HWSW Informatikai Kerekasztal: Pantel lakossági internetszolgáltatása - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pantel lakossági internetszolgáltatása akár 24 megabit/s letöltési sebesség Értékeld a témát: -----

#2061 Felhasználó inaktív   -=ZiCHiE=- 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 12. 21. 01:22

Úgy olvasom, hogy itt többen is vannak, akiknek december 7-én volt az áthurkolás. Nekem is akkor volt. Tegnap előtt kaptam egy e-mailt ezzel a szöveggel:

Idézet

Tisztelt Ügyfelünk!

Üdvözöljük aktív felhasználóink között. Az aktiválás időpontja: 2006.12.19  Ettől az időponttól kezdődően szolgáltatásunk számlázásra kerül. Ha bármilyen probléma merül fel, kérem hívja ügyfélszolgálatunkat a 1266-os telefonszámon.

Üdvözlettel:
PanTel

Az érdekessége a dolognak, hogy 2-3 napja egyáltalán nincs szakadás. Remélem így is marad. A sebesség sem változott.  :)

#2062 Felhasználó inaktív   [LL]Neo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 21. 15:56

Sziasztok!

Nekem ilyen netem van kb. egy hónapja... ISP-nél dolgozom, de nem a pantelnél... (hála az égnek) Én 6M/1M chelloról váltottam a 24/768-ra, ami valójában az elsőhetekben 12M/768 volt... Az elsőhéten volt egy laza 2 napos kiesésünk hála az égnek chellot a mai napig nem mondtuk le... aztán rá jöhettek, hogy valami gebasz van mert bekorlátozták a sebességünket kb 8-9M/600K-ra. Ma reggel kapcsolom be a gépet szokásos kép fogad ADSL led a modemen megint nem világít... Modem újra indít... Semmi... Pantel hibabejelentő felhív megjegyzem 24 órán át elérhető, fel se veszik! A pantel 30 nap alatt elérte az éves rendelkezésre állás szerződésbe foglalt határát... Én már bánom, hogy átváltottam. Nem biztos, hogy mindenki ennyit szív vele mint Én de ez így szar... Lehet visszamondjuk ha t-com tényleg dupláz... Arról meg úgyis kapok hivatalos infót.

T.

Szerkesztette: [LL]Neo 2006. 12. 21. 15:58 -kor

INTEL CORE2DUO 6550 2,33Ghz GIGABYTE P35 DS3L 4*1Gb GEIL VALUE 800Mhz DDR2 5-5-5-15 SAPHIRE ATI RADEON 3870 ARTIC COOLING SILENTIUM T1 PRO SAMSUNG 2232BW RAZER COPPERHEAD

#2063 Felhasználó inaktív   Captain_ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 21. 17:04

Nekem 4Megas csomagom van, de ugy tunik,h nem is birna tobbet a vonalam (Bp. - VIII. ker.):

47 db
11 db

Jelenleg az a 4Mega - ami inkabb 3,4 - eleg nekem. -> persze a savszel, sosem lehet eleg... :)
A fenti ertekekbol kitunik,h kar vernem az asztalt a Pantelnel, a vonal minosege behatarolja a lehetosegeket...

A szolgaltatoi savszelnovelesek azt hiszem engem nem erintenek, termeszetesen a nem elhanyagolhato ar tenyzot leszamitva. :)
Amennyiben kesobb esetleg szeretnek nagyobb savszelt , akkor azt valoszinu nem adsl technologiaval fogom tudni csak megvalositani, aztan akik jobban benne vannak a temaban, lehet megcafolnak...

Ja es szeretnem megkoszonni pantel_adsl kolleganak az infokat, szerintem sokakat erdekeltek az altalad megosztott informaciok!

Szerkesztette: Captain_ 2006. 12. 21. 17:08 -kor

#2064 Felhasználó inaktív   pantel_adsl 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 21. 17:21

A dslam ADSL portjainak van egy SNR margin nevű paramétere. Ennek az értéknek a növelésével a vonal "hibatűrőbbé" válik, azaz a vonali zajokra kevésbé lesz érzékeny. Ha ennek az értékét növeljük, akkor ezzel arányosan csökken a dslam-modem között elérhető maximális sebesség. Tehát ha az alap SNR margin értéken szakadozik a kapcsolat - mivel a vonal zajszintje nem stabil hanem növekszik és csökken - akkor kénytelenek vagyunk ezt az értéket növelni. Mindig a maximálisan elérhető stabil sebességre törekszünk, de ha az ügyfelet nem zavarja a szakadozás, akkor akár csökkentjük is az SNR margin értékét (volt már erre példa).

Neo esetében a DSLAM port 684/12023 kbps értéken állt össze a modemmel, ami _szerintem_ egy tisztességes érték. Ha a fejlécet leszámítjuk, akkor is ~10M letöltési sebességet tesz lehetővé.
A sebességet (max.downstream rate) nem korlátoztuk le, tehát ha a vonal minősége javulna (csökkenne a vonali ellenállás), akkor ennél még magasabb értéken is összeállhatna a kapcsolat.

A 24Max csomag azt jelenti, hogy a rézhurok minőségétől függően 6M és 24M között állhat össze a kapcsolat. A sebességet a vonali ellenállás és a vonali zajszint (SNR) határozza meg, amely értékek a rézkábel hosszától és minőségétől függnek.

#2065 Felhasználó inaktív   --== SzaboZE ==-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 21. 17:55

Pantel_ADSL: örülök hogy benéztél a fórumra, sokat segítesz! Az lenne a kérdésem, hogy ha adott esetben pl 3.5km-re vagyok a legközelebbi központtól, akkor várható-e hogy pl létrejön közelebb egy? XI kerület. Jellemző az ilyen központ létesítés vagy törődjek bele, hogy ez ennyi és kész?

SzaboZE

#2066 Felhasználó inaktív   pantel_adsl 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 21. 18:30

Idézet: --== SzaboZE ==-- - Dátum: 2006. dec. 21., csütörtök - 17:55

Pantel_ADSL: örülök hogy benéztél a fórumra, sokat segítesz! Az lenne a kérdésem, hogy ha adott esetben pl 3.5km-re vagyok a legközelebbi központtól, akkor várható-e hogy pl létrejön közelebb egy? XI kerület. Jellemző az ilyen központ létesítés vagy törődjek bele, hogy ez ennyi és kész?

SzaboZE

A jelenlegi törvényi szabályozás pontosan meghatározza, hogy melyik tcom főközpontokba települhetnek be a szolgáltatók. Ezért a kihelyezett fokozatok, mini dslam területek egyenlőre nem elérhetőek számunkra, és mi sem telepíthetünk ilyen kihelyezett mini központokat a Tcom rézhálózatában.

Tehát a közeljövőben biztosan nem lesz hozzád közelebb központ telepítve, de mivel egyre jobban nő a magas sávszélesség iránti igény (IP TV, stb.) így reméljük hogy a távolabbi jövőben lesz erre is törvényi lehetőség.

#2067 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 21. 19:02

Idézet: pantel_adsl - Dátum: 2006. dec. 21., csütörtök - 19:30

A jelenlegi törvényi szabályozás pontosan meghatározza, hogy melyik tcom főközpontokba települhetnek be a szolgáltatók. Ezért a kihelyezett fokozatok, mini dslam területek egyenlőre nem elérhetőek számunkra, és mi sem telepíthetünk ilyen kihelyezett mini központokat a Tcom rézhálózatában.

És mi a helyzet az alhurok bérlet konstrukcióval? Ez most belekerült a legújabb MARUO-ba. És az alhuroknak jóval közelebb van a végpontja fogyasztóhoz a nagyelosztóban nem a főközpontban a fő kábelrendezőben. A MARUO-ban alhurok esetén akár a VDSL2 technológia használata is megendett.

Hol tiltja akkor a törvényi szabályozás az alhurok betelepülést, ha az alaphálózati szolgáltató erre lett kötelezve?

#2068 Felhasználó inaktív   junior117 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 21. 20:00

Idézet: shabba - Dátum: 2006. dec. 21., csütörtök - 20:02

És mi a helyzet az alhurok bérlet konstrukcióval? Ez most belekerült a legújabb MARUO-ba. És az alhuroknak jóval közelebb van a végpontja fogyasztóhoz a nagyelosztóban nem a főközpontban a fő kábelrendezőben. A MARUO-ban alhurok esetén akár a VDSL2 technológia használata is megendett.

Hol tiltja akkor a törvényi szabályozás az alhurok betelepülést, ha az alaphálózati szolgáltató erre lett kötelezve?

Nem erröl van szó sajnos ha a Pantel akar települni akkor attol a szándéktol senki kedviért nem fognak eltérni. Viszont ez a tipikus kihátrálos szövegtöl hányingerem van. Mondják meg csak oda fognak települni ahol mondjuk egy köpontbol min:10.000 elöfizetö. Ez egy rendes becsületes és érthetö üzletpolitika. De olyanokra kenni hogy nem engedik öket, hátráltatják. mondják azt bizonyos kicsi központokbol csak 1000 elöfizetö érhetö el és nektek nem éri meg. Nem  szabad senkit hitegetni. Az ilyen szolgáltatokat lehet becsülni aki nem nézi az ügyfeleket madárnak. Én juniustol várom ide a Pantelt Miskolcra és még mindig nincsennek söt elvileg jövö II. negyed évig tervben sincs. Senki ne mondja hogy agusztusban ezt senki nem tudta. Érdekes Nyiregyháza már az elsö negyedben benne van, pedig a térképen nincs is a gerinc közvetlenül ott. Szal vannak fura dolgok. :think:
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2069 Felhasználó inaktív   Fegyenc 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 21. 20:06

Srácok, én továbbra is elégedett max 24-es felhasználó vagyok.
És örömmel látom a szépen kerekedő 1,7 mB/secet a letöltéskor.

Az ember ugye nem mindig használja ezt ki, de mikor kell akkor jön le ezerrel :)

Ja és még valami a T-onlánynál lehet karácsonyi ADSL-t venni :) úgy hívják: ADSL Maximum és tud 2 azaz kettő megabitet. wááááá
ez aztán valami. majdnem lerepül a hajam ettől a sebességtől :)
(40 Gb korláttal)

Gratulálok nekik!

Sok sikert vazze :)

Biztos valakinek elég, de én már annyi mindent leszedtem, hogy még megnézni sincs időm és már itt az újabb anyag.
Nekem megérte. köszönettel :)

Fegyi

#2070 Felhasználó inaktív   junior117 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 21. 20:25

Idézet: Fegyenc - Dátum: 2006. dec. 21., csütörtök - 21:06

Biztos valakinek elég, de én már annyi mindent leszedtem, hogy még megnézni sincs időm és már itt az újabb anyag.
Nekem megérte. köszönettel :)

Fegyi

Csak más ne kukolja a letöltéseidet mert akkor majd csinálnak neked sok szabad idöt  :nevet2:  és még nikik is megéri  :Đ
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2071 Felhasználó inaktív   hpx 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 21. 23:27

pantel_adsl:
Sajnos en is csak az arny oldalat latom a szolgaltatasnak: vagy egyaltalan nem megy az ADSL, vagy par masodpercig megy, majd ujra szinkronizal, es igy tovabb. Egyeni szoc problem, de kb. 2 honapig abszolute nem volt hasznalva a mar elhordozott hurok, de biztos vagyok benne, hogy a kezdetek ota rosszul van beallitva a dolog.

Ezen a heten mar komolyan hasznalni szeretnem, ha mar fizettem erte egy valag penzt es a het eleje ota nem sikerult a pantelnek megoldani a problemat. Tegnapra igertek visszahivast, ma en csorogtem rajuk, hogy mi a fene van. Bobeszedu valaszban annyit kaptam, hogy a tkommhoz lett tovabbitva a problema. Na mondom szep....

Ha maganban elkuldom a telszamom, utana tudnal nezni plz? Ha mukodott a dolog, akkor kb. 10 mbit-em volt, de par mp mulva mar ujra szinkronizalt a modem....

Ettol fuggetlenul mindjart megnezem mennyi a vallalt rendelkezesre allasi ido. Ha azt nem tudtak teljesiteni, akkor van jogom felmondani a szerzodest?

Egy uj vonalat kertem ennek, es eddig 55e-be van a semmi, es most, amikor igen fontos lenne, hogy ne GPRS neteznem kelljen, akkor sem mukodik es persze mar megjott a decemberi szamla is...

Szerkesztette: hpx 2006. 12. 21. 23:36 -kor

#2072 Felhasználó inaktív   --== SzaboZE ==-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 07:30

Idézet: junior117 - Dátum: 2006. dec. 21., csütörtök - 20:25

Csak más ne kukolja a letöltéseidet mert akkor majd csinálnak neked sok szabad idöt  :nevet2:  és még nikik is megéri  :Đ

Aki sokat tölt le, általában filmezik. A filmek magáncélú letöltése és megtekintése nem ütközik törvénybe. Ez ugyanígy van a zenei anyagoknál is. Ami tilos: másolni másnak, árusítani, megosztani a neten stb.

SzaboZE

#2073 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 09:46

Kulfold eppen kritikan aluli orak ota. Kivancsi leszek mikorra javul meg...

Krinyo

PS: modemmel gyorsabban toltottem a 90-es evek kozepen. :(
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#2074 Felhasználó inaktív   pantel_adsl 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 10:10

Központi switch hiba volt, de már orvosolva lett.

#2075 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 10:30

:up:
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#2076 Felhasználó inaktív   lanlaf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 11:33

Idézet: pantel_adsl - Dátum: 2006. dec. 22., péntek - 11:10

Központi switch hiba volt, de már orvosolva lett.

Akkor miért van még mindig a béka segge alatt a sávszélesség? Olyan 7-8 kbyte/sec körül van, pedig nekünk garantált 2 megánk van, ami most éppen nem garantálódik (bérelt vonal).
PC: Gigabyte MA770-UD3, AMD Phenom II 710 2.6 Ghz , 2*2 GByte Kingmax DDR2 RAM 1066 MHz, Gigabyte Nvidia GTS 250 1 GByte, SetTopBox: Synaps THD3000 DVB-T HD PVR, Internet: UPC FP120

#2077 Felhasználó inaktív   pantel_adsl 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 11:48

Nemzetközi uplink társszolgáltatónál (Telia) van valami gond, ma egyik hiba követi a másikat...

#2078 Felhasználó inaktív   murex 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 11:58

Pantel_Adsl!

Tudsz valamit esetleg azzal kapcsolatban, hogy a Pantel-nek mi lesz a válaszlépése a T-com-os emelésre?

Szerkesztette: murex 2006. 12. 22. 11:58 -kor

#2079 Felhasználó inaktív   lanlaf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 12:20

Idézet: pantel_adsl - Dátum: 2006. dec. 22., péntek - 12:48

Nemzetközi uplink társszolgáltatónál (Telia) van valami gond, ma egyik hiba követi a másikat...

Reménykedünk a mielőbbi megoldásban. Én is utálom, amikor valami probléma van a szervereim által nyújtott szolgáltatással, szóval megértő vagyok. A felhasználóim sírnak egyedül, év végi zárás van, és nagyon kéne a vonal.
PC: Gigabyte MA770-UD3, AMD Phenom II 710 2.6 Ghz , 2*2 GByte Kingmax DDR2 RAM 1066 MHz, Gigabyte Nvidia GTS 250 1 GByte, SetTopBox: Synaps THD3000 DVB-T HD PVR, Internet: UPC FP120

#2080 Felhasználó inaktív   pantel_adsl 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 12:32

Idézet: murex - Dátum: 2006. dec. 22., péntek - 11:58

Pantel_Adsl!

Tudsz valamit esetleg azzal kapcsolatban, hogy a Pantel-nek mi lesz a válaszlépése a T-com-os emelésre?

nem, ez a marketing dolga :)

Emelni mondjuk tcom is csak ott tud, ahol a vonal műszaki paraméterei ezt megengedik.

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.