HWSW Informatikai Kerekasztal: Pantel lakossági internetszolgáltatása - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pantel lakossági internetszolgáltatása akár 24 megabit/s letöltési sebesség Értékeld a témát: -----

#2281 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 21. 13:49

Idézet: murex - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 14:36

Arra lennék kiváncsi, hogy december eleje óta használom a 4M-ás netet, és amikor meglett, akkor az Attenuation és a Margin értékek is 29-en álltak, és mostanában a Margin értéke 15-21 között változik. Ez mitöl lehet?

Gondolom ahogy a Tíkom is elkezdett emelgetni és ott is egyre nagyobb csomagok lettek, azokhoz is nagyobb transmit power kell így ők is felcsavarták a kakaót a saját rézpárjaikon. Így az szomszédos érpárak egyre jobban zavarják egymás, echo, crosstalk lép fel. ADSL2-től van olyan hogy seamless rate adatation ami a vonali minőségtől függően dinamikus változtatja a linksebessége szakadás nélkül. Elsőgenerációsnál rosszabb a helyzet ott statikusan connectnél dönti el a linksebességet és ha mehet közben határértéken kívülre esik akkor szakadni. De ez csak egy laikus tippje, talán majd jön Insider és ő megmondja a frankót.

#2282 Felhasználó inaktív   murex 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 13:58

Idézet: shabba - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 13:49

Gondolom ahogy a Tíkom is elkezdett emelgetni és ott is egyre nagyobb csomagok lettek, azokhoz is nagyobb transmit power kell így ők is felcsavarták a kakaót a saját rézpárjaikon. Így az szomszédos érpárak egyre jobban zavarják egymás, echo, crosstalk lép fel. ADSL2-től van olyan hogy seamless rate adatation ami a vonali minőségtől függően dinamikus változtatja a linksebessége szakadás nélkül. Elsőgenerációsnál rosszabb a helyzet ott statikusan connectnél dönti el a linksebességet és ha mehet közben határértéken kívülre esik akkor szakadni. De ez csak egy laikus tippje, talán majd jön Insider és ő megmondja a frankót.

A régi T-online-s netemnél a Dialcomban igy néztek ki ezek az értékek!

Up Stream 160 kb (Interleave)
Down Stream 1280 kb (Interleave)
Attenuation Near End:   17.0
Far End:                       17.0
SNR Margin Near End:   35
Far End:                       26

Ehhez képest most szerintem siralmasabb a helyzet.

US Connection Rate:     703     DS Connection Rate:     5018
   DS Line Attenuation:    25      DS Margin:              19
   US Line Attenuation:    13      US Margin:              9

De volt mai ilyen is.

US Connection Rate:  691  DS Connection Rate:  5009
DS Line Attenuation:    25      DS Margin:              12
US Line Attenuation:    13      US Margin:              9

Szerkesztette: murex 2007. 01. 21. 13:59 -kor

#2283 Felhasználó inaktív   amol 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 22. 01:47

Sziasztok!
Váltottam  ;) igaz, csak 4M-re.
A kérdésem az lenne, hogyan lehet ellenőrizni a kapcsolat folytonosságát ill. mi számít megfelelő ping-nek? speedtest.net elég magas értékeket ad rá.
Köszi!

#2284 Felhasználó inaktív   --== SzaboZE ==-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 09:10

Idézet: amol - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 1:47

Sziasztok!
Váltottam  ;) igaz, csak 4M-re.
A kérdésem az lenne, hogyan lehet ellenőrizni a kapcsolat folytonosságát ill. mi számít megfelelő ping-nek? speedtest.net elég magas értékeket ad rá.
Köszi!

A speedtest pingje keresztülmegy a világon :) ping bix.hu és kész :) A folytonosságot én úgy ellenőrzöm, hogy megnézem a modem logot, van-e benne újracsatlakozás vagy szinkronizálás.

SzaboZE

#2285 Felhasználó inaktív   FifiTheReal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 09:34

Idézet: pantel_adsl - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 13:33

download attenuation (dB) (DS line Attenuation)
download SNR (DS Margin)

attenuation (csillapítás)
53 dB -ig ~4M
48 dB -ig ~6M
38 dB -ig ~10M
25 dB -ig ~15M
.....
Tehát minnél kisebb, annál nagyobb a várható sebesség
Persze nem garantálható, hogy stabilan tudja is ezt az értéket (szakadozhat rossz vonalminőség miatt).
Ilyenkor csak kisebb sebességen valósítható meg a stabil működés.

SNR érték minnél nagyobb, annál jobb a vonalminőség:
6dB alatt: nagyon rossz, használhatattlan
7dB-10dB gyenge, de használható
11dB-20dB jobb, de szakadozhat bizonyos sebességeken
20dB-28dB ez már nagyon jó érték
29dB fölött 100% -os vonal.

Mivel nem értek ehhez, eddig nem foglalkoztam vele, de mivel sokan ezt nézegetitek én is most megnéztem, hogy amikor PanTeles lettem milyen screenshotokat készítettem a modem beüzemelésekor. Akkor ez volt:

Kép

Fentiek alapján nálam az  attenuation miatt a down max 10M lehetne, az SNR miatt meg nem is tudnék internetezni.
Ha ez így van, akkor miért áll be a modem 15952/903-ra és ezek ellenére miért tudok ~12-13M-val letölteni és 85-90 kbyte/s-mal feltölteni?
Ez akkor hogy lehet? Elvileg nem is szabadna tudnom internetezni.

Majd ha hazaérek megnézem mit mond most a modem és azt is lementem. Lehet, hogy bekötés óta javultak volna az értékek és azért nyújt többet az elméleti lehetőségeknél?

Bye, Fifi

#2286 Felhasználó inaktív   FifiTheReal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 09:42

Idézet: --== SzaboZE ==-- - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 9:10

A folytonosságot én úgy ellenőrzöm, hogy megnézem a modem logot, van-e benne újracsatlakozás vagy szinkronizálás.

Ezt mégis hogyan? Amikor én ezt néztem és beszéltem a d-link magyar supportjával ők is megerősítettek, hogy nem tud távol ilyet logolni, csak a webes admin felület kattintgatásait logolja.

Esetleg Te a webes adsl status fület nézegeted? Sajna nekem ez nem megy, mert routeren át nem érem el csak ha a modemet átdugom a wan portról egy sima lan portba, de ekkor meg a router mögötti LAN/WLAN-on érthető módon nincs internet, ezért ezt nem olyan gyakran teszem meg.

Bye, Fifi

#2287 Felhasználó inaktív   --== SzaboZE ==-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 10:25

Idézet: FifiTheReal - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 9:42

Esetleg Te a webes adsl status fület nézegeted? Sajna nekem ez nem megy, mert routeren át nem érem el csak ha a modemet átdugom a wan portról egy sima lan portba, de ekkor meg a router mögötti LAN/WLAN-on érthető módon nincs internet, ezért ezt nem olyan gyakran teszem meg.

Bye, Fifi

Igen én a modem saját webfelületén keresztül nézem meg a logot. A gépnek adok 192.168.1.x tartományban IP-t és működik. Utána persze vissza DHCP-re, mert addig nem megy a net.

SzaboZE

#2288 Felhasználó inaktív   FifiTheReal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 12:31

Idézet: --== SzaboZE ==-- - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 10:25

Igen én a modem saját webfelületén keresztül nézem meg a logot. A gépnek adok 192.168.1.x tartományban IP-t és működik. Utána persze vissza DHCP-re, mert addig nem megy a net.

Ah szó, nálad egy gép van közvetlen a modemre kötve. Ez így könnyebb, mert csak IP-t kell állítanod és nem kell kábeleket dugdosni, mint a router esetén.

Bye, Fifi

#2289 Felhasználó inaktív   --== SzaboZE ==-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 19:46

Idézet: FifiTheReal - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 12:31

Ah szó, nálad egy gép van közvetlen a modemre kötve. Ez így könnyebb, mert csak IP-t kell állítanod és nem kell kábeleket dugdosni, mint a router esetén.

Bye, Fifi

Azért írtam gépet, mert egyszerűbb volt így kifejezni a módszert :) Nekem is router van, tehát a routert állítom át statikus IP-re (192.168.1.2) és így bármely gépről a 192.168.1.1-et elérem!

SzaboZE

#2290 Felhasználó inaktív   Zpalee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 22:14

Idézet: Insider_info - Dátum: 2007. jan. 9., kedd - 15:11

Aki PanTel_ADSL vásárláson töri a fejét, az interneten keresztül rendeljen kb január 4 hetétől, mert így vásárolva még egy kicsit olcsóbb lesz, mint betelefonálva, vagy bármilyen egyéb módon.

akkor nekem a telefonban miért mondták, hogy nem lehet neten megrendelni?!

#2291 Felhasználó inaktív   AnalfaBéla 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 22:17

Fehérvári sorstársaimnak:
Ma beszélgettem üzletkötő hölgyel aszonta ,hogy január végére települnek be ide ,de már lehet szerződni és február vége max március elejére megtörténik a meghurcolás :D
Úgyhogy lehet kezdeni srácok!
Mostmeg lehet izgulni hogy t-komcsik ne kössenek bele semmibe és gyorsuljon a dolog :smoker:

#2292 Felhasználó inaktív   Zpalee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 09:12

na, ezek nem sokáig tökölnek..tegnap aszonta a nő telefonban, hogy 2 nap mulva érdeklődjek ujra modem kézbesítésének idejéről, erre ma a futár ébreszt a modemmel  :D

#2293 Felhasználó inaktív   kys 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 09:56

Idézet: AnalfaBéla - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 22:17

Fehérvári sorstársaimnak:
Ma beszélgettem üzletkötő hölgyel aszonta ,hogy január végére települnek be ide ,de már lehet szerződni és február vége max március elejére megtörténik a meghurcolás :D
Úgyhogy lehet kezdeni srácok!
Mostmeg lehet izgulni hogy t-komcsik ne kössenek bele semmibe és gyorsuljon a dolog :smoker:

És valóban - ez jó hir, sokaknak...

Viszont vannak még gondok... utcánkban, 4-gyel kisebb házszámig rendelhető, nálunk pont nem... a vicces csak az, hogy a mi házunk közelebb van a központhoz... nekem adatbázis-galibának tűnik...

#2294 Felhasználó inaktív   murex 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 11:45

Elég jól muzsikál mostanában a 4 megás netem!

Szerkesztette: murex 2007. 01. 23. 11:47 -kor

#2295 Felhasználó inaktív   murex 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 11:49

Idézet: murex - Dátum: 2007. jan. 23., kedd - 11:45

Elég jól muzsikál mostanában a 4 megás netem!

Link 1

Link 2

#2296 Felhasználó inaktív   Sword 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 11:51

Mázlista :D

Nekem megint vacakol az egész. Hol elmegy úgy a net, hogy soha többet nem jön vissza (csak telefon + x idő után port reset a kp-ban), hol fél óra alatt megszakad 10x, akkor megint telefon, reszelnek vmit utána megint jó egy darabig. Néha ez után dupla akkora lesz a ping, akkor megint telefon és megcsinálják... Hihetetlen. Ha nem lenne meg a régi adsl-em is, már biztos idegrohamot kaptam volna, ráadásul most a régin emelik a sávszélt és valszeg majdnem annyi lesz, mint ez a "szuper" max24 ...

#2297 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 12:59

Idézet: kys - Dátum: 2007. jan. 23., kedd - 9:56

És valóban - ez jó hir, sokaknak...

Viszont vannak még gondok... utcánkban, 4-gyel kisebb házszámig rendelhető, nálunk pont nem... a vicces csak az, hogy a mi házunk közelebb van a központhoz... nekem adatbázis-galibának tűnik...

Van valami utcakereső hozzá, mint a upc-nél, vagy be kell telefonálni megkérdezni hogy nálunk elérhető e már? (fvár horvát istván út)
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#2298 Felhasználó inaktív   kys 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 13:02

Idézet: Peetie - Dátum: 2007. jan. 23., kedd - 12:59

Van valami utcakereső hozzá, mint a upc-nél, vagy be kell telefonálni megkérdezni hogy nálunk elérhető e már? (fvár horvát istván út)

Nem tudok nyilvános utcakeresőről: betelefonáltam, visszahivtak

#2299 Felhasználó inaktív   murex 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 13:53

Insider_Info illetve Pantel_Adsl!

Tudja valaki hogy a Margin érték átlagban 20-22 között van, de ma valamiért csak 9-10 között volt, és most vissza ment 22-re. A bekötéskor pedig stabil 29! Ez miért lehet hogy igy ugrál?

#2300 Felhasználó inaktív   Insider_info 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 15:11

Idézet: Zpalee - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 22:14

akkor nekem a telefonban miért mondták, hogy nem lehet neten megrendelni?!

Mert rosszul tudják. Ha elárulod, hogy kit hívtál, akkor intézkedek.

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.