2megabites vonalam...2400m-re a központtól, a vezetéket sikeresen kipótolták 3500-ra, pantel nem csinál semmit(vagyis ''tehetetlen''), t-com meg magától nem fog jó hurkot adni... :reklamacio:
esetleg vkinek még vmi ötlete? mert én kifogytam... :rolleyes:

Figyu nem itt kell siránkozni! Fogod szépen magad és a gondjaidat megosztod a
http://oldweb.nhh.hu/menu8/index.html
itt olvashatsz  ;)
E-mail: E-mail: hfjkh@nhh.hu
Barátaim a 3c bioldog ügyfelei ma voltak a helyi nhh kirendeltségen és helyben fogalmaztak meg kifogást. Pontosan ilyen gondokkal. Meglévö stabil Tifos rendszerüket lecserélték és rögtön nem, akad- szakad... stb. Söt voltak olyanok akik szerettek volna vezetékesre ADSL kapcsolatott de nem kiépithetö ( a döbbenet hogy a Tikonyos megrendelés esetén  :reklamacio: ) simán létesithetö  :mad:

Ez mindenkinek szol nem kell idegeskedni  ;)  nhh üghyfélszolgálatán mondták, hogy a kérdésed van azt nyugodtan a info@nhh.hu ezért van.
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2019 Felhasználó inaktív   CortezX 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 13. 18:50

Sziasztok!
Én is szeretnék szolgáltatót váltani és a 4Mb/s-es csomagot néztem k ia Pantel-nél. Esetleg nem tudja valaki hogy Kaposváron mikor lesz elérhető a Pantel? És amikor megrendelem akkor rögtön le kell mondanom a jelenlegi Enternetes ADSL-em vagy szünetmentesen átkötnek Pantel-re? És érdemes beköttetni ha kb 2km-re lakok a központtól? Előre is kössz!

#2020 Felhasználó inaktív   murex 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 13. 19:00

Idézet: CortezX - Dátum: 2006. dec. 13., szerda - 18:50

Sziasztok!
Én is szeretnék szolgáltatót váltani és a 4Mb/s-es csomagot néztem k ia Pantel-nél. Esetleg nem tudja valaki hogy Kaposváron mikor lesz elérhető a Pantel? És amikor megrendelem akkor rögtön le kell mondanom a jelenlegi Enternetes ADSL-em vagy szünetmentesen átkötnek Pantel-re? És érdemes beköttetni ha kb 2km-re lakok a központtól? Előre is kössz!

Nézd meg ezt!

Egyenlöre ennyi az info, vagy a 1266-ot hivd!

Szerkesztette: murex 2006. 12. 13. 19:01 -kor

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.