HWSW Informatikai Kerekasztal: Pantel lakossági internetszolgáltatása - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pantel lakossági internetszolgáltatása akár 24 megabit/s letöltési sebesség Értékeld a témát: -----

#2421 Felhasználó inaktív   FifiTheReal 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 09. 15:37

Idézet: Krinyo - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 10:53

Ha a problemakat megirom, akkor azt is jelzem, hogy valamit alkotott a diszes tarsasag a vonalunkkal. Egyreszt jelentosen ritkultak az elmult napok hibai (teljesen meg nem szuntek meg), masreszt a valos letoltesi sebesseg minden korabbinal nagyobb lett, perpillanat 1850 kbyte/s-ot mertem, azaz kb. 15 megabit/s jelenleg.

Eddig én csak itt írtam a gondjaimról, az üsz-nek nem jeleztem az ismert eljárásai metódus miatt - gyk down és upload csökkentése -, de most felbátorítottál.
Azért várok még picit, ha még 2 hét múlva is elégedett leszel, akkor belevágok és tárcsázom a 1266-ot  :Đ
(Most nézem honlapot, most már 1446  :eek: )

Amúgy amióta DNS cache-t használok otthon, azóta mintha a böngészőkben nem lenne szükség refreshre - de lehet, hogy scak keveset használom a webet :confused: -, csak a skype meg msn (videotelefon) szakad.

Persze a lényeg lemaradt: Mitől javult a helyzet? Beszóltál az ügyfélszolgálatra? Esetleg néhány hozzászólással ezelőtti info segített? Tudsz erről valamit?

Bye, Fifi

Szerkesztette: FifiTheReal 2007. 02. 09. 15:41 -kor

#2422 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 15:58

Idézet

ra fogok nezni a vonalra, mindenesetre erdekes a jelenseg.

Talan ez segitett, de nem tudom biztosan.

Ahogy a BIX-et elnezem most "ugy altalaban" is gond van a nettel, igy nehez leszurni mi a lokalis gond es mi az ami az "inter"netbol adodik. T-Online adatparkkal az utobbi napokban valami nagyon nem stimmelt, ma sem...

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#2423 Felhasználó inaktív   -=ZiCHiE=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 20:02

Idézet: Krinyo - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 22:06

Beirok egy cimet a bongeszobe, probal kapcsolodni, de nem megy. Kiirja a connection timeout uzenetet, ekkor rogton nyomok egy refresht es bejon az oldal. Ez millioszor elofordult ma.Kulfoldi oldalak egyszeruen nem jonnek be, ugyanaz a hiba, nem tud kapcsolodni. 2 perc mulva megprobalom: megy.

Furcsa, de ez a hiba nálam még nem jelentkezett. Persze van egy-két oldal, amely nagyon nehezen jön be, de ezek a régi szolgáltatómnál (Euroweb) is szinte elérhetetlenek voltak.

#2424 Felhasználó inaktív   Munyi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 20:08

Tudom, még csak kedd óta vagyok Panteles de az eddigi tapasztlatok .....
Telefon OK! Müxik ahogy müködnie kell minden téren.
Internet OK! Az elsö pillanattól fogva stabilan megy, sem szakadás sem pedig a Krinyó által jelzett probléma nem fordult elö eddig. Sávszél mindkét irányban maximális. (520-530 Kbyte le és 90-100 kbyte fel.)
............ Nem kicsit, nagyon!

#2425 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 10. 08:55

Idézet: Munyi - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 19:08

Tudom, még csak kedd óta vagyok Panteles de az eddigi tapasztlatok .....
Telefon OK! Müxik ahogy müködnie kell minden téren.
Internet OK! Az elsö pillanattól fogva stabilan megy, sem szakadás sem pedig a Krinyó által jelzett probléma nem fordult elö eddig. Sávszél mindkét irányban maximális. (520-530 Kbyte le és 90-100 kbyte fel.)

Ember, Krinyo sebessege 3x-4x nagyobb.Tehat 3x-4x nagyobb kovetelmeny a vonaltol, a modemtol.Nem osszehasonlithato a tieddel.A 4M parasztos ADSL-n keresztul is johet,es jott is hiba nelkul kb. mar 1 eve.
Tudom orulsz neki ,de nem nem egy csonakba eveztek a sebesseg szempontjabol.
Joeapi

#2426 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 10. 12:04

A mi problemank sem a sebessegbol adodik valoszinuleg.

Krinyo

#2427 Felhasználó inaktív   Munyi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 10. 12:12

Idézet: Joeapi - Dátum: 2007. febr. 10., szombat - 7:55

Ember, Krinyo sebessege 3x-4x nagyobb.Tehat 3x-4x nagyobb kovetelmeny a vonaltol, a modemtol.Nem osszehasonlithato a tieddel.A 4M parasztos ADSL-n keresztul is johet,es jott is hiba nelkul kb. mar 1 eve.
Tudom orulsz neki ,de nem nem egy csonakba eveztek a sebesseg szempontjabol.

Szerintem teljesen egyértelmü, hogy a Krinyó féle probléma nem a sebességből adódik. Tehát ez itt nem szempont.

#2428 Felhasználó inaktív   amol 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 10. 13:38

Sziasztok!

Nekem a január 16-i átkötés óta még mindig nem működik a hívószámkijelzés. Ügyfélszolgálattal már vagy ötször beszéltem. Teljesen kiiktattam a modemet és a szűrőt, de úgysem működik.
Amíg ez nem oldódik meg az érkező számlát valószínűleg jegelni fogom. Talán majd akkor sikerül...

#2429 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 10. 21:10

Idézet: Munyi - Dátum: 2007. febr. 10., szombat - 11:12

Szerintem teljesen egyértelmü, hogy a Krinyó féle probléma nem a sebességből adódik. Tehát ez itt nem szempont.

Kozeli ismerosnek lesz 24Max.A kozpont a szomszed hazban van.Kivancsi vagyok neki mi fog kijonni sebessegre, es szakadasra.Majd megirom.Ha viszont nem sebesseg gond, akkor szegyen a Pantelra nezve ,mert mi az hogy Pistanak jo,Joskanak nem. :mad:
Joeapi

#2430 Felhasználó inaktív   sweetsour 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 12. 04:54

Idézet: Krinyo - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 22:06

Beirok egy cimet a bongeszobe, probal kapcsolodni, de nem megy. Kiirja a connection timeout uzenetet, ekkor rogton nyomok egy refresht es bejon az oldal. Ez millioszor elofordult ma.Kulfoldi oldalak egyszeruen nem jonnek be, ugyanaz a hiba, nem tud kapcsolodni. 2 perc mulva megprobalom: megy.

Ez a jelenség nekem is fennáll. Viszont szakadozás legalább nem volt mostanában.

Ami még mindig negatívum, hogy a modem rosszalkodni szokott néha felcsatlakozáskor, és ilyenkor áramtalanítani kell. Továbbra is ezeket a silány modemeket fogjátok adni az ügyfeleknek?

#2431 Felhasználó inaktív   sweetsour 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 12. 05:02

Idézet: Krinyo - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 16:51

> Amúgy én a 18 Mbit -re nem panaszkodnék, hogy lassú. Ha pedig szakadozik akkor meg kell keresni az optimális sebességet.(ebben segít a noc)

Attol, hogy a HWSW FTP-szervererol folyamatosan 1,5 megabajt/s-mal toltunk le, attol meg a weboldalak nem toltodnek be, csak jon a connection timeout uzenet.

Kiváncsi vagyok, most akkor neked 1.5 mbyte/s-ed van (12mbit), vagy 18mbited?
Már csak azért, mert nálam a letöltés 1.9mbyte/s, és azóta többektől is hallottam ezt az értéket, de magasabbat még senkitől. És ugye elvileg MAX24 a csomag neve..
Ha valakinek van ennél nagyobb a letöltési sebessége, jelezze! Persze csak valós stabil letöltési sebesség FTPről mérve, nem valami webes mérőn egyszeri alkalommal kijött burst speed érdekel. :p

#2432 Felhasználó inaktív   Munyi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 12. 07:22

Idézet: sweetsour - Dátum: 2007. febr. 12., hétfő - 3:54

Ez a jelenség nekem is fennáll. Viszont szakadozás legalább nem volt mostanában.

Ami még mindig negatívum, hogy a modem rosszalkodni szokott néha felcsatlakozáskor, és ilyenkor áramtalanítani kell. Továbbra is ezeket a silány modemeket fogjátok adni az ügyfeleknek?

Nem tisztem védeni a Pantelt, de egyátalán nem silány modemet adott.
Kukkants csak bele a sávszél emelés topicba, rengeteg t-com-os rohan észveszejtve ilyen modemet (Dlink 380T) venni mert evvel stabil lett a netjük emelés után.
Mondjuk én Zyxel modemmel használom, kipróbáltam a Panteleset is és semmivel sem volt rosszabb. Bár nekem csak 4 Mbit-es vonalam van nem a 24Max.

#2433 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 12. 08:36

Raadasul mi uzleti elofizetok vagyunk, nalunk allied router van.

Idézet

Kiváncsi vagyok, most akkor neked 1.5 mbyte/s-ed van (12mbit), vagy 18mbited?

Eppen annyi, amennyi muszakilag lehetseges, nalunk is max24 van. Az elmult napokban 15 megabit/s-ot is elerte a valós letoltesi sebesseg.

Krinyo

#2434 Felhasználó inaktív   Derlie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 12. 13:05

Nekem meg az elnne a kérdésem Info-hoz, hogy mondott valami on-line kedvezményt, de én nem találtam vagy nem láttam feltüntetve sehol sem. Teljes szolg. váltás lenne, Szfváron...valakinek valami infója?
-----------------------------------------------------------------------------------------
Aláírás

#2435 Felhasználó inaktív   chriss745 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 12. 13:07

Idézet: Derlie - Dátum: 2007. febr. 12., hétfő - 13:05

Nekem meg az elnne a kérdésem Info-hoz, hogy mondott valami on-line kedvezményt, de én nem találtam vagy nem láttam feltüntetve sehol sem. Teljes szolg. váltás lenne, Szfváron...valakinek valami infója?

Van. Munkatársamnak 21-én kötik. Ha felhívod őket, és megmondod hol laksz, megmondják lehet-e (mondjuk szerintem hülye az adatbázisuk. Szerintük a lövölde páros oldala ok, a páratlan viszont nem. Pedig én tudom, hogy a páratlan van bekötve a nagypostához)  :D

#2436 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 12. 13:35

Úgy látom frissült a lefedettségi térkép:
http://www.pantel.hu/fileadmin/pdf_docs/pr.../terkep_LLU.pdf

Insider jan 4. hetére ígérte, de úgy tűnik csúsztak két hetet.

Sajnálatos hogy Budapest lefedettsége továbbra sem változott, kvázi 2005 októberi indulás óta változatlan. A 10 vidéki helyszín sem túl nagy szám ennyi idő alatt, gondolom ezeken a helyszíneken is hasonlóan foghíjjas a lefedettség.

A hurokátengedésesek azóta sem igazán írták meg hogy állnak az elhordozott vonalak számosságában. Anno tavaly nyáron írtam hogy ezt szerintem nem fogjuk megtudni tőlük, a legelső olyan doksi ami erről talán infót az majd Tíkom éves jelentése lesz ami e héten várható. Kíváncsi leszek lesz-e benne LLU számosság év végi adattal. Persze ha lesz is abból a Pantelét nem lehet majd megtudni csak a 4 LLU-t együtt, de a méretük és az indulási dátumok alapján arányosan el lehet majd azért osztani.

#2437 Felhasználó inaktív   trec 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 12. 16:29

Idézet: shabba - Dátum: 2007. febr. 12., hétfő - 14:35

Úgy látom frissült a lefedettségi térkép:
http://www.pantel.hu/fileadmin/pdf_docs/pr.../terkep_LLU.pdf

Insider jan 4. hetére ígérte, de úgy tűnik csúsztak két hetet.

Sajnálatos hogy Budapest lefedettsége továbbra sem változott, kvázi 2005 októberi indulás óta változatlan. A 10 vidéki helyszín sem túl nagy szám ennyi idő alatt, gondolom ezeken a helyszíneken is hasonlóan foghíjjas a lefedettség.

A hurokátengedésesek azóta sem igazán írták meg hogy állnak az elhordozott vonalak számosságában. Anno tavaly nyáron írtam hogy ezt szerintem nem fogjuk megtudni tőlük, a legelső olyan doksi ami erről talán infót az majd Tíkom éves jelentése lesz ami e héten várható. Kíváncsi leszek lesz-e benne LLU számosság év végi adattal. Persze ha lesz is abból a Pantelét nem lehet majd megtudni csak a 4 LLU-t együtt, de a méretük és az indulási dátumok alapján arányosan el lehet majd azért osztani.

Győr ezek szerint mégsem került bele.A YO!Neked itt van a Datanettől, de nagyon sovány elérhetőséggel.A honlapon az van kint náluk, hogy telefon nélkül is megrendelhető, de ez nem igaz mert még mindig élő, hűség és tartozásmentes T-Com vonal kell hozzá !!
Nagyon kiváncsi leszek az igazi csupasz ADSL-re, mert ezek csak a teljes hurokelhordozásos dolgok.

#2438 Felhasználó inaktív   p2os 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 12. 16:40

Sziasztok! Bocs, hogy hirtelen kicsit beoffolok.  Apróbb, bár annál idegesítőbb technikai zűr van.
Szolgáltatásváltás törént T-onlineról Pantelre. És elkezdődött a szívás.
SMC WBR14-G2 router és D-Link 380-T modem (ez uóbbit a pantel adta) felelnene a netért. Ugye Pantel nem ad username/password hozzáférést, hanem (gondolom) telefoszám/hálókártya MAC adress alapján azonosít. Tehát a routert úgy konfiguráltam, mint ha Cabel mondemhez csatlakozna, megadtam a szolgáltató DNS szerver IPjét (valamint a másdlagost is), valamint a MAC adress clonozás is fut, úgyhogy elvileg működnie kéne... A probléba az, hogy kb 5-10perc után a net belassul, aztán a mondem (!) fagy ki teljesen. A router elérhető, de NO CONNECTION-t mutat. Kizárólag modem power ON/OFF segít, újabb öt 5/10 percre. Úgy tudom  Pantelnél "legális" netet routerrel osztani, (amúgy meg MAC Clónzás miatt észre sem kéne hogy vegye) Router nélkül fasza, nem szakad, ~4Mbit állandóan. Tehát biztos, hogy a routerrel vagy annak beállításával van a gond. Nem szaknyelven ugyan, de olyan mintha a router nem tudná küldeni a belső IPkre a beérkező csomagokat. és "eldugulna".
T-onlineos időkben a router fagyott ki néha, de csak extrém esetekben (Az összes lehetséges P2p/FTP egyszerre 2 gépen..)
Aztán beléztem a router LOGjába és...

2007-02-04 00:17:07 192.168.2.110 login success
2007-02-04 00:16:45 User from 192.168.2.110 timed out
2007-02-04 00:14:03 **Smurf** 169.254.255.255->> 169.254.50.195, Type:3, Code:3 (from WAN Outbound)
2007-02-04 00:13:08 sending OFFER to 192.168.2.100
2007-02-04 00:13:03 **Smurf** 169.254.255.255->> 169.254.50.195, Type:3, Code:3 (from WAN Outbound)
2007-02-04 00:13:02 **Smurf** 169.254.255.255->> 169.254.50.195, Type:3, Code:3 (from WAN Outbound)
2007-02-04 00:13:00 **Smurf** 169.254.255.255->> 169.254.50.195, Type:3, Code:3 (from WAN Outbound)

Ez még kb 25km keresztül folytatódna, de gondoltam nem kopizom ide az egészet.
Google, wiki, smcusergide átböngészése után: Ez Smurf valmi para, azaz támadás a hálózat ellen ami befloodolja és lehal...
Ez lenne logikusan, de mivel T-onlineos időkben (két napja) nyoma sem volt ehez hasonlo log bejegyzéseknek, úgy gondolom képtelenség, hogy x órával a hurokátkötés után (szolg.váltás) valamelyik szomszédomnak eszébe jutna velem kibaxni....

Ötlet?

#2439 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 12. 16:47

Nincs frissites a routerhez? Nem kellene ettol meghalnia. Es nyilvan nem a szomszedod szorakozik veled...

Krinyo

#2440 Felhasználó inaktív   p2os 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 12. 16:55

Idézet: Krinyo - Dátum: 2007. febr. 12., hétfő - 16:47

Nincs frissites a routerhez? Nem kellene ettol meghalnia. Es nyilvan nem a szomszedod szorakozik veled...

Krinyo

Frissítve van. :-( de nem segített.

Azt elfeljtettem, h a wifin csatlkozó laptopon OS/x fut. (Mondjuk régebben kifogástalanul működött, szóval nem hiszem, hogy ez jelntőséggel bírna)

Szerkesztette: p2os 2007. 02. 12. 16:57 -kor

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.