HWSW Informatikai Kerekasztal: Domain és tárhely II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Domain és tárhely II Melyik cégnél a legolcsóbb? Értékeld a témát: -----

#281 Felhasználó inaktív   gerimaster 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 15. 02:44

Idézet: Feriboy - Dátum: 2007. jan. 14., vasárnap - 1:51

én most külföldi szolgáltatokkal próbálkozok, eddig minden szép és jó, domain reg 10 perc alatt megvolt és már el is lehetett érni az oldalamat (még a fájlok se értek fel az ftp-re :D)
szerk: és annyi tárhelyet adnak, hogy soha az életbe nem tudom kihasználni, lehet regizek vmi 499.hu-t aztán 500 ft-ért adom a gigás táhelyet :D

Külföldi szolgáltatóknál a korlátozott sávszélesség a jelszó (pl. havi 10-50 GB adatforgalom)
Nem ritka hogy ad 10 GB tárhelyet párosítva 50GB adatforgalommal.
Gyakorlatilag ez annyit tesz hogy az óriás tárhely alkalmatlan a továbbszolgáltatásra, mivel 10 felhasználóra elosztva mindenkinek jut 1 GB tárhely 5GB adatforgalommal. Utóbbi pedig egy jól bejáratott oldalnál elég gyorsan megvan.
Arról nem is beszélve hogy külföldi szolgáltatók (pl. USA területén) napközben Magyarországról ugyan elérhetőek, de nagyon lassan magas response time mellett.
1 szál cigi 2 perccel rövidíti meg az életedet, 1 uveg alkohol 4 perccel, 1 munkanap 8 órával, 1 házasság egy élettel :)

#282 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 15. 10:33

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. jan. 14., vasárnap - 21:58

lemezek, de fentebb írtam, tegnap lett lezúzva a cucc, 2.5 év üzem után, 412 nap újraindítás nélkül, aztán most 10 órás karbantartás, meg további távmelók.

http://www.adamk.fre...e.hu/uptime.jpg

Nemreg karbantartaskor fotoztam.  2.3 eve azert volt rebootolva a szerver, mert atkoltozott budapest egy pontjarol a bixbe.  Sajnos az uptime linuxban 497 nap utan atforul es ujra 0-rol szamol, ezert az mar nem eleg meresi alap.  A gep amugy kb hat eve uzemel 7/24, csereje folyamatban :)

#283 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 01. 15. 12:48

Van valakinek php4/sql3-as hostingja? Esetleg lehet SQL5-ben is fut, de egy jó júzerem cucca nem megy php5/sql5 párossal, oszt míg kidebugoljuk, addig ssos át kellene valahova lapátolni, ahol egyedi apacs beállításokat tudok kérni...

Ilyesmik vannak a konfigban ugye:

AddType application/x-httpd-php .cmt

Meg társai, hogy alias... Részleteket tolok privátban, elég nyűgös, meg nagy látogatottságról van szó.
Make love not Wor.

#284 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 23:23

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. jan. 15., hétfő - 12:48

Van valakinek php4/sql3-as hostingja?

Kolléga megfejtette, egy kicsit durva lett, de kiszenvedtük.
Make love not Wor.

#285 Felhasználó inaktív   Feriboy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 16. 06:34

Egy kis segítségre lenne szükségem, vázolom a problémát:
Egy külföldi cégnél van webhosztingom, egyik havernak kéne rajta oldalt csinálni domainnel. Lehet később úgy fog dönteni, hogy előfizet ő is esetleg itthon vagy esetleg külföldön, akkor hogy tudja magával vinni a domaint?

#286 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 16. 08:37

elvileg igen.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#287 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 16. 09:12

Idézet: Feriboy - Dátum: 2007. jan. 16., kedd - 6:34

Lehet később úgy fog dönteni, hogy előfizet ő is esetleg itthon vagy esetleg külföldön, akkor hogy tudja magával vinni a domaint?

Jobb helyeken a domaint oda viszed, ahova csak szeretnéd. Apróbetűsben lehet sok mindent, meg ne a Tonlánytól vegyél DNS-t, aztán kész, utána azt olyan vasra irányítod, amilyenre szeretnéd.
Make love not Wor.

#288 Felhasználó inaktív   Uthenger 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 16. 10:30

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. jan. 14., vasárnap - 21:49

Múltkor egy ilyen tragnak felajénlottam, hogy amíg az X cégnél ki van fizetve a tárhely, addig ingyé átveszem, így sokat nem veszthet. Aztán X cég 3 nap alatt rendbeszedte magát, júzer megnyugodott, rádumálták kedvezményes áron, én meg szoptam a teszteléréssel, papírmunkával.

nem én voltam :D
én elfogadtam volna :)

Szerkesztette: Uthenger 2007. 01. 16. 10:32 -kor

#289 Felhasználó inaktív   james007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 24. 23:36

Sziasztok

A domainABC  rol tudtok valami infot valakinek tapasztalata ??

Elore is koszonom

#290 Felhasználó inaktív   joexf 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 13:54

Idézet: james007 - Dátum: 2007. jan. 24., szerda - 22:36

Sziasztok

Elore is koszonom

úgytudom a mediacenter adja alá a szervereket, úgyhogy valszeg jók

#291 Felhasználó inaktív   rendszergazda 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 20:47

Idézet: james007 - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 0:36

Nemzetközi domain reg.-et csináltattam már velük, teljesen korrekt társaságnak tűnik.
Olyan világban élünk, ahol a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, a bútorápolószerek viszont valódi citromot

#292 Felhasználó inaktív   james007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 20:54

ok akkor megnyugottam ......mert persze mar elinditottam naluk a reget ezert remeltem hogy jokat fogtok mondani

koszi

#293 Felhasználó inaktív   corvusaze 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 17:54

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. jan. 11., csütörtök - 16:09

De viszont van szép weboldaluk.

Aztán ahol MSN-es support van, meg 3 hónapja kezdték, ott sokminden előfordulhat, én mindenesetre havi fizetést választanék a 200 forintos csomagból, természetesen csekken :-)

Én meg hívogatom vissza a júzereket, postázgatok tértivevénnyel, meg amit illik. Aztán ha valaki combosabb nem fizet 1-2 domainbejegyzést, meg utólagos fizetésű tárhelyet, akkor azt másik 3 júzeren kell megkeresnem.

Hello!

Sztem az msn support teljesen jó dolog, gyorsabb mint az e-mail, olcsóbb mint a telefon és a mai internetes világban nagyon sok embernek van MSN-je!
Mi a baj azzal, ha valaki 3 hónapja kezdte? Nem lehet egyből 3 éves múltal kezdeni!
Meghát mindenki saját hibáiból tanul! Semmi nem kötelező!

Három hónapja bérlek tőlük game szervert + ts2 szervert és eddig szinte semmi gond nem volt, teljesen lagg mentes!
1-2 előre bejelentett leállás volt, de nem vágott földhöz az a 10-15 perc össz leállás a 3 hónap alatt!!
Full korrektek, segítenek a konfigban, mer háát nem nagyon vágtam.
Most gondolkozok egy saját weboldalon is, és több mint valószínű, hogy velük csináltatom meg a designt és a tárhelyet is tőlük beérlem majd! Nekem igazán a 1Gbit sávszélesség és a webadmin tetszik a legjobban. Az egyik ismerősöm is bérelt valahol tárhelyet ahol volt webadmin, de az számomra kezelhetetlennek tűnt és ráadásul még nem is tetszett!

Én bártan ajánlom őket! iStorm-bird

Üdv.

Corvus

#294 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 17:56

Idézet: corvusaze - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 17:54

Sztem az msn support teljesen jó dolog, gyorsabb mint az e-mail, olcsóbb mint a telefon és a mai internetes világban nagyon sok embernek van MSN-je!

Kliens oldalról biztos jó, csak mikor kinyílik 30 ablak, oszt kérdeznek, meg nem tudod merrefelé áll a fejed, vagy megírsz valamit kutyafuttában, oszt másnap azt mondják, az nem úgy volt, meg valaki majd más nevében kér szolgáltatást, meg jelszómódosítást, aztán másnap megint, mert "yááááj becsuktam az MSN ablakot". Majd párszáz ügyfélnél meg tudod...
Make love not Wor.

#295 Felhasználó inaktív   corvusaze 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 18:41

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 17:56

Kliens oldalról biztos jó, csak mikor kinyílik 30 ablak, oszt kérdeznek, meg nem tudod merrefelé áll a fejed, vagy megírsz valamit kutyafuttában, oszt másnap azt mondják, az nem úgy volt, meg valaki majd más nevében kér szolgáltatást, meg jelszómódosítást, aztán másnap megint, mert "yááááj becsuktam az MSN ablakot". Majd párszáz ügyfélnél meg tudod...

1, gyors és gépírói tanfolyam elvégzése után az ember gyorsabban tud gépelni, mint gondolkodni xD
2, Live Messenger támogatja a füles msn albakot, sokkal könnyebb a használata
3, minden ügyfél msn címét el kérik és csak az arról érkező kérést teljesítik
4, van msn napló amiből vissza lehet bármit olvasni, ha elfelejten az ember

Én már csak tudom van vagy 900 ismerősöm msn-en és ha már csak töredékük ír akkor is kezd durvulni a helyzet, de nekem még megy! És szerintem nekik nincs 900 előfizetőjük, mivel nem túl rég kezdték.

Megha telefonos lenne az ügyf.szolg. akkor várhatnám, hogy szabad legyen a vonal, ha gond van.
mert gondolom, nem akkora az ügyf.szolg. mint a T-systemsnek.

Jah és nem az a lényeg, hogy nekik jó-e, hanem az hogy nekem az legyen! Eddig az! ....

#296 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 23:50

Idézet: corvusaze - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 18:41

Én már csak tudom van vagy 900 ismerősöm msn-en és ha

Megha telefonos lenne az ügyf.szolg. akkor várhatnám, hogy szabad legyen a vonal, ha gond van.

Ja bocs. Mindig elfeledem, hogy én redens fizetős hostingban matekozom, nem ilyen gémerklubos izében. Akkor okés. De mikor emberenként van 20 perc probléma, de néha 1-2 óra online support is, mert éppen blogmotort telepít, meg online fórumot, oszt azok szopásosak, akkor mailozunk párat, meg minimális telefon, egyéb esetben csak a kiemelt júzerekkel szopok.

amikor jön egyszerre sok ablak egy bonyás kérdéssel, arra meg hiába mondod, esélytelen válaszolni, vagy éppen követni egyszerre 20 hasonló támát, mert jogosultságok, rejtett file, .htaccess, jelszó, oszt szögeled a crtlv-c gombokat, meg onlin szerveren hegeszteni?

Akkor lehet félrenyomni, mikor júzer mondja, hogy töröld, meg reboot, aztán a másik gépet indítod újra a 30 ssh ablak közül. Maradok a fizetős supportnál, havi 225 forintért az alap csomagjuk kb. vicc, kategória, mikor eleve egy havi számla kiállítása kb. 200-500 forint nekem simán van. Aztán csodálkoznak, ha furán nézek, mert ha 1 évet előre kifizet, akkor is 2700 pénz/év, amiből 300 a posta, ha csekken fizet akkor az plusz 200, marad 2200 pénz bruttóban a supportra, meg a fenntartásra/év. Háááát....
Make love not Wor.

#297 Felhasználó inaktív   gerimaster 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 30. 02:24

Lehet hogy csak nekem van túl sok szabadidőm az interneten barangolni, de egy biztos az elmúlt hónapban kb. 200 új „hosting” céggel találkoztam a neten.
Gombamód szaporodnak de szerencsére nem érik el egy gyilkos galóca átlag életkorát.
Amolyan aranyásó hangulatot vélek felfedezni a hosting piacon. Sajnos nem igazán érzik át
hogy Anyuci, Apuci BT.-jére felvett 5 éves hitel nem igazán fog ebben a formában megtérülni. Kétlem hogy akár 1000 db  felhasználó,  225 FT–os áron bármit is vissza tudna termelni a költségekből tekintve hogy mindegyik felhasználó 500 GB tárhelyet valamint a  Gmail ötlet alapján megvalósított email temetőt kap ezért az árért.
Szerintem csak mértéktelen károkat okoz anyuci vegyesboltjának, és még több bosszúságot a „cég” könyvelőjének.

Mivel egyre többen kérdezik hogy jó e ez a Hosting vagy az a Hosting, melléklem a gyilkos galóca élettartamú „hosting” –ok legfőbb ismertetőit.

1.) A nevezett cég honlapjának meglátogatásakor, különböző erre hivatott java alapú
csetreszek az Explorerben a vissza, bezár gombokat alapban deaktiválják.
2.) A honlap forráskód szint úgy védve, lévén még benne vannak a hogyan csináljuk "websitet" 1 nap alatt szerző megjegyzései.
3.) A  Task Manager bejegyzéseket örökre száműzik a registryből alt+ctrl+del kilőve:)
4.)  Kb. 100 db marketing popup ablak társaságában megvárjuk a következő 3
szerencsétlen módon odatévedt emberkét, mire a „server” túlterhelése miatt egérutat nyerünk az útvesztőből.

… a többi észveszejtő vendégmarasztaló "miért is minket válassz és hasonló" technikákat már részletezték kollégáim ...

Kicsit komolyabbra fogva a figurát, hogy milyen céggel is állunk szemben azt elég könnyű megállapítani.

-    Hány domaint / weblapot  kezel az adott cég ?
-    Milyen technikai feltételei vannak (serverek, stb)
-    A kereső rendszerekben egyáltalán megtalálható, vagy még akkor sem ha a komplett domaint írjuk be?
-    Fejlesztői közösségekben (fórumokban) ejtettek e már pár szót róluk?
-    Referenciák ? Leszámítva Anyuci vegyesboltját és Juli néni könyvelő irodáját.
-    Felveszik a telefont ? (Skype, MSN stb.)

Példának okáért két nagyobb hosting cégen mutatom be mit is lenne illendő látni a következő statisztikákban : ( elég ha már ott szerepel az adott cég mivel 10 Domaint nem tartanak nyilván)

http://www.ipwalk.com/webhost/total_domain...ost_name/swi.hu
http://www.webhosting.info/webhosts/report..._domains/ATW.HU

Természetesen ezek csak a com, net org, info, TLD-re vonatkozó statisztikák.

Magyar domainekre vonatkozó statisztikát nem publikálok, de egy kicsit régebbi
web szerver eloszlási statisztika azért fellelhető a neten.:
http://www.kutato.hu/

Utóbbi csak webszerverek eloszlását taglalja, azt is régi adatok alapján.
(De ha a cég vagy szerver már akkor létezett az már egy plussz pontocska)

Na valahogy így lehet egy "hosting" céget kis körültekintéssel mérsékelten leinformálni ...

Szerkesztette: gerimaster 2007. 01. 30. 02:33 -kor

1 szál cigi 2 perccel rövidíti meg az életedet, 1 uveg alkohol 4 perccel, 1 munkanap 8 órával, 1 házasság egy élettel :)

#298 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 30. 02:32

Idézet: gerimaster - Dátum: 2007. jan. 30., kedd - 2:24

Kétlem hogy akár 1000 db  felhasználó,  225 FT–os áron bármit is vissza tudna termelni a költségekből tekintve hogy mindegyik felhasználó 500 GB tárhelyet valamint a  Gmail ötlet alapján megvalósított email temetőt kap ezért az árért.

Azután rájöttem, hogy ezek számlanélküli biznicek, occsóPC-n. Mondjuk havi 20ezer az üzemeltetés, de gameszerverek tuti többet érnek, így meg már alakul. Mint régen az apolló, feltolod a csekket, oszt csókolom. Semmi könyvelés, ÁFA, bigyó.
Make love not Wor.

#299 Felhasználó inaktív   gerimaster 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 30. 02:46

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. jan. 30., kedd - 2:32

Azután rájöttem, hogy ezek számlanélküli biznicek, occsóPC-n. Mondjuk havi 20ezer az üzemeltetés, de gameszerverek tuti többet érnek, így meg már alakul. Mint régen az apolló, feltolod a csekket, oszt csókolom. Semmi könyvelés, ÁFA, bigyó.

Értem én ..

20 ezer hosting díj (ebből 5-6 gameserverrel megtömve máris megvan a 20-as)
60 ezer a gép (lehet túl sokat szántam rá)
és ha van még 20 weblap hostingja akkor a marihónaalja minden hétvégén bejátszik.

Eddig ok. De mi van ha ne adj isten a nevezett "serverben" elfogy a ventillátor kenőzsír ?

Akkor minden felhasználó a következőlevelet olvashatja a postafiókjában.

"Sajnálattal közöljük hogy cégünk megszünteti hosting szolgáltatásaink széles palletáját, tekintve a Gyurcsány féle kormány aktivitásait, ( ha ő megteheti mi miért ne ? :))

#300 Felhasználó inaktív   gerimaster 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 30. 13:22

Idézet: corvusaze - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 17:54

Én bártan ajánlom őket! iStorm-bird

12.45 - 13.22 h oldal elérhetetlen ... bátran azért nem ajánlanám :) És ha nem csal a megérzésem ez egy bérszerver a szervernet-nél ami úgyszintén nem egy mamut cég ..
Google találatok alapján mind az 5 weboldal ezen a szerveren elérhetetlen amolyan intranet website-ként működnek jelenleg.

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.