Domain és tárhely II Melyik cégnél a legolcsóbb?
Elküldve: 2007. 03. 26. 13:00
Melyik host cég tud Thawte vagy hasonló tanúsítványt regisztrálni?
Elküldve: 2007. 03. 26. 15:44
Idézet: Gsnake - Dátum: 2007. márc. 25., vasárnap - 19:36
persze nekem is véges a pénzkapacitásom ami a díjat illeti, de gondolom azért nem százezrek egy évben.
Ha csak blogolni szeretnéál, akkor tudja a fene. Mittomén, hétfő van, akkor most éppen 14ezer/év a díjazásom, írsz mailt, kapsz demóba logint, ha szopik a blogmotorod, akkor max. együtt anyázunk, mert ahány update, annyiszor kell könyvtárakra jogosultságot állogatni. Megoldható, kérek mailt egy domainnávvel, meg milyen adatbánya legyen, iso/uft, kistököm, válaszban kapod a demólogint.
Elküldve: 2007. 03. 27. 08:59
Idézet: Jahno - Dátum: 2007. márc. 26., hétfő - 14:44
köszönöm.
egyelőre várakozó állásponton vagyok, kaptam ígéretet (fűt-fát, ja) a supporttól vmi vascserére. jövő hétre ígérték a frankót.
ha nem változik, akkor mehet a levesbe és küldöm a mailt.
még egyszer köszönöm a választ!
Elküldve: 2007. 03. 27. 11:05
Idézet: Gsnake - Dátum: 2007. márc. 27., kedd - 8:59
Hümm, kezdeti tervek nem ezek voltak ennél a cégnél, hogy majd vascsere, meg kinövik, aztán bővítés. Tudja a fene, mindenhol az SQL a kritikus, kisebb embereknek adok drágán, nagyobbaknak drágán sem, akkor tovább bírja
Elküldve: 2007. 03. 27. 12:44
Idézet: Peetie - Dátum: 2007. febr. 26., hétfő - 15:01
Most látom ezt a topikot.
Szóval, a Mobicom-nál az én Joomlámat is felnyomták, meg is írtam a Joomlaforum.hu-ra.
Meg elküldtem a szolgáltatónak, hogy mik az ajánlott beállítások.
Nem mondom hogy az én hatásom lett volna - tényleg nem - de egy ideje nem nyomkodják fel az oldalt. (Kipp-kopp)
Elküldve: 2007. 03. 27. 18:17
Idézet: Jahno - Dátum: 2007. márc. 27., kedd - 10:05
Idézet
utána nem várható leállás, addig kérem türelmét, a szolgáltatást addig
folytonosan üzemeltetjük.
ezt írta a support. ám legyen, másfél évig elégedett voltam velük, aztán jött az elmúlt hónapokban a sorozatot kiesés, most majd meglátjuk.
Szerkesztette: Gsnake 2007. 03. 27. 18:18 -kor
Elküldve: 2007. 03. 28. 07:48
Elküldve: 2007. 03. 30. 12:19
Idézet: Indy - Dátum: 2007. márc. 28., szerda - 7:48
Olcsó hús, híg lé.
Elküldve: 2007. 03. 30. 20:00
Idézet: Indy - Dátum: 2007. márc. 28., szerda - 8:48
Előfordul. Oszt? De ha így jönnek a bevételek, akkor fene tudja. Lassan én is eljutok erre a szintre, occsó tömegtermelés, aztán letojni, ha nem megy 1 napig. Elmenni nem fognak, ha igen, akkor sem vesztek sokat. Hümmm...
Elküldve: 2007. 03. 31. 07:31
Idézet: Jahno - Dátum: 2007. márc. 30., péntek - 20:00
Fura irányba haladunk. Sokan már a havi 1000 forintot is sokallják, mert ugye van ingyenes, de sírnak, amikor a 0 forintjukért cserébe senki nem törődik velük.
Elküldve: 2007. 04. 01. 00:26
Idézet: debianforever - Dátum: 2007. márc. 31., szombat - 7:31
Nem biztos, hogy sok, csak sok új piacra lépő az aláigérés taktikáját választja gondolom. Az is igaz, hogy egy 99%-os uptime és általában kis forgalmat kiszolgáló rendszer esetén nem kell atomreaktorról üzemelő gépet venni. Egy manapság elég olcsón, normál szerverekhez képest, beszerezhető dualcore desktop cucc és 2GB memória, akár 2x250GB vinyóval tükörben egészen normális teljesítményre képes. Ami viszonylag drága lehet, az a szerverhosting, bár szerverhostingból találni már 15k/hónap körülit, és persze a munka (rendszertelepítés, valamilyen szintű napra készen tartás, ügyfélszolgálat, üzleti kapcsolat építés stb.) amit maga a szolgáltatás közvetlenül vagy közvetve igényel. Ha egy ilyet veszünk, akkor mondjuk "haviezresből" 100-120 viszonylag önálló és viszonylag kis forgalmú tárhely kell, hogy rentábilis közeli legyen.
Az igazi móka és pénznyelés akkor jön, amikor 99,5% felettileg és nagyobb forgalmat akar valaki kiszolgálni. Ezt vagy erősen hotswap-es és szénné managelhető cuccal teszi és/vagy valami megbízható failover megoldást használ. Szintén megoldás a sok pótalkatrész tartása, csak nem biztos hogy péntek este 11-kor, mondjuk épp úton valamerre, bazigyorsan be lehet érni a szerverhez.
Apropó: http://www.anandtech...aspx?i=2956&p=2
Ez egy twin szerver bár elsősorban HPC (nagy számítási igényű alkalmazásokra) és egy táp viszi a két gépet. Két ilyenből viszont egész komoly failover webszervert és backend adatbázis szervert lehetne csinálni. Akkor meg főleg, ha a 20Gbit-es infiniband linket is rá lehet venni használható (tcp/ip) működésre.
Elküldve: 2007. 04. 01. 09:02
Idézet: andrej - Dátum: 2007. ápr. 1., vasárnap - 0:26
Az igazi móka és pénznyelés akkor jön, amikor 99,5% felettileg és nagyobb forgalmat akar valaki kiszolgálni. Ezt vagy erősen hotswap-es és szénné managelhető cuccal teszi és/vagy valami megbízható failover megoldást használ. Szintén megoldás a sok pótalkatrész tartása, csak nem biztos hogy péntek este 11-kor, mondjuk épp úton valamerre, bazigyorsan be lehet érni a szerverhez.
Apropó: http://www.anandtech...aspx?i=2956&p=2
Ez egy twin szerver bár elsősorban HPC (nagy számítási igényű alkalmazásokra) és egy táp viszi a két gépet. Két ilyenből viszont egész komoly failover webszervert és backend adatbázis szervert lehetne csinálni. Akkor meg főleg, ha a 20Gbit-es infiniband linket is rá lehet venni használható (tcp/ip) működésre.
Mi a havi ezres tárhelyünket sun szervereken adjuk. Fenntatrtunk egy backup-ot is vész esetére és minden géphez vannak bizonyos pótalkatrészek is lezsírozva. Adhatnánk tesco gazdaságos dualcore desktopon is, de ki a fene akar berohangálni a durranós kondenzátorok okán ?! Arról nem szólva, hogy a desktopok elvéreznek, ott, ahol minden matyi mysql-t akar. Megfekszenek akár dual a core akár nem, mert máshol más sebből véreznek azok a gépek. Egy másik furcsaság, hogy az 1000/hó-t sokalló ügyfelek a legfelháborodottabbak, ha nem azonnal veszed fel a telefont. Ilyenkor mindenk elmondom, hogy örüljön ha ennyiért felveszem, mert ha 15 percig szóval tart, már az többe fájna neki normálisan. Az meg a hovatovább netovábbja, amikor a support azt jelenti nekik, hogy nézzem át a php zagyválását, miért is nem azt csinálja, amit szeretne. Ilyenkor szoktam e-mail-ben elküldeni az atw, extra, stb. linkjeit, mint jó és olcsó de legalábbis neki való szolgáltató.
Rendelkezésre állás. A 2006-os évben, mi 0%-ot álltunk, pedig volt landoló hd fej és egy táphiba is. Persze a rendesen fizetősök ezeket nem vették észre, mert dns admin és a backupról mentek tovább. Az 1000 HUF-ból is alkudozó "nagyvállalkozók" láthattak valamit, mert ők nem érték meg a dns rekordokban történő matatást. Meg lehet ezen sértődni, de aki nagyon indignálódik, az mehet az uw-ra vagy a bánatba
Szerkesztette: debianforever 2007. 04. 01. 09:10 -kor
Elküldve: 2007. 04. 01. 09:32
Idézet: debianforever - Dátum: 2007. ápr. 1., vasárnap - 9:02
Rendelkezésre állás. A 2006-os évben, mi 0%-ot álltunk, pedig volt landoló hd fej és egy táphiba is. Persze a rendesen fizetősök ezeket nem vették észre, mert dns admin és a backupról mentek tovább. Az 1000 HUF-ból is alkudozó "nagyvállalkozók" láthattak valamit, mert ők nem érték meg a dns rekordokban történő matatást. Meg lehet ezen sértődni, de aki nagyon indignálódik, az mehet az uw-ra vagy a bánatba
Mi is SUN-ozunk meg FreeBSD-zünk, viszont az más kérdés hogy viccelt már SUN gép is, ami nem volt mókás és nem igazán ment a failover sem.
A homejuzer PC-t azért mondtam, mert néha a hostingokban járva tonnaszám látni olyan gépet, amihez úgy eleve nem nyúlnék hozzá, nemhogy szerver... Sok webhostingba vágó vállalkozás pedig szerintem azt látja, amit fentebb írtam.
Nekem eddig szerencsére általában jó a tapasztalatom a felhasználóimmal. Egy ismerősnél viszont napi gond az, hogy "miértígyműködikapéhápé", illetve ha 3,5 percet nemmegy valami akkor azonnal jön 3 telefon. Juzerszámban pedig nincs nála jelentősen több.
Ha belegondolunk, akkor a juzerek azt is látják, hogy a free cuccok általában működnek. Ehhez képest valóban nehéz lehet abszolút hozzánemértőként elfogadni, hogy mi a túró kerül szinte végtelenszer többe a fizetős helyen. Az más kérdés, hogy több juzerem úgy érkezett hogy valamelyik free hely korlátait vagy általa érzékelt hibáit únta meg.
Elküldve: 2007. 04. 04. 09:49
Idézet: debianforever - Dátum: 2007. ápr. 1., vasárnap - 10:02
Én sokáig hittem azt, hogy a brand gépek mindig megbízhatóak és megérik a pénzüket - egyre inkább rá kell jöjjek, hogy ez sajnos nem így van. Egy adott gyártó egy adott sorozatát lehet szeretni és ha arról jókat olvas az ember, akkor beruházni rá. Az olvasás alatt persze nem a megrendelt teszteket értem
Az egész a Sunról jutott eszembe, mert egy kolléga a HUP-on (URL-t sajna most nem tudok) a naplójában már több bejegyzést is írt arról, hogy valami viszonylag kurrens x86-os Sun szerverrel miket szívott össze-vissza.
Elküldve: 2007. 04. 04. 10:01
Idézet: Adi - Dátum: 2007. ápr. 4., szerda - 9:49
Az egész a Sunról jutott eszembe, mert egy kolléga a HUP-on (URL-t sajna most nem tudok) a naplójában már több bejegyzést is írt arról, hogy valami viszonylag kurrens x86-os Sun szerverrel miket szívott össze-vissza.
Pedig elolvasnám, hogy miket szívott össze-vissza
Elküldve: 2007. 04. 04. 15:55
Idézet: debianforever - Dátum: 2007. ápr. 4., szerda - 11:01
Ha a kuglis nyomokból jól látom, Ice blogjában volt, de már leszedte. Pl.:
http://209.85.135.104/search?q=cache:GVzd4...&client=firefox
Elküldve: 2007. 04. 17. 15:09
Segítséget szeretnék kérni.
Valaki ismeri az AWEX céget?
Milyen tapasztalatok vannak az webtárhely szolgáltatás-ról. Nagyon alacson áron kínálják a webtárhelyet.
Webtárhely.
Köszi
Szerkesztette: webfejlesztes 2007. 04. 17. 15:13 -kor
Elküldve: 2007. 04. 17. 23:56
Idézet: webfejlesztes - Dátum: 2007. ápr. 17., kedd - 16:09
Milyen tapasztalatok vannak az webtárhely szolgáltatás-ról. Nagyon alacson áron kínálják a webtárhelyet.
Előbb még a hosting érdekelt, most akkor melyik? Gondolom gyafi tudhat valamit, oszt ha hostingnál kevés külföldet írt, akkor az úgy is van. Ha diszkréten azt írja, hogy nem túlzottan ajánlott dolog, akkor azt akár úgy is fogalmazhatnánk, hogy szar, vagy bármi. Vagy mittomén.
De domain az 8 hónapos, magánszemélyes, nomeg olyan reggelte, akinél azért sok occsójános júzerem már beszopott :Đ

Súgó
A téma zárva.