HWSW Informatikai Kerekasztal: Domain és tárhely II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Domain és tárhely II Melyik cégnél a legolcsóbb? Értékeld a témát: -----

#2561 Felhasználó inaktív   Meister 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 12. 22. 13:33

http://www.telekom.hu/ipv6

Ezt találtam, többi magyar DC-ben még szerintem nincs.

#2562 Felhasználó inaktív   Meister 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 22. 14:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Meister - Dátum: 2010. 12. 22. 14:33

http://www.telekom.hu/ipv6

Ezt találtam, többi magyar DC-ben még szerintem nincs.

Mondjuk ez is érdekes:
http://www.sixxs.net...all/?country=hu

Még akiknek van, azok sem használják.

#2563 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 26. 18:06

Kéne nekem 10-20 GB tárhely backuphoz. Elsősorban FTP, de cloud-os webes lof@sz is szóba jöhet. Utóbbiból a Wuala-t találtam, ami 19€/év. Van jobb otletetek?

#2564 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 12. 26. 18:30

Üzenet megtekintéseIdézet: FakeJack - Dátum: 2010. 12. 26. 18:06

Kéne nekem 10-20 GB tárhely backuphoz. Elsősorban FTP, de cloud-os webes lof@sz is szóba jöhet. Utóbbiból a Wuala-t találtam, ami 19€/év. Van jobb otletetek?

Én occsóbban adom, héten megdumáljuk.
Make love not Wor.

#2565 Felhasználó inaktív   darkage 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 27. 08:35

Üzenet megtekintéseIdézet: FakeJack - Dátum: 2010. 12. 26. 19:06

AZ KB 5000 FT / EV. Ha erdekel keress meg ...
Virtuális szerverek --: http://www.sasfly.net :--

#2566 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 30. 02:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Meister - Dátum: 2010. 12. 22. 14:20

Még akiknek van, azok sem használják.

Nehany (talan 2) honapja voltam egy LIR-eknek szervezett RIPE ipv6 oktatason ahol egyebkent a magyar telekom piacon kifejezetten jelentosnek szamito cegeitol (is) voltak emberek. De mi magyarok kisebbsegben voltunk a lengyelekhez, angolokhoz, horvatokhoz es a szerbekhez kepest, akik szinten ugyanezen az oktatason voltak es mar uzemeltetnek nativ ipv6 halozatot tobb-kevesebb sikerrel. Nalunk mindenkinel csak ott az allokalas de nem nyujt rajta publikus szolgaltatast senki. Az egyetlen aki igen az nem volt ott, noha jelentkezett.

Ha jol lattam akkor kabe 45-46 nap van meg amig a hatralevo par /8 -at kiallokaljak, aztan kesz passz. Gondolom lassan a bulvarhiradokban is megjelenik hirkent, hogy mindjart elfogy az internet. Ugrasszeru ipv6 novekedest en meg nem hiszek, mindenkinel hegyekben all a kihasznalatlan ipv4 allokacio, igy nincs meg kifejezetten oka senkinek ipv6ot osztani.

Es bar a muszaki reszlegek viszonylag elol jarnak, a szamlazasnak meg fogalma sincs mit es hogy kene kiszamlazni. Amig pedig szamlazas nincs addig szolgaltatas sincs.

#2567 Felhasználó inaktív   Meister 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 31. 18:41

Üzenet megtekintéseIdézet: adam.k - Dátum: 2010. 12. 30. 03:00

Es bar a muszaki reszlegek viszonylag elol jarnak, a szamlazasnak meg fogalma sincs mit es hogy kene kiszamlazni. Amig pedig szamlazas nincs addig szolgaltatas sincs.

Kiváncsi vagyok, az IPv6-os is ilyen darabonként többezer forintos áron fogják-e majd adni. :-)

#2568 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 02. 09:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Meister - Dátum: 2010. 12. 31. 18:41

Kiváncsi vagyok, az IPv6-os is ilyen darabonként többezer forintos áron fogják-e majd adni. :-)

mielott elindul a blikk-szintu talalgatas, szogezzunk le par dolgot.

1) ipv6 eseten az ajanlas szerint az ISP-k /32 -ket kapnak a RIR-tol, pontosabban ez a default, amelytol felfele (szamszeruen: lefele) el lehet terni.
2) a ISP az ajanlat szerint /48 -akat oszt az ugyfeleinek
3) az ugyfelek ezekbol /64 subneteket ajanlott, hogy kialakitsanak. Amennyiben routing-ra, subnettelesre, tobb halozat ellatasara nincs szukseguk (a.k.a. hostingba kell) akkor /64-et javasolt adni az ugyfelnek

Az ajanlasoktol el lehet terni, de nem valoszinu, hogy egy uj teruleten tul sokan el akarnak terni tole.

a /64 nem kevesebb, mint 2^64 darab IP cim, ennel kevesebbet nem fog tudni az ISP allokalni az ugyfelenek, azaz pontosan
18 446 744 073 709 551 616
darab IP cimrol beszelunk egy ugyfel eseteben.

Ezek utan kijelenteni olyat, hogy 'biztos darabonkent tobbezerert adjak' minimum hulyeseg, meg akkor is ha nem ertek az ipv6-hoz.

Arat becsulni azert is bonyolult, mert tunnelezni ingyen lehet 2002 ota. Az elmult 8 (most mar 9) evben minden igenylonek ingyen adtak mind /64 mind pedig /48 tartomanyt, csak kerni kellett.

Csatolt fájl  ipv6_subnets.jpg (162,29K)
Letöltések:: 11

#2569 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 02. 12:48

Üzenet megtekintéseIdézet: adam.k - Dátum: 2011. 01. 02. 09:43

Ezek utan kijelenteni olyat, hogy 'biztos darabonkent tobbezerert adjak' minimum hulyeseg, meg akkor is ha nem ertek az ipv6-hoz.

4es árfekvéséből kiindulva megfogják oldani ezt is.
Make love not Wor.

#2570 Felhasználó inaktív   Meister 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 02. 18:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 01. 02. 13:48

4es árfekvéséből kiindulva megfogják oldani ezt is.

USÁban a hosting cégek ingyen adnak 16 IPv4-es címet.
Itt nálunk 5000 Ft darabonként. Havonta. Röhej.

Amit adam.k írt, mit jelent?
"Arat becsulni azert is bonyolult, mert tunnelezni ingyen lehet 2002 ota. Az elmult 8 (most mar 9) evben minden igenylonek ingyen adtak mind /64 mind pedig /48 tartomanyt, csak kerni kellett."

A második felét értem, bár én mondjuk mint tárhelyszolgűltató csak az interware-től tudok IP-t kérni, nem? De az első mondat mit jelent, hogy tunnelezni ingyen lehet 2002 óta?

#2571 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 02. 18:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Meister - Dátum: 2011. 01. 02. 18:33

Akkor ezért fogytak el, mert minden hülyének meggondolatlanul osztották. Ahogy nálunk sok intézménynek abszolút feleslegesen van sok ezer IPjük.

Ha nagyon jól állsz anyagilag, akkor igényelhetsz tartományt, azt meg viszed ahova szeretnéd, de ez nyilván nem az a kategória.
Make love not Wor.

#2572 Felhasználó inaktív   Meister 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 02. 21:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 01. 02. 19:46

Akkor ezért fogytak el, mert minden hülyének meggondolatlanul osztották. Ahogy nálunk sok intézménynek abszolút feleslegesen van sok ezer IPjük.

Ha nagyon jól állsz anyagilag, akkor igényelhetsz tartományt, azt meg viszed ahova szeretnéd, de ez nyilván nem az a kategória.

Nem, nekem nem kell tartomány, csak az SSL-es oldalak miatt kéne plusz IP, de mivel arany árban van, nem fizetik meg az userek, így én sem.
Az, meg hogy az USÁban 5-10 vagy akármennyi IP-t alapból odaadnak, nyilván azért van, mert olcsóbb, mint ha később adminisztrálni kéne.

#2573 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 03. 14:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Meister - Dátum: 2011. 01. 02. 18:33

Itt nálunk 5000 Ft darabonként. Havonta. Röhej.

Amit adam.k írt, mit jelent?
"Arat becsulni azert is bonyolult, mert tunnelezni ingyen lehet 2002 ota. Az elmult 8 (most mar 9) evben minden igenylonek ingyen adtak mind /64 mind pedig /48 tartomanyt, csak kerni kellett."

A második felét értem, bár én mondjuk mint tárhelyszolgűltató csak az interware-től tudok IP-t kérni, nem? De az első mondat mit jelent, hogy tunnelezni ingyen lehet 2002 óta?

Nem tudom ki ad 5k-ert ip cimet de az se biztos, hogy normalis aki ott hostoltat. Otthonra ingyen van fix ip cimem, mert ebben a nem tul magas savszelessegu dijcsomagban a havi dijban bennevan. Melohelyen meg epp nemreg csinaltattam leltart, az ASunk 93%-a szabad, azaz az ottani ip-ket semmire nem hasznaljuk - ez tobb ezret jelent. Aki ker annak adunk ingyen, mer' van.

A tunnelezesrol felesleges tobbet irnom, mint amit guglival talalni tudsz. Roviden: ipv4-be agyazott ipv6 csomagokkal (azaz nem nativ ipv6-ot hasznalva) 2002 ota ingyen lehet ipv6ot hasznalni. Alapbol /64 -et kapsz, de csak kerni kell es ingyen kapod a /48-cat is amit a tunnel felepitese utan ugyanugy hasznalhatsz, mintha nativan tenned. Ennyit az arkepzesrol.

http://www.google.co...e610b7113b09eab

#2574 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 03. 14:37

****@*****:~$ host -6 www.v6.facebook.com
www.v6.facebook.com has IPv6 address 2620:0:1cfe:face:b00c::3
****@*****:~$ ping6 -c 2 www.v6.facebook.com
PING www.v6.facebook.com(www.v6.facebook.com) 56 data bytes
64 bytes from www.v6.facebook.com: icmp_seq=1 ttl=46 time=169 ms
64 bytes from www.v6.facebook.com: icmp_seq=2 ttl=46 time=170 ms

--- www.v6.facebook.com ping statistics ---
2 packets transmitted, 2 received, 0% packet loss, time 1000ms
rtt min/avg/max/mdev = 169.640/170.025/170.410/0.385 ms
****@*****:~$

kabe ennyire bonyolult tunnelen at hasznalni az ipv6ot. hasznos lehet meg ismerni, hogy nagy cegek mikeppen gondoljak az atallast, kulonos tekintettel az early bird-okre:

http://www.google.com/intl/en/ipv6/

#2575 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 03. 15:42

Üzenet megtekintéseIdézet: adam.k - Dátum: 2011. 01. 03. 14:17

Nem tudom ki ad 5k-ert ip cimet de az se biztos, hogy normalis aki ott hostoltat.

Amikor elkezdtük, akkor még nem volt kérdés. Most meg ezért nem biztos, hogy bevállalunk egy hercehurcát, de eddig kb. általános volt, hogy idehaza a +IPt biza keményen mérik.
Make love not Wor.

#2576 Felhasználó inaktív   Meister 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 03. 17:32

Üzenet megtekintéseIdézet: adam.k - Dátum: 2011. 01. 03. 15:17

Nem tudom ki ad 5k-ert ip cimet de az se biztos, hogy normalis aki ott hostoltat. Otthonra ingyen van fix ip cimem, mert ebben a nem tul magas savszelessegu dijcsomagban a havi dijban bennevan. Melohelyen meg epp nemreg csinaltattam leltart, az ASunk 93%-a szabad, azaz az ottani ip-ket semmire nem hasznaljuk - ez tobb ezret jelent. Aki ker annak adunk ingyen, mer' van.

A tunnelezesrol felesleges tobbet irnom, mint amit guglival talalni tudsz. Roviden: ipv4-be agyazott ipv6 csomagokkal (azaz nem nativ ipv6-ot hasznalva) 2002 ota ingyen lehet ipv6ot hasznalni. Alapbol /64 -et kapsz, de csak kerni kell es ingyen kapod a /48-cat is amit a tunnel felepitese utan ugyanugy hasznalhatsz, mintha nativan tenned. Ennyit az arkepzesrol.

http://www.google.co...e610b7113b09eab

Akkor ha jól értem, most kérek magamnak egy ipv6-os tartományt, s azt rátunelezem a meglévő egyetlen ipv4-es címemre? (este elolvasom a linket, most nincs időm rá, lehet abban ez egyértelmű.)
Minden esetre, ha mist tőled kérnék egy IP-t "Aki ker annak adunk ingyen, mer' van", azzal én még nem érnék semmit. Az az IP nem fog az én inteware-nél lévő szerveremre mutatni, sehogy. csak ha az IW ezt beállítja, amiért -- gondolom -- legalább annyit kér, mint egy plusz IP-ért. :-)

#2577 Felhasználó inaktív   Nezelodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 04. 07:39

Azt nem vagom, hogy mennyire kegyetlenul megeloztem a koromat, amikor 8-10 eve azzal szorakoztam, hogy csilliard ip6 ip-mhez hozzanyomtam csilliard .hu subdomain-t, es osztrak ipv6-os ircneten +i-vel toltam a botokat egyszem linuxrol, tunnelemen at... Ja igen, ip6-os weben ip6-os tunelemmel kertem +i-t es ment minden, mint a karikacsapas. Ismetlem: eppenhogy csak az ezredfordulorol beszelunk, de gyanitom, '98-ban mar boven toltam.

Ez most ekkora hype, es horukk milyen uj? :)

Eh-eh-eh.
Udv: Nezelodo

#2578 Felhasználó inaktív   rendszergazda 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 05. 16:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Meister - Dátum: 2011. 01. 03. 17:32

Akkor ha jól értem, most kérek magamnak egy ipv6-os tartományt, s azt rátunelezem a meglévő egyetlen ipv4-es címemre? (este elolvasom a linket, most nincs időm rá, lehet abban ez egyértelmű.)
Minden esetre, ha mist tőled kérnék egy IP-t "Aki ker annak adunk ingyen, mer' van", azzal én még nem érnék semmit. Az az IP nem fog az én inteware-nél lévő szerveremre mutatni, sehogy. csak ha az IW ezt beállítja, amiért -- gondolom -- legalább annyit kér, mint egy plusz IP-ért. :-)

Nem kell semmit routeolnia az IW-nek, a dolog úgy néz ki, hogy elmész pl. a http://tunnelbroker.net/ oldalra, regisztrálsz ingyenesen, belépsz, majd a "Tunnel Details" oldalon allokálsz magadnak egy /64 tartományt, de allokálhatsz akár /48-at is, persze ez is teljesen ingyen van. Itt majd megadod a tuneled IPv4 címét, ez praktikusan a mostani IPv4 címe a szerverednek, ide fogja majd az ipv6 tartományod forgalmát ipv4-be ágyazva eljuttatni a tunelbroker szolgáltató, és ezért nem kell majd semmiféle IPv6-ot állítania az IW-nek, mivel a forgalom IPv4-ben fog megérkezni, ha átengedik a szervered felé a routerükön az ICMP-t IPv4-en és a 41-es protokollt, akkor nem lesz gond. Ezután már csak a szerveren kell a tunnel-t létrehozni, linux alatt pl. valami hasonlót kell elkövetni:

modprobe ipv6
ip tunnel add he-ipv6 mode sit remote <a tunnel IPv4 címe> local <szervered IPv4 címe> ttl 255
ip link set he-ipv6 up
ip addr add <HE-nél fissen allokált IPv6 tartományod> dev he-ipv6
ip route add ::/0 dev he-ipv6
ip -f inet6 addr

más op. rendszerekre is van a tunelbroker.net/forum alatt segítség, nagyjából ennyi, és máris lehet használni a temérdek IPv6 címet, nem annyira bonyolult mint talán elsőre látszik.
Olyan világban élünk, ahol a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, a bútorápolószerek viszont valódi citromot

#2579 Felhasználó inaktív   rendszergazda 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 05. 16:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Nezelodo - Dátum: 2011. 01. 04. 07:39

Ez most ekkora hype, es horukk milyen uj? :)

Nem új már ez az IPv6, csak eddig nagyjából minden ISP nagy ívben **** rá (meg azért a hálózati eszköz gyártók sem kapkodtak nagyon, az IOS-ben, JUNOS-ben is csak pár éve van normális IPv6 támogatás); csak most, hogy uszkve 44 nap múlva már nem lesz szabad /8 IPv4 blokk amit a RiR-ek igényelhetnek, majd lesz nagy sajtóvisszhang nem kis műpánikkal megspékelve, és mindenkinek igen fontos lesz hirtelen az IPv6.

De majd megnyugszik szépen mindenki, mikor látják, hogy semmi nem változott, az internet működni fog, az átállás meg majd megy a maga rögös útján, meg azért a RiR-ek is pockoltak IPv4 címeket rendesen, a RIPE-nak közel negyedmillió szabad /24 tartománya van jelenleg, USA-t kiszolgáló ARIN pedig több mint fél millió szabad /24 tartománnyal rendelkezik.

A lényeg hogy akkora nagy gond nincs mint emekkora felhajtást fog várhatóan ennek a sajtó és a marketing keríteni, de tény, hogy idén minden ISP-nek el kell kezdeni az IPv6-ot bevezetni az életébe, és a "pánik" legalább majd megteremti ehhez az ügyféligényt.
Olyan világban élünk, ahol a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, a bútorápolószerek viszont valódi citromot

#2580 Felhasználó inaktív   Nezelodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 05. 21:37

Nah, akarhogy is, vegulis rossz nem lehet, ha a most tuldimenzionalt panik miatt elkezdenek tomegtermelni rendes ipv6-os technikat a gyartok, mert mire tenyleg beut a panik, mar baratsagos aron lehet hozzajutni :)

Szoval akkor hajra neki, mire en megunom, a vilag racuppan :)

Lotton meg sosem nyerek :(
Udv: Nezelodo

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • Utolsó »