HWSW Informatikai Kerekasztal: LCD/Plazma/hagyományos televízió vásárlása - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

LCD/Plazma/hagyományos televízió vásárlása A nagy TV-s topik. :)

#41 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 25. 12:26

Idézet: pitius - Dátum: 2006. júl. 25., kedd - 11:29

Digit bemenetet használva oké(hdmi ill. dvi), amúgy nagy homály.

De a DVI meg nem alkalmas erre (akkor miaf@sznak tesznek rá?), HDMI meg még nincs is :rolleyes: :omg:

A Junoszty jobb volt; vagy működött, vagy nem.

#42 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 25. 13:22

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. júl. 25., kedd - 13:12

Ugye ezt nem gondoltad komolyan  :omg:

De.

Szerkesztette: Socket 2006. 07. 25. 13:22 -kor

http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#43 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 25. 13:50

Idézet: Socket - Dátum: 2006. júl. 25., kedd - 14:22

De.

Tanulmányozd a CRT, LCD, Plazma technológiákat és érteni fogod.  :)  De ha egymás mellé teszel egy CRT, LCD és Plazma TV-t és mindegyiken ugyanazt a váltottsoros anyagot nézed akkor laikusként szemmel is azonnal látható a különbség. Tesztnek részletdús, gyors mozgást tartalmazó jelenetet válassz ki. Ma az alábbi sorrend állítható fel: 1. helyezett a CRT, utána jön a plazma majd az LCD. A Plazmának az egyik hátulütője az, hogy az élettartama 60.000 üzemóra és utána mehet a kukába.

Szerk:
Tesztelésnél a mozgások mentén keletkező elmosódásokat nézd az LCD/Plazma paneleken. Ha rááll a szemed akkor fogod igazán értékelni a CRT-t.  :D

Szerkesztette: wpepi 2006. 07. 25. 13:56 -kor

#44 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 25. 14:17

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. júl. 25., kedd - 14:50

Tanulmányozd a CRT, LCD, Plazma technológiákat és érteni fogod.  :)  De ha egymás mellé teszel egy CRT, LCD és Plazma TV-t és mindegyiken ugyanazt a váltottsoros anyagot nézed akkor laikusként szemmel is azonnal látható a különbség. Tesztnek részletdús, gyors mozgást tartalmazó jelenetet válassz ki. Ma az alábbi sorrend állítható fel: 1. helyezett a CRT, utána jön a plazma majd az LCD. A Plazmának az egyik hátulütője az, hogy az élettartama 60.000 üzemóra és utána mehet a kukába.

Szerk:
Tesztelésnél a mozgások mentén keletkező elmosódásokat nézd az LCD/Plazma paneleken. Ha rááll a szemed akkor fogod igazán értékelni a CRT-t.  :D

Te meg olvasd el, hogy én mit írtam. :)

#45 Felhasználó inaktív   GTamas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 25. 14:21

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. júl. 25., kedd - 14:50

A Plazmának az egyik hátulütője az, hogy az élettartama 60.000 üzemóra és utána mehet a kukába.

Huuuha, akkor napi 8 ora "plazmazassal" szamolva kb. 20 evig tudom nezni, tenyleg ez az egyik legnagyobb problema veluk  ... :think:  :omg:

Nem vitatom, amit mondasz, de ezt felroni hatranykent szegeny plazmaknak nem szep dolog ...  :D

Szerk: elgepeles

Szerkesztette: GTamas 2006. 07. 25. 14:23 -kor

#46 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 25. 14:28

Idézet: Socket - Dátum: 2006. júl. 25., kedd - 15:17

Te meg olvasd el, hogy én mit írtam. :)

Tudom mit írtál. Nem a felbontásról van szó. Amiben rosszabbak az LCD/Plazma panelek az a lassú reakcióidő és az, hogy ma a váltottsoros letapogatású képrögzítés miatt a váltottsoros képet deinterlacelni kell mert az LCD/Plazma panelek progressive képalkotást tudnak csak és hiába a legjobb mozgásadaptív eljárás akkor is ront a képen. Összességében a lassú válaszidő és a deinteralce gyors mozgásnál az élek eltűnését, elmosódását eredményezi. Na ez az amiért még ma is a CRT TV-k a jobbak. Majd akkor lesz lekörözve a CRT ha olyan képmegjelenítést dolgoznak ki ami eléri vagy legalább megközelíti a katódsugárcsőben mozgó elektron sebességét.

Szerk:

Idézet

én láttam, már nagyon durva felbontásúakat is, ami kb. olyan, mintha kinéznél az ablakon.

Igen, progressive kép esetén. De nézd meg ugyanezt a készüléket interlace videóval és már nem is fogod olyan szépnek látni  :)
Ha meg az LCD-t és a plazmát hasonlítod össze akkor ott eleve látni, hogy a plazmán szebb az interlace videó mint az LCD-n.
A nagyobb felbontásra upsampling nem ront annyit a képen, hogy az komolyan látható legyen (persze nem egy 12ms-es gagyi 60.000Ft-os LCD-t kell alapul venni)

Szerkesztette: wpepi 2006. 07. 25. 14:58 -kor

#47 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 27. 18:18

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. júl. 25., kedd - 15:28

Tudom mit írtál.

Bár nem fogalmaztam pontosan ez tény:

Idézet

Azonban a TV csatornák még nem tartanak ezen a szinten, ennyi.

#48 Felhasználó inaktív   sn4ke 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 05. 14:13

-106-107cm az ami kell (ez fér el és az ennél nagyobbak már irreálisan drágák)
-1024x768
-a 400ezres határt nem lépheti túl semmiképpen de nem feltétlen kell pont 399ezerért ;o)
ezek a kritériumok :) ebből kiderülhetett ,hogy egy nagyobb tv , azaz plazma tv vásárlás előtt állok (pontosabban egy ismerősöm kért meg körbenézni hogy mi a választék) és kérem aki tud segítsen a választásban vagy hogy merrefelé érdemes olvasgatni, árakat/leírásokat nézegetni.
köszönet előre is minden segítségért!

#49 Felhasználó inaktív   MamaSaid 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 17. 00:38

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. júl. 25., kedd - 12:26

De a DVI meg nem alkalmas erre (akkor miaf@sznak tesznek rá?), HDMI meg még nincs is :rolleyes: :omg:

A Junoszty jobb volt; vagy működött, vagy nem.

Van HDMI megoldás. 4000 Ft-ért vettem 5 méteres DVI->HDMI kábelt és az X1800-at ráküldtem a Panasonic TX-32LX60P HDMI bemenetére és gyönyörű a kép.
Mother always says, Sharing is Good

#50 Felhasználó inaktív   Hrobogo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 25. 01:02

Sziasztok! Segitsetek pls.
Termeszetesen mint mindenki vasarlas elott allok es nem tiszta 1-2 dolog.
Alapesetben PC rol es Antenna-rol hasznalnam (ez utobbirol ritkan). Most van egy 19" CRT a VGA csatlakozon igy a DVI szabad (az SVHS felejtheto). Ha az LCD TV-nek csak HDMI csatija van (es persze VGA) ugy ez kompatibilis a videokartyan levo sima DVI kimenetemmel, vagy okoz-e minosegi kulonbseget??
Eddig ugy nez ki, hogy az LG valsztekabol veszem meg valamelyik 32" peldanyt ~200K korul. Ma neztem egy 32" LG LCD-t lattam a menujeben a 1366x768 es az 1360x768- as felbontasok allithatosagat ha az 1366x768 a fizikai felbontasa a TV nek akkor ha visszaveszem a menujeben a 1360-ra akkor interpolalja a kepet (ami ugye ront a minosegen?!) vagy a szeleibol nem hasznalja ezeket a pixel sorokat?
Az RS232 csatlakozo mire jo(valamelyiknel lattam)? Az nem a PC soros portjaval megegyezo szabvany?

A tipushoz szivesen fogadok tanacsokat velemenyeket mas gyartotol is.
Elore is koszonom...

#51 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 11. 25. 09:57

Itt egy cikk, ami ugyan egy blue-ray lejátszóról szól, de érdemes VÉGIG elolvasni mielőtt (relative) olcsó lcd v. plazma TV vesztek:
http://index.hu/tech...ver/knjv061109/

Nálam is aktuális volt már a tv csere, úgyhogy egy kicsit körbenéztem (sajnos nem eléggé).
És a cikkben olvashatóakhoz hasonlókat mondtak, mutattak szaküzletekben: az lcd, plazma tévéken a tv (kábel) adás kritikán aluli volt, messze alulmúlta a 20 éves Videoton által nyújtott minőséget.
Okok egyszerűek: tetszik, nem tetszik Magyarországon elég pocsék jelet sugároznak a kábelszolgáltatók.
(Az már más kérdés, hogy nyilván a költséghatékonyság az oka a megfelelő zajszűrők, jelerősítők hiányának...)

Az lcd és plazma akkor lesz igazán jó, ha általánosan elterjedt lesz a digitális lesz a műsorszórás, meg a hddvd/blue-ray.
Ja, és hogy ekkor miért verik majd a fejüket a falba, akik megveszik a hd-ready tesco gazdaságos készülékeket gyanúsan olcsóért, az kiderül a fenti cikkből is.

Érdemes szétnézni szaküzletekben, mert Samsungból is mutattatak kb 200.000,-Ft-os lcd-t és 700.000,-Ft-osat is, ugyanazzal a teszt dvd-vel is ÉG ÉS FÖLD volt a különbség.

Üdv: scaurus

u.i.: végül egy Samsung slim fit crt tévét vettem, slim fit-et ne vegyetek, pl eléggé sípol, egy másik fórumon többé-kevésbé meggyőztek, hogy ez a technológia ilyen...

Szerkesztette: scaurus 2006. 11. 25. 09:58 -kor

"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#52 Felhasználó inaktív   Waldi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 25. 12:18

Ha valakinek van Samsung LCD-je, vagy ismeri a Samsung LCD teveket, akkor tudna segiteni abban, hogy az automatikus kepszelesseg valasztas azt jelenti-e, hogy ha szelesvasznu a TV adas, akkor azt automatikusan kinagyitja? Mert nekem az LE40R72-es TV-m ezt nem csinalja, pedig vagy 5 eve mar a haverom Thomson 16:9-es CRT-s TV-je tudta ezt. Vagy a 12/16/18 karika cseszi el az automatikus nagyitast?

#53 Felhasználó inaktív   csabe831 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 27. 22:04

Segitségetek szeretném kérni van 1 panasonic pv70 esem és vmiért elég homályos a komponens bemeneten a képem a számítógépről jön a jel. amugy egy  8600 gt ről megy. miért van vagy hogy lehet ezt a problémát megoldani h éles és szép képem legyen a tv-n is? köszi szépen

#54 Felhasználó inaktív   Grizzly79 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 12:33

Máshova nem nagyon passzolt ezért ide dobom be a problémámat.
(Ha más nem is történik legalább mindenki okul belőle)

Otthon TV újítás volt
A jövevény: Philips 50PFP5532D

Nem a legújabb technológia, de az árát ennek ellenére megérte... biggrin.gif

Egyetlen problémám van csupán:
A számítógépről hajtva a plazmán picit homályosabb, színtelenebb, kevésbé kontrasztos a kép, mint az LCD monitoron.

/Geforce 7600GT VGA kártyám van 2 DVI kimenettel.
Egyiken a monitorom lóg a másikon a plazma.
Lejátszás: ffdshow, media player classic/

Aztán a helyzet rosszabbodott:
Kicsit küdöttem a kábelekkel tegnap és jelenleg ott tartok, hogy a TV 2-es számú HDMI bemenete semmilyen jelet nem hajlandó megjeleníteni.
Nemcsak a PC jelét nem jeleníti meg, de rákötöttem a Pana dvd felvevőt és arról sem ismerte fel a jelet.

Lehet, hogy elcsesztem a HDMI bemenetet a kábeldugdozással???

A TV be volt kapcsolva és a PC-nél húzogattam ki, illetve cserélgettem a kábelt a videókari két kimenete között. Aztán egyszer elment a kép.  :reklamacio:
Védjük a fákat! Együnk hódot!

#55 Felhasználó inaktív   Grizzly79 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 20:16

Tud valaki ajánlani normális Philips szervízt?

#56 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 21:05

Idézet: Grizzly79 - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 21:16

Tud valaki ajánlani normális Philips szervízt?

Na olyan, ami nincs!  :D

Vicc csakugyan, mint az egész "márka"!  :omg:  Messziről elkerülendő kategória!

Üdv: Klown
<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#57 Felhasználó inaktív   Grizzly79 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 21:38

Idézet: Klown - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 22:05

Na olyan, ami nincs!  :D

Vicc csakugyan, mint az egész "márka"!  :omg:  Messziről elkerülendő kategória!

Egyetértek!

Nekem eddig életemben minden Philips eszközömmel volt valami kaki. :confused:  :down:

#58 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 02. 18:05

Idézet: Grizzly79 - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 22:38

Egyetértek!

Nekem eddig életemben minden Philips eszközömmel volt valami kaki. :confused:  :down:

Üdv! Részvét!

Igen, sajnos az ember saját kárán tanul! Nekünk is volt pár Philips stuff. A 90%-ával csak a szívás van/volt!  :mad: 

Egyébként azt tudom, hogy a Budafoki út és a Karinthy Frigyes u. sarkán van valami Philips szervíz. Én is mindig oda járkálhattam gariztatni. (Tán Guszti bácsi szervíze, vagy valami ilyesmi volt a neve.  :think: )

<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#59 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 03. 16:32

Van valami tesztoldal a Panasonic TH-42PZ85E FullHD plazma TV-ről? Ezt szeretnék venni jövő héten. :think:
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#60 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 04. 10:13

Idézet: bolic system - Dátum: 2008. ápr. 3., csütörtök - 16:32

Van valami tesztoldal a Panasonic TH-42PZ85E FullHD plazma TV-ről? Ezt szeretnék venni jövő héten. :think:

Még tulságosan új termék. :)

De az előző generációk alapján nem kapsz jobb plazmát jobb áron, tehát ha megengedheted megveheted azonnal. ;)

Itt egy előző generációs: http://www.trustedreviews.com/tvs/review/2...in-plasma-TV/p1

És a "kicsiről" PX80: http://www.trustedreviews.com/tvs/review/2...in-Plasma-TV/p1

Ennél csak jobb lehet. :)

Az új szériáról meg itt egy jó összefoglaló  :cool: : http://reviews.cnet.com/flat-panel-tvs/pan...?tag=prod.txt.1

Szerkesztette: ThomasS31 2008. 04. 04. 10:24 -kor

Téma megosztása:

• (5 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.