HWSW Informatikai Kerekasztal: Pantel lakossági internetszolgáltatása - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pantel lakossági internetszolgáltatása akár 24 megabit/s letöltési sebesség Értékeld a témát: -----

#2081 Felhasználó inaktív   lanlaf 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 22. 12:53

Idézet: lanlaf - Dátum: 2006. dec. 22., péntek - 13:20

Reménykedünk a mielőbbi megoldásban. Én is utálom, amikor valami probléma van a szervereim által nyújtott szolgáltatással, szóval megértő vagyok. A felhasználóim sírnak egyedül, év végi zárás van, és nagyon kéne a vonal.

Azt hiszem, most már helyreállt a külföld. Reméljük így is marad.  :up:
PC: Gigabyte MA770-UD3, AMD Phenom II 710 2.6 Ghz , 2*2 GByte Kingmax DDR2 RAM 1066 MHz, Gigabyte Nvidia GTS 250 1 GByte, SetTopBox: Synaps THD3000 DVB-T HD PVR, Internet: UPC FP120

#2082 Felhasználó inaktív   murex 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 12:53

Idézet: pantel_adsl - Dátum: 2006. dec. 22., péntek - 12:32

nem, ez a marketing dolga :)

Emelni mondjuk tcom is csak ott tud, ahol a vonal műszaki paraméterei ezt megengedik.

Beszéltem a Marketing Osztállyal, semmit nem tudtak mondani, a hölgy azt se tudta miröl beszélek!

#2083 Felhasználó inaktív   lanlaf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 13:17

Idézet: lanlaf - Dátum: 2006. dec. 22., péntek - 13:53

Azt hiszem, most már helyreállt a külföld. Reméljük így is marad.  :up:

sajnos elkiabáltam. Volt 10 perc, amikor jól ment...
PC: Gigabyte MA770-UD3, AMD Phenom II 710 2.6 Ghz , 2*2 GByte Kingmax DDR2 RAM 1066 MHz, Gigabyte Nvidia GTS 250 1 GByte, SetTopBox: Synaps THD3000 DVB-T HD PVR, Internet: UPC FP120

#2084 Felhasználó inaktív   lanlaf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 14:09

Idézet: lanlaf - Dátum: 2006. dec. 22., péntek - 14:17

sajnos elkiabáltam. Volt 10 perc, amikor jól ment...

most már ok.  :up:

#2085 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 15:04

Idézet: murex - Dátum: 2006. dec. 22., péntek - 12:58

Tudsz valamit esetleg azzal kapcsolatban, hogy a Pantel-nek mi lesz a válaszlépése a T-com-os emelésre?

Miféle válaszlépés?
Így is sokkal jobb a Pantel, mint a T.
Kár hogy csak kevés helyen elérhető.

A kisebb településen (pár ezer fő) lakók, ugye ne is álmodjanak Pantelről?
Gondolom nem érné meg pár előfizetőért betelepülni.
Mekkora a legkisebb település, amelyik még reménykedhet, hogy a jövőben lesz náluk is Pantel?
Lehet erről tudni előre valamit?

#2086 Felhasználó inaktív   hpx 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 02:11

Nos pantel_adsl kozbenjarasaval (?) vegulis most eppen stabilnak tunik a net, csak nem vagyok felhotlenul boldog:

Kép

Nem a DL-el van a gond, inkabb az UL vekonyka nekem. Az miert nem tud maxon menni? Korabban 90kB/s volt, most 70 a feltoltes... nekem szamit. A masik a ping, ami nem az igazi, de egyelore az UL zavar.

pantel_adsl: felolem akar lehet meg visszabb venni kicsit a DL-bol ha tud lenni stabilan az a 90kB/s. Vajh realis elkepzeles?

#2087 Felhasználó inaktív   Zozo® 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 06:35

pantel_adsl: Tudsz valamit arról, hogy lehet e már használaton kívüli hurkot hordozni a  gyakorlatba? Mert erre várnék, végén még trécomos leszek, ha így emelik a sebességet és még telefon előfizut sem kérnek :omg:
Linux For Human Beings

#2088 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 11:52

Idézet: pantel_adsl - Dátum: 2006. dec. 22., péntek - 10:48

Nemzetközi uplink társszolgáltatónál (Telia) van valami gond, ma egyik hiba követi a másikat...

Legyszi nezd meg hogy XII.ker-ben tudtok-e szolgaltatni a Krisztina kozpont a Varosmajori van kozel hozank.Azert toled kerdezem, mert telefonon keresztul lehetetlen megtudni.Koszi
Joeapi

#2089 Felhasználó inaktív   Topi bácsi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 23. 12:20

Idézet: Joeapi - Dátum: 2006. dec. 23., szombat - 12:52

Legyszi nezd meg hogy XII.ker-ben tudtok-e szolgaltatni a Krisztina kozpont a Varosmajori van kozel hozank.Azert toled kerdezem, mert telefonon keresztul lehetetlen megtudni.Koszi

Szia!

Nekem a XII. ker. Ugocsa utcába most 27-én lesz a hurokhordozás, ugyanaz a központ. Ha a környéken vagy, akkor valszeg neked is menni fog. Anno én is telefonon érdeklődtem, nekem utca-házszámra pontosan meg tudták mondani, hogy megy-e a dolog.

Üdv,
Zsolt

#2090 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 20:37

Idézet: Topi bácsi - Dátum: 2006. dec. 23., szombat - 11:20

Szia!

Nekem a XII. ker. Ugocsa utcába most 27-én lesz a hurokhordozás, ugyanaz a központ. Ha a környéken vagy, akkor valszeg neked is menni fog. Anno én is telefonon érdeklődtem, nekem utca-házszámra pontosan meg tudták mondani, hogy megy-e a dolog.

Üdv,
Zsolt

Koszi.Megprobalom az unnepek utan ujra.Majd ird meg legyszi mennyivel jott ossze neked, mert valoszinu en kozelebb lakom a Krisztina kozponthoz.
Joeapi

#2091 Felhasználó inaktív   Topi bácsi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 22:26

Idézet: Joeapi - Dátum: 2006. dec. 23., szombat - 21:37

Koszi.Megprobalom az unnepek utan ujra.Majd ird meg legyszi mennyivel jott ossze neked, mert valoszinu en kozelebb lakom a Krisztina kozponthoz.

Ahhoz előbb meg kéne kapnom a modemet... Érdekes helyzet, mert addig már csak ünnepnapok vannak, utolsó esély a váltás napján történő modemkiszállítás lehet! Még jó, hogy este 6 és 10 közé írták az átállítást, napközben még meghozhatja a GLS a csomagot.

Én 4Mb-es csomagot rendeltem, ehhez képest tudok majd beszámolni a sebességről.

Üdv

#2092 Felhasználó inaktív   sweetsour 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 26. 16:59

Idézet: pantel_adsl - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 15:30

18-20M közötti értékek előfördulnak, sőt e fölött is volt már kapcsolódás.
Ekkora sávszélességet viszont (PC -vel) már nagyon nehéz kimérni. Esetleg az iperf nevű szerver-kliens program segítségével, több szálon történő letöltéssel.

Bocsi a bizalmatlanságért, de inkább egy független fórumostól szeretném hallani, hogy ilyen sebességet kapott.
A saját hozzászólásodban is ezt írtad:

attenuation (csillapítás)
53 dB -ig ~4M
48 dB -ig ~6M
38 dB -ig ~10M
25 dB -ig ~15M
.....

Mintha a 15M feletti sávszélességre túlzottan nem hajtanátok. Ha tévedek, előre is elnézést kérek.

#2093 Felhasználó inaktív   murex 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 11:52

pantel_adsl!

Én csak egyet nem értek. Az eddigi 8-9 ms-rol mostanában miért ment fel a ping érték 13-15 ms-ra?

#2094 Felhasználó inaktív   rmacska 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 12:50

Idézet: Joeapi - Dátum: 2006. dec. 23., szombat - 11:52

XII.Németvölgyi út 105 a Pantel határ. Én alatta vagyok 3 házzal. 4 M-et kértem s 3.2-4,2 M közötti értékek vannak nálam. Félve írom, (másnak annyi hibája, gondja volt) nálam az átkötés volt a "legnagyobb" gond, 18 h -tól másnap reggel 9 h-ig nem tudtak telefonon hívni minket. Telefon a Pantelnek, s 10 h-től normálisan ment minden! Az internet bekötés: vettem egy D-604-s routert, a fiam összedugta a gépeket a modemet, a routert és a hálózat automatikusan felismert mindent! Az egész kb. 10 perc volt. És azóta is hibátlanul megy minden!
Összegezve, a Pantelre eddig nem tudok semmi rosszat mondani.

#2095 Felhasználó inaktív   junior117 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 14:42

Idézet: sweetsour - Dátum: 2006. dec. 26., kedd - 17:59

Bocsi a bizalmatlanságért, de inkább egy független fórumostól szeretném hallani, hogy ilyen sebességet kapott.

53 dB -ig ~4M
48 dB -ig ~6M
38 dB -ig ~10M
25 dB -ig ~15M
.....

Mintha a 15M feletti sávszélességre túlzottan nem hajtanátok. Ha tévedek, előre is elnézést kérek.

Jaj ne légy már ennyire naiv! 15-24M az a paraszt vakitás  :omg:
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2096 Felhasználó inaktív   Insider_info 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 15:10

Idézet: murex - Dátum: 2006. dec. 22., péntek - 12:53

Beszéltem a Marketing Osztállyal, semmit nem tudtak mondani, a hölgy azt se tudta miröl beszélek!

Szia Murex!

A kolléganőmmel beszéltél, egyébként én mondtam neki, hogy ne mondjon semmit. Szerinted ha valaki betelefonál egy céghez, akkor normális, hogy kiadják az üzleti terveket egy telefonra... Szép is lenne...

Üdv.,

Insider

#2097 Felhasználó inaktív   Insider_info 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 15:12

Idézet: Zozo® - Dátum: 2006. dec. 23., szombat - 6:35

pantel_adsl: Tudsz valamit arról, hogy lehet e már használaton kívüli hurkot hordozni a  gyakorlatba? Mert erre várnék, végén még trécomos leszek, ha így emelik a sebességet és még telefon előfizut sem kérnek :omg:

Elvileg lehet, gyakorlatilag még nem lehet.
Tehát, nem.

#2098 Felhasználó inaktív   pantel_adsl 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 16:46

Idézet: sweetsour - Dátum: 2006. dec. 26., kedd - 16:59

53 dB -ig ~4M
48 dB -ig ~6M
38 dB -ig ~10M
25 dB -ig ~15M
.....

A neten található sebesség teszt oldalak kevéssé megbízhatóak. A pantel saját sebességmérője http://adsl.pantel.hu/speedtest is úgy kb.10M -ig ad hellyel-közzel biztos értéket. Egy szálon való letöltéssel nem igazán lehet 10M fölötti sebességet kihasználni.

Tehát az, hogy valakinél mondjuk 18M -val áll össze a kapcsolat még nem jelenti azt hogy ő annak tudatában is van. Több szálon való letöltésekkel lehet ekkora sebességet "kimérni".

Egy 24Max -os port így néz ki:

Interface State Connection Upstream  Downstream  Mode
----------- ----- ---------- --------- ----------- -----------------------
2.8      UP-UP Showtime    959/1024 18813/26624      ADSL2+/Auto2+

A downstream értéke kbps -ben mutatja az aktuális sebességet (itt 18813kbps), a perjel utáni rész pedig a porton beállított maximum értéket.

#2099 Felhasználó inaktív   Zozo® 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 17:29

Idézet: Insider_info - Dátum: 2006. dec. 27., szerda - 16:12

Elvileg lehet, gyakorlatilag még nem lehet.
Tehát, nem.

Ha majd lehet, dobj egy Kép-t, vagy írd ide be a topikba, köszi!
Linux For Human Beings

#2100 Felhasználó inaktív   palacsinta 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 19:38

A szolgáltatás minősége témához annyit, hogy én kb. 3 és fél hónapja vagyok az ügyfelük. Ezalatt kétszer ment el úgy az internet, hogy nem égett az ADSL lámpa, és a kihúzom-visszadugom sem segített.
Az első eset úgy este 10-kor lehetett - fél órával azután, hogy bejelentettem az ügyfélszolgálatnál, felhívtak a műszakiaktól: ők valamit kavartak, és erre el is indult a dolog.

A második eset napközben történt. Ekkor nem hívtak, de fél órával a bejelentés után szintén működött ismét.

Azért a Matávnál ez nem egészen így megy. (Persze, ha a Pantelnek is millió ügyfele lesz, nyilván náluk is lassulni fog a támogatás.)

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.