Idézet: Jakuza - Dátum: 2006. jún. 15., csütörtök - 12:13
"2 eves korban a gyerekbeszed nem olyan komplex azert ne tulozunk." (most az jobb lett volna ha azt irom nem annyira, vagy olyan osszetett ?)
vagy ezt ?
nem olyan komplex, mint a kutyaugatás
Komolyan kezdem feladni. Figyelj alaposan amit mondok!
Nem írtam semmit arról, hogy a 2 éves gyerekek beszéde mennyire komplex (vagy bonyolult, ez tök mindegy). Nem írtam, hogy annyira komplex, hogy képes kifejezni iylen meg olyan bonyolult dolgokat. Semmi ilyet nem írtam. A gyerekbeszédet egyetlen dologhoz hasonlítottam: a kutyaugatáshoz. Azt írtam, hogy a kutyaugatásnál komplexebb. Erre írtad, hogy "nem olyan komplex".
De még egyszer írom: írd le, hogy mire gondoltál. A "nem olyan komplex" kifejezés viszonyít valamihez, nem önmagában áll. Kérlek, hogy idézd be, hogy az eredeti hozzászólásomnak pontosan melyik részére válaszoltál, azaz folytasd a mondatot: "nem olyan komplex, mint ...", mert csak így van értelme a kifejezésnek. Az én hozzászólásomban csak és kizárólag az ugatáshoz hasonlítottam, így csak arra vonatkozhatott, de ezt most felejtsük el, és csak szimplán folytasd a mondatot.
Mondok példát, mert látom nem fogod fel a mondandómat máshogy. Ha én azt állítom, hogy a vecsési templom szebb mint a nagybányai és te erre azt írod, hogy a vecsési nem annyira szép, akkro ez azt jelenti, hogy szerinted a vecsési nem annyira szép mint a nagybányai. Nem beszélsz a ceglédiről vagy a sümegiről, csak és kizárólag a vecsési és a nagybányai viszonyáról.
vecsési templom szebb mint a nagybányai = a 2 éves gyerekek beszéde komplexebb a kutyaugatásnál
nem olyan szép = nem olyan komplex
A két nem olyan mondat a nagybányai templomhoz, illetve a kutyaugatáshoz való viszonyról szól.
A többi részt elhiszem, hogy így van, de ez ugye a nagy átlagról szól. Ettől lehetnek eltérések, sőt nagyon sok eltérés van, ismerek olyan gyereket, aki már 2 éves és még nem beszél. Lányok általában hamarabb kezdenek el beszélni, a fiúk meg később.

Súgó
A téma zárva.